icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

buba78
21. mar 2012

@sliver ahoj.........kupila

pohodacka
21. mar 2012

@sliver ako vlastne malinká?Má ešte hľuzku?Bola si s tým na tej endokrinológii?

buba78
21. mar 2012

@sliver uz ste si zvykli na novy kociar?.uz mas tu clonu?

pohodacka
22. mar 2012

No ja som dnes aká užitočná..Neluša dnes od šiestej hore,to sa jej ešte hádam ani nestalo,ale tato ráno buchol skriňou,tak sa zobudila.No ale na druhej strane o pól 8 sa už piekol ryžový nákyp,hotová zeleninová polievka.Oprali sme,vyvešali prádlo,išli sa prejsť k dr pre vigantol,v lekárni a už sme doma.Neluša buva,zaspala v kočiari a ja už ládujem nákyp.Inak vonku hotové leto.Ešte tento rok hádam takto ani nebolo.Suším mikunu čo má mokrý chrbát 😲

sliver
22. mar 2012

Sonka sa dnes prvý krát postavila v postielke.... no potom spadla a buchot a revot 😀
no už vobec nechce sedieť ani plaziť sa, len by sa dvíhala a najradšej si nájde nejakého človeka a ponom sa lepačí hore 😀 aj teraz sme boli v centre a len sa driapala po kadečom hore, náramne ju baví stáť na nohách, ona už "dole" vobec nechce byť...
hľuzku má stále a popravde som si povedala že to nejdem riešiť do roka... vela ludí (aj dr.) povedala že do roka to je normál
kočiar super, ako rada sa vozí no spinkanie je to horšie... stále iba kuká a kuká ale nevadí, hlavne že v nom neplače 😀 a clonu som ešte nekupila... neviem sa akosi dokopať k objednaniu...

@pohodacka - ty ešte dávaš vigantol? mne povedali že do roka sa dáva....

božinku jutro ideme na neurologiu zase na kontrolu 😒
ozi babenky, odkedy ste dávali detičkom topánočky? už nie je zima tak začínam riešiť čo malej na nohy a už sa aj začína stavať 😀

janemari
22. mar 2012

@sliver tak tie naše hviezdy sú v tomto rovnaké,ani pretáčať ani sedieť,len hľadá kde by sa chytila a postavila a chodiť chodiť chodiť.Vôbec ju netrápi že sa nevie sama posadiť,že nevie loziť an isa plaziť,hlavne že sa niečoho chytí a už stojí 😖 My idem na kontrolu budúci týždeň.

pohodacka
22. mar 2012

@sliver dr mi povedala,že vigantol u niekoho aj dva roky,ale že u nás stačí do roka a pol,lebo že Nela vyzerá dobre.Neviem presne čo tým myslela.Tak ty máš riaaaaaaadnu šikovnicu,Nelka sa myslím postavila tiež tak nejak začiatkom 8.mesiaca.Super,už to bude len lepšie a každý deň držanie stabilnejšie.Len tak ďalej.Topánočky už kľudne dávaj,kým nechodí,stačia capačky,aby jej nebolo zimka od nôh.Postupne ako bude chodiť budeš dávať s tvrdou,stabilnejšou podošvou.

Ja som nešťastná..mám pohúkanú alergiu,práve mám sezónu,to je nič,ale neviem či nezdedila malá.keď sme vonku,tečie jej soplík,kašle a dnes jej dokonca tiekli bez príčiny slzy.Moje typické príznaky alergie.Ona plače fakt málo,ale včera vonku bola nervózna,škrabala si noc,tiekol je soplík,asi ju svrbelo hrdielko,čo je tiež jeden z príznakov 😠 😠 😠 uvidím ako sa to bude vyvíjať..no už len to potrebujem ,aby sa pri kvitnutí tráv dusila a musela si fúkať strojčekom lieky do pľúc,aby sa nezadusila ako som to robila ja 😠 😢 😢 😢

pohodacka
22. mar 2012

@sliver tento týždeň som bola už v cestovke,to Taliansko sa vraj míňa len taký fukot.Priebežne sme niečo vybrali,ešte to schváli mm a je to.Čím budem viac preberať,horšie vyberiem.Nepotrebujem luxus hotel,veď tam vlastne budeme len spať a jesť 😀 podstatné je,že je tam blízko aquapark a tak všeličo pre deti a zmestíme sa do tisícky,takže pohoda.Potom ti pošlem obrázok 😉

sliver
22. mar 2012

@pohodacka - jéjda pošli... a idete aj s tými známymi ten týžden pred nami?
my už máme zaplatené to čo som ti posielala 😉 už sa tešíme ako malé deti 😀 ešte mali nakoniec zlavu do konca marca, tak som happy...
fúha s tou alergiou nezávidím... a to sa nedá zistiť nejakými testami?

