Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@pohodacka
@buba78
ja som tu knizku necitala... len moja reakcia na to co ste pisali... Sonke nedavam hned prsnik ked sa zobudi alebo zaplace, strčím jej len dudku a spinka dalej, dnes sme sa zobudili iba raz, teda zobudili tak ze ani dudka nestacili a kojila som... o pol tretej, potom sa nadranom parkrat prebrala ale s dudkou spinkala este do pol siedmej, to som kojila a uz sme boli hore ;) ... niektore noci vstavame dvakrat tak okolo jednej a stvrtej, strieda sa to... asi to je podla toho kolko mliecka sa napije
Hipp som davala aj ja, momentalne nedam ziaden cajik ale Hipp predtym milovala... sice je drahsi ako sackovy ale tiez mi vyhovuje ze je granulovany lebo ked bola malicka tak som potrebovala urobit napr. iba polflasky a sacka bola skoda na tak malo caju, takto si toho granulovaneho dam tolko podla toho kolko mam vody... a jo je cukreny, oni sice pisu varovanie ze neberu ohlad na kazenie zubkov ale detickom fakt fest chuti (aj kamoskinym 😉 )
@tessinka - jasne ze mozes byt aj u nas, my sa velmo potesime 😉
@buba78 - mala je uzasna na tom odrazadle... ideme aj my kupit 😉 sice skoro ale vsak pocka a nepokazi sa 😀
Dnes sa to moje dievčatko na mňa usmialo....a povedalo mama....mi také slzy vyhŕkli ako hrachy.... :D
@buba78 gratulujeme k prvému rôčiku ,veľa zdravíčka. A čo sa týka, že sa malá mení,nemyslím,lebo teraz ked nie sústretnutia pekne zaspinkala.Musím ju normálne kontrolovať či vôbec dýcha,ked tak spokojne spinká. Dnes sa malá začala trošku pohybovať dozadu ,takže budeme asi loziť do zadu 😀 a ked ju dvíham tak ona nie sadnúť,ale hned sa zaprie a postaví na nohy 😎
@crazybabenka tak to musí byž krásny pocit,ja si na to ešte počkám ale zatiaľ mi stačí,že sa na mňa usmieva a teší sa ked ma vidí.
@crazybabenka naša hovorí už dlho baba a mama,ale nemyslím,že vie,že to ja som mama,resp.zmysel toho slova.Ona to vykrikuje dokola 😀 😀
@janemari tak to je smutne,ze ocinko si neuvedomuje ako trpi........nasa sa zmenila....nechcem zakryknut.......cely tyzden zaspava o pol osmej........tak sa priprav ,ze vseda bude a vsetko brat do ruky.....my nemame uchytky na linke......nestihala som ju a zatvarat supliky a dvierka
@buba78 - ta predajna v meste co je partnerom Pre deti tak ona predava take iste veci ci ako to je?
ja som tam este nebola lebo sa mi zda ze su tam schody a neviem ako s kocikom a popravde som v centre bola doteraz iba dvakrat ale videla som to tam 😉
budem si musiet spravit vacsi rozhlad lebo zatial chodim iba okolo domu...len ked som pri nej rada ze idem vobec von, lebo to su strasne revy ked ju dam do kocika tak aj ked som uz mala odhodlanie ze idem dalej vzdy som pre istotu ostala v okoli ak by sa neutisila...
@buba78 teraz sme na striedačku my.Asi je to ozaj pravda,že do roka je to všeliaké a potom je konečne dobre.My sme mali zase otras noc.Zaspáva síce medzi pól 8-8,ale zase asi 5 x hore,mrnčala,kŕmila som ju,opiatej hundrala,bola vyspatá. 😢 😢 Už som na ňu skríkla.Ráno som vstávala s bolesťou hlavy.Teraz spí-bude ťahať aj dve a pól hodiny,tak to robíkeď je v noci hore.Poobede zase a to je zlé,lebo potom spí veľa,čo je zlé,lebo v noci sa jej nechce-je vyspatá.Tak je to v tej knihe,čo u nej presne platí.
@sliver akoby si písala o našej Nelke,tiež som nemala odvahu ísť ďalej od domu keďže spúšťala revy ked sa zobudila-čo bolo niekedy po pó lhodine a ja som šprintovala domov.
@sliver je tam rampa a mozes ist s kocikom dnu.........maju len niektore veci rovnake........ja som s malou chodila na dve hodiny von hocikde........neplakala mi v kociku
@pohodacka zacala osm citat tu knihu,ale pomaly.......manzel mi ju vytlaci lebo cez pc nemozem ked je hore.......chce trieskat po klavesnici..........veru bud ju o 16-17h......nenechaj ju dlhsie spat......teraz mi dochadza,ze nasa tiez dlho spala a potom v noci vyspata.....juj tesim sa na tu knihu....keby som mala cas.........ten cas leti,ze som zabudla prezliest periny na konci mesiaca....chystam sa sama..........uz si pripadam ako senilny clovek
Tak dnes už bola malá úplne v norme,pospinkala si ráno do 8.00 ,potom si zdriemla doobeda a 2 krát poobede a teraz je už v postieľke. To je úplne iné dieťa ked si pospí aj cez deň,je pokojnejšia. Zisťujem,že má asi alergiu na pertržlen,lebo ked som jej dávala prvý krát poievočku aj s petržlenom vyhádzala sa,od vtedy som jej ho nedávala do polievky a teraz som jej ho skúsila dať a zase sa vyhádzala. Zajtra nás čaká dlhý deň,ale snáď sa nám podarí všetko dobre vybaviť.
