Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@pohodacka na spievankovo sme sa nedostali...aj keď sme do RK išli o hodinu a pol pred koncertom.....normálne trvá cesta po dialnici z LH do RK max 25 minút.....ale trafili sme akurát sťahovanie blavákov nas5 domov.....tak sme zostali trčať v zápche....a keď sme sa dostali do RK....tak už bol koncert niečo cez pol hoďku začatý 😠 ☹ 😒 tak sme išli po obchodoch.....malej sme konečne v Deichmane kúpili "klasické" topánočky na tú jej krpatú nohu 😀 prevetrali novú kolekciu jar - leto v KIK....majú rozkošné vecičky
@janemari nemám slov 😠 😠 😠 normálne by som volala mestkáčov
@crazybabenka tak spievankovo ste si neužili,škoda ☹ ale na druhej strane môže to malá pozerať doma a takto ste si urobili výletík. A čo sa týka tých ukradnutých vecí kašlem na to,po tom čo som prežila s ex a o koľko vecí som prišla tak to neriešim.Plyšákov mám dosť takže ked bude chcieť malá tak sa má s čím hrať. Momentálne sme po stretnutí s ockom tak predýchavam lebo som dovytáčaná fest. Ale učím sa aj to neriešiť. Videla som ked prišiel,že má rýpavú náladu,tak to beriem ako moju chybu,že som to nedokázala ustáť a nechala sa vyprovokovať.
@crazybabenka - no škoda ☹ ale isto ste to malej kupili kopec "bolestného" 😉
@janemari - ako ty si čo vyčítaš... to že on je debil? kašli nanho a nezvaluj to na seba
my máme za sebou perfiš výlet, boli sme v čechách dva dni, perfišne bolo... spali sme v penzione na statku, krásne prerobený, supiš bolo... a včera bol big shopping Ikea, Kika a Avion v Ostrave... kreditka dostala zabrať 😀 😀
@sliver uááu,supeeer,my sme asi rovnaká krvná skupina,milujem výletíky tohoto typu..super,že si sa odregovala.
@janemari si veľmi silná ako všetko berieš.Ja Ťa fakt obdivujem,ja už by som bola na nervy,ja som skôr slaboch 😉
@crazybabenka nevadí,veď ony koncertujú často..aspoň pôjdete keď bude Paulínka väčšia a viac si to užije 🙂
@sliver som na chybe,lebo sa nedokážem ovládať,aj ked je to už lepšie ako to bolo,ale aj tak.Najviac by mi pomohlo keby som jeho rýpanie a urážky dokázala prejsť s úsmevom tým by som ho odbila.Snáď sa to časom zlepší.
@pohodacka nebola by si slaboch,lebo ako bojuješ teraz za svoje dieťa tak by si o to viac bojovala potom,keby si vedela,že nieje v poriadku pri takom človeku.
@pohodacka Ta kdúfam,že to bude bez následkov.Už je väčšia a veci vníma inak,takže teraz som už spokojnejšia.Kým bola menšia mohla len plakať a to bolo všetko,teraz už vie prejaviť svoju nevôľu razantne.A čím bude väčšia tým to bude lepšie.On nemá ponatia o tom,čo je to mať dieťa a ked sa niečo vyskytne tak je prekvapený.On si myslí,že malá sa len usmieva a je spokojná akonáhle začne byť nervozna už si nevie rady.A ona je poriadne náročná,jednoducho ked niečo nechce nedonútiš ju.Ked som som mu povedala že nesmie chodiť,kým sa sama nepostavi a neposadí tak to vôbec neakceptuje.Že ona sa to naučí.Však áno ked bude chcieť ona tak sa posadí aj postaví inak nie.Tak mi zapotil,že aj ked nebude chcieť tak to urobí a bla bla bla.Čítal nejakú múdru knihu,lenže teoria a prax sú dve veci.
@pohodacka práveže robí všetko naopak ako mu poviem.Tak som mu povedala,že je tvrdohlavý ako mulica a ked sa jej niečo stane tak potom jeho sprosté ja som nevedel nepomôže a toho by si mal byť vedomí.Tak samozrejme on jej neublíži a bla bla.Mám sto chutí ked príde na budúce mu malú dať a chod si sám a poraď si. On nevie,že to už nieje to malé bábetko s pred 2,3,4 mesiacov ktoré len plakalo ked bolo nespokojné. ale ked mu začne vrieskať,plakať ,kopať a byť ho tak bude vidieť čo to je. A asi vtedy by si dal povedať,že nerob to,lebo malá bude takto reagovať. Len to by som zase bola ja tá zlá,lebo ju neviem vychovať.Lenže ona je povaha po ňom,tvrdohlavá ako mulica a nervák nenormálny.
