icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

janemari
9. mar 2012

@pohodacka tak noc katastrofa,myslela som,že umriem,len čo som zaľahla malá už bola hore a len reva revala,dala som jej papať a nič,bola nervozna ako pes.Tak som jej natrela jasienka,chviľa pokoj a zase.Už som mala nervy bolelo ma hrdlo,potila som ako kôn a musela som ju vziať k sebe inak hučala.Tu nastal druhý problém ona ma musela cítiť,že som pri nej,ja som potrebovala byť zakritá,kedže som mala zimnicu a ona neexist aby sme boli zakryté.Stále bola nervozna a potom už aj ja z nej,nakoniec som jej šupla nurofen a nejako sa ukľudnila a naveľa zaspala.Zato ja som nemohla poriadne spať,potila som sa jak kôn,hrdlo ma bolelo a čo som si doniesla sprej do hrdla od našich som ho zabudla vyložiť tak ho mama odniesla domov. Laura trochu pošklieva a občas kýcha,ale snáď to nebude vážne.Dala som jej teraz na obed rybu so zemiačikom a že blééé,ale robila som pizzu tak tá jej šmakuje. 😀

sliver
9. mar 2012

mám kočík doma 😀 😀 😀
teda ešte som ho riadne nevidela lebo je v krabici a nechce sa mi montovať kolieska, to nechám na drahého ale už je doma

lenrom
9. mar 2012

ahojte dievčata chcem aby ste mi poradili.Mala Alexandra je čisto kojena ale par dni si pýta častejšie a sa mi zda že jej to asi nestači.Chcela by som jej dať aj krupicu ale neviem či len na noc alebo aj cez deň sa može dať.Viem že čisto kojeným stači od šiesteho mesiaca začať prikrmovať ale ked je taka mrzutejšia(nie moc)tak asi jej to nestači.Tak budem rada ak mi poradíte....Dakujem

pohodacka
9. mar 2012

@lenrom jasné,že môžeš krupicu,tiež som dávala,len malej nešmakovala.Býva hotová sunarka,je to z MM,tá malej chutila.Nemyslím si,že by si jej ublížila ak jej dáš aj cez deň..
@sliver aj mne dnes prišiel aj nám kočík,ale ešte na komplet zabalený,ak malá vstane,mrknem ho,ale tiež skladanie nechám na mm 😉 😉
@janemari chúďa,aj ty,aj malá..viem si predstaviť ako ti je..držte sa..

sliver
9. mar 2012

@lenrom - aj moja Sonka bola čisto kojené dieťa a v piatok mesiaci som začala cítiť že jej mliečko nestačí tak som pomaličky začínala s príkrmami, aj ked všade hovoria že od šiesteho mesiaca ale každé dieťa je iné... podla mna možeš pomaličky skúšať....

pohodacka
9. mar 2012

@sliver no čo,spokojná s kočíkom?Ja aj hej..malú som tam usadila a vozila po chodbe,ani von nechcela ísť 😀

sliver
9. mar 2012

@pohodacka - aj ja teraz večer ked ho zložil 😀 😀 😀 som ju vozila po dome
som spokojná, odpružený fest a lahučký...

lenrom
9. mar 2012

Ešte sa chcem spýtať že ked ste dali prvy krat mrkvičku,tak ste ju len pomixovali alebo ste tam aj niečo pridali alebo len samotnu?

buba78
9. mar 2012

@sliver tesim sa,ked ho uvidim
@janemari skore uzdravenie......musis byt hotova......dufam,ze si cez den s nou spala....my sme konecne po tyzdni zaspali bez nurofenu a vklude bez prehadzovania...
@lenrom ked som varila zeleninu vo vode,tak som to pomixovala a zriedila s tou vodou na kasu

buba78
9. mar 2012

dufam,ze naposledy som mala tyzden smoly..........stacilo

janemari
9. mar 2012

Ahojte tak bambuka spinká,ale zase jej trvalo kým sa vybláznila a zaspala.Dnes sa postavila aj v ohrádke a tak sa predvádzala opica ako jej to ide,dokonca aj preručkovala z jednej strany na druhú a ked tu bola starká tak jej tiež ukazovala ako sa vie postaviť 🙂 Necitím sa ešte dobre,ale snáď sa noc nezopakuje,šupnem si asi 2 paraleny a zajtra budem fit. Malá má soplíky ale to asi zo zúbkou.

crazybabenka
autor
10. mar 2012

@lenrom ja som nemixovala.....len popučila lyžičkou.....aby sa naučila hryzkať....nehovorím....že nejaké obrovské kusy......také aby to bolo hrudkovité.....lebo veľa kamoškám čo mixovali....teraz keď drobci pocítia čo len hrudku....tak ich s nej napne....a mixujú doteraz

pohodacka
10. mar 2012

@lenrom ja som zo začiatku mixovala všetko..ako rástla Nelka,rástli aj kúsky jedla 😀 😀 😀 ,pekne postupne,zvykala si a teraz už super..pomaličky si schrume polovičku,jablka,kôrku z chlebíka a tak všeličo..
@buba78 nech to bol fakt taký posledný zlý týždeň...