@buba78 to mi hovor o tom notebooku,všetko postláča.Mm s ňou volláva cez skyp rodičom večer,dnes ich tri krát vypla 😀 .V tescu majú akcie-okolo 20 € na detské počítače.Pôjdem jej to zobrať na Vianoce,dúfam,že tobude vydávať nejaké zvuky.Len neviem či ju obalamútim-telefón -môj ju baví,hrá sa s ním,kúpili smejej detský a šlahla ho o zem,už ani nevyhráva 😀 😀 .Som zvedavá na noc.Včera spala za celý deň 3 a pól hodiny,dnes dve.Už o šiestej si šúchala oči,ledva somto natiahla do siedmej.kúpaním sa trošku prebrala.Potom spapala slivkovú kašu,zapila mliekom a búva.Vychutnám si chvíľu voľnú posteľ 😀 .Koľko ti spapá večer kaše,resp.spapala v jej veku aksi pamätáš.Včera mi kámoškapísala-má presne o mesiac staršiu,robí jejmlieko na večer 260ml,no ja som zarobila 210ml mlieka-mám hami,tak míňam,zarobila kašu a nezjedla ani trištvrte.Myslíš,že je to málo?
@pohodacka aj ja chcem malej kúpiť v tescu darček na vianoce,ale nie počítač ,ale ten klavírik,čo vydáva aj zvuky zvieratiek. A o mobile ani nehovor Laura je na ne maniak aj na ovládače na tv,tak rada prepína programy,alebo vypína zvuk,že veľa krát sa ani nedozviem,čo tam vlstne dávaju 😀
@sliver idem 15.11 prvy krat.......dojcim rano a vecer.......menej sa plnia........cez den ju odputavam ak si pyta.....je to strasne...dnes som si kupila homeopatika.......budem uz len vecer z jedneho cize kazdy bude mat az po 48h........byvam pri krytej plavarni......blizsie cez IP ak chces.......dnes osm bola prave v priekope u krsnej......isla osm po tme ,tak som nevidela kde su tie domy
@janemari potesila si ma,ze ste ok.....zajtra sa teda drzte........deti su na ovladace,mobily a pocitace..........uz som z toho na nervy........ma stary ovladac aj mobil a v tescu sme kupili detsky notebook za 10e.......kolko stoji ten klavirik a aky je vlastne
baby mi zas spime od 20h a dnes ma prekvpaila..zjedla pol misky kelovej polievky a polku knedle so segedinom.......maso som jej nedala,lebo je bravcove......velmi chutilo........konecne jem aj ja kapustu.juj ako mi chybala
@janemari my klavír máme,tak chcem teraz ten detský počítač..mm pozeral v NAY tie také veľké varhany čiklavír či čo to je,som to hneď zatrhla,reku no ešte to potrebujem nech huláka na celý dom 😀 😀 😀 a nehovorím o tom,že by to roztrieskala hneď a škodapeňazí..on že to teda kúpi keď bude staršia.
@buba78 mňaaaam,kapustu závidím,tiež sa idem posnažiť vyskúšať-predpríprava na vianočnú kapustnicu.
A babule ozaaaaj,naša Neluša sa zobudila prvýkrát ráno o 5!!!!Bože,ako somsavyspala po dlhej dobe fajnovo.Neviem čím to bolo.V noci sícemrnkala,preložila somjuk nám,ani nepapala,spokojne zaspala.Teraz odpól 10 spinká,po hodine jej robím budíček 🙂 🙂
@pohodacka konecne si spala...neboj bolo to tym,ze bola pri vas.......nasa ma zacina tym vydierat.......s manzelom su von od 10h.......rychlo osm povysavala......prezliekla periny..........umyla v kupelni a spalni okno......na 1h ideme do poradne na rocnu prehliadku.......poobede zvysne okna a vecer varit.........snad to dnes prezijem......musim vyuzit,ked je muz doma po sluzbe
kocky idem vas napajediť 😉
ja jem kapustu normalne 😉 aj včera som mala.... tie dva mesiace co som bola u rodicov tak mamina naucila malu skoro na vsetko... prvy mesiac sme davali bacha a potom postupne sme pridavali a teraz jem vlastne skoro vsetko...
@pohodacka - super ze si si pospala... paradicka len tak dalej...
@buba78 - tak ty dne sinak makas, ty kamo... aj ja by som potrebovala ale nemam na to sil
ja tu mam dnes sestru tak si trosku oddychnem a bude sa bavit s malou ona 😉 a ja si konecne vyberiem darcek na nete lebo stale na t nemam cas....
Tak dnešná poradňa.... 8 020g...73cm....sme vraj veľmi šikovný....pár mesiacov popredu :D....poslali nás na endokrinológiu...lebo máme zdurené prsné uzlinky :(
@crazybabenka tak výýýborne,šikulka naša,gratulujem!!!To si jej ty zbadala uzlinky?Neboj,tobude len "pozostatok" nejakej choroby,držkajte sa.
@buba78
@janemari
@sliver mrkni do albumu,dala som našu hviezdu na ukážku 😉 😉
@pohodacka krásna hviezdička jedna hnedooká 😀
áno ja som zbadala pri kúpaní....keď som ju natierala

@buba78 tak to hneď kúpim..myslím,že v lekárni,že?A vždy jej v noci robíš čerstvˇý?Či večer a potom ho v noci dávaš?Nie je moc studený?A tam je toľko cukru keď je taký sladký?Lebo dr zakázala sladiť,len v nutných prípadoch lyžičku keď je niečo už fakt že úplne bez chuti..
@tessinka jasné,že nehneváme,kľudne sa pridaj,si tehuľa? 🙂