Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@zuzana_18 moja....mne keď odišlo 17 kíl to ako keď z vreca zemiakov odstrihneš vysačku, že sú to zemiaky 😀 najprv mal doky nervy.....ale keď malé rastie a dokonca je popredu....a výsledky mám v pohode.....tak nie je čo riešiť......no veď to, že to strááááášne uteká.....zajtra to mám za 111 dní 😀
@janemari s hroznom na začiatku pomaličky.....obsahuje veľa cukru.....a to, že vraj podporuje podráždenie žalúdku a tým zvracanie.....ale mne keby niekto siahol na hrozno tak mu odhryznem ruku 😉
Baby poculi ste to,ze schvalili tu matersku 190€ 😠 takze budem zit s dietatom zo 60 €ziaden mobil,ziaden internet a budem na suchych rozkoch ☹
@janemari mi za 90 evro mesačne žijeme už dnes......mangel zarába cca 490 -500 evro mesačne a hypo a ostatné poplatky zožerú 400 evri.....takže tak.....je to sila.....ale naučila som sa robiť týždenné rozpočty a rozpočty nákupov.....a dokonca sa nám podarí ušetriť tých 10-20 evro.....a nič nám nechýba
čaute kočky. už som si cez víkend poležala v nemocnici. v piatok som začala krvácať tak som redšej šla na pohotovosť. teraz už len špiním ale ležím tak dúfam že to bude ok. neviete mi povedať ako sa to chodí k docentovi na ultrazvuk? ja idem teraz v 7 týždni.
@alex9966 no teraz ideš predpokladám na potvrdenie srdiečka.....potom 10.-12. tt, 13.-14.tt, 18.-20.tt, 30.tt. 😉
a v týchto týždňoch sa ide tiež do iscaru alebo už k svojmu gynekologovi
@alex9966 v týchto týždňoch chodíš na tzv. veľké soná......ak ti môžem odporučiť.....choď na ne k docentovi.....on si na nich dáva naozaj záležať......k svojmu gyndošovi budeš chodiť na poradne.....najprv raz za mesiac.....potom 2x za mesiac....a posledný mesiac každý týždeň
chcela by som na ne chodiť k docentovi len som nevedela či ich vôbec robí pre pacientky. myslela som si že po ultrazvuku v 7 týždni už u neho pacienky končia a pokračujú u obvodnoho lekára.
Ahojte babule.
@alex9966 prepáč ak som ťa prehliadla.si tu nová?Otehotnela si vďaka docentovi Tomášovi?Po IVF?Tak seuper,gratulujem!!!Screeningové sono ti s radosťou spraví docent a mimoriadne zodpovedne a 100% budeš len spokojná.Ja som bola práve dnes.Tak bábo máme dobre vychované už teraz 😉 -slušne nás pozdravilo,krásne kývalo rúčkou o 106.Bolo super.Len @crazybabenka máme rovnaký problém.Čo sa týka pohlavia,tak má pokrčené nôžky,že nie a nie sa mu medzi ne vopchať.Tak aj to predošlé od mojej doki bol len taký tip,vraj sa to nedá potvvrdiť ani náhodou pri takejto polohe bábätka.Tak ešte budeme mať prekvapčo.Nevadí,hlavne,že všetko ostatné je v najlepšom poriadku.Jáj,zase budem teraz neviem dokedy v ošiali-ako vždy keď prídem zo sona.Nemajú chybu tí drobčekovia 🙂 .
@zuzana_18 no tak sila......aj ten náš pokladík kyvkal ručičkou a nič.....nožičky spolu a za toho pána neukázať.....ale podstatné je, že ste zdravučký a gratulujem k dobrým výsledkom......no veď keď sa krpec neukáže v 30tt.....tak v januári to už neskryje....a bude to len a len jeho vina, že bude mať všetko hráškovozelené....biele....krémové a žlté 😉 ale musím ti povedať, že som bola na 100% presvedčená, že dnes prídeš s tým, že vieš čo budete mať......ešte aj ráno keď som sa zobudila som na teba myslela, že budeš vedieť skôr ako ja 😉 a ozaj ten test z Čiech ti nedošiel?
@crazybabenka ty si zlatá,ďakujem že si na mňa myslela.No vieš čo ten test nič,ani sa neozvali.Ale po tom,ako si mi písala,že farby výsledných čiaročiek nie sú veľmi jednoznačné,som aj rada,že neprišiel.Škoda 60 evri.
A presne ako píšeš-drobcova chyba,čakala som na dnes,lebo mám vyhliadnuté modré aj ružové ale krásne dupačky a zase len zvolím žlté.Takéto tajnostkárske deťušky to my máme.Veď počkaj,dostane po tej riťuši čo ju tam tak vytŕčal 😀 .
@zuzana_18 tak to potom čakáme rovnakých drobcov.....aj ten náš je ochotný ukázať len ritušku 😀 ale ma to aj trošku hnevá....lebo presne ako ty som mala vyhliadnutý krásny overalik chlpatučký......no majú ho len ružový alebo modrý.... 😀
@crazybabenka ja si neviem predstavit zit zo 60 €a to som este nepriratala splacanie bytu a popr,telefon 😖
@crazybabenka veď nechaj,potom im to patrične vysvetlíme 😉 .Ešte je aj otočené riťkou dole,to už dlho,aj dr mi to hovorila,ale vraj sa môže otočiť ešte aj 10x.
