icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

buba78
15. okt 2011

@crazybabenka jej ty si zlata........dala si mi to precitat......idem kuknut na tie zubky a potom uz spat

sliver
15. okt 2011

@lenrom - jeeej gratulujeme, prajeme ti kopec sil a pevne nervy, mam to este v cerstvej pamati ze zo zaciatku to je dost tazke... tak ti drzim palce nech to super zvladnete a hlavne zdravicko malej Saske

@buba78 - jejda do prace... ti ta nemocnica chyba? ja zatial neplanujem vratit sa skor ale zase uvidim co bude za rok... lebo uz teraz ked len vypadnem na nakupy medzi ludi tak som ako v desiatom nebi... ludia mi velmi velmi chybaju...

bbtinka davala fotecky chlapcov tak aspon nieco stihla popri betaroch... ja by som isto nestihla ani to 😉 @bbtina

kocky takze zajtra rano balime veci a stahujeme sa tak sa ozvem ked nam zapoja net, dovtedy sa drzkajte a dufam ze tu budu same dobre spravy a budem mat co citat 😉

buba78
15. okt 2011

@sliver veru do prace.....nie ze by mi chybala,ale financie potrebujeme..........kde si pracovala........ja som doma od zaciatku pripravy na 2.IVF cize uz skoro dva roky.........pekne sa pobal a nic nezabudni

pohodacka
15. okt 2011

@crazybabenka jááj,keby sa tak moje dieťa dalo prispôsobiť zmene času,aj tak si urobí čo chce.Inak mám obavy,že sa začína prejavovať jej prefíkanosť-rozmaznanosť..neviem aké slovíčko to lepšie vystihuje,Idem s ňou von na vychádzku v kočíku,chvíľu sedí,ani so mnou nedebatuje,pozerá na autá,potom rev na celé mesto,musím ju zobrať na ruky,odrazu je vyškerená jak..skúsilasom jej dať hračku,naspäťdo kočíka,no ani náhodou,rev,začala vystierať nohy,nie a nie sadnúť.Doma tiež,keď ju omrzí byť v bežkealebo v stoličke kde papá,začne sa jedovať,vrešťať,naťahovať ruky,že chce ísť na ruky,keď ju zoberiem,tak je vysmiata.Dnes smeboli robiť zásoby na zimu tu v NR v Maxe,na Mlynoch a takých tých nákupných centrách-zoberieme kočík ..no myslíte si ,že v ňom čušala a my sme si v kľude obzerali a skúšali veci??Jasné,mama tlačila kočík,tato držal Neušu a kočíkpotom slúžil ako nákupný vozík 😀 😀 😀 tiež nezaspím skôr ako o jedenástej @buba78

bbtina
15. okt 2011

Juj kocky,ani velmi nestiham,teraz je take hekticke obdobie,aj vas citam,len pisat sa mi nechce,mam toho dost,zomrel mi teraz ocino tak som s maminou a este aj okolo chalanov sa tocim. Este ze su taki zlatucki a nemame ziadne problemy s nimi. Sice akurat riesim nejake ine mliecko pre Dominika lebo Nutrilon mu vobec nesadol,no mam v tom hokej ktore dat.skoda ze neexistuje nejake porovnanie mliek v com je ktore lepsie. Neviete o niecom takom?

janemari
15. okt 2011

@crazybabenka dakujeme pekne,ale nám to ubehlo,že? Dnes mala Laura výlet a kupila som jej prdúsi-plienky 😀,kašičku banánovu,vlhčené obrúsky a telové mliečko a RP v prdeli 😅 Ale nezaslúži si to moja bambulka 😉 Už sa teším na jej prvý rôčik upečiem jej tortičku 🙂

janemari
15. okt 2011

@bbtina úprimnú sústrasť ☹ Čo sa týka mliečok je to skoro to isté,len niekde je niečoho menej a ničoho viac. Z Nutrilonu väčšinou prechádzajuú na Bebu a niekto dáva Sunar.Už len skúšať,ale počula som,že Beba je taká mastnejšia ako Nutrilon.

bbtina
15. okt 2011

@janemari dakujem. No skusim zrejme ten Sunar,ale este aj ten je nejaky novy,ale cenovo mam pocit skoro taky isty ako Nutrilon.nuz uvidime ci nam sadne,hlavne nech je drobec spokojny

janemari
15. okt 2011

@bbtina tak čo som ja pozerala Sunar je z mliek najlacnejší.Ešte máme Nutrilon,ale kedže už prechádzam na RP nebudem si ho môcť dovoliť kupovať.Tak prejdem na Sunar ten je najlacnejší 😖 Len dúfam,že jej bude robiť dobre na bruško,lebo ked nie tak neviem čo bude papať.

