icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

buba78
19. apr 2012

@sliver pijeme cistu vodu,aj sirupovu obcas a vacsinou caj z lekarne sackovy bud ovocny alebo bylinny

sliver
19. apr 2012

Sonka tiež pije hipp čajík ale rada by som ju naučila na vodu no netuším ako 😀 😀 😀

ideme splavovať rieku, Sonka mala ísť s nami s tým že bude so segrou na brehu ale nakoniec sme sa rozhodli že bude domka so segrou, už sme párkrát pocvičili byť bez nej tak to hádam zvládneme 😀

zuzu100
19. apr 2012

Ahojte, bola som v lekárni - ak budú maťtie náplaste na skalae, tak zajtra už ich budem používať...Moj Barnabáš má 4T a už nemám dosť mlieka-asi od bolesti - po každom dojčení ešte vypije 60ml Bebu ☹

zuzu100
19. apr 2012

Ešte jedna otázočka - nemá niekto na predaj chlapčesnké vecičky?

crazybabenka
autor
19. apr 2012

@sliver aj ja 😉

crazybabenka
autor
19. apr 2012

@zuzu100 mne dala kamoška popredávať po synovi....niektoré kúsky sú veľmi pekné.....zajtra pofotím....a môžeš si pozrieť

crazybabenka
autor
19. apr 2012

naše gaťušky 😀

crazybabenka
autor
19. apr 2012

druhý pokus o chlebík.....a prvý pokus o tortu potiahnutú marcipánom.....vzhľadovo katastrofa....ale chutila výborne 😀 😀 😀 a snehuliaka sme vytvorili spolu s Palkou 😀 😀 😀

sliver
19. apr 2012

@zuzu100 - ja predávam vecičky ale už tam mám málo vecí neutrálnych lebo bola u mna kamoška a zobrala všetko pre svojho chlapca, však kukni moje inzeráty a uvidíš či náhodou ;)
s mliečkom poradím iba prikladať a prikladať nech ide čo najviac aj keby si beťár iba trošku pocuckal, ja som mávala tiež málo tak som prikladala ako divá a pila čaj a vineu a potom sa rozbehlo....

zuzu100
19. apr 2012

@sliver Vineu? Vinea podporuje tvorbu mlieka?

zuzu100
19. apr 2012

Viete niečo o Doc. Tomáša? Je ešte na Slovensku?

sliver
19. apr 2012

@zuzu100 - áno a veľmi dobre, nedám na nu dopustiť, pijem ju doteraz
daj si zajtra dva litre a isto to spoznáš 😉 😉
jéj máte 1 mesiačik, to je krásne, ja si už na náš prvý ani nepamätám 😀 všetko naj naj naj
ako ako? aký je? ako mu hovoríš doma?

zuzu100
19. apr 2012

@sliver áno, už máme 1 mesiacik...Velká vďaka doc Tomášovi a dokt. Cuľbovej....dnes sme mali tažky deň - od 11-tej bol hore do 19-tej, nie-a nie zaspať len na 5-10 minút. Dufam že teraz už vydržíme dlhšie...v noci už zvykne spať aj 6-8 hodin.

zuzu100
19. apr 2012

@sliver a kolko mám vypiť z Vinei cez deň?

sliver
19. apr 2012

@zuzu100 - teraz ti bude búvať do rána, tak si chod oddýchnuť aj ty 😉
skúsila si ho kočíkovať? moja ked bývala malá (ešte trošku aj teraz) tak buvala veľmi krátko len tak v postielke ale v kočíku búvala hodiny lebo bola natriasaná 😀
pi koľko ti chutí 😀 neviem ti povedať... ale ja som nevypila viac ako jednu flašu za den ale to preto lebo stále pijem čistu vodu a Vinea mi príde veľmi sladká, no ked som mala krízu tak som pila zopár dní jednu flašu, prikladala malú každú chvílu a rozťahala to...

pohodacka
19. apr 2012

@crazybabenka že katastrofa..neprestaneš??!!!!!No ja by som si mohla gratulovať keby niečo také vykúzlim,super,si ty šikovnica šikovná a ten chlebík,mňam,práve som dojedla dva,ale henď by som si zahryzla 😉
@zuzu100 neboj,zvykne si na rituál.Toe prvé mesiace sú najhoršie,aby ste si na seba zvykli,ale bude dobre,uvidíš.Čo sa mlieka týka,mala som raz takú krízu,že neplakala len malá,ale aj ja a moja mamina.Na to som sa napila-viem,že vinea podporuje,ale bublinky nadúvajú,tak ja neperlivej Lucky som vypila fĺašku na večer,až mi zle bolo,ale mlieko som ráno mohla rozdávať.Proste veľa,veľa tekutín,aj na silu.Aké vecičky konkrétne,na leto,či?

sliver
19. apr 2012

prečo je taký sprostý systém na SR?
ide ma poraziť.....................
teraz som prišla na to že po prechode z materskej na rodičovský musím ísť túto super infošku oznámiť aj do zdravotnej poisťovne, to by mi ani tak nevadilo ako to že tam musím doniesť dva papiere pričom jeden si musím ísť zobrať na sociálku a druhý na milovaný úrad práce.... božinku sprostá byrokracia ☹ ☹ ☹

buba78
19. apr 2012

@sliver sestre chces dopriat pocit maminy na plny uvazok bez Vasho dozoru..........ja osm