icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

pohodacka
14. dec 2011

@sliver moje nervy,skorééé uzdravenie celej rodinke
@crazybabenka aj Vám moja.

sliver
14. dec 2011

božinku baby toto bol najhorší den v mojom živote

strašne zle mi bolo ale to ja by som ešte prežila ale Sonke nestačí moje mliečko... nakolko od rana zvraciam a prehana ma tak asi nema žiadne živiny alebo čo... no a to kým som nato prišla tak preplakala cele udolie.... ja som riadne neschopna matka, ja som myslela že bud jej je zle a začína byť chora alebo som len niečo pojedla... a to ona hladna... dala som jej z mraziaka čo mam odsate a pila ako diva... ked vypila všetko čo mala vo flaške tak revy že kde je dalšie... tak momentalne jej davam zamrazene ktore striedam so Sunarom lebo ho nemam až tolko... no a svoje si odsavam lebo nechcem prísť o mliečko....
božinku to je hrozne... len nech mi je už lepšie a Sonka neochorie....

buba78
14. dec 2011

@pohodacka nie nekojim mesiac a tyzden......moja svokra je uz na dochodku,este si privyraba,ale nemyslim,ze by bola s nou doma ,ked pojdem do prace......nedam jej ju pokial nebudem vidiet,ze malinka je v pohode pri nej..........moze sa urazat kolko chce........my pouzivame 5 a vy?...dakujem Ti,ze ma chapes.......az mi slzy vysli.......fakt by som nesla,keby sme boli na tom lepsie.........je pravda,ze sme cakali 3,5 roka kym som otehotnela cize po 4,5 roka sme konecne mali babo.....a vy ako dlho..........a na druhej strane chapem ak nema niekdo pracu a zrazu pride treba vyuzit......mne drzia miesto 3 roky
@crazybabenka jasne,ze prvorade je dieta,ale pracu Ti neponukaju denne a v dnesnej dobe si nutena......a zas nebude az taka mala a september je daleko.pochval sa co sa Ti crta........a vlastne je to tvoje rozhodnutie a kazdy ho musi respektovat
@sliver coze?........snad som Ta neznicila tym prechadzanim......rychlo sa uzdrav......na chripku sa nedava nic....prijimaj tekutiny len ppo lyzicke,aby si nevracala.......jest nemusis.....riadne ruky umyvajte a malu nebozkavajte......pomaha Ti niekdo?..........myslis,ze mas malo?.....ja som raz musela drzat taku dietu,lebo som sa vyhadzala.....jedla som tri dni suchare......ak sa Ti da pokus sa aspon pit.......neboj rozbehne sa Ti.....ja som nemala nic v mrazaku

sliver
14. dec 2011

@buba78 -mm ostal doma ale on je tiež chorý no snaží sa
prečo mam piť tak malo tekutín? ja som bola v tom že musím vela aby sa to all vyplavilo....

buba78
14. dec 2011

@sliver pit menej a udrzat.........tak som to myslela........ako to potom vyvracat.....ak to budes tolerovat den potom len den suchare.....ak nieco napis..drz sa

pohodacka
14. dec 2011

@sliver bože chúďa,to fakt nie je nejaká injekcia alebočo akú by si mohla?Takto trpíte obidve..chúdiatka,rýchle uzdravenie,držímveľmi palce.
@buba78 samozrejme,že ťa chápem,,to len dokazuje,že si schopná urobiť všetko,nie len pre seba,ale najmä pre rodinu.A že sa ľudia čudujú ,že toje skoro?Ony tebe,ani tvojej dcére na chleba nedajú,ani ju neoblečú...každý nech si hľadí svojho..

janemari
14. dec 2011

@sliver želám skoré uzdravnie,aby ti to prešlo a ty sa dostala do normálu. Teraz je také chorobné obdobie aj na mňa niečo lezie,jeden je lepšie ,druhý horšie. Dnes som šla k Laurinej doktorke že predpísať UM ale hned som sa aj zvrtla tam bolo tak nenormálne veľa ľudí,žeby malá zostala na 100% chorá.
@crazybabenka ako tu už odznelo práca neprichádza každý den a u teba tobôž,ked si sa presťahovala a v podstate si tam nová. A to je veľká výhra,ked sa ti ponúkla práca. Všetko záleží od malej,akoby to znášala. A tiež si myslím,že prečo sa neponúkli,žeby ti malú na ten čas čo budeš v práci postrážili,ved svokra sa o ňu od malička trhala. Ja tiež rozmýšľam čo ďaľej lebo z rodičovského neprežijem,ale na druhej strane kdeby som dala malú a tiež je to moje jediné dieťa a aj bude,kedy si ju užijem,jej prvé kroky,slová a podobne.

