Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@crazybabenka myslím, že ten 13.-14.tt sa kontroluje šijové prejasnenie alebo šija. Či tam nie je podozrenie na Dawnov syndróm. Nám toto vyšetrenie dopadlo OK. Ale aj napriek tomu nám p. doc. odporučil amniocentézu, nakoľko sme mali oplodnenie cez ICSI. Že to pacientkám odporúčajú. Najskôr sme zvažovali, ale aj výsledky z krvi dopadli dobre, tak sme ju nakoniec neabsolvovali. A som presvedčená, že aj keby bábätku niečo našli, už by som sa ho nedokázala vzdať.
Na tie sono vyšetrenia sa už nechodí skoro ráno, ale tak skorej od tej 11 až neskôr. Pretože ráno mávajú odbery, soná pri stimuláciách, konzultácie. Preto si takéto kompletnejšie vyšetrenia plánujú až na neskôr, keď je kľud. Kým sa bábätko pomerá a vyšetrí trvá to aj 20 minút.
@crazybabenka aj ja som januárová,to sú dobručké detičky 😀 -citlivé.
A tak ako píše nellymn,aj mňa objednali až na pol 12,pán dr nám vravel,že potrebuje na malinké viac času,nie medzi rannými sonami.Tak mu pekne volaj,po prípade mám na ňho mail ak potrebuješ samozrejme pošlem.Odpisuje sám a dosť rýchlo. 😉
@nellymn no mne povedali, že šijové presvetlenie a nosová kostička sa pozerá práve v rámci NT screen v 12 tt....ja som s toho blbec.....no budem mať v pondelok na poradni strašne veľa otázok na dokyho....inak baby ja som sa konečne po 2 mesiacoch nie že najedla ale nažrala 😀 konečne som sa nemusela do ničo nútiť a nič mi nesmrdelo.....konečne.....aj keď som papala len zeleninku...ale hurá
@zuzana_18 viem viem.....on je v tomto pohotový....ešte keď som mu raz písala v nedeľu tak aj tak mi odpovedal asi do dvoch hodín.....uvidím, čo mi povie v pondelok na poradni, že na čo ma teraz pošle....a hneď volám do MT
@crazybabenka ja som sa jeden deň tiež tak prejedla, že som ledva fučala. Na tej poradni sa popýtaj, veď za opýtanie nič nedáš. Ozaj, pozerala som tie monitory srdiečka tu v bazáre, ako si písala a už som si aj ja jeden objednala. Nebyť teba, tak ani neviem, že sa dá niečo také objednať. A už sa na to veľmi teším, ako budeme počúvať tlkot srdiečka.
Ozaj baby, chystáte sa aj na 3D vyšetrenia?
@zuzana_18 No, keď sme boli na sono v tom 18.tt. Vtedy sa to už celkom dá zistiť, aj keď nie na 100%. Záleží, ako je bábo otočené. Pipíško netrčal, tak doktor povedal, že to vyzerá skorej na dievčatko. Ale mohol si na ňom aj sedieť a nechcel nám ho ukázať 🙂 Na 100% nám pohlavie potvrdia teraz na sone v 30.tt. Ale ak by si absolvovala amniocentézu, tak tam ti potvrdia pohlavie už na 100 %. A viem, že sa to dá aj pri 3D vyšetrení. Ale myslíme si, že to bude dievčatko a nejako sa už tomu živému tvorovi musíme prihovárať, tak ho voláme Sofinka.
A vieš, že aj reaguje. No čo sa mi stalo minule. Celý deň sa maličká nehýbala, už som sa bála a mala som strach až mi slzy vybehli. Aj som bruško šťuchala, aj sa prihovárala a nič. Tak som už bola taká zúfalá, že som zavolala muža, ktorý pred domom umýval auto. Hneď prišiel a hovorím mu, aby sa Sofinke skúsil prihovoriť on. Položil svoju ruku na bruško a pošepkal jej, aby maminu trošku pokopkala. Sofinka v tej chvíli začala kopkať. Mne až slzy vyhrkli od dojatia. To bolo také krásne, na to nikdy v živote nezabudnem 🙂.
@nellymn to je úžasné,dojala si aj mňa.To je úžasné,čo tie detinky dokážu spraviť,aby nás potešili. 🙂
Amniocentézu mám doporučenú ako ty kôli ISCI,ale bojím sa,lebo som čítala vraj môže hroziť potrat,to je strašné!!!!!!!
Veď uvidím teda ako ma to bude lákať,hlavne nech je to zdravé nech už je to čokoľvek.