My sme boli dnes po nákupoch,zase tá trasa,kde Nelka grckala,ale našťastie tam prespala a späť to zvládla,lebo mala hava-začala zbožňovať psíkov..doslova sa až trasie keď vonku zbadáme,kričí ha a beží za ním.Taká staršia pani-susedka nad nami má kokeršpaniela,tak jej ho dovolí hladkať..no koniec..toľko radosti ste ešte určite nevideli baby moje 😀 😀 😀 tak jej tatík kúpil havka čo behá,brechá a krúti chvostíkom,tak sme sa nasmiali.Od kúpania až po spánok/asi pred 15 minútami zaspala/si ho všade nosila,behala po celom byte,robila mu moooj..no zabitá bola,uvidíme dokedy ju bude baviť..ale zatiaľ hotové nadšenie.Z vecí som jej zohnala čo som chcela,takže celkom fajný deň..len voliť som nebola,,,hanba mi,som ja občanka 😖 😨

buba78
11. mar 2012

mna z tohto pocasia porazi.......zavrety doma........podvecer sme sa vybrali do Tulipu sa previest.....chvilu pohrat s detmi.........len som sa rozculila.....3r a starsie sa nahanali..v bazene s gulickami skakali..rodicia si sedeli a kecali......stale som tie deti napominala.......bolo mi jedno ci sa to rodicom paci...skoro oliviu zapucil jeden v bazene..isli sme radsej prec..........clovek nema ,kde ist s detmi......prvy krat sa vozila na vlaciku...to bolo radosti

pohodacka
11. mar 2012

@buba78 my sme tak včera v jednom obchodnom centre..medzi guličkami ju to bavilo hlavne preto,že ich dávala do úst no a vláčik..mm tú komédiu natáčal-Nelka vpredu a ja za ňou,som sa votrepala do toho mini pidi rušníka a pridŕžala ju zo zadu..predavačky z obchodov sa na mne bavil..ale tak vošla som sa,aspoň na niečo je tých 47 kilov dobrých 😀 😀 😀 😀

buba78
12. mar 2012

@pohodacka tento mal len rusen a manzel behal popri nej

sliver
12. mar 2012

@lenrom - ja som mixovala prvé dva týždne a potom už iba pučila lyžičkou a pekne papká kusky už teraz
normálne som ju nakrajala na kocky, dala trošku vody a uvariť, potom rozpučila... postupne som pridávala inú zeleninku... mrkvu miluje doteraz lebo je sladká no su z nej flaky všade, z tričiek som to nevyprala 😒 ale nevadí kašlem cele bodyčka, hlavne že jej chutí a je zdravá 😉

@buba78 - si ťa tam normálne viem predstaviť ako tam robíš poriadok s deťmi 😀

my sme mali návštevový víkend 😉 u rodičov a u kamošky ktorá má mesačného chlapčeka, božinku aká je tá moja veliká, mi pripadala ako nejaký školkár pri nom 😀 😀

pohodacka
12. mar 2012

@buba78 to my sme minulý víkend boli aj v "ozajstnom" vlaku..vždy mu nadšene kývame,tak sme sa boli previezť-10 minútová trasa-tatík nás naložil a potom autom čakal na mieste kde sme mali vystupovať 😀 😀 Nelka ani nedýchala,tak napäto sledovala cestu a kde to vlastne je.Hovorím mm,že meníme spôsob dopravy,takto nadšene sa netvári ani v aute pri spievankove 😀 😀 😀 ozaj,dvojka spievank.je aká perfektná,tie pesničky už vyspevujem aj ja,nie len Neluša 🙂
@sliver z toho si nič nerob,keby vidíš naše veci..teda Nelkine,hádam na každom je fliačik.Aj vanisch som dávala,všetko možné,jednoducho to nejde..nech,chytím to a zahodím nebudem sa mordovať s fľakmi..ako píšeš,,hlavne nech je zdravá 😉

sliver
12. mar 2012

babenky mna dnes Sonka pohrýzla pri kojení ☹ ☹ ☹ ☹

ivvvy
12. mar 2012

mam cerstvy pozdrav od nasho Docenta pre vsetky abby co na neho spominaju.

sliver
12. mar 2012

@ivvvy - dakujemeeee

buba78
12. mar 2012

@ivvvy dakujeme
@sliver juj to muselo boliet..kamoske sa to nehojilo,tak si kupila take liecive lepky

janemari
12. mar 2012

@ivvvy dakujeme 🙂
My nemáme nič nové,malá mi dnes doobeda nespala ani sekundu zato poobede spala cez 2 hodinky paráda,to by mohlo byť stále takto.