pohodacka
22. mar 2012

@sliver veď to,testy sa vraj nerobia do troch rokov.A ja som myslela,že zuby keď je taká mrzutá,dala som jej nurofen a aha..kto vie čo ju trápi chúďa,ale 90% myslím,že tá pohúkaná alergia.Lebo má presne príznaky ako som mala ja,Len hovorím,ja už som mávala hnusné stavy,ľahkú astmu.Mala som plnú kabelku liekov,dva strojčeky a to som dýchala.Mamina sa vždy bála,že sa v noci zadusím,fúj otras.Teraz ani nemám lieky,Ako som otehotnela,prestala som tam chodiť.Ma nasral.Som bola v prvom najhoršom trimestri a on mi chcel ďalej pichať vakcíny,tak som to riešila s docentom a ten že v žiadnom prípade.Tak som tam viac nešla.Ak ma zase chytí nejakúhnusný stav,nájdem druhého dr.Najviac ma to fakt mrzíkôli malej.To sme dohodili von,ja som mala zákaz von,vetrať doma,mať koberce,všetky somariny proste ,ktoré by držali nekaý alergén.Neznášam to,mymáme alergiu celá rodina,mm nemá,som verila,že Neluši sa vyhne a asi nie..

pohodacka
22. mar 2012

@sliver http://www.renytravel.sk/dovolenka/taliansko/ve...

žiaden luxus,ale stačí nám,no nie?To čo si mi poslala,bolo perfektné,veľmi sme zvažovali,len nakoniec sme sa zhodli,že poďme do hotela,kde sa nebudeme musieť starať čo navariť a tak.Tak tu je polpenzia.No,mali by sme ísť s tými známymi aj keď to je fakt problém dohodnúť sa.Hej,týždeň pred vami,nedá sa inak mm ☹ On hovorí,že ak tí známi nakoniec nepôjdu,že jemu je jedno,že pôjdeme sami.Mne šlo len o to,aby sa striedal pri šoferovaní.A predsa by tam bolo veselšie.Toto je 20 km od Bibione,vraj nejaké novšie stredisko-že modernejšie..no uvidíme.

sliver
22. mar 2012

@pohodacka - bude perfišneeee
ja som zvažovala čo s tým varením ale nakoniec som si povedal aže malej budem tak či tak robiť papať lebo bude ešte maličká a my sme naučení sa prestravovať hocijako ked chodíme na výlety na motorke 😉
no moj mm dúfa že sa bude striedať so mnou 😀 😀 😀 no to neviem lebo chceme ísť v noci a to ja budem asi spať 😀
neva ak nepojdu, hlavne si to užijete... a možno bude lepšie ked budete sami a nebudete sa musieť na nikoho spoliehať a tak... ten hotel sa fest podobá na hotel v akom sme boli na Korfu ale že uplne 😉
na dovolenke netreba luxus ale relax 😉

božinku ja neviem čo s tými topánkami... všade vládnu dva názory, prvý je že dieťa sa učí na boso a druhý je že v pevnej obuvi (najlepšie Protetika) tak čo si mám vybrať?

pohodacka
22. mar 2012

@sliver tiež som čítala,že sa ma učiť nie na pevno,ale z vlastných skúseností s Nelkou sa jej lepšie chodilo ke´d mala na pevno nožičku.Protetiky mám tiež a nechce to ani za svet,neviem prečo.Najlepšie doma v papučkách RAK,v tých sa vlastne naučila aj chodiť a vonku má normálne tenisky a piráti jak strela 😀
uáááu,že na motorke,vy ste podarení 🙂 ..aj my sme boli na Korfu.My sme tam išli velice do 4 hviezdičkového,niekde ho hodnotili až na 5 a ak to malo toľko hviezdičiek,tak...vôbec,taký jednoduchý komplex.Ale zase to papanie all inclusive-jedla som aj čo mi nechutilo 😀 😀 😀

janemari
22. mar 2012

@sliver
@pohodacka jéé vy idete na dovolenky,úprimne závidím 😉 tak vám už len zaželať super počasíčko a aby ste si to užili.

