icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

buba78
11. dec 2011

@sliver vau ,ale ich mate....co ho viedlo k tomu,ze uz nechce deti

pohodacka
11. dec 2011

@buba78 hej,spáva zase normálne s nami.Ani sa neunúvam dávať ju do postieĺky.Idú jej zúbky,budí sa aj 3x v noci,tak ju mám vždy pri sebe..už sme si na to zvykli.ani to zatiaľ neriešim,

@crazybabenka ako ste vlastne dpadli s výsledkami krvičky?

crazybabenka
autor
12. dec 2011

@buba78 aj keby tatino veľmi chcel....tak už 2 či 3 mesiace spáva v postieľke....ale to akoby bola pri nás....lebo jej postieľku mám úplne prirazenú k mojej postieľke....takže sa iba vymenilo poradie....teraz som v strede ja 😀 😀 😀 ale sem tam si ju ešte šupneme medzi seba....keď robí v noci neplechu...rýchlejšie tak zaspí 😉

crazybabenka
autor
12. dec 2011

@pohodacka krvička dopadla skvelo....endokrynologička povedala, že už dávno taký ukážkový krvný obraz nevidela....že čakala, že aspoň železo vyskočí....keď som ako tehuľa brala železo ....že je ukážkové....musíme počkať ešte na sono...rengen...a očné pozadie....na sono a rengen ideme 30teho...na očné až 10teho januára.....ale nejak sa mi to nepozdáva....ideme pre istotu vybaviť Ľubochňu

pohodacka
12. dec 2011

@crazybabenka chvala bohu..hlavne,nech všetky výsledky dopadnú tak skvelo 😉 😉
My sme mali hrozný večer,asi o desiatej spustila taký strašný plač-nevedeli sme ,čo sa deje,až som sazľakla,lebo keď som ju vzala na ruky,tak ju normálne mykalo ako keď sa človek zľakne.Som si myslela,že zlý sen,ale neprestávala,krčila sa,zvíjala,prdkala,tak som pochopila,že asi bruško.Ja som sa zase pažraňa nadlávila-robila som špízy a dala som mäso,rajčinu,klobásku ,cibuľu-no a kameň úrazu-klobása štipľavá-cibuľa ťažká-z tej už mala bolesti,ale tak 4 mesiace dozadu,som myslela,že už nevadí...ukľudnila sa až o pól noci po nurofene.O siedmej už vystrájala tatina doroboty,teraz búva..

crazybabenka
autor
12. dec 2011

@pohodacka môj kvietok malý krásny....takto sa vytrápiť ☹

sliver
12. dec 2011

tak čo kočky už chystate vianocne pečenie?
ja som akurat dnes začala kukať recepty a idem si napísať čo potrebujem kupiť 😉
ved som včera prišla nato že iba dva týždne!!! akosi mi to do včera nedošlo...

buba78
12. dec 2011

@pohodacka ja som do roka neexperimentovala,lebo nas bolelo brusko do 9mesiacov....zle na to spominam.i ked mi dnes prislo luto.normalne by som jej dala cucnut,tak sa tulila......

buba78
12. dec 2011

konecne spime.dnes nam to trvalo nejako dlho az hodinu.asi sa 50x otocila...uz som mala nervy..ved vzdy zaspi do pol hodiny..asi zrusim pyzamo.stale mi dava ponozky dole....prejdem zrejme na pancusky a bodynka.musim sa dobre vyspat.zajtra pracujem.nie ako minule,ked osmsi isla lahnut prebrala sa a zaspala o pol druhej

sliver
12. dec 2011

aj moja už buva, už skoro hodinu... no som sa dnes namakala lebo tatíno prišiel chorý z roboty ☹ tak sa potí.... behala som okolo dvoch... dufam že mu zajtra bude lepšie

pohodacka
12. dec 2011

@buba78 veď už som sa poučila,dnes som jedla diétnejšie,tak mi jej bolo ľúto za moju pažravosť 😠 😠 Nelka spáva v dupačkách a podtým pančušky,kedže neznesie vyť zakrytá.Môže spať neviem ako tuho,vždy zaregistruje keď ju zakrývam a automaticky sa odkope.Dobre sa vyspi a príjemnú šichtu 😉
@sliver chúďa naše,len sa hlavne ty držkaj,aby si neochorela a potom Sonkička,držte sa,skoré uzdravenie.

buba78
12. dec 2011

@sliver to asi preto,ze sme to dnes rozoberali ako poctivo akzdy vecer kupe a ty mas veget.prajeme skore uzdravenie
@pohodacka diky

janemari
12. dec 2011

@sliver ja som zatiaľ upiekla len vanilkové rožteky,lebo som piekla na oslavu. Ale dnes som dovystrihovala ozdoby na okná,tak zajtra by som chcela okná poumývať a vyzdobiť a potom sa už pustím do pečenia.
@crazybabenka tak to som rada,že máte výsledky krvi v poriadku.

