Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@alex9966 no ako moja?
@janemari všetko bude dobré.....len to chce čas.....ozaj nevieš ako je s Nellymn?
@crazybabenka ja to stále cítim tak - spodok brucha.Cítiš to už aj nejak tak vyššie?Keď baby písali,že im kopkali do rebier a tak..Či až potom na konci v 8.-9. mesiaci???
@zuzana_18 aj v januárovkách baby píšu, že ich kope do rebier.....ja krpca cítim na bokoch.....a keď v strede bruška.....tak len tak nižšie.....ale doky mi povedal, že to je u každej indi vindi.....podľa toho ako a kde máš maternicu
@crazybabenka ja v strede ale tak nižšie,asi fakt je to indi vindi-ako so všetkým-hormóny atď atď...
@zuzana_18 podstatné je že kopcuje ..... no nie....no povedal mi, že je to individuálne.....že v tom 7-8 mesiaci je bábo čoraz vyššie.....a v 9 zase klesá.....
@crazybabenka presne,hlavne,že sa mamine hlási.Zajtra idem na sono,už sa neviem dočkať 😉
@zuzana_18 no tak držím palčoke....aby to nebol taký hanboš ako ten náš.....a prezradil tajomstvo.....no a inak sa máme ako?
@crazybabenka ďakujem moja,zajtra napíšem čo nám dr povedala.Inak dúfam všetko ok.Len mám "žravú nemoc".
Ale nevadí,ak si to vyžaduje drobček,prečo mu nedopriať,no nie?Maminka mu dá všetko na svete.A inak čo tá nellymn?Ruku dám normálne ohňa,že už je Sofinka na svete. 🙂
@zuzana_18 no tak tá žravá nemoc je vo vzduchu.....ja sa nestačím čudovať....čo som za posledný týždeň zbaštila 😀 ja si tiež myslím, že je už sofinka na svete.....ale našla som nelly na FB.....a mala na nástenke, že pred pár hodinami pridávala video....no uvidíme 😉 no a ty daj čím skôr vedieť.....som strašne zvedavá 😉
Ahojte babule.
Takže podávam ďalšie hlásenie. Ešte stále som Kinderko. Dnes som bola v poradni. Všetko je OK, maličká má okolo 3 000 g. V pondelok sa mám ráno hlásiť na príjem, idem ležať do nemocnice. No a v utorok o 8 hod. nastane ten čas, kedy príde na svet naša krásna Sofinka. Mám konečne naplánovaný cisársky rez. Manžel bude pri mne, čo sa veľmi teším. Bude fotiť, kamerovať.
Dúfam, že do pondelka vydržíme, nakoľko som stále pootvorená. Myslite na mňa a držte nám palce.
Akonáhle to bude možné, priložím fotky do albumu.
@crazybabenka pridaj si ma na FB do priateľov, budem rada 🙂.
@crazybabenka ospravedlňujem sa za meškanie,ale má nejaké fofry. 🙂 Tak a už som úplne zmätená,drobec našťastie všetko v najlepšom poriadku ,ale dr nie a nie nájsť cik...lku 🙂 ,že bud ju má strašne dobre a zvláštne schovanú,lebo ona nevidela ani náznak alebo je to dievčatko.To je úplný šok,ja som celkom myslela na chlapčeka,aj keď šok veľmi príjemný.Dr sa chúďa tak snažila,aj je už dobre otočené,aj medzi nôžky sme nahliadli a pipíka nikde.No ja sm strašne zvedavá,myslím,že na tom 4D sa už odhalí.Dr mi kázala dávať si magnézium,Aby sa ľahšie povolovala a rozťahovala maternica,tak som si kúpila nejaké tabletky magne B6(alebo tak nejak).
Moja je to neškodné?Nemalo by to ublížiť drobcom?Sa mi vidí,že aj ty si spomínala,že to užívaš.Jednu?Dve za deň?
@nellymn tak myslíme na teba a tešíme sa na fotky.
@zuzana_18 no tak to je sila s tými našimi drobcami.....ja už len dúfam, že keď pôjdeme k doc. tak sa ten náš krpec umúdri,,,,,no ja mám magnézium predpísané od doktora.....užívam ho proti tehotenským kŕčom....mala by som brať..... 3*1.....ale užívam 2*1....nemajú na krpca žiadny vplyv.....mne to dosť pomáha.....keby som ho neužívala....tak kvôli kŕčom a bolesti panvy ani nestanem s postele.....a to nehovorím o krížoch 😀 ....ale som niekde čítala, že by sa nemalo užívať v posledných v posledných týždňoch tehotenstva.....lebo že to môže negat. ovplyvniť pôrod.....neviem....musím sa spýtať......
Ahojte. Nakukla som sem ešte, aby som vás pozdravila.