buba78
22. mar 2012

@sliver kde si bola...vo Vrutkach?..........nejako sa Ti tam zapacilo..ked vyzdravieme pripojime sa.....ak Ti este nechodi staci tie capacky s makkou podrazkou,aby mala nieco na nozicke a ked zacne uz za ruky kupila som u Batu take biele co boli kedysi a na boku maju nejaky obrazok pre chlapca a dievca
@pohodacka je to mozne.......a nezacina jej nadcha?........ty len pekne chod na alergo uz teraz ,aby si neskoncila s astmatickym zachvatom,kedze si mala v minulosti spreje
@janemari nie si sama........ani mi nejdeme a asi dlho nepojdeme...tiez uprimne zavidim

janemari
22. mar 2012

@buba78 tak u mňa to nieje závisť v pravom zmysle slova 😀 nejako netúžim po dovolenke, možno ide o ten pocit,rodinka spolu. Mám teraz nejaké blbé obdobie únava a depka 😔

buba78
22. mar 2012

@janemari netrap sa.....rodinka si ty a Laura a mas skvelych rodicov a urcite okolo seba dobrych kamosov.....a hlavne,ze mas dieta za ktore si bojovala ....keby sa to uz tej mojej kamoske podarilo........4.IVF neuspesne

janemari
22. mar 2012

@buba78 tak to mi je ľúto,že to kamoške nevyšlo. Ja neviem čo je somnou som ako na hojdačky raz super nálada,potom depka asi mi blbnú hormony.Par dní po mrche ma teraz pobolieval podvozok,neviem či zápal,alebo nejaká cysta,nechce sa mi to teraz riešiť. Snáď sa hormony unormálnia a ja sa dám zase do kopy.

pohodacka
23. mar 2012

@janemari neboj,ty máš miesto dovolenky radosť z dcérky a to,ako vzorne sa o ňu staráš sa ti raz v dobrom vráti 😉
@buba78 veru,budem to musieť riešiť ..hnusná alergia 😠 😠 😠

crazybabenka
autor
23. mar 2012

@janemari aj so mnou mecú hormóny .....mrcha mešká.....asi s predchádzajúcej choroby a antibiotík.....lebo test....negat......vyvraždila by som polku sveta.....a ešte aj dnes ten pohreb.....ešteže mám to slniečko maličké.....stačí na ňu pozrieť..... 😀

pohodacka
23. mar 2012

@crazybabenka škoda,že test negatívny..nabudúce už nebude 😉 😉
Hlavu hore,slniečko svieti,neboj,hne´d ti vráti náladu.

ja som nejaká prispatá,malá zaspala,idem asi k nej.navarené je,povysávané tiež,nejak ma to zmohlo.
@buba78 preto myslím,že skôr alergia,lebo doma,vo vnútri je v pohode,slzila a soplila vonku.Dnes sme boli vonku,ale zatiaľ je ok,klop klop..

sliver
23. mar 2012

@janemari - čo rodinka, to ja mám depku že som rodinka iba s malou... posledné týždne su u nás také že mm príde domov o 18.00, hodku sa hrá s malou, medzi siedmou a osmou ju chsytáme spať, o osmej začnem kukať Panelák no do 20,30 som tvrdá na gauči, v noci ma zobude a presuniem sa do postele... takže sme rodina teda riadna, mám nervy, som s malou stále sama a on je s nou večer hodinu a pol a so mnou ani to nie....