Nám ide prvý zúbok,troška mu to síce trvá,dlho sa prerezáva,ale už trčí trošku von 🙂

pohodacka
12. dec 2011

@sliver čo sa týka pečenia,mám zlatú svokru,ktorá sa o všetko pečenie každý rok postará-vždy nám robí medovníky,vanilkové rožky,štedrák,čokol.roládu..zlatá je,už mi aj tento rok povedala,že nemám robiť nič,že sladké porobí.Ja potomšalát-ten budeme robiť v piatok,potom je chutnejší,no a v sobotu kapustnicu,rybu..jáááj bože,už sa tešíím na tú atmosféruuuu..v sobotu robíme stromček.Len dúfam,že nebude do Štedréhodňa zrujnovaný 😀 😀

crazybabenka
autor
13. dec 2011

@janemari gratulka k prvému zúbku
my noc katastrofa....najprv malá zvracala hlieny....potom keď aj na chvíľu zaspala....začal ju dusiť kašeľ.....ale prvú noc vydržala "bez pohnutia"....dokonca prikrytá perinkou....teplotu našťastie nemala....tak som zvedavá čo nám povie dokyna

crazybabenka
autor
13. dec 2011

tak a sme na antibiotikách....ešte nám zobrali ster s nošteka....či nám tam nešarapatí nejaký papľuh

pohodacka
13. dec 2011

@crazybabenka mooja zlatá,skoré uzdravenie prajeme!!!

crazybabenka
autor
13. dec 2011

@pohodacka ďakujeme 😒

sliver
13. dec 2011

@crazybabenka -držte sa, nech je čo najskor zdrava!

@janemari - blahoželam k zubku, na rožteky sa chystam akurat v najbližších dnoch len Sonka je už druhý den dosť mrzuta a neviem prečo.... uvidím kedy sa k ním dostanem, teda aj k ostatným 😉
božinku ty si inak šikovna že to všetko stíhaš a sama...
medovníky som piekla pred týždnom no spapali sa 😒 takže budem musieť znova....

@pohodacka - mne mamina povedala tiež že napečie že si nemam robiť starosti, že mam toho isto dosť aj tak ale ked ja pritom zrelaxujem... dam Sonku spať poobede alebo večer a šup do kuchyne 😀

janemari
13. dec 2011

Tak kočky upratovanie na Vianoce zahájené,okná umyté,výzdoba na oknách nalepená,obývačka vyriadená,koberec vytepovaný a môžme pokračovať v pečení.Chcela som dnes zamiesiť medovníky a linecké ale už mám dosť 😝 Tak možno zajtra doobeda a poobede by som chcela ísť k našim pomôcť poumývať okna a snád sa mi podarí doniesť aj malý stromček nech ho vyzdobím.Laura je uchvátená zo svetielok ked ich uvidí tak piští od radosti 😀 Dnes behala v pavúku po celom byte,žiadne prekážky nevadia,vylezie a prelezie všetko. Ked som umývala okná,stála na stoličke prišla ku mne a šteklila ma na nohy 😀 Inak akonáhle som ju dala ležať a odišla z jej dohladu koniec ,to nebol plač,to bol rev až škriekala až kým som neprišla a nezobrala ju na ruky 😖

buba78
13. dec 2011

@janemari gratulujeme k zubku.....aj nam isli dlho aj teraz sa vlecu.....fakt si sikovna,ze to stihas sama.to si tolko stihla dnes?....boze ja som nemozna,alebo mam aktivne dieta,ktore sa nechce same hrat
@pohodacka coze?...tak to Ti ju v dobrom zavidim.....kde su take svokry..moja nai nepride malu pozriet raz mesacne..........pisala si,ze date koberec,aby bezkou neprisla k stromceku..neboj ona bude sikovnejsia ako vy
@crazybabenka boze tochto sa vzdy bojim,ze bude vracat.........nastastie ani raz pri soplikoch...chuda..skore uzdravenie

buba78
13. dec 2011

neviem co sa deje,ale vecerne uspavanie trvalo 1,5h.......asi nas mrle zeru.......nakoniec som dala flasku mlieka a uz to islo lahsie

pohodacka
13. dec 2011

@janemari si fakt šikulka..super!
@buba78 hej,môžem byť fakt rada akú mám svokru..stále sa ma pýta či niečo nepotrebujem,ak budem chcieť ísť do roboty,tak že ona mi s malou bude..hocikedy ak budem unavená,že mi ju zoberie.chodí pravidelne,ale tak my bývame od seba asi 300 metrov a s maminou to isté.No to máš úplnú pravdu s tou bežkou a stromčekom,koberec je zbytočný.V bežke sa už nudí,potrebuje behať sama.Každým dňom je istejšia,postaví sa už jak nič,dnes sa dokonca 3x stalo,že sa pustila a rovno stála..som nechápala,potom padla na zadok.Môj kreatívny mm už vymýšľa taký mini efektný plotík,už aj volal s tým,čo nám vlastne robil skoro celý byt.Je nenormálne šikovný.Ty už vôbec nekojíš?Bože,ja si toneviem predstaviť.Tá naša cecaňa je stále nalepená.Či sedím,ležím,mám ju na rukách,stále sa vrhá na prsník 😀 😀

