Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@buba78 - bozinku to je smutne 😒 aj ja si myslim ze ona to citi.... chudatenko moje, ale hlavne nech si aj ty v poriadku to je pre nu tiez velmi dolezite, dolezitejsie ako kojenie....
@janemari - nebojkaj, isto to sLaurinkou zvladnete a raz sa isto aj na teba usmeje slniecko 😉
@pohodacka - ja som to tiez citala o tom spani cez den ze potom lepsie v noci ale moj drahy ma vysmial ze je to kravina, ze ked vela spi cez den tak ako moze vela spat aj v noci... no bohuzial doteraz mal pravdu... tak u nas sa ten clanok neosvedcil 😒
@pohodacka musim sa s tmy zmierit........nasa uz vie vyhrnut mi tricko.......este nespi a to doobeda spala 3 hodiny az som bola nervozna,co sa deje......polezala som si na gauci a pokukala telku po 10 mesiacoch...poobede spala hodinu vonku.....uz o 19h bola hotova a po kupani ozila
Čaute...mali sme "úžasnú!" noc.malá sa o 00.15zobudila,vyše hodiny mrmlala,mrnčala,chcela loziť,potom zaspala,po hodine zase mrnčala,mrnčala,mrnčala a potom zase,to som už ani nepozerala na hodiny.Ráno o štvrť na 7 vstala,mrnčala,revala,ani na ruky,ani ľahnúť,zaspala o pól 9..tak to som zvedavá čoho predzvesťou sú tie plače ☹ ☹
ahojte mamicky 🙂 tak a pomaly sa mi zacne 2 kolo na ivf tentokrat budem mat dlhy protokol 5.10.mam pohovor co si budem pichat.dufam ze ten dlhy protokol bude stat za to a vydrzia embrijka nie ako v kratkom protokole ☹ .koordinatorka sa ma na co tesit ked tam pridem mam tolko otazok ze preco to tak dopadlo ako to dopadlo
@petuska123 ahoj,neviem či ti koordinátorka odpovie.Kámoška potratila a povedali jej,že to tak proste malo byť,že sa to stáva,že môže byť rada,že sa to stalo tak skoro ako potomkeby užmala myť phyby a pod.
Ale veeeľmi ti budem držať palce,určite to výjde,ajmne vyšiel dlhý protokol,drž sa 😉
@buba78 moja ty si zdravotná sestra....potrebujem poradiť....lebo moja doktorka celý týždeň nerobí....a k ten čo ju zastupuje nechcem s malou ísť.....začala som si všímať.....že mi malá keď jej dám jogurtík vždy vracia.....buď iba trošku odgrcne....alebo vyvráti celý žalúdok tak ako teraz.......jogurt ale strašne ľúbi..až sa trasie keď vidí kelímok s jogurtom....a nestíham jej obracať lyžičky....ani sa nestihnem nazdať.....a je v nej......nemôže to byť alergia na kravské mlieko? alebo je to s toho že ho zje strašne "pahltne"
@petuska123 budeme aj s Pauluškou na teba intenzívne myslieť 😉
@crazybabenka a aky davas........moze byt alergia........vysad ho na tyzden a uvidis ci sa to zopakuje.....prihrievas ho?......mozno ho fakt zhltne......a kedy jej ho davas casovo....boze nasej nechuti biely jogurt ani s piskotmi alebo vanilkovym cukrom.....zbytocne sa nestresuj
@petuska123 drzim palce.......koordinatorka Ti nepovie preco to bolo tak , ale skor embryologicka
@buba78 no,papá,potom sa ukľudnila,ale keď som ju prezliekala,tak som zbadala,že má úplne červený malíček na nožičke,keď som jej ho chytila,zase spustila...asi ,nie asi,ale určite kopla do postieľky-do ohrádky,lebo ju večne nájdem na opačnom konci-hniezdo rozkopané..dnes som sa poobede potešila,kúpila som jej hipp kašu s hruškou a jablkom,spapala celúmisku,reku super,večer jej dámnech prespí..no máš vidieť,vyplúvala ,nechcela za ten svet.Lebo včera sme boli u babky a tá zase stres,že je pochudnutá,že už vôbec nie je taká bacuľka..že ma dr vyhreší..no ja neviem,ona mi nezje naraz ani výživu,keď ju kojím,tak za 5 minút je najedená a už uteká,ona je strašne hyperaktívna.Veď celý deň ju naháňam s lyžičkou,chutí jej aj pribináčik,ale tiež nezje celý.Dúfam,že je všetko v poriadku,zase nemôžem povedať,že je chudá,veď 8 kg už má a priberať už nebude takako keď bola malá,noa ale tie babky 😀 😀
Tak výživa dorobená budem môcť zaľahnúť zajtra zase namáhavy den 😔
@pohodacka o hyperaktivite niečo hovor,Laura ešte aj pri jedení kope nohami,vrtí sa naobsedí v kľude 😀 A výživu spapá celú na posedenie a ani nie po polhodine pýta mlieko a bez problémov zupne 120ml a keby som dala aj 150ml tak vypije.Ja neviem kde to do nej ide. Pomaly sa skúša pretáčať,ale nejde jej to 😝 Ale je to už len otázka času kedy sa jej podarí prehodiť sa.Dnes sme oberali jablká tak sa až triasla,tak som jej dala to ste mali vidieť tie chsichtíky 😀 ale spapala,potom broskynku a ževraj mnam mnam.