@buba78 - jo vo Vrutkach, boli sme druhý krát, páči sa mi že tam je kopec hračiek a Sonka je z nich unesená, že všetko nové tak sa hrajká... som bola dnes v meste a som ti aj chcela zavolať či je už Oli zdravá a nejdete von no o 10,00 som už išla domov lebo Sonka sa vybuvala od 9,00-10,00 daj vedieť ked už budete ready 😉

no neurologia..... že všetko super, že sa krásne vyvíja a je šikovná no ale v juni prídite zase....... božinku dokedy tam budem chodiť 😒 😒

pohodacka
23. mar 2012

@sliver super,chvala bohu,že Soninka všetko super-šikulka zlatá.Mojaaa,ako keby sme boli u nás,akurát sme sa dnes pochytili,že zase prišiel o pol 6.On len povie,že to robí pre nás,aby sme mali peniaze.Lenže byť celý deň sama je dosť,o to väčšia pocta @janemari,že je sama na všetko.Ale veď nechaj,zajtra ho pekne vytiahnem na nejaký výlet..musí si odrobiť 😀 😀 😀

sliver
23. mar 2012

@pohodacka - no moj chodí každý den o šiestej 😒 božinku to je hrozné, aj my sme sa teraz akurát pochytili a to len preto že u nás je piatok už tak dusno... cez víkend sa trošku uvolníme a v pondelok pôjdem do nového týždna zase s usmevom, no kým nepríde koniec týždna a nebudem mať toho zase plné zuby... @janemari veľmi obdivujem... mne občas chýba aj rodinka trošku 😉 viem že s rodičmi je to ťažké a nechcela bys oms nimi bývať ale niekedy ked žili rodinky spolu tak si všetci pomáhali a žilo sa im trošku lahšie, neboli na všetko sami....

pohodacka
23. mar 2012

@sliver ja to mám našťastie celkom dobre v tom,že jedna babka býva asi 100 metrov od nás a druhá 150m,takže idem tam hocikedy,ale tak malá je zavesená na mne,takže to je jedno kde som 😀 😀 😀je to veru niekedy ťažké,tiež sa teším na víkend.Najväčšie nervy mám keď ide do roboty aj v sobotu.Najhoršie je mať vedúcu funkciu,nedá sa veriť zamestnancom a stále ich chodí kontrolovať 😠 😠čo už,dnes to vyžehlil jahodami a klasika zmrzlinou,zajtra už som nariadila výlet 😝

buba78
23. mar 2012

@janemari netrap sa.......konecne prisla jar a slnko...nazbieras silu......ten menzes je na nervy........vobec mi nechybal dva roky....fakt pocta Tebe,ze vsetko zvladas sama
@crazybabenka moja ty uz si vo faze testovania?
@pohodacka inac aj my dnes von dusivo kaslala a soplik tiekol.....uz je tyzden co sme chory.....som zvedava co z toho bude....doma je tiez uz skoro ok.....
@sliver jej aj vy tak zijete?.....my na rozdiel pride skor alebo 5 krat mesacne az po 24h a nasa nechce byt stale s nim,ked som doma,takze ziaden oddych nemam......este stale kasle a obcas soplik vyjde.......neviem ci tiez alergia,kedze ja som.....aj ja som isla o pol jedenastej.....dam vediet..snad este tyzden a budeme fit

@sliver
@pohodacka baby vy ste toho postihali......my sme dnes same.........vcera som sa mu vyhrazala,ze v sobotu uprace a navari a on hned,keby som aspon upratala.......ja ked nejdem do roboty vsetko robim popri malej,ked nespi a on ked ju strazi nic neurobi,lebo nestihne a na plavacke je vsetko povylievane

janemari
23. mar 2012

Ahojte tak dnes som zmenila úplne režim,vstali sme klasika o 6.00,ved načo spať,nie 😀 doobeda som sa vymotkala do mesta,lebo som potrebovala nakúpiť na varenie a došla mi vlna na čiapočku. Tak som malú vyvterala a ked sme prišli domov dala jej desiatu a malá hodina 2 hodinového šlofíka 😲 Tak som prišla na to,že ked ju doobeda vyvetrám vonku dobre spinká. Počas spania som uvarila aj uhačkovala čiapočku a poobede sme išli von na pár hodín.dobre mi to spravilo,vyčistilo hlavu,malá sa unavila.Mala som asi depku s toho stereotypu,ale od pondelka konečne otvárajú ihrisko,dúfam,že nebude pršať.Pridávam foto čiapočky

pohodacka
23. mar 2012

@janemari supeeer,lepšíš sa,krajšie a krajšie..o chvílu budem objednávať u teba 😉

janemari
23. mar 2012

@pohodacka ďakujem 😀 pomaly sa pustím asi do nejakých tašiek a svetríkov 😉

crazybabenka
autor
24. mar 2012

@buba78 nie nie.....len mrcha meška.....tak som preventívne testla......ale to asi s choroby