icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

pohodacka
28. aug 2011

@bbtina neboj,veľmi rýchlo to ujde..prirodzene?Ony vedia čo robia,tak hádam je to aj pre drobcov najlepšie 😉

sliver
28. aug 2011

@bbtina - juj moja tak to drzim velmo prsty!!! uz to mas fakt za par.... to uz vydrzis, neboj.
ja ked som bola v nemocnici pred porodom tak tam bolo zopar buducich mamiciek dvojiciek a isli na sekciu... a tiez chudata mali toho dost tak ti verim ze aj ty uz isto odratavas.
Bozinku tesime sa na tych tvojich chlapakov k tym nasim princeznam 😉

crazybabenka
autor
28. aug 2011

@sliver mám taký pocit.....že tu bude o nich bitka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

pohodacka
28. aug 2011

@crazybabenka
@sliver no veru,samé ženy,to bude radosti z chlapov 😀 😀 😀
sliver no čo,ešte Sonka tak plačkáva,má ešte koliky?Večer ešte uspávate na rukách?Neboj,časom si nájdesvoj rituál a bude dobre.Ja musím zaklopať...my sme chodili spinkať minimálne o desiatej ateraz už pravidelne cca o ôsmej,klop klop.Ako je to fajn,že si človek pozrie tv v kľude,alebo si idem ožehliť nech mám druhý deň pokoj..no ale ešte sa môže všeličo zmeniť..najviac sa obávam keď jej pôjdu zúbky ☹

sliver
28. aug 2011

no este nas trapia koliky ale ked to mam porovnat tak je to isto lepsie ako bolo a verim tomu ze sa to bude len a len zlepsovat!!!
niekedy vecer zaspinka pekne o osmej no niekedy nam da zabra do desiatej, dve hodiny natriasame na rukach... ako kedy ale verim tomu ze sa to zlepsuje!!!
aj cez den byva uz lepsia a zvykame si na seba ;)

buba78
28. aug 2011

@pohodacka vymenila osm fotku.............snad je lepsia

pohodacka
28. aug 2011

@buba78 jéééj,bohovská je,taký ši´balský pohľad má,podarenáááá 🙂

pohodacka
28. aug 2011

@sliver uvidíš,bude to len lepšie...

bbtina
28. aug 2011

Ved to je to,ze keby bola planovana sekcia,tak aspon viem kedy presne,ale ked dr. povedal ze to dame prirodzene tak budem ako taky lolo cakat a to ma chcu preventivne hospitalizovat od 36tt. Juj no ten posledny mesiac je fakt katastrofa

pohodacka
28. aug 2011

@bbtina to je,aale aspoň tá predstava,že o chvíľu budeš držať na rukách tých chrústov,júúúúj 🙂

bbtina
28. aug 2011

@pohodacka to ma drzi este pokope🙂 som si povedala,ze aspon 2 tyzdne este vydrzim a potom mozu ist chalani aj von😉

sliver
29. aug 2011

@pohodacka
@crazybabenka
koceny prosim vas mozete mi napisat aky presne typ a znacku mate hojdacky? zacala som kukat na nete nieco pre tu nasu fesandu leba sa idem uhojdat k smrti 🙂))

pohodacka
29. aug 2011

@sliver zlatko,nechcem byť hnusná,ale hojdanie na mamine je len hojdanie na mamine.Tiež som to kupovala hlavne preto,že ju tam dám,nech si chvíľku oddýchnem od čičíkania,ale plakala a keď som ju zobrala na ruky bola spokojná.Začalo sa jej to páčiť až teraz keď je bystrejšia,(posledný cca mesiac a pol),lebo tam visia hračky,tak sa po nich naťahuje a proste tam vystrája,Ale tak každé bábo je iné.Ja nemám celkom tú hojdačku,skôr hracie kreslo,ktoré tiež hojdá a dá sa polohovať.Poradím ti,je ich aj tu veľa na bazáre a aj na bazose.Ja som tiež kupovala použité,prišlo fakt v dobrom stave,ono je to v obchodoch zbytočne predražené.Máme Bright starts 😉

crazybabenka
autor
29. aug 2011

@sliver my máme graco....je to super vec....naša ju zbožňuje
@buba78 zlatunká....smejko jeden 😉

janemari
29. aug 2011

Ahojte tri dni som bola mimo netu a konečne môžem počítať a zrelaxovať. Prešla som na látkové plienky cez den,ale ekonomicky je to naozaj nevýhodné podľa mna. Malej taj vydrží nepocikaná plienka nejakých 10-15 minút. Skúsila som ju nechať v tej pocikanej plienke dlhšie aby som nemusela každú chvíľu prebaľovať,ale malej sa začalo čkať a musela som prebaliť. To keby som chcela fungovať len na týchto plienkach potrebovala by som min.100ks aby som mohla fungovať.Malá má rehotavé obdobie, celé dni sa nahlas rehoce je zlatučká 🙂

buba78
29. aug 2011

@janemari preco si sa rozhodla pre latkove?

bbtina
29. aug 2011

Ja som uz dopredu rozhodnuta pre latkove.bavlna je bavlna a nechcem sa v buducnosti trapit so zapalmi.jednorazovky budeme davat iba na noc

pohodacka
29. aug 2011

@janemari presne ako píšeš,prebaliť ju musíš tak či tak a myslímsi,že lepšie absorbujú jednorázové.No ja by somna látkové neprešla ani keby čo bolo,ešte ďalšiu robotu pridávať 😀

janemari
29. aug 2011

@buba78 chcem skúsiť ako to pôjde finančne, aj známi mi hovorili ,že je to lepšie a výhodnejšie no neviem uvidím, ale na jednej strane su jednorázove plienky drahé ale na druhej ju môže mať pár hodín.
@pohodacka o robotu nejde preperieš to raz dva a pokiaľ máš dostatočné množstvo stačí ti ich večer,alebo nahádzať do práčky a oprať.Horšie je to už s tým žehlením, nakoľko pri malej mám čas len po večeroch.