@nellymn jasne že pôjdem na 3D a môj doky robí aj 4D.....no tých asi 30 evri ma už nezabije... ....a chcem si to dať aj zarámovať.....a k tomu pripravujem babatku DVD.....o celom jeho príchode na svet.....samozrejme detaily s pôrodu vynecháme.....takže jasne, že to ideme absolvovať
@zuzana_18 aj nám tak povedali, že až v 12tt asi aby si nešla na potrat kôli pohlaviu....kto vie.....no mne povedali, že zo sona sa to dá zistiť už v 16tt, ale segre to vedeli povedať až v 34tt čo bola krpaňa stále otočená ritulou alebo mala prekrížené nožičky 🙂
@crazybabenka no povedz-ktorá tupá žena by išla kôli pohlaviu na potrat?Tá žena by nemohla byť normálna.To je strašné takéto bezcitné .... radšej nebudem komentovať,lebo to by bola krutá nadávka 😠
Inak babule moje o šiestej som tak na hodinku prispala a teraz už ledva hladíím 😀
@zuzana_18 možno by si sa čudovala, ale nájdu sa také......ja som poznala jednu babu na výške, kt. bola tehotná....u nás sa tieto testy ešte neboli.....bola v Rakúsku......a zrazu tehotná nebola....že vraj pre to, že čakala dievčatko a jej podarený priateľ už mal doma dve dievčatká.....ale k tomu je sa škoda vyjadrovať.......to nebola žena z "našej" kategórie.....čo čakáme niekoľko rokov a bez lekárskej pomoci by sa ten malý zázrak nestal......ja keď idem k svojej sestre .... tak musím ísť "zo zatvorenými" očami.....lebo býva pri detskom domove.....a keď vidím tie opustené detičky.....tak dve hodiny neviem prestať plakať.....ďalšia vec, že sú to samé "detičky vetra"
@zuzana_18 moja ja keď som sa dozvedela, že som tehotná.....ostala som doma....lebo som mala síce krásnu prácu, ale veľmi náročnú a stresujúcu.....a to si mala vidieť.....manželík sa so mňa išiel pocikať.....síce som sa budila s ním o 6 .... ale o 12 som si musela aspoň na 2 hoďky ľahnúť a už o 18.30 som zívala ako o polnoci a o 20.00 už o mne nik nevedel......proste šípová ruženka 😉
@crazybabenka preeesne tak,tá baba z výšky-no nemám komentár,škoda drať a ničiť klávesnicu na písanie o nej.
Tak to sme presne rovnaké,ja síce do práce chodím,ale sa mi v kancelárii smejú keď už začnem z vyzivovaním a za notebookom mi padá hlava,že musím vyraziť na povinnú prechádzku.A doma to isté-mm má zo mňa komédiu.Hovorí,že napálil super film a že si ho večer pozrieme a potom sa opraví-teda pozriem.Len ma o deviatej hladkaním po líci horko ťažko preberá,že si mám ísť dať utrogestan.Tak si ho so zatvorenými očami šupnem a snívam ďalej.Koľko krát sa ma pýtal či viem,že mi večer niečo rozprával a ja reku ani náhodou.No sranda,ale mamina mi hovorila,že bola presne taká istá.Kde ju posadili,tam spala 😀 .
Crazy a bruško ako vyzerá? 😉
@zuzana_18 brušeno ešte nič.....bola som s toho smutná....ale keď som bola minulý pondelok na sone....tak tam bola babula v 7 mesiacia a brušeno také akoby prehltla lentilku 😀 takže si nerobím ťažkú hlavu....aj keď už na niektorom oblečení vidím, že sa nejak ťažšie zapína.....ale aspoň nemusím kupovať nové 🙂 so spaním už je to teraz lepšie.....už sa mi toľko nechce spať.....ale zo začiatku to bolo "kruté"
@crazybabenka nebojkaj,každá máme bruško iné,moja bývalá kolegyňa ma tiež prišla navštíviť bola skoro v siedmom mesiaci,no ale poviem Ti keby som to nevedela,ani netuším 🙂
@zuzana_18 no ja sa pridám k debate o brušku. Ja ho už mám veliké. Už poriadne vytŕča. Keď vychádzam z dverí, najskôr ide bruško a potom ja 🙂. Veď už som aj pribrala 9 kg. A veru cítim každé jedno kilo.
