Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@crazybabenka no síce škoda,ale len taká malinká.Hlavné je,že je všetko v poriadku,to je úplne super.Vy ste potom takí šikovní ako my keď ste väčší 🙂 .Nám sa tiež termín posunul už 3x čo tak malinkaté rastie.Ja si tak myslím moja,že my budeme mať riadnych chlapov 😀 .Ale fakt paráda ,že je všetko ok!!!!!
@janemari supeeeeeeer,gratulujem aj tebe.No vidíš,všetko je pekne na poriadku ako má byť a malinké bude len a len rásť.Ja som vždy hotová keď ideme zo sona,keď tam vidím drobca ako kopcuje nôžkami,počkaj to sa potom zabavíš 😉 .Kedy teraz ideš?
@crazybabenka v koľkom týždni je najvhodnejšie 3D/4D sono?
@zuzana_18 no mne sesterička povedala, že medzi 20 až 24tt.....ale to ti každý povie inak.....v januárovkách sú aj baby, ktoré boli už v 16 alebo v 18 tt......ale väčšina chodí teraz od toho 20-21tt......ja to mám v dokončenom 22 čiže v 23tt...sestrička mi povedala, že to trvá približne hoďku.....podľa toho ako krpec spolupracuje......aby boli čo najkrajšie foto....v prípade 4D aj videá......ale čo je podstatné.....cena je rôzna.....môj doky to má za 30 evri 4D......a v nemocke je za 70 evri len 3D.....sú tam obrovské rozdiely
@zuzana_18 nooo a neviem či to bude chlap......docentovi to skôr vyzeralo na dievčatko.....ale nechcel nám povedať kým si nie je aspoň na 80 -90% istý.......teraz, že si na tých 60% myslí, že je to bambuľka.......takže uvidíme, ale podľa toho ako držalo nožičky spolu.....tak to bude slušne vychovaná babuľka.....ktorá vie, čo sa patrí už pred narodením :D
@crazybabenka to vážne?A javilo sa to na chlapčeka.no vidíš,to je nevyspytateľné.Ale super,to by bolo prekvapčo!
No ja som tiež zvedavá.Ale to 4D sono ti už podľa mňa ukáže 100 %.Tak vydržkaj.Aj keď verím,že nám je to jedno,len nech sú zdraví tí drobci. 🙂
@zuzana_18 hej len mám "strach".....lebo manžel prehlásil, že ak sa toho 20.9. potvrdí, že budeme mať babulu.....tak sa nemám čudovať keď bude kupovať guľovnicu 😀
@crazybabenka 😀 😀 😀 zlatý je,no len počkaj keď sa narodí a potom neskôr keď začne nosiť domov frajerov ako bude žiarliť 😉
@zuzana_18 no ak bude po mamine.....tak skôr ako po 20tke to nebude 😀 ja som si aj zobrala prvého chlapa čo som sa oň potkla..... 😀 ja som bola s tých bifľošiek čo bola pre nich prvoradá škola.....a keď som ju skončila....tak som zistila, že aj tak skončím u najväčšieho zamestnávateľa na Slovensku.....lebo nemám žiadnu prax a som žena, ktorá chce mať deti.....no čo už.....teraz mám dobrého manžela a zdravučké dieťatko pod srdcom.....tak na čo sa sťažovať 🙂
@crazybabenka presne tak,čo viac si môžeš priať? 😉
@zuzana_18 aby bolo múdre a dobré po mamičke.....a aby nám robilo len a len radosť 😀 dnes ten náš drobec len kopcuje a kopcuje.....ja neviem kedy to dieťa spí 😀
@crazybabenka neboj,unaví sa a v noci bude poslušne spinkať 🙂 .A koľko meria už?Meral ti docent?
@zuzana_18 dĺžku neviem......buď som nezachytila....alebo mi nehovoril...... ☹ ale vážime 378,25 g.....takže už máme skoro pol kilečka 😉 ale sa mi zdá, že len meral jednotlivé časti....a to bolo všetko v poriadku 😀
@zuzana_18 a silne pochybujem, že bude v noci búvať.....v noci máva v brušku žurku do skorých ranných hodín 😀
@crazybabenka veď práve aj nás tak merali len po jednotlivých častiach,tak neviem koľko drobec meria.Ale na budúci týždeň ideme znova,tak musím vyzostiť situáciu 😉 .