@zuzana_18 to aj moje......ale docent mi povedal, že ten malý akrobat ešte zmení polohu....lebo som sa zľakla....lebo som si myslela, že už teraz má byť pekne dole hlavičkou 😀
@crazybabenka tak to my máme ozaj rovnaké deťušky. 🙂
@zuzana_18 len to pohlavie musia mať každý iné.....aby sme mohli byť tie svatky 😉
@crazybabenka no jasné,ja to vidím asi aj tak na chlapčiatko,aj keď mi to nikto nepotvrdil.A možno budem mať šok-samozrejme príjemný. 🙂
@zuzana_18 no tak to by bol prúser....lebo aj ja si myslím, že to bude najskôr chlapec.....tak to asi budeme musieť poistiť na 2x....a do roka ďalšie 😉
@crazybabenka no jasné,ja som aj tak plánovala ,že kým mi skončí MD,tak pôjdem malinkému pre bračeka/sestričku/.Tak to musíme najko podelíť.Uvidíme ako sa malinkaté bude točiť.pôjdem ešte k mojej dr a potom 18.11.sme objednaní na 4D sono.Tak tam sa hádam predstaví rodičom 🙂 .
Dnes sa ešte ani neozval,asi vie,že ho mama ohovára,tak sa mi odpláca 😉 .
@crazybabenka ako dokážete vyžiť mesačne z 90 Eur ? Daj mi tajný recept. To tá suma ti ostáva mesačne na stravu pre vás dvoch? Ja si to neviem ani predstaviť.
@zuzana_18 no tak sa to možno dozvieme v jeden týždeň čo tie naše krpce skrývajú medzi nožičkami lebo mi ideme do MT 15.11. 😀
@nellymn presne tak pre nás dvoch.....dá sa to a už sme si aj pomaličky zvykli.....chce to len presný rozpočet a nákupný zoznam.....ja som sa to naučila na intráku....keď som nechcela brať peniaze od rodičov a na školu som si zarábala sama
@crazybabenka no to by bolo super.Inak aj ja Ťa obdivujem za vyžitie z 90 EUR.Ja to mám tak na dva nákupy.Ale veď ja sa zbadám keď zostanem na MD.Inak dnes hlásili o tom rodič.príspevku ,že bude pre všetky rovanký-190 EUR.By som to dala pani Radičoej na mesiac nech z toho živí malinké bábo aj seba.Že sa nehanbia!!!!!!
@zuzana_18 vieš....v tomto som ja zaujatá.....v mojom prípade by mi to pomohlo....keďže spadám do tej druhej kategórie čiže materská za 164.....takže tých 190 je pre mňa zvýšenie......ako chápem mamičky, ktoré pracovali alebo si platili DNP, že teraz sú nahnevané.....ale čo čakáš od človeka, kt. sám povedal, že on na zabezpečenie svojej rodiny potrebuje 6000 evro mesačne......len nech príde k nám.....ja ho naučím za tú sumu vyžiť aj rok a pol
@crazybabenka presne,nech by si vyskúšali žiť s priemerným platom!!!!!Tiež by sa mi mudrovalo keby zarábam 3-4 tisíc eur.Nejde o to do ktorej kategórie spadáš,všetky mamičky by si zaslúžili viac!Ja mám našťastie zarábajúceho mm,ale čo také slobodné mamičky?Jáj,ja sa nad týmto viem vždy tak strašne vytočiť,že to nebudem radšej rozoberať 😠 .
@zuzana_18 to je tak keď si niekto myslí, že materská dovolenka je naozaj dovolenkou......ako keď vidím segru....tak malá Ninka je naozaj anjelik......napapá sa.....segra ju prebalí a položí do ohrádky.....a stačí jej plno hrkáliek a prebaví sa .....segra si porobí čo má a môže sa jej venovať.....len to, že ju nemohla kojiť a musí kupovať nutrilon im ide riadne do rozpočtu......ale keď vidím susedu....čo je s krpcom v neustálej permanencii....lebo nehrozí, že by ho položila do postieľky .....to by bol rev, že by nám panelák spadol......tak by som dopriala tým tam hore....vyskúšať si to aspoň na dva dni ako je materská dovolenka dovolenkou

@crazybabenka no super keď bábo neohrozí môj hnusný kašeľ.Horúčku zatiaľ nemám,ale strašne sa bojím,že dostanem.Ale mm ma zásobuje s ovocím,tak verím,že sa moja imunita pochlapí a o chvíľu budem fit.A gratulujem k dvom kilečkám.Ale schudla si teda riadne že 17 kg,to by zo mňa zostalo ledva 20 kíl.Podstatné je,že jemalnké v najlepšom poriadku,každá priberáme ináč.Ty už pôjdeš pomaly ale isto do 7.mesica,supeer,ako to uteká.