pohodacka
13. dec 2011

Baby,koľkatky plienky používate? 🙂

crazybabenka
autor
14. dec 2011

@pohodacka 4ky
no tak u nás je tichá domácnosť....včera som dostala super ponuku....od septembra nastúpiť do práce....a keďže boli u nás všetci....tak som hneď poreferovala....nach sa nemusím opakovať.....všetci nadšený...kým som nepovedala, že malá pôjde od jasiel.....mm ani obraz ani zvuk.....a svokra spustila....či som normálna ....od takej malej odísť....či máme málo peňazí....že sa radšej ony uskromnia a dajú nám....akoby taká maličká mala ísť do jaslí...no pol hodinové kvílenie.....som sa normálne cítila ako krkavčia mater.....keď odišli ....tak sa mm len stroho vyjadril, že ma podporí v každom rozhodnutí.....ALE bol by veľmi nerád....keby som 1,5 ročné dieťa šupla nejakým NEKOMPETENTNÝM ženským do jaslí.....a od vtedy drží bobríka mlčanlivosti

pohodacka
14. dec 2011

@crazybabenka ja ho trošku chápem..teda asi aj dosť.Ja som v tehotenstve tvrdilla,potom všetkom čím som prešla,roky snaženia,rôôôôzna liečba hormónmi,laparoskopia,proste to všetko,potom som bola v nemocnici ešte aj v tehotenstve..že si proste vychutnám tie 3 roky,ktoré mne a mojej malej patria.Neviemči nie je prvým a ajposledným dieťaťom......taký ťažký koľko krát preslzený boj,konečne prišiel výsledok a ja mámnastúpiť do práce,kde trávim v podstate väčšinu času svojho života??S tým dieťaťom som intenzívne 3 roky,som prvá,ktorá ju vidí sedieť,stáť,rozprávať,ktorá jednoducho vidí všetky jej pokroky.O toto prísť nechcem a an ižiadna robota mi za to nestojí..po pól roku mi šéf volalči nastupujem,lebo že mi končí materská a potrebujú ma ako soľ a ja som povedala s kľudným svedomím "ani náhodou"..firma bezo mňa nespadne.To je ale len môj názor a vôbec,ale vôbec neodsudzujem maminy,ktoré robiť idú.A úplne inýpríklad je napr.buba78,ktorá potrebuje peniažky,aby aj malinkej mohli dať viac.To je pekné,že saobetuje,abymali"ľahší život"..v tom prípade by som išla aj ja.Teraz keby mám ísť,tak ma vyhodia hneď prvý deň..nespravila by som nič..okrem toho,že by som myslela na Nelu,či neplače,či je ok..

crazybabenka
autor
14. dec 2011

@pohodacka vieš v podstate som na tom rovnako....najprv som sa nadchla....ale keď som si spočítala 1 a 1....tak mi s toho jasne vyšlo, že ostanem s Paulínkou a zoberiem si niečo "maličké" popri....aby som vypadla so stereotipu....v marci urobím jedno dve daňové priznania a hotovo....ale mňa nasrdilo to...ako reagovali...to že mi to rovno zakázali ako keby som bola sopľavé decko....žiadne preberme si pre a proti....alebo skús....však na rodičák sa môžeš kedykoľvek vrátiť...ale rovno nie

pohodacka
14. dec 2011

@crazybabenka to hej,netreba hneď zavrhovať šance.Skôr mohli podporiť,že ti s ňou pomôžu a videla by si sama.Niečo popri MD by som brala aj ja určite..čo by sa teda dalo zvládať pri tejto stíhačke.Niekedy si hovorím,že bože,radšej byť v robote ako ju uháňať celý deň 😀 😀 😀 😀 ,niekedy už z toho šibe-každý deˇto isté-vstávanie,kŕmenie,prebalovanie,prechádzka,hranie sa,ale keby prídem do roboty,tak sa tam zbláznim bez nej 😀 😀

sliver
14. dec 2011

ahojte kočky, ja len v rýchlosti...
trošku sa odmlčím lebo ležím s brušnou chrípkou... už som aj zvracala... je to hrozne lebo aj drahý je na ATB a mne nemaju čo dať... som bola u dr. a ona že nič nemože dať ked kojím tak ležím a potím sa a čakam na zazrak ☹
ahojte

crazybabenka
autor
14. dec 2011

@sliver moja rýchlo sa uzdrav...aj my sme všetci traja na antibiotikách