crazybabenka
autor
16. okt 2011

@bbtina zlatko moje.....je mi to ľúto
našej malej tiež nutrilon nesadol....v nemocnici bola prikrmovaná bebou....tak sme jej dali tú....ale tá ju nenormálne zapekala.....tak sme prešli na Sunar nutradefense....to je ten bielo modrý....a neviem si ho vynachváliť....malá kaká krásne....nemusím ho robiť do čaju....aj s nej nie je klasický mišelinko....ako sa stáva na nutrilone.....prírastky má tak akurát.....môžem ti ho len a len odporučiť 😉

buba78
16. okt 2011

@pohodacka juj toto poznam........uz nas vydieraju od malicka........presne,ked nechce byt v kociku reve a vystiera nohy a ked je na rukach stastna
@bbtina ahoj,uprimnu sustrast.........veru prednejsia je rodina ako net..........stale na Vas myslime kazda z nas....ja som skusala nutrilon,bebu,nechcela to lebo to nie take sladke ako materske,tak pije sunar dva krat denne......chcem ju odstavit lebo velmi chudnem......trvalo jej tyzden kym si zvykla na mliecko a flasku az mesiac......sunar kedysi deti pili a nic im nebolo......kazde mliecko musi splnat normu.........presne ako pise janemari je najlacnejsi......sunar mas 1,2,3 a potom sunar originalco je od 10mes a este od 24mes,a este sunar nutradefense, poobzeraj a v DM drogerke je najlacnejsi,drzte sa
@janemari jej ty pecies torty? ......keby som to vedela........nam upecie velmi dobra kamoska.......potom dam foto.....aj na narodky mi upiekla......mas pravdu sunar je lacnejsi.......najlepsie kupovat v DM......porovnavala som ceny ........lekarne su najdrahsie........a este si zbieras body a potom si uplatnis zlavu........ja davam ten od 10mesiacov Sunar original.........je ich viacej druhov,ale tie su uz drahsie s prichutami a bojim sa,ze mi ich nebude chciet
@crazybabenka nevedela osm,ze davas sunar......ja ten modry original od 10mesiaca.........a dojcis este?mne sa to asi nikdy nepodari odstavit........mlieka mam moc aj ked ju dojcim len dva krat cez den a v noci dva krat

buba78
16. okt 2011

@janemari tu je ta torta co som dostala na 33 narodky

lenrom
16. okt 2011

Dakjeme velmi pekne....Zdravučke sme a ja sa dosť dobre zotavujem a Alexandra vie niekedy jesť na etapy aj 2 až 3 hodinky a potom prespi aj niekedy 5 hodin.V noci sa jej podarilo 6 hodiniek si pospať.Dufam že bude bývať dobručká....Fotka mi nejde,pretože mam pomaly net.

pohodacka
16. okt 2011

@bbtina moja,úprimnú sústrasť..drž sa..neviem ti v mliečku poradiť,stále len kojím.
@buba78 krásnu tortu si dostala,mňam,by som si dala 😀 .Dnes som malej kúpila také hami keksííky od 6.mesiaca,dúfam,že jej to bude chutiť-je to sladké,dúfam,že áno..len ja sastále bojím,že sa jej odlomí veľký kus,aj keď je tam napísané,že sú rýchlo rozpustné.Aj kašičku hami s hovädzím a ďalšiu s králičím mäskom.Už neviem čo by som jej vymyslela.nedokáže zjesť na jeden krát ani ten mal pohárik hami keď jej robím mrkkvu,brokolicu,mäso,zemiak,ale cecala by stále.gro je proste stále moje mlieko.Ma to štve,asi by o v jej veku už tak byť nemalo.Aj sa snažím keď je hladná rýchlo dať niečo také,ale piští,reve kým nedám prsník,potom si len rak dzobne z ostatného a je to.naháňam ju aspoň s jablkom,banánom..jáj bože 😀 😀 Dnes ráno prosím pekne vstala 4.18.mrnčala,musela som ju zobrať do kuchyne,zažla som,popozerala tu,pousmievala,ukľudnila sa a o piatej zaspala ešte do siedmej.V noci vstávala 2x,mám pocit ,že je to so spánkom v noci horšie a horšie.A behá po celej posteli 😖 😀

bbtina
16. okt 2011

ďakujem dievčatá

buba78
16. okt 2011

baby dnes osm dala Oliviu krabicu hraciek a ona namiesto hrania sadla na nu a pozerala telku

buba78
16. okt 2011

pisem skomolene,myslela som tym,ze som dala Olivii krabicu hraciek......zvysok je popisany vyssie