@zuzana_18 keď si nedočkavá.....tak mrkni na www.tehotenskakalkulacka.sk.....tam nájdeš všetko......a obrášťoke 😀
Ahojte konecne mi ide ten moj nepodareny net.Dalsiu kontrolu mam koncom mesiaca 29.9. ta kto by uz mal byt cca 11tt a com i bude robit netusim,ja som bola na poradni prvy krat a tak nejako mam este v tom chaos 😀
@janemari no tak ak si nedostala ešte tehuknižku....tak ju dostaneš...... v 12tt pôjdeš na NT screening......to je vlastne sono......kde zmerajú krpca od hlavy po päty......odhaľujú sa dedičné choroby.....a mala by si ešte dostať takú super krabičku.....že prenatal box......a v nej je niečo pre mamičku a niečo pre krpca.....a je v nej aj taká minibrožúrka.....kde sa dozvieš všeličo zaujímavé......ja som ju prečítala jedným dychom 😀
@crazybabenka ja uz mam tehu knizku davno od 31.8. 😀 A moja sestricka bosorka-co vie predpovedat mi ju uz vypisala ked som bola na sone potvrdit tehu.Takze knizku mam asi od 7tt.a ktomu koooopu letacikov ohladom tehu a podobne.
@janemari tak potom budeš mať len klasickú poradňu 😉
@crazybabaenka a co sa na takej klasickej robi?Lebo ja mam napisane poradnu,ale idem aj s pn 😕
@janemari pomeria ti panvu ak ti ju ešte nemerala......popýta sa ťa na "somarinky".....či si nemala výtok a tak.....ako sa cítiš......ak je potrebné urobí sono.....ale keď ideš v tom 11tt......tak ti už možno urobí ten NT screening
@crazybabenka mne ti panvu nemeral nikto doteraz.Len mi dr povedala,že ak bude bábo veľké ,tak mi dá cisársky rez kôli tomu,že som menšej-útlejšej postavy.Tak neviem.
@zuzana_18 to ti každý doktor inak.....niektorý robí sono na každej poradni.....niektorý nie......meral panvu a hneď to aj zapisoval do knižky v tom hornom riadku pri váhe.....tak neviem.....to si asi každý robí také vyšetrenie, čo si myslí, že je podstatné
@crazybabenka ja som čítala,že by sa to malo zmerať,že je to dôležité najmä vtedy ak má žena nejakú moc úzku panvu a nie je ani veľmi šanca,že sa "poddá",aby vedeli či vtedy nebude lepšie zvoliť radšej cisársky rez.Ale mne moja dr hneď povedala,že sa dohodneme spolu či bude lepší cisársky alebo nie.Mne sono robí poctivo vždy. 😉
@zuzana_18 mne zase sono nerobí......hovorím.....každý si robí čo chce 😉 dnes mám nejaký sprostý deň ..... len by som spala.....nejak sa neviem vymotať s perín......dnes ideme na ringloty.....krpec už teraz skáče v brušku....čo má na ne aj s maminkou chuť už od pondelku 😉 samozrejme, že pôjdeme.....ak sa tatíkovi podarí zobudiť maminku.....keď príde z roboty 😀
@crazybabenka tak mne panvu uz merala ked som bola na krvne testy.Ale dnes mi volali ze mam zle vysledky zo sterov tak rano pojdem pre recept. 😅
@janemari to bude v pohode 😉
No musi to byt v pohode ved nemozem mat vsetko na prd 😀
@janemari neboj,to je v pohode,v tehotenstve sme menej imúnne 🙂 .
@crazybabenka mňaaaaam,pošli mi potom UPS -kou ringlotky. 😀

@nellymn zatiaľ nie.....ale pomaličky sa to k tomu blíži 😉