buba78
12. mar 2012

baby nam sa dnes podarilo vyliezt opakovane na stolicku v kuchyni,ze sa pridrzala stola......uz mam zas o zabavu postarane a postreh.......muz musel botnik primontovat k stene,aby ho na seba nezhodila

pohodacka
12. mar 2012

@buba78 šikulka jedna,bože ale nás každým dňom prekvapujú tie baby naše,že?
@sliver to sa aj mne stalo,mala som dokonca okolo celej bradavky také červené,doslova chrastavé..no desné..už je to ok,ale hocikedy si zahryzne hviezda 😀
@ivvvy ďakujeme,pozdravujeme..

crazybabenka
autor
13. mar 2012

baby jak som sa ja včera nas....rdila......kúpila som malej súpravku s MK....našťastie dala poslať doporučene....zásielku som čakala 1.3....keď neprišla do 6teho....išla som hľadať na poštu....balík sa našiel....a keď som sa spýtala, prečo mi neprišla oznámenka.....tak mi poštárka povedala, však som ju dostala 1.3 do schránky a odbila ma....že som si ju musela vyhodiť s letákmi....aj keď som bola na 100% presvedčená....že v ten deň letáky neboli....nechcela som sa hádať.....lebo ma mm s malou čakali na parkovisku a malá bola dosť nervózna....tak som si pomyslela svoje....a išla som domov.....včera otvorím schránku....a v nej oznámenie o zásielke.....žiadnu som nečakala....tak som začala pátrať.....pozerám dátum....1.3....hneď som išla pozrieť podacie číslo.....a skoro ma rozdrapilo.....STRATENÝ BALÍK.......drzosť a ignoranstvo najhrubšieho zrna....rýchlosťou svetla som sa dostala na poštu....a rovno som si dala zavolať vedúcu.....tá si dala zavolať našu poštárku aj poštárku za priehradkou.....a to bol cirkus.....ale tak im treba....lebo už nevedia čo od radosti....s človeka robiť debila

pohodacka
13. mar 2012

@crazybabenka moja ja som zažila presne to isté-dokonca-čakala som na balík 3 týždne.Nič nechodila,nabehla som tam reku kde sa stratil balík a ona že či má ona teraz po tom pátrať,že tam majú 3000 stratených listov a balíkov.A ja že to ale mňa nezaujíma,ja chcem len svoj balík,tak vstala,išla preč,vrátila sa aj s balíkom a že máte pravdu,zabudli sme vám dať oznámenku !!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 mudrane,nemám slov na tú poštu.

crazybabenka
autor
13. mar 2012

@pohodacka a vieš ešte mi do očí pred vedúcou klamala, že u nás zvonila...a neboli sme doma....tak jej hovorím....ja som na materskej ja som stále doma....a akurát v ten týždeň mi tu boli svokrovci na striedačku....lebo som robila mojim rodičom daňové priznanie....tak tu boli pri malej....očervenela ako paprika....a nevedela čo povedať

pohodacka
13. mar 2012

@crazybabenka to sú herečky!!!!ja mám s nimi tiež nie najlepšie skúsnosti...minulý týždeň som zase ručala na celú poštu,lebo sa dávali dôchodky,tak si predstav-neskutočne veĺa ľudí a ony robili rýchlosťou slimáka..jedna tam mala pani pol hodinu a straaašne saq smiali,kecali a ľuďia v rade hundrali..keď mi začala malá mrnčať-samozrejme bola nervózna z tepla,tak si mala vidieť čo som spustila.Prišla za mnou pani-sedí tam tak bokom,myslím,že tam rieši pôžičky ,že čo potrebujem vybaviť,reku chcem prevziať balík.Zobralami oznámenku,OP a išla dopredu za tými mantaňami a prišla s balíkom a že mám vám odkázať že pekný deň-reku aj ja im prajem ešte krajšííí!!! A šlahala som preč-neznášam tam chodiť 😠 😠 😠 😠

janemari
13. mar 2012

Ako vidím preberáte poštu a ja mám rovnaké skúsenosti,na tej našej sú ešte aj slimáci rýchlejší.Ked idem zaplatiť jeden šek,predomnou je len jedna osoboba ale aj tak stojím minimálne polhodinu kým ma vybavia.Alebo som mala predplatený časopis a tak mi ho vždy narvaly do do schránky že bol potrhaný. A to robila poštárka klasicky prišla do vchodu,časopis mi narvala do schránky a potom vyšla výťahom k nám nechať poštu pre susedu. Tak som išla tiež robiť poriadky na poštu,že ja si neplatím drahý časopis preto,aby mi prišiel na šrot a pokiaľ ma nezastihnú doma,nieje problém,nech nechajú oznamenie a ja si na poštu zájdem.Tak ma odbili s tým,že kdr mi oni budú skladovať časopis. Tak som sj predplatné zrušila.
Malá si dnes privstala tak už mám oprate,malá povinnú jazdu s ockom za sebou/našťastie je spokojná/ a teraz jej varím polievočku z cukety ešte ju nejedla tak som zvedavá ako jej bude chutiť,ale je to podobné ako tekvica tak snád bude tá jej chutila.