crazybabenka
autor
15. dec 2011

@buba78 ponúkli mi robiť audítorku pre jednu audítorskú spoločnosť....no uvidíme ako to nakoniec popadne...mm je zásadne proti....a ja som na vážkach....no uvidíme.....v každom prípade sa rozhodnem....až po prvom stretnutí s nimi....uvidím "čo mi ponúknu" a podľa toho sa rozhodnem....teraz nemyslím peniaze....ale pracovný čas....miesto výkonu....

crazybabenka
autor
15. dec 2011

@sliver moja......vôbec si to nevyčítaj....podstatné je, že si prišla na to....vieš ako sa hovorí....nemému dieťaťu ani vlastná matka nerozumie 😀 😀 😀

crazybabenka
autor
15. dec 2011

no tak sme my dopadli....v nose máme nejakého papľuha....čo sú na neho všetky antibiotiká prd platné....však čo by nie....však idú vianoce.....máme zatiaľ len odsávať noštek ....vyplachovať morskou vodou....a v pondelok prísť na ďalší ster... 😒 😒 ☹ ....ale máme aj dobrú správu....tatíka nám dnes v robotke povýšili 😀

buba78
15. dec 2011

@crazybabenka dobre rozmyslas.dolezite su podmienky..nic netreba zahoruca riesit,ale po dlhom rozmyslani.....gratulujeme k povyseniu.......nestiham sledovat v akom case pises a vy uz mate po kontrole.neboj odide

buba78
15. dec 2011

@sliver moja dufam,ze Ti je lepsie.snad uz tolerujes tekutiny....vela oddychuj i ked je to tazke pri dietati

janemari
15. dec 2011

Ahojte,ja som s prácou skončila až teraz. Bola som dnes u dokiny dať predpísať UM a spomenula som dokine,že má malá soplíky.Tak ju prezrela,dala nám kvapky a odišla som od nej s tým,že mám objednať Lauru na kardiologiu,lebo jej počuje niečo na srdiečku ako šelest. Nechápem to,ved doteraz bola v poriadku,ved len nejake 2 týždne dozadu sme boli na poradni a všetko ok a teraz 😅 Z čoho to môže mať?

crazybabenka
autor
16. dec 2011

@buba78 v utorok nám robili ster...a vo štvrtok o 14tej som mala volať pre výsledky....a v piatok kontrola....no a tak mi dokyna povedlala, že ani v piatok nemusíme chodiť....že v pondelok na kontrolný ster

pohodacka
16. dec 2011

@crazybabenka moja zlatá,držíme palce..
@janemari vieš čo,čítala som,že tomá dosť veľa detičiek,nerieši sa to,len sledujú a časom to nejak samo vymizne,tak nejak to bolo písané,neboj,určite nič vážne.
@buba78.no vyzerá byť riadna,ale asi len na fotkách 😀 😀 ,teraz prišla domov po pol roku segra a keď ju zbadala,taknechápala,že aký drobný chrúst,že ako ju tofotím,že na fotkách vyzará raz toľko väčšia,ani jedna z vecí-to doniesla za tašku jej nie je dobrá,ale veľká..no až na jednu súpravku-také domáce oblečenie.Ale som rada,,radšej malé,ako veľké-ovinieme,dorastie 😉

janemari
16. dec 2011

@pohodacka mala som to aj ja,ale aj tak kým nebudem vedieť názor kardiologičky a nepovie,že je to naozaj len šelest tak nebudem kľudná,

pohodacka
16. dec 2011

@janemari to je jasné,tiež by som mala strach.Ja už mám strach teraz len z toho,že v utorok ideme na poradňu a Neluša bude plakaaaaať,ajkeď nepichajé,ale asi si pamätala naposledy-tobolo náreku ☹ ☹ ☹ ☹ ,ale aj tak držím palce,nech je to ok!

buba78
17. dec 2011

baby kde ste.......ako sa mate?...my sme mali vcera premieru u kadernicky....drzala a sledovala co sa deje.az sme zabudli fotit.....najprv len ofinku a nakoniec ked drzala ,tak vsetko pekne upravit to paperie

pohodacka
17. dec 2011

@buba78 jéé,daj foto 😉

janemari
17. dec 2011

@pohodacka ja len dúfam,že bude v poriadku,pozerala som info o šeleste a bud ide o planý poplach,alebo to môže byť ochorenie srdiečka a to vraj vzniká ked je žena tehotna a je v strese ked sa dieťatku vyvýja srdiečko. A ako vieš ja som mala uplne pohodové tehu. 😖

pohodacka
17. dec 2011

@janemari neboj,musíš veriť,že to nie je nič vážne,keby bolo,už by to mala asi pri narodení..si myslím teda,kedy idete na vyšetrenie?

janemari
17. dec 2011

@pohodacka áno ideme na vyšetrenie,tak malej sa dosť často od narodenia čkalo,ale dokina povedala,že je to ok. Teraz ked máva stres,tak jej asi tiež neprispieva a býva dosť studená akoby jej zle prekrvovalo telo. Minule spinkala v dupačkách,bola vo vaku a zakrytá paplonikom,ktorý má v dvojme a ked som ju bola kontrolovať bola úplne ľadová až som skoro infarkt dostala,hned som zapínala svetlo a kontolovala či dýcha.Po narodení bola strašne spavá aj ked nemala žltačku,dokázala prespať aj 5 hodín bez papania,musela som ju budiť na papanie. Teraz mám kopu roboty,tak na to ani veľmi nemyslím,počkám na výsledok vyšetrenia a potom sa budem môcť zariadiť.Medzi tým idem aj na poradňu tak sa popýtam dokiny.

pohodacka
17. dec 2011

@janemari moje zlaté,malinkéé.veľmi držím palce,aby bolo všetko ok..neboj,musíš veriť a dúfať,aj keď sa mi to ľahko hovorí..tiež by som sa bála..ako každá správna mamina.A kedy idete?A už sa dvíha Laurinka?pomohla tá ohrádka?

pohodacka
17. dec 2011

Baby ,tak dnes sme postavili stromček.Na počudovanie,Nelku ani nejak nezaujímal,síce ho obzerala a hovorila mu déé,déé 😀 😀 ,ale keď som ju dala na zem,okamžite išla za svojim obľúbeným šuflíkom,otvorila a vybrala obal z foťáku,šnórku obmotala okolo ruky a behala tak..to je jej každodenný rituál.Vždy sa rozbehne pre ten obal a behá s tým 😀 😀 😀 .Ale dobrý návod-chytila sa ručinou vetvičky a popichala ju,potom som ju skúsila dať pri stromček a nechcela sa tej vetvičky ani za svet chytiť- zapamätala si,že ju to popichala.teda aspoň pre dnešok-uvidíme čo zajtra..baby,prečo sa nesmú mandarinky?Ja som Nelke už minule dala ochutnať,včera zase a nič..nejaká reakcia,alebo alergia..klop klop.A už máme aj kráásne sane,len aby sneh napadol ešte potrebujeme 😀 😀

pohodacka
17. dec 2011

Baby dajte si YOUTUBE-LIST JEŽIŠKOVI -no náááááádhernáááá pesničkaaaaaaa.

sliver
18. dec 2011

ahojte, tak som tu len na skok lebo si zase neviem rady....
ja sa už z toho dostavam a verím tomu že zajtra pozajtra budem fit ale Sonku začalo strašne zapekať z UM, ako jej mam pomocť ked jej nepomaha nai trubička??? je to hrozne... až jej teplota stupne a včera sa vykakala až po čipku proti teplote... teraz som dala aj čípok no stále nič, chudatenko moje sa tak trapi 😒 😒 😒
viete niečo poradiť?

pohodacka
18. dec 2011

@sliver bože,neviem vôbec..u nás vždy zabrala rektálna.Užívali sme infant dophillus,ale to je pri dlhodobých problémoch.Skús ešte raz tú rúrku-dobre naolejuj..alebo neviem..držím palce,nech je princezničke rýýýýchlo lepšie.

crazybabenka
autor
18. dec 2011

@sliver zlatko skús jej ho robiť do detského čaju....normálne spravíš detský čaj...a šupneš do neho sunar....u nás to poradila dokyna a vždy zabralo my sme používali tento

sliver
18. dec 2011

ahojte kočky,
dnes doobeda som začala kojiť tak dufam že sa to čo najskor upraví ale je to už hrozne... už sme vycucnutí a deprimovaní.... takto pred rokom som ležala v nemocnici a bojovala o našu Bublinku a rok nato sa trapime doma.... takže vianoce budu ani neviem ake... dufam že sa to dovtedy všetko ustali a bude ok... pečenie som samozrejme zavrhla... ja sa vlastne cítim už lepšie, hlavne ma už neprehana tak som hadam toho bacila v žaludku zabila, inac som ho vypalovala domacou slivkou lebo nezaberalo uplne nič....
no len Sonku dostať teraz do normalu, stale je mrzutá a začala teplotovať tak dufam že to nedostala od nas ☹ ☹ ☹
a vy ako kočky?
@crazybabenka - vy ste ešte chorí?

bbtina
18. dec 2011

@sliver mne na toto pomaha harmancekovy caj. Dominik mi kaka raz za 2 dni a harmancek tu stolicu tak zvlacni