icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

pohodacka
8. feb 2012

@sliver jááj,keď ja som ľavá na takéto veci..ako aj háčkovanie,štrikovanie..som rada,že gombík prišijem ak odniekiaľ odpadne 😀 😀
@buba78 všetky som nie že zjedla,ale zožrala,ešte zostala posledná,,mm moc sladké nemusí,tak čo by som si nedala,aj keď už mi išli ušami,ale šak nechám to na tanieri 😨

sliver
8. feb 2012

@pohodacka -no ved tam sa nič nešije.... zoberieš iba gumu, nastriháš pásiky a dáš na gumu, to isto zvládneš 😉

pohodacka
8. feb 2012

@sliver no,neviem neviem 😀 😀 😀

janemari
8. feb 2012

Tak dnes ste varili 😀 Aj ja som robila polievku z bielej fazulky a fliačky s kapustou som sa doslova nažrala ako sedliak na vianoce a tera zsom ako balon 😝 ešteže bývam sama 😀 MAlej som urobila brokolicovu polievku zjedla komplet všetku tak zajtra varíme nejakú novinku. Inak ja som prešla z Nutrilonu na Hami/lebo je lacnejší/ síce jej chutí,upravilo sa jej kakanie ale nezasýti ju 😅 Dnes som sa rozprávala s jednou mamičkou a tá ide prejsť na Sunar a u nás v jednej lekárni stojí niečo cez 7 eur 600g. Len neviem či jej bude chutiť a či ju zasýti 😔

crazybabenka
autor
9. feb 2012

@pohodacka neboj moja....sme v tom spolu.....ja keby som to skúsila.....tak si prinajlepšom gumou vystrelím oko....a do organzi sa tak zamotnám, že budem vyzerať ako kukla.....ale nebude so mňa motýľ....ale zase iba nočná mora 😀 😀 😀

crazybabenka
autor
9. feb 2012

oneskorený darček k narodeninám pre Paulínku

tinara23
9. feb 2012

baby idem sa k vám aspoň vyrozprávať ☹ V pondelok som išla na pohotovosť kvôli bolesti na prvej strane a tam mi doky, že sa mu zdá mimi malé, tak na 5-6tt (ja som 7tt) že ako keby sa zastavil vývin. Gestačný vačok som mala 15mm, žltkový vačok prítomný a zdalo sa, že preblikuje srdiečko, ale to si nebol istý. Diagnóza hroziaci potrat. Včera som bola u môjho, tak nález neistý, videl presne to isté, nechcel sa k tomu vyjadrovať, dokonca som videla, že premeral vačok a ten mal iba 13,5mm, zobral krv na hcg. Dnes, alebo zajtra budú výsledky. Takže nervy mám v kýbli 😔 Stále som dúfala, že sa na pohotovosti mýlia, predsa len môj ma dobré sono, aj sestrička mi povedala, že tam zvyknú vystrašiť, no, ale nepotešil ma zatiaľ 😒 Mám pocit, že ten rast sa naozaj zastavil, keďže od pondelka do stredy žiadna zmena.

crazybabenka
autor
9. feb 2012

@tinara23 moja....myslím na teba.....tak sme sa s doc. tešili....keď sme mu s babami o tebe povedali....neboj sa.....musíš veriť....nestrácaj nádej...bude dobre....uvidíš....hladkaj bruško

crazybabenka
autor
9. feb 2012

@tinara23 a po druhé....lekári teraz nemajú problém povedať veci na rovinu.....s prepáčením s "nikým sa neserú" a povedia rovno do očí.....aj to že by mal niekto za hodinu zomrieť....takže ver fazuľke.....ona to všetko dobehne......len aby si nakoniec neporodila 4kg valibuka

tinara23
9. feb 2012

@crazybabenka 😀 ja to ešte nevzdávam, tak dúfam, že aj drobček sa ešte vzchopí a prekvapí 😉 tak to máš pravdu s tými lekármi, na pohotovosti mi hneď povedal, že je to missed ab., ale na konci, keď asi videl, že prestrelil, tak, že ešte tomu dáva šancu.

pohodacka
9. feb 2012

@tinara23 moja zlatá,to nemôže byť možné,aby sa dva krát stalo niečo také.Ver ako píše crazy fazuľke,tá je najdôležitejšia-ako zabojuje,aj lekári sú len ľudia a mýlia sa..Bodaj by to boli všetko omyly.Strašne Ti toprajem a držím palce.Máš už dcéru,takže 100% nemáš problém vynosiť bábenko.Drž sa..moc moc na teba myslíme a držíme palce.

wolfskinka
9. feb 2012

ahoj baby, nezostali Vam niekomu lieky na IVF, co uz nepotrebujete , chystame sa na 4.IVF tak zhanam lieky kedze mi ich poistovna uz nepreplati potrebovala by som puregon, menopur, fostimon a diphereline, pomoze kazda jedna injekcia dakujem

sliver
9. feb 2012

@tinara23 - božinku silno silno silno držíme palce
hlavne hlavu hore, myslieť pozitivne a veriť drobčekovi že zabojuje, hladkaj bruško a verím tomu že ostane pri tebe!!!
držkaj sa
a z lekárov si nerob ťažkú hlavu... su divní....

crazybabenka
autor
9. feb 2012

AAAAAAAAAAAAAAAAAAA má zimomriavky :D

mabumi
9. feb 2012

baby neviete aku imunologiu brali v Iscare? co vysetrovali za protilatky? aj trofoblast? neviete prosiiiiim?