@janemari veď to..ani len netuší ,aké náročné je vychovávať dieťa..a správne ho vychovávať!!Dieťa je prešpekulované viac ako si myslíme.Preto ho treba umravniť.Za nič sa s mm nehádame,ale za toto relatívne často.Nela keď niečo nedostane čo si v tej chvíli zaumieni,piští,vreští..ja to riešim tak,že skríknem,ina už pozná ke´d ju hreším,niekedy sa vyreve,inokedy skrotne a robí iné.MM ale jej dá čo jej na očiach vidí..aj by hádam do studne skočil.Nebudem klamať,keď budem tvrdiť,že ešte ani raz naňu neskríkol.Skôr vyhreší mňa nech na ňu nekričím.Ja len poviem,kričím,lebo si zaslúži..a keď bude treba ,dostane na zadok,jasné,že tak provizórne,aj tak to necíti cez plienku.No ale už je oheň na streche.Ona je proste jeho maznák nenormálny a ja mama čo aj skríkne...ale asi to tak má byť..jeden vychováva,druhý rozmaznáva..
@pohodacka však nech ju tvoj mm rozmaznáva,raz sa mu to vypomstí.Ako nie v zlom,Nelka ho bude zbožnovať,lebo mama bude tá zlá čo zakazuje a prikazuje.Ale môže sa stať,že s malou zostane sám na dlhšiu dobu a neporadí si s ňou,lebo ona ho vôbec nebude poslúchať.Ja tiež na Lauru skríknem,alebo jej "capnem" hlavne ked ma pri prebaľovaní kope ako kôn.Najprv na ňu skríknem,vysvetlím,že nesmie kopať lebo ma o bolí a ked neposlúchne tak jej capnem.Ved si predsa nedám rebrá dolámať.Ide aj o to,že ked chce npr.spať a on ju bude preberať a budiť tak samozrejme že mu bude zlá,mrzutá a to potom uvidí čo je uvreštané dieťa a už si s ňou neporadí.Dieťa musí mať svoje hranice,ale ja tak isto musím rešpektovať jeho potreby spánok,jedlo a pod.
@pohodacka ty si bola u nás doma???? presne akoby si toho môjho opísala.....a ešte keď jej za niečo "capnem"....a to už musím byť poriadne vytočená....tak on príde a ľutuje ju....a ona začne ručať....akoby som jej nohu odtrhla.....výchova jak hrom
@janemari to je teda riadna drzost..........ty sa nedokazes ovladat?...ved ide z Teba totalna pohoda a radost........myslela som,ze Vam dal uz pokoj,ked malinka ho nechce.........neboj vsetky deti si prejdu vzdorom......aj my to uz mame..........a ja ,ze len nasa ma kope pri prebalovani
@pohodacka my uz pouzivame varechu....inac sa uz nedalo a teraz ju vyberie a kaze mi "bac bac" a ukazuje s nou na zadok.........je mi to aj smiesne,ale vtedy jej vysvetlujem,ze teraz nie,lebo je dobra a hned ju odlozim.....zrejme si este riadne neuvedomuje,preco jej s nou hrozim..........asi bola chyba tak zacat..........bola som prekvapena,ze manzel to zacal praktizovat..tiez ma niekedy napomina nech nekricim,ale v poslednej dobe jej casto hrozi az mi jej je luto a potom pride ku mne sa Olivia schovat na ruky a tulka sa....bozinku zas nechcem,aby sme ju len hresili
keby dnes neprisla babka k nam,tak ani neviem,ze mame nie dve stolicky,ale tri.........zajtra pracujem........este som zabudla....konecne sme sa aj my dockali.....spali sme tuto noc az do 5h a vyspala som sa........snad to nie je prechodny stav ,ale konecne staly
@crazybabenka
@buba78
@janemari jáj baby,normálne ste ma potešili,že to nie je len u nás.Jani,presne,bude jeho miláčik,lebo jej aj kúpi kadejaké"potrebné" veci na čo v obchode ukáže-potom to ani nechce.No ale veď Neluška chcela..a ja mama,ktorá robí poriadky.Ale veď snáď bude rozumná ako bude staršia a bude chápať.