crazybabenka
autor
16. okt 2011

@buba78 my sme posledné dva týždne už len na sunáre.....ale na tom nutradefense (modrom)....nie tom klasickom oranžovom.... no mi sme boli na odsávačke.....malá neťahala od narodenia....takže bolo mliečka menej a menej......od cca 3 mesiaca som dokrmovala sunárom.....a 2t dozadu mi mliečko zmizlo z ničoho nič......je pravda.....že som mala stresy.....prerábka....sestrinú malú poslali na onkológiu....ale našťastie to dopadlo dobre....nedostatok spánku.....tak už mliečko nie je ☹

crazybabenka
autor
16. okt 2011

@buba78 som sa na malej tak dobre pobavila....taká je rozkošná....podarená....ako si tam sedká 😀 😀 😀 😀

buba78
16. okt 2011

@crazybabenka boze je na tom zle ta mala?........zivot je nespravodlivy..........Olivia je riadna herecka v poslednom case..........tak ma vydiera

buba78
16. okt 2011

baby dnes dalsi zubok,mame tri

pohodacka
16. okt 2011

@buba78 malá je úúúžasná,nemá chybu 😀 😀 😀 krásavica zlatá..má také okane šibalské.Našaje zase asi takposledný týždeň tak strašne vzdorovitá..dúfam,že má len také obdobie.Také zlaté,kľudné dieťa to bolo.Teraz sa s niečím hrá,nedarí sa jej ,začne sa celá naťahovať,pišťať,no proste jedovať..no moje nervy.Dúfam,že ju toprejdedorotu malú.Už búva.V utorokmá 8 mesiacov,už sa teším na nový jedálniček-chlebík,cestoviny a žĺtok .
@crazybabenka bože,dúfam,že je s neterkou všetko v najlepšom poriadku ☹

janemari
16. okt 2011

@buba78 tá je nádherná 🙂 A tortička vyzerá super 😉 JA pečiem len tak doma pre nás, ale kedže mám pri sebe malú je to také o ničom,aj ked som ju zdobila tak som odbiehala k malej,alebo som ju musela ísť uspať ked sa piekol korpus,vtedy som sa modlila aby nezhorel 😅 Bola čokoládové cesto a vanilková plnka s marhuľovým lekvárom 😎
@crazybabenka neterke veľa zdravíčka 🙂

v555
16. okt 2011

Ahojte maminy a tehulky,ani si neviete predstaviť ako by som sem chcela patriť.Verím,že na Vianoce sem prispejem svojím druhým príspevkom.Teším sa na Vás 😉 😉 😉

pohodacka
16. okt 2011

@janemari jéé,ty máš tiež takú buchtičku ako mys bubou 😀 😀 .Skoro osem kilov,a si mi nechcela veriť,že má naša v piatich vyše 7 kg 😀 😀 😀 to sú riadne hladošky...aj keď moja ak teraz za posledné tri mesiace pribrala kilo,tak budem rada.

janemari
16. okt 2011

@pohodacka tak aj Laura prestal jesť,za mesiac pribrala len niečo cez 300g,ale zase je dlhá ako týžden pred výplatou. 😀

pohodacka
16. okt 2011

@janemari hlavne,že sú zdravé,nech majúkoľko chcú,no nie? 😉 Aj už papká niečo iné okrem mliečka?Chutí jej?

janemari
16. okt 2011

@pohodacka tak už je všetko možne,čo nezje ju 😀 Nakoľko jej už UM nestačilo jedla 180ml každe dve hodiny začala som najprv dávať kaše,potom zemiačik,mrkvičku,karelábik,výživy,zje jablčko,broskyňu,hrušku,včera zjedla skoro celý banán 😝 a kuracie masko a skúšala rybu a tá jej neskutočne chutí.Pomaly začíname s miláčikom, ale aj tak vypije svoju dávku UM,

pohodacka
16. okt 2011

@janemari jasné..ona vie najlepšie kedy je hladnučkáa a že by ešte niečo schrúpla.Super,že jej tak chutí.Naša mala dnes prvý krát králičie mäso+zelenina-tá kašička hami-celkom jej šmakovalo,zajtra hovädzie.No a ako som už písala,skúsim cestoviny a žĺtok z vajíčka.No a keď budem mať robotu,dámjej kôrku z chleba a nech sa zabáva jedením 😀 😀 alenie,musím striehnuť jak sova,lebo tá večne odvalí kus..aj dnes z keksíka,začala kašlať..ale zase nech si pomalinky zvyká aj na väčšie kúsky.

pohodacka
16. okt 2011

@v555 tešíme sa aj my na teba a veeeeľmi držímepalce,aby si mala tento rok tienajkrajšie Vianoce.