@wolfskinka kedy ides na IVF? ja mam diphereline so zarukou do konca februara. ale cely cas su v chlade, urcite su OK.

janemari
9. feb 2012

@wolfskinka ja už bohužiaľ nemám vôbec žiadne lieky na IVF.Jediné čo ti môžem poskytnúť sú čipky Torecan ked už budeš tehuľka a budeš objímať dosť často misu 😉 Držím palce do ďaľšieho kola.

wolfskinka
9. feb 2012

@janemari no dakujem len ci budem objimat misu, pri matejovi mi nebyvalo vobec zle

wolfskinka
9. feb 2012

@mabumi ja az v septembri takze nic

buba78
9. feb 2012

@crazybabenka ja z teba odpadnem ...z tych prirovnani.....ako vzdy vsetko krasne pre Paulinku
@tinara23 verme ,ze bude dobre....drz sa..drzime palce a velmi prajeme
@wolfskinka nemam nic.....prepac

janemari
9. feb 2012

@tinara23 držíme ti palce všetky,takže drobec určite zabojuje

tinara23
10. feb 2012

@crazybabenka
@pohodacka
@sliver
@janemari
@buba78 kočky ďakujem za podporu 🙂 takže výsledky nemám, lebo ako naschvál sa im práve moja ampulka s krvou rozbila, keď mi volala sestrička, až mi prišlo smiešne, ja som asi zakliata 😨 takže som bola znovu na krvi. Dúfam, že krpec bojuje, lebo včera ma bolel celý spodok brucha ako na ms, ale naštastie ráno prestalo, tak sa utešujem, že zrejme sa rozhodol narásť a je to rozťahovaním maternice 😉

sliver
10. feb 2012

@tinara23 - božinku... a mne až srdce zastavilo ked som zbadala že si písala...
a berieš aj nejaké lieky na udržanie plodu či nie?
isto bojuje drobček malý
božinku to bude dlhý víkend... to ti asi fakt robia naschvál...

tinara23
10. feb 2012

@sliver lieky neberiem žiadne, na pohotovosti aj doporučili duphaston, ale môj mi nič teraz nedal 😒 no spokojnejšia som bola v iscare, tam to pekne sledovali a istili utrošom, teraz je to také nijaké.

buba78
10. feb 2012

@tinara23 to je teda sila........ved uz sa nepouzivaju sklenene skumavky...to,kde ziju......utrogestan a duphaston je to iste.....nechapem o co ide tym lekarom,ktori Ta vysetrovali.........asi neuznavaju udrziavane tehotenstvo....... 😢

buba78
10. feb 2012

baby ako casto ste chodili na sono prsnikov........ja som chodila kazde dva roky........potom som otehotnela.....konecne som bola dnes.......vcera som sa isla objednat,lebo som nemala telefon.....hned ma objednali na dalsi den az ma sokli......povedala som,ze ale aj s kociarom.....doktor vraj samozrejme...Olivia pekne spala priamo v ordinacii..........konecne som nasla ambulanciu,kde maju pochopenie......len sme im urobili kolesami riaden bordel.......doktor ma upozornil,ze treba rocne,ze niektory gynekologovia na to kaslu a neposielaju vobec alebo az za dva roky.....

tinara23
10. feb 2012

no takže výsledky už mám, aj keď sestrička povedala, že je tam tehotenstvo (čo ja teda viem 😖 ), tak som sa pýtala na hodnotu hcg a tá je 1000, čo na 7tt je málo. V piatok idem znovu, to už ma pozrie aj sonom a podľa toho sa uvidí. Ale po tejto správe to reálne dobre nevidím 😔

sliver
10. feb 2012

@tinara23 - a koľko by zhruba malo byť HCG na 7tt?
a to teraz ideš týžden čakať? božinku ved to je hrozné... nevedia to teraz sonom riadne skontrolovať či?

tinara23
10. feb 2012

@sliver ja som našla dva druhy hcg, jedno je beta hcg a jedno normálne hcg. Keby to bolo beta hcg, tak ok, ale ak normálne tak hodnota by mala byť nad 7000.....a viac.
Rozmýšľam či si nepôjdem dať ako samoplatca skontrolovať hodnotu hcg, lebo do týždňa sa zbláznim.

sliver
10. feb 2012

@tinara23 - no ved to.... čakať týžden.... ved to je hrozné a malému to isto neprospieva....

tinara23
10. feb 2012

@sliver ešte to tu trošku študujem po nete, tak to hcg záleží v akých dá labák jednotkách, takže to môže byť aj 10000, ale to su len moje dohady.....uvidíme.....budem sa snažiť myslieť pozitívne 😉