@buba78 dávam klasický zvolenský....tak ako mi doktorka kázala....dávam jej ho na olovrant.....neprihrievam ho.....len ho cca o 2hej vyberiem aby nebol studený
@pohodacka zlatko pozor pribináčiky až po 10tom mesiaci 😔
@crazybabenka čooo?To vážne???Do riti,prečo??Kámoška mi poradila aké je to dobré 😒 😲 ☹
@pohodacka spojazdnila som scaner....večer ti pošlem na IP papier čo mám od doktorky....tam je to napísané....obsahuje to tvaroh....a ten je až od 1 roku....pribináčiky a takéto somarinky až po ukončenom 10 mesiaci....od 7 môže jogurtíky
@crazybabenka super moja,diki,si zlatá.No ešte že si mi povedala,ja len čo na nete vyčítam alebo mi povedia kámošky a vidíš... 😠 ☹
@pohodacka nedá sa to poslať ako IP 😠 hádam to bude čitateľné
@crazybabenka júúúj,somdala notebook 1 cm pred oči,ale prečítala som,ďakujeeeeeem.Vidíš,ja som nedávala petržlen a pór duplom nie,reku nemôže..nopočkaj aký bude zajtra vynovený obedík,ďakujeeeem ešte raz.Chcela som sa ťa opýtať-už ste vyskúšali tú postieľku?My ju tam máme už vyše mesiaca,ale keď mrnká ,tak aj tak skončí medzi nami 🙂
@pohodacka nemáš za čo 😀
skúšala....ale zase je medzi nami....nie preto, že by chcela....ale musíme prestaviť postieľku.....lebo malá sa chytila okraju alebo čela....a šup na nôžky.....tak som sa bála, že preletí....ale pri toľkých prestavbách bola postieľka posledné čo sa nám chcelo prestavovať.....ale zajtra ideme do toho 😀
@pohodacka a nezatrihla si jej do nechtika?na nohach treba strihat rovno,ak si do okruhla tak teraz jej necht zarasta.........opatrne s pribinacikom,je tvarohovy, ma vela bielkovin a tie si este pre deti do 1roka zatazujuce pre oblicky a mozu robit tazobu na zaludok.....neboj este si jej s tym nemohla ublizit....aj nasa je za 5minut nadojcena,ale vecer je hruza,kym zaspi cicka aj 3 krat.......potom ju uspavam pol hodiny..........prave zaspala
@crazybabenka diky za pekny prehlad..........vsade pisu inac........stacil by jeden navod...........ja mam na papieri,ze tvarohove veci az po roku a jogurty od 10mesiaca len biele
@buba78
@crazybabenka diki baby..no,fúha,neviem,dúfam,že som jej nezastrihla aspoň myslím..snažím sa opatrne,len ona sa myká.Mali sme ešte zásobu pribináčikov,ale dojedám ich ja.Už som jej to nedala.Tak ako teda tie jogurty??Dnes somjej varila mrkvu,zemiak,petržlen a kuracie masko a rozmixovala to a konečne popapala aj navyše.Mrkvička bola mladá,sladká,tak jej šmakovalo.Inak predvčerom mala 3x za deň úplne,úplne zelenú sttolicu a hustejšiu ako inokedy.Ja som ale nejedla nič,čo by ju mohlo sfarbiť do zelena,ani Nelka nie. dnes užbola ok,som čítala,že to lebo strava rýchlo prebehla črevami???Hmmm.
Buba,Nelka tiež papáva cez deň 5minút,ale večerakoby vedela ,že idebuvať a dlhšie nebude papať,tak sa kojíme odkúpania po spánok aj 3-4x..až kým na prsníku nezaspí.
@buba78
@crazybabenka akurát zoháňam bežku,niekto je síce proti tomu,no ale tak...aj mysme vyrástli na tom a tu sme 😀 😀 ,veď ju tam nebudem dávať na pol dňa.
@pohodacka vieš čo.....s tými jogurtami neviem....urob si podľa seba.....naša jogurty lúbi....len som ja urobila chybu....dávala som jej ich na večer .....boli jej ťažké....tak mi s nich vrackala.....teraz dávam na desiatu.....a malá sa ich nevie dojesť....a už nevracká....viac ju zasýtia.....nespapá mi toľko na obed....ale keď jej chutia.....a nellymn dávala jogurty ešte skôr
bežku....pavúka máme aj my....Pauluška ho zbožňuje.....nedávam ju samozrejme na pól dňa.....ale 10 minút jej naozaj nemôže uškodiť....veď aj my sme na nich vyrástli.....čítala som aj ja všelijaké katastrofické scenáre....a keď som dala fotku do albumu.....tak ma pár mamičiek....chcelo dať verejne linčovať.....
kocky poradte ako naucit princeznu na kocik...
mozem ju tam dat iba ked spinka, inac ked ju tam dam len tak tak place a place.... a tiez ked sa zobudi tak nareky 😒 a to som si myslela ako budem kocikovat stale ale opak je pravdou... iba kruzim okolo domu aby som bola hned doma ked spusti... 😖
ahojte 🙂
idem sa ku vám pochváliť, dnes som bola poslednýkrát na sone v MT, srdiečko nám bilo o sto6, máme 9,24mm, čo vraj presne zodpovedá 6tt+6, čo som dnes 🙂 Jedine čo mi narobilo vrásky je, že mám hematóm pod plodovým vačkom, tak mi doc. napísal odporúčanie na PN.
@sliver moja to je strasne.......neviem ci ju naucis.......mam kamosku ktorej maly tiez rici a to uz ma 10mesiacov, najviac vydrzi 20min...........skus jej dat hracky nad nu
@tinara23 jej gratulujeme s malou........neboj vsetko dobre dopadne.....radsej bud na PN a oddychuj........neviem ci osm si dobre pamatala si po i2. nseminacii?

@buba78 až mi slzy vahŕkli ako mi jej prišlo ľúto s tým kojením ☹ ☹ neviem si predstaviť našu,tá sa až trasie keď sa už blížim a obidvomi ručinami mi drží tričko alebo ruku..držte sa.