@crazybabenka u nás to isté,ešte ju poľutuje chudiatko,veď len zle robila a mama hrešila.
naša nekope,len mi ujde bez plienky,prieči sa,nie a nie ľahnúť,tak vtedy kričím a tatík mi aj na to povie,že veď ju nechaj keď chce byť takto..áno,nech sa mi vyciká do postele a pri najlepšom nech nachladne..nevadí,hlavne,že jej je po vôli.
@buba78 neboj,nie je to tak,že by ste po nej len kričali.Bezdôvodne nekričíme niktorá.Dieťa vraj ale vie a kedy kričíš,zvyšuješ hlas,hneváš sa..tiež musí pochopiť,že kričíš,lebo to,čorobí nie je správne.Mám naozaj známu,ktorá má chlapca,už chodí do predškolskej,vždy ho maznali a teraz nad ním plačú,že si s ním nikto nedá rady.Učiteľka,kamaráti,všetci sa sťažujú,že sa s ním nikto nechce ani hrať,lebo je panovačný,sebecký,proste rozmaznaný,lebo všetko vždy dostal.Toto presne nechcem.Ale asi tomu nedokážem zabránť.Pohádame sa s mm a je vybavené.Mne je tiež ľúto keď na ňu ručím,potom ju velice obijímam,ale je to nutné.Som rada,žemáme všetky rovnaké starosti 😉 😉
@pohodacka ja si myslím,že síce vedia že sa hneváme,ale sú ešte malé na to ,aby chápali aj dôsledky.Ked ešte trochu podrastú tak to bude iné ,chce to čas.a ja si myslím,že vždy je lepšia mama ktorá aj nakričí aj poľúbi,nie? A ked už budú staršie,tak ked nakričíme aj vysvetlíme prečo a ako sa majú správať.A pokiaľ budú rozumné ,pochopia.
@janemari veď jasné,ono to tak byť musí..ja si myslím,že to robíme dobre,ako s krikom,tak s poľúbením.
A na druhej strane keby sú nejaké tiché,utiahnuté,zakríknuté,to by sa nám tiež nepáčilo.Takto sú zvedavé,chcú byť všade a cestou rozhádžu čo stojí v ceste ,tak potom kričíme 😀 😀
Ja som sa večer už až smiala,Nela išla spať po dlhej dobe o desiatej,všade kde som sa pohla,cupkala po mne,taká mi bola smiešna..a ke´dkonečne zaspala,išla som jej upratať papučky a chytím jednu na komplet mokrá..no ale keď ma zabiješ-kde stupila a odkedy tak behala,to teda neviem 😀 😀 pyžamko má našťastie suché..
@pohodacka tak Laura má trhaciu a rozhadzovaciu mániu.Nič nesmie byť na stolíku,pod stolíkom,nikde kde dočiahne všetko je po zemi.A akonáhle sa dostane k nejakému papieru už aj ho trhá,driape.ale ked jej dáš noviny čo môže trhať tak nie,len nové a aktualne.A ked jej nedovolíš ten krik a nervy ako zatína päste zlosťou.Alebo kričím na ňu že no no no a ona vystrie prštek a začne mi hroziť 😀
@pohodacka aj mi búvame a pozeram dámsky magazín.Ja som ho už mala zložený,lenže boli situácie,že som ho potrebovala.Trochu som sňou cvičila,konečne sa mi podarilo zohnúť jej nôžky a udržať ju na štyroch,ale ja som bola viacej vyšťavená ako ona.Keby sa aspoň posadila,ale neexistuje. 😖
No nič ideme mi von aj ked nieje trikrát najlepšie počasie,ale potrebujem nejaké potraviny dokúpiť.Malá ešte stále reve a zúri,skúšala som ju zase dať na štyri ale ani za šľaka.Začínam byť z toho nesvoja,ved všetky deti v jej veku už aspoň štvornožkujú,alebo sa plazia,ale ona vonkoncom ani náznak.Idem von vyvetrám si hlavu a snáď na niečo prídem. 😔
@crazybabenka - paráááádička
aj my chcemeeee
@crazybabenka super a za co ste to dostali

@pohodacka moja ja som si už zvykla na kadečo,trochu ma to mrzelo,ale našťastie na mackovi nelipla,ale medailonik čo som mala bola spomienka na peknú minulosť.Ale nech poslúži tomu,kto to vzal,kašlem na nich.Teraz však dávam taký pozor a ked ho niekde nechávam beriem z neho všetko.