Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@pohodacka objednali nás až na marec....ale povedala som....že ja s takým malým dieťaťom nejdem tak dlho čakať....že si radšej zaplatím....tak aj tak nás objednali najskôr na 1.12....ale máme jednu známu v Roosveltke v BB tak sa nám možno podarí vybaviť tam....normálne na cicinkách hrčky veľké ako lieskové oriešky....už to raz mala....ale povedali...že je to pri kojených deťoch normálne....ale teraz už nie je kojená....a má to zase
@crazybabenka bože,mojemalé,neboj,určite to budeok,mysme mali dlho pod pazuškami,povedala dr,že to je ok,je to následok u očkovania,ktorý vymizne.Tie očkovania..ja neviem..
@pohodacka no veď dúfam....ale keby to bolo nejak "vážne" tak ma si myslím, že by ma hneď s malou poslala do nemocky....aspoň tak sa utešujem
@pohodacka dnesna poradna plna placu.......strasne sa boji.asi si pamata to pichanie...........metala sa na vahe a nechce sa mi verit ,ze ma 11,08g.......zeby pribrala za dva tyzdne 300g.........dlha je 77cm
@crazybabenka my sme mali vo vasom veku 10170g a presne tolko cm
@pohodacka prekrasna je,tak na spapanie,riadna modelka,prekrasne fotky
@buba78 dokyna nám povedala, že by sme mohli mať o pol kilka viac... no ale nemusí byť vo všetkom po nás 😀 😀 😀 😀
@buba78 presne naša tak odplakala celú poradňu.Dr tiež povedala,že ona už vie,vníma a že akoby mala rešpekt z toho,že sú celé v bielom..že vie,že to sa líši od "bežných" ľudí.Možno fakt má len 11kg,viac behá,hýbe sa...
@sliver diki babule,ste zlaté,aj Neluša posiela pusinky.Čiapočky háčkuje jedna babula zo Sniny na mieru.
@crazybabenka presne tak,nech má koľko chce,nech je len zdravá.
Tak dnes náročný den vybavovačky,cestovanie ale všetko vybavené.Dokonca Laurika spala vyše 2 hodín v kuse,takže sa už dostala psychicky úplne do normálu. Ked bola na brušku som si všimla,že si pekne krčí nôžky na lozenie,len ešte neprišla na to,že sa musí aj zdvyhnúť 😀 Ale točiť sa okolo už vie aspoň to,keď sa jej nič nechce ani pretáčať,skrátka je nejako asi pozadu,len dúfam,že je v poriadku.
@crazybabenka tak dúfam,že je Paulínka v poriadku a naozaj to bude len nejaký pozostatok hormonov.My sme doma vážili malú a mala cca 8400g čo sa mi zdá dosť veľa na jej vek.
@janemari ak je bucľatejšia,kľudne tak môže vážiť.Známej syn mal 8 kg v 5 mesiacoch!!!Bol len kojený a stále hladný 😀 ,potom keď behal,vybehal to a bol chudý.Naša tak mala teraz na 8-mesačne jporadni-8360 gr.
@crazybabenka rozmýšľala som nad Paulínkou.Ja keď som chodila na endokr.tak sme raz boli v Lubochni.Je to najväčší endokryn.ústav na SR.Čo je veľmi výhodné,všetko vyšetria v priebehu dňa.Lebo inak ,keďže ide o vyšetr.hormónov ,ktoré sa zistia v krvi-berie sa najprv krv,potom sa čaká na výsledok/čakávala som aj mesiac/ a až na základe hormonálnych výsledkov pokračovalo vyšetrenie ďalej.Liečila som saskoro 4 roky,vždy to prebiehalo takto.V Lubochni mi ráno zobrali krv,išli sme sanajesť,popozerať,potom okolo obeda boli výsledky´a hneď v ten deň bolo ešte aj sono atď.Neviem čo budú robiť Paulínke,ale čo viem každé endokr.vyšetrenie prebieha takto.Tak akchceš,skús im tam brnknúť,pozerala som Ti aj tel.číslo,ale nie a nie ho nájsť 😠
@pohodacka Ďakujem moja....si zlatá, že na nás myslíš....Ľubochňu máme tu za rohom....a bola som tam aj ja na vyšetrení.....poslal ma tam doc. Tomáš.....takže viem...ako to tam chodí.....váham....či nezavolať tomu doc. čo vtedy vyšetroval mňa....bol strašne zlatý....a aj mi povedal, že kedykoľvek by som niečo potrebovala mám zavolať.....tak rozmýšľam, či mu volať a či nie....či nejsť najprv na túto detskú endokrinológiu.....k tej doktorke čo máme ísť chodil aj môj mangel....a že je to veľmi dobrá doktorka....tak neviem
@crazybabenka tak skús kto vy vás zobral skôr..alebo k obidvom..ja som tak spravila a mala som šok..moja "úžas" doktorka,ktorá do mňa pchala lieky skoro 4 roky bola stále presvedčená v akom somzlom stave a vieš ako trápne som sa cítila v Lubochni???!!!Ako posledný hypochonder-sa ma spýtali že s akým problémom som vlastne prišla,že jej sazdá všetko v norme.Som sa cítila jak posledný debil čo má potrebu behať po dr a má z toho strašnú zábavu.Naša ani len netušila,že som tam bola.Papier som nedala do karty.Mámho doma doteraz 😀 😀 .Preto som aj svojvoľne prestala chodiť k našej dr.Teraz,keď som začala chudnúť ma napadla síce štítna,ale určite s iným lekárom.Tak vidíš..viac lekárov,viac názorov...vieš čo,keď Ti to takto povedal,byť Tebou,aspoň mu zavolám,poviem čo je vo veci,že máš strach,či sa s tým už stretol a tak..budeš vedieť.určite má skúsenosti DRŽÍM PALCE!!!