pohodacka
29. aug 2011

@janemari veď práve,to žehlenie...každý má svoj názor,ale ja by som nemenila jednorázové,ja neviem..

buba78
29. aug 2011

@bbtina my sme zatial nemali zapareniny a to mam velmi tucne stehienka.........ked vyskusas potom povies co je lepsie.....presne ako pise pohodacka nerobit si dalsiu robotu............zalezi aj ake je babo........vzdy robim ked je manzel doma alebo ked spi a to s vyplazenym jazykom,aby som stihla co najviac.....konecne po troch mesiacoch som si vedela den zadelit ...rada zehlim, ale kazdy druhy den mi to uz lezie na nervy.........prajem vela sil.......drzte sa

janemari
29. aug 2011

Tak ani malá nemala zatiaľ zapereniny a to som už vyskúšala asi všetky druhy plienok,podľa toho aké sú v akcii. A vzhľadom na to,že som na všetko sama, tak je to naozaj robota navyše. Ved ešte pár ní vyskúšam aj to len cez den a doma a potom sa rozhodnem.

bbtina
29. aug 2011

@buba78 nemyslela som zapareniny ale zapaly mocoveho mechura alebo aj obliciek,hlavne ide o ten cpavok z mocu.je pravda ze je stym viac roboty,ale balila som tak uz dceru a nemala som pocit,ze ma to zatazuje. A viacerym babam pediatricky aj zakazali jednorazovky,ale zase myslim,ze ked nema babo dlho jednorazovku tak je to v pohode

janemari
29. aug 2011

Ja som zase počula ,že deti čo nosia látkové plienky sa skôr odnaučia od plienok a začnú sa pýtať na nočník.

buba78
29. aug 2011

@bbtina aha tak som to zle pochopila...........vau tak ty mas dceru..........myslela som, ze cakas preto dvojicky, ze nemas deti......aka je stara dcera.........ja miniem 8ks plienok za 24h niekedy aj 10ks..........kamoska len 5ks.......pripadala som si , ze to prehaname......ked place prve co robime hned prebalujeme

buba78
30. aug 2011

este je len rano a uz som sa nahnevala..........pridem k Dr a ony neordinuju , lebo ich vytopilo......esteze som isla na aute, aby muz stihol do prace........musela osm vstat o 6h, teraz cakam kedy nasa cmucka vstane.......joj ako by som spala do 8h.........bezne tak vstavame

bbtina
30. aug 2011

@buba78 juj,dcera bude dobry pomocnik,ma uz 11🙂. Vidis,tak napr. tych 5 denne mi pripada velmi malo

sliver
30. aug 2011

kocky ja latkujem od zaciatku a aj v noci.... nemenila by som za nic na svete.... teraz som mala dva dni jednorazovky lebo sa mi nechcelo prat a potrebujem pominat tie plienky co nam darovali znamy lebo neviem co s nimi a vobec sa nam to nepacilo.... mala fest plakala kazdu chvilu, dvakrat sa prekadila az na tricko a raz aj precikala... to sa mi pri latkovych nestalo... neviem cim to je ale ona mi v nich vzdrzi v poho aj dlhsie... a nestoji ma to vobec cas navyse lebo hodit to do pracky je par minut a povesat tiez.... nezehlim ich...
my sme max. spokojne, teda aj malicka, bavlna na ritke je bavlna na ritke 🙂

pohodacka
30. aug 2011

@sliver ja žehlím malej úplne všetko,minule som počúvala detskú lekárku,ktorá povedala,že žehlením odchádzajú baktérie,proste že sa žehliť má a hlavne to,čo je v priamom kontakte s kožou bábenka,keďže tá je oveľajemnejšia ako naša.Ja by som zade nechcela látkové,ale nebudeme sa tu hádať,každému bábenku vyhovuje iné,hlavne nech je spokojné a potomsmeaj my.
Baby ,mám taký problém asi tak týždeň,ja som neschopná,točí sami hlava,som bledá jak stena,nevládzem,unavená som strašne..ja som takáto nikdy nebývala.
@buba78 ty si sestrička,môže to byť vyčerpanie?Je pravda,že keď malá spí ja hneďupratujem,žehlím,varím,hocičo,ale ja som nikdy len tak neleňošilaa takto som sa necítila ☹ ☹ Ešte aj také akoby návaly potu na mňa chodia,ja neviem,proste absolútne nie som vo svojej koži...

sliver
30. aug 2011

@pohodacka jasne ze sa nejdeme hadat o plienkach 😉
nemala si pred pôrodom malo zeleza a nebyvala si anemicka? lebo ja ano a celkom dost tak mi kazali brat zelezo aj teraz pravidelne a nech si davam na to pozor lebo sa mi moze stat presne to co opisujes... tak ci nahodou to nie je tym....
inac ani ja neoddychujem, kazdy mi nadava ze si mam lahnut ked mala spi ale ja hned beham a nieco robim, presne ako pises, ja som tiez nikdy nelenosila a dokonca som nevedela zaspat cez den pokial nebola tma... raz som bola taka vycerpana ze som musela postahovat zaluzie ale aj tak to bolo nic moc....