Čo sa týka toho magnézia, ja som ho brala asi od 4. alebo 5.mesiaca. Mávala som kŕče v podbrušku. Doktorka mi povedala, že na kŕče pomáha. Ono ako maternica rastie, ťahá so sebou nejaké väzivá a to spôsobuje kŕče. Magnézium je na toto veľmi dobré. A dokonca som si všimla, že má aj upokojujúce účinky. Bola som vždy v kľude a pokojná.
Doktorky som sa pýtala, že či sa má brať až do konca tehotenstva a povedala mi, že nie. Tak som ho vysadila 2 týždne pred pôrodom. A všimla som si, že som bola už nepokojnejšia. Pretože už asi na mňa neúčinkovali jeho tlmiace účinky 🙂.
Inak, dnes mi nejako tvrdne bruško. Jaj, nech maličká ešte počká v tom brušku. Nejako sa už naozaj veľmi teší na tento svet.
A vaši drobčekovia poslúchajú?
@nellymn no ja akurát hreším nášho krpca.....posledné 2 dni....je nejaké lenivé.....a kopká....len keď ležím na boku a tlačím ho.....tak vtedy kopcuje....inak stále búva.....a ja chytám nervy.....či s ním niečo nie je 😒
@nellymn tak sa pekne držkaj.....sofinka nech len pekne vydrží do utorku v brušku.....a potom už nech len prežívaš tie najkrajšie chvíle vo svojom živote 🙂
@crazybabenka
@nellymn ďakujem babuľky moje za rady,tak si už aj nasadzujem magnézium-veď práve,aj ja som mala nejaké čudné tlaky dole na metrnici,dr ma vyšetrila,ale skonštatovala našťastie,že všetko v najlepšsom poriadku,že bábo je veľké,našlo si miesto dole v maternici,tak ja cítim každé jeho roztiahnutie-ako píše nellymn.
Crazybabenka neboj,malinké ti len viacej spinká,moje ma už začalo budiť v noci -dokopká ma riiadne do pupka a spinkáme ďalej.Vôbec mi to nevadí,vždy spokojná zaspím,lebo aj dr mi povedala,že to je vlastne teraz aj taká kontrola,že je všetko ok ak malinké kopká. 🙂
Ahojte žienky prosila by som vas o radu....nemal niektorej z vas manžel problem s morfologiou spermii....ako sa pri tom postupuje musi sa ist hned na umele....alebo je aj jednoduchsia metoda otehotnenia....chodim do heliosu ale rozmyslam ze prejdem do iscare MT..dakujem za odpoved 🙂
@makovicka53 môj manžel mal zlú morfológiu - 100% abnormálnych spermošiek.....nám docent v Iscare doporučil vyskúšať jedno IUI.....lebo mal dobrú pohyblivosť a množstvo......a potom IVF s ICSI......no ale nám sa to podarilo prirodzene počas prípravy na IUI.....u nás zabrali lieky
@crazybabenka ....jemine tak gratulujem...my chodime do heliosu ale zrejme pojdeme hned na IVF....este sme nekonzultovali konkretne....ale mam taky pocit moj ma zlu morfologiu len 0,5% su tam OK inak vsetky nafigu a pohyblivost a pocet je tesne na hranici...preto neviem ci ma vyznam vyskusat IUI
Ahojte kocky 🙂 Chcem sa opytat aj vam tvrdlo brusko takto skoro v 14-15tt?Lebo mne v poslednej dobe ano a neviem ci je to normalne alebo stresom.
@makovicka53 prečo....môže sa ti to podariť tak ako nám 😉
@janemari môžeš to mať zo stresu.....ak je to však viac krát za deň ....teraz neviem....ako to jedna baba s januároviek písala, že ak je to 4 a viac krát za deň tak treba ísť k doktorovi.....lebo to môže byť aj hroziaci predčasný pôrod.....ale na druhej strane to nemusí byť tvrdnutie.....to sa len krpec môže vystierať a hľadať si správnu polohu 😉
@crazybabenka ...ved prave ze sanca by mozno aj bola ale dr. v CAR mi povedal ze IUI nema vyznam pri takom spermiograme....preto uvazujem o zmene CAR....a som teraz hrozne na pochybach 😒
@makovicka53 nooooo poznám 4 baby s môjho okolia čo odišli s Heliku a išli do Iscare....a nevedia si vynachváliť.....nooo musíš sa len rozhodnúť.....ale Iscare môžem len a len vrelo odporučiť.....a keď si to tak vezmeš......tak jeden mesiac čo skúsiš IUI je už hore dole.....pri tom čase čo sa už o bábo snažíte......a na druhej strane.....pri tých peniazoch čo dáte do IVF vás tých 75 euri na IUI nezabije

@crazybabenka ved uvidime,ako to bude 😔