@pohodacka no poradím sa s mangelom....ale som presvedčená že bude toho istého názoru ako ja.....zajtra budem volať 😉
@crazybabenka veeeeeľmi držíííím palce,myslíme na váááássss!!!
@crazybabenka perfektnéé a hlavne tie zubáky 😀 😀
@crazybabenka presne ako pise pohodacka je to tam super......ja osm tam chodila roky,len doktorka odtial isla do Ziliny ,tak aj ja..........vyhoda vsetko za jeden den.......drzime palce......ale je podarena.....aj my to mavame...zmizne az ked namocim
@pohodacka nemám pocit,žeby bola nejaká bacuľatá,ona má len líčka také bacuľate a mám dosť ked ju niekto uvidí v kočíku a zapotí aká je tučná 😠 Dnes som si všimla ked bola na prašku ,že sa posúva do zadu.Ráno som ju položila na deku a kým som jej urobila papať tak už bola mimo deky.Tak som ju pozorovala a ona sa nadvihla,rúčky k sebe nadvihla zadok a šup do zadu 😀 A dnes mala Laurika návštevu kamošku s pôrodnice a to je iný živel až sa jej moja hviezdička bála. Ako ju tak pozorujem tak je skôr zakríknutá, sedí a pozoruje,nieje iniciatívna a nedaj bože že sa jej niekto natláča koniec 😔
@janemari to aj mne išlo na nervy keď jej hovorili,že aká je tlstá,teraz si to nevšímam.NNaša je domajak taký šinter,vrieska,ústa sa jej nezavrú,behá jak strela a keď sme na návšteve ani nemukne,čuší,pozerá..Dnes sme mali ťaažký večer,teraz zaspala,doteraz plakala,pchala si ruky doďasien,musela som jej dať nurofen,strašne revala,to bol plač,že ju bolia zúbky alebo niečo iné.Dr nám v takýchto okamihoch dovolila dať nurofen nech sa upokijí,mal by zaberať po pol hodine,presne tak sa aj upokojila azaspala.Som zvedaváčo nás čaká 😢
baby tak blížia sa nám vianoce....čo idete kupovať drobcom?
@crazybabenka - no ešte nevieme presne a vlastne naša Sonka si to ešte nebude moc uvedomovat tak uvidime... svokrovcom som dala kupit to odražadlo čo ma Buba a ja som uvažovala nad niečim takýmto http://www.bombahracky.sk/140-593-large/chicco-... len to ešte nie som rozhodnuta a to sa aj moji rodičia pýtali čo maju kupiť malej.... neviem co im dam kupiť ale radšej nech sa spýtaju ako maju kupiť hluposť....
a ty co? už ta chyta vianočná euforia? mne sa zda že tento rok je akosi ticho, minulý rok na mna číhali vianoce zpoza každeho roku už v oktobri a teraz akosi nič...
@sliver mi začíname frčať na rozprávkach a detský cd....zbožňuje pesničky 😀 😀 😀 tak pozerám nejaké cd a dvd na gorila.sk .....pozerala som tiež to "bubino" odrážadlo....keď neviem sa rozhodnúť....ja by som jej kúpila všetko 😀 😀 😀 😀
@sliver inak to chodítko som pozerala aj ja....ale vo fischer price....alebo s mackom pu 😀 😀 😀 😀
@crazybabenka
@sliver nefičíte na Vianociach?My smm rátamekaždý deň,neskutočne sa teším,aj keď Nelka to chápať ešte nebude,ale ten pocit,že je tu.Už sme v sobotu boli pozerať nejaký koberec,ktorý dáme pod stromček,aby sa k nemu nedalodostať bežkou.Oblečenie santa clausa je už opraté.My na 100% detský počítač.A nejaké blbinkyešte.Crazy,my fičíme na Márii Podhradskej-spievankovo.Malá to už pozná,káždý deň jej topúšťam a strašne sa teší.Nekupujem nič,mm to všetko stiahol.Teraz dokonca Podhradská-Čanaky koledy,spievajú tamaj detičky.Keď som to prvý krát počula,plakala som.Neivládla som sa,straaašne ma to dojalo.Som už mm povedala,že na Štedrý deň to napojím na domácekino-repráky a od rána tu budú "hulákať" koledy Podhradskej.Jááj,keď si to predstavím,ja milujem tú atmosféru. 🙂
@pohodacka jáj moja ja sa už neviem dočkať vianoc....ja teraz akurát pozerám to spievankovo....baby v januárovkách mi ho odporučili....veľa detičiek na tom fičí...ja som internetovo síce zdatná....ale sťahovať pesničky z netu neviem ☹
@crazybabenka ani ja,mm mi to sťahuje,skúsim Ti sem niečo hodiť,ale neručím za to čo Ti príde 😀 😀
@crazybabenka mile rada...nejde a nejde 😠 😠 bežným skopírovaním ani ostatnými fintami,ktoré mám,nie a nie to poslať.Jedine sa opýtam mm ako sa to robí,lebo to je zbytočné dávať peniaze za cd,všetko je to tu.
@crazybabenka tak mi pošli čo by si chcela a moj mm ti to stiahne a napali a pošlem ti to ;)
neblazni isto nekupuj, tolko prachov a načo ked to možes mat skoro zadara (iba za CD) 😉
spievankovo mame aj my...
posli mi linky ktore CD by si chcela a bude to 😉
aj filmy ak by si chcela....

@crazybabenka ďakujeme 🙂 🙂 ,bože,dúfam,že to nič nebude amkedy idete na endokrynológiu?To mala také nejaké zdúrené ciciky?