Čo sa týka toho spánku na začiatku tehotenstva, aj ja som bola stále udriemaná a chodila som spávať so sliepkami. Ale potom sa to upravilo.
no ja zatiaľ nepriberám.....práveže chudnem....ale ja mám zase nadváhu.......ešte pred otehotnením mi predpísali v ľubochni lieky na inzulínovú rezistenciu a dala som dole s normálnym stravovaním.....s čiastočným obmedzením cukrov 10kg......a "vďaka" ranným nevoľnostiam mám ďaľších 12 dole.....ale to preto, že som stále navštevovala nedobrovoľne wcko a nič mi okrem suchárov neostalo v žalúdku......už som sa aj začínala báť....lebo segra pri prvej takto skončila na infuzkach v nemocke.....ale maminka ma ukludňovala, že aj ona pri mne ako prvom bábu strašne schudla.....aj keď neviem z čoho ..... lebo keď sa vydávala mala ledva 45 kg 😀 teraz už síce žubrienka dovolí maminke papať hocičo....už mi nič nesmrdí....ale zvykla som si na malé porcie.....takže kilá idú dolu.....a aj mimčo rastie tak ako má.....takže nič lepšie nemôže byť 😉
No na začiatku tehotenstva som bývala dosť často nafúknutá a mávala som veľké bruško, hlavne večer. Večer bolo raz také ako ráno. Ono vykúkalo pomaličky postupne po mesiacoch, ale najviac začalo na prelome 5. a 6. mesiaca. V 6. mesiaci som aj najviac pribrala, asi 4 kg. Predtým sa to na mňa lepilo pomaličky. Teraz pomaličky začíname 7. mesiac, tak uvidíme, ako to pôjde s váhou ďalej.
babyyyy odpadnem už asi z toho tepla 🙄
@zuzana_18 ja som už bola 2x v sprche.....tiež ma ide vyrútiť.....a ešte aj to vyhrievanie z bruška.....moje dieťatko bude pravý Lipták.....bude neznášať teplo presne ako jeho tato
@crazybabenka ja tak isto,teraz som desať minút vonku zo sprchy a už ma pot oblieva 😠 .Hrúza,vychutnám si tú dnešnú búrku čo hlásia a nehovoriac o zajtrajšom ochladení.Neviem či sa nepostavím na balkón a nebudem tam stáť od radosti celý deň. 😀 No ale pozerám,že je osem hodím a ja už pomaly sniívam posediačky 😀 😀 😀 .
Tak sa dobre vyhajajte babule,pozdravujem drobcov.A ozááááááj crazy ako geneton?Ja som už nedočkavá viac ako ty,mňa odbili,tak sa chcem aspoň z tvojho tešiť.
Babule nejak to tu zanedbávame,nieeee?Dnes už konečne túžobne očakávano ochladenie,žeeee? 🙂
Pekný večer ešte želám...
@zuzana_18 juj....ja som si užívala víkendík u svokrovcov a tam zásadne neberiem net....lebo manželík tvrdí, že som internet pozitívna 😉 z genetonu ešte nič.....uvidíme čo zajtra.....ideme na poradňu....uvidíme ako sa darí drobcovi....konečne sa schladilo.....len teraz neviem čo si zajtra obliecť
@crazybabenka zajtra na teba myslím 😉 .Všetko bude s drobcom úplne v poriadku 😉 A ideš k svojmu dr či k tomu doc.Tomášovi?Už si mu písala?Z genetonu možno meškajú,lebo mne písal nejaký pán,že tá pani,ktorá rieši ýpočty pohlavia z krvi má dovolenku a vráti sa v pondelok-zajtra.Ale že by to stálo na jednej tetuli 😲 no neviem..
dnes som zablúdila do "pôvodnej" témy a tak mi prišlo strašne lúto báb.....ale ani nim nejdem písať.....slová ľútosti sú asi to posledné čo potrebujú.....a najhoršie je to, že prestávajú dúfať a strácajú aj tú poslednú nádej
@zuzana_18 no idem na poradňu len k gyndošovi....mám na neho veľa otázok....tak ľutujem tie ženičky, čo pôjdu po mne....sa načakajú...... 😀 tak dúfam, že obáločka do konca týždňa dorazí.....lebo takto mi to už za chvíľku môžu povedať zo sona čo to bude :D
Ahojte a čo čakáte z GENETONU?
@nellymn no dali sme si s krvičky zistiť čo to bude

@zuzana_18 neboj......ja som sa ani nenazdala....a už som v 4 mesiaci......najprv keď mi potvrdili tehotenstvo v 5 tt.....tak som na tie čísla pozerala ..... a že koľko toho mám ešte pred sebou.....a zrazu som v 14tt a ani neviem ako.....ale už mám uštrikované 4 čiapočky 2 rukavičiek a 1šálik 😀 musíme sa vybaviť....budeme mať predsa zimmné bábo