icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

nellymn
24. sep 2010

@crazybabenka ahoj.
Tie vyšetrenia-soná sa robia celkovo 4: 10.-12. tt, 13.-14.tt, 18.-20.tt, 30.tt. Takže teba čaká ten posledný v 30. týždni keď pozerám, v ktorom týždni si.
Sofinka sa má dobre. Už má málo miesta, tak sa vrtí menej, ale za to výraznejšie-občas má moje bruško divný tvar. Na jednej strane nič a na druhej tvrdá hrča. Tak ju pomaličky stláčam naspäť, lebo niekedy to aj bolí. Ale tak príjemne. A tak sa spolu pasujeme.
O pár dní si idem už baliť tašku do pôrodnice, tak si chcem ešte dnes večer napísať zoznam, že čo ešte treba kúpiť. Už sa na našu maličkú veľmi tešíme.
Aj vám všetkým prajem, aby všetko dobre dopadlo a aby sme mali zdravé, krásne bábätká.

janemari
24. sep 2010

Ahojte ale ste sa tu dnes rozpisali 🙂 @nelymn uz to mas za par a je to len nedavno co sme sa prvy krat stretli a uz budes mat malu pri sebe.

crazybabenka
autor
25. sep 2010

@nellymn do kelu....som myslela, že je nejaké sono aj po 30tt.....máme v rodine istý problém a chcela som, aby sa na to pozrel doc........získal si moju absolútnu dôveru....keď mi niečo povie môj doky.....tak to beriem na vedomie......ale konzultujem aj s ním.....no uvidím......tak sa so Sofinkou držte a potom daj vedieť.....a hlavne.....chceme fotečky 😀

janemari
25. sep 2010

Ahojte tehulky tak ja dnes zase objimam misu 😝 Vcera bolo tak krasne a dnes 😖

crazybabenka
autor
25. sep 2010

@janemari no moja...."užívaj si to" za chvíľu už nebudeš stískať keramiku......o chvíľku nebudeš spávať.....ak si tvoj krpec bude tak ako môj robiť každú noc v brušku žurku 😀 ale aj to stískanie.....nespavosť.....časté cikanie.....to všetko znášaš s radosťou lebo vieš, že ti pod srdcom rastie drobuliatko 😀

nellymn
25. sep 2010

@crazybabenka tak sa s ním skús dohodnúť aj po 30. týždni. Veď vieš, že s ním sa dá.

Keď sme boli u neho na to posledné sono, tak nám aj spomenul, že nám potom pošlú taký formulár, kde napíšeme všetko ohľadne bábätka: koľko vážilo, meralo, či bol pôrod klasický, alebo cisársky, či je chlapček alebo dievčatko. A samozrejme chcú fotku.
Za chvíľu budú mať tých formulárov a fotočiek habaďúru 🙂 .
Včera mi akurát volala jedna známa známej. Tiež majú problém s bábom, tak sa ma pýtala, čo a ako a tak som ju odporučila skontaktovať sa s Iscare Martin. Tam jej pomôžu určite, ako pomohli nám 🙂 .

Čo sa týka nespavosti, tak teraz ku koncu tehotenstva je to na nočnom poriadku. Pravidelne sa v noci budím a nedá sa mi spať. No a potom to dospávam ráno a spím až do obeda. Ale to je už asi príprava na bábo. Jaj, už sa tak teším.

nellymn
25. sep 2010

@janemari moje chúďatko. Ešte to chvíľu vydrž, ono to pomaličky bude ustupovať.

zuzana_18
25. sep 2010

@crazybabenka tak s drobcom našťastie všetko úplne ok,zodpovedáme 18.týždňu a zdá sa,že moja predtucha sa plní,dr sa via prikláňa k chlapčekovi,aj keď vraj im sa to strašne podobá ešte teraz,tak to nemôže potvrdiť.Ale 5.10.idem k docentovi,tak tam sa hádam ukáže.Ale myslím,že určite chlapčiatko. 😉

janemari
25. sep 2010

Tak nespavost mam aj teraz,ale pokial nemusim vstavat do prace je to ok 😉 Od kolkeho tyzdna sa da zistit co to je na sone? 😅

nellymn
26. sep 2010

@janemari ak myslíš pohlavie, tak to sa dá zistiť, ak je bábo dobre otočené, v 18. týždni na tom kompletnejšom sone.

crazybabenka
autor
26. sep 2010

@zuzana_18 gratulujem kvietok.....hlavne nech je všetko v poriadku.....na jednej diskusii tu na MK som našla takú somarinku....že podľa toho na ktorej sa bábo vyvíja sa dá určiť pohlavie.....ak na ľavej strane maternice .....tak je to chlapec......a ako na pravej tak dievčatko......keď som to napísala babám v januárovkách tak tie čo už vedia čo budú mať.....tak mi potvrdili, že to platí 😀 no tak podľa toho budem mať chlapčiatko....ale to nie je podstatné.....je mi jedno čo to bude.....len nech je už január 😀

crazybabenka
autor
26. sep 2010

@nellymn ďakujem......skúsim sa s ním dohodnúť 😉

zuzana_18
27. sep 2010

@crazybabenka ďakujem pekne moja,ale zase ja-výnimka potvrdzuje pravidlo 😉 -mne sa plodík vyvíja vpravo,tak že to vychádza na dievčatko.Aj keď dr povedala,že to nevie potvrdiť na 100 %.,uvidíme.

janemari
27. sep 2010

@crazybabenka zeby sa potvrdilo co ti hovorim ze budes mat chlapca? 😉 Ja neviem kde sa mi vyvija 😲

crazybabenka
autor
27. sep 2010

no uvidíme čo to bude......mňa teraz dostala taká viróza....že ma bolí celý človek......tak len ležím ako "zdochlinka" a chlipkám čajík ☹

janemari
27. sep 2010

Ja som vcera bola ako zdochliny len som vracala,nic jest,slaba ako mucha a dnes som sa postavila na vahu tak kilo dole 😖

crazybabenka
autor
27. sep 2010

@janemari neboj ..... ja som od začiatku tehu dala dole skoro 17kg.......teraz v 6tom mesiaci som pribrala svoje prvé 2 kilečká..... 😉

janemari
27. sep 2010

Tak janka134 to ma za sebou bola dnes na vklad a tak jej drzme palce a posielajme TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT 🙂

crazybabenka
autor
28. sep 2010

No dnes sme skončili na infuzkach ☹ ....drobec je našťastie v poriadku

zuzana_18
28. sep 2010

@crazybabenka čože????Nestraš,hlavne si dávaj na seba a drobca pozor,nič nerob,len ležkaj a oddychuj.Máš aj horúčku?A lieky?Či len tú infúziu?

crazybabenka
autor
28. sep 2010

@zuzana_18 veď to, že som v noci dostala vysoké horúčky a s chrípky sa vyvinula hnisavá angína....tak som skončila na infúzkach......lebo tehule môžu s antibiotík len penicilín....a na ten som alergická ☹ a to som sa dala očkovať proti chrípke....keď som tehotná, aby som sa jej vyhla....a takto sme dopadli.....tak len ležím ako mrcina....pijem horúci čaj s medom....a potíme sa 😖

janemari
28. sep 2010

@crazybabenka tak sa pekne liec a davaj na seba pozor 😔

crazybabenka
autor
28. sep 2010

@janemari ďakujem budem 😉

crazybabenka
autor
29. sep 2010

No ako sa dnes darí bruškám? 😉

nellymn
29. sep 2010

@crazybabenka úplne skvele.
Maličká buntošila v brušku od 2:30 ráno po celú noc. Takže sme v noci nič nespali. A ja som ako máčik.
Dnes sme boli aj v poradni a na prietokoch a monitore srdiečka. Tam museli samozrejme maličkú trošku prebudiť menšími šokmi, lebo dospávala prebdenú noc 🙂.

crazybabenka
autor
29. sep 2010

@nellymn teraz nech si v noci vystrája koľko chce.....len keď sa narodí.....tak jej to musíš zatrhnúť...... 😀 a už striháš meter? už to máš za pár 😉

janemari
29. sep 2010

Tak aj ja hlasim,ze poradna dopadla dobre,videla som drobca a bolo mi smiesne ako rozhadzoval ruckami a nozkami.A ked donho dokina dobala aby sa vystrelo,aby ho mohla odmerat tak kopalo do nej jednou nozickou 😀

crazybabenka
autor
29. sep 2010

@janemari šikovníček.....čo ho má čo aká doktorka vyrušovať......vieš koľko dôležitej práce má teraz....a ona ho takto vyrušuje 😉 len nech sa pekne nedá 😉

janemari
29. sep 2010

@crazybabenka no ved to,ale bolo to zvlastne ho vidiet,najprv ako bublinku a teraz uz ako hotoveho cloviecika ktory sa este vyvija.

nellymn
29. sep 2010

@crazybabenka no veruže, už to máme za pár. Juj, aj sa bojím aj sa teším.
Ale tá nespavosť ma dosť trápi. Ja by som sa tak potrebovala vyspať. Uvidíme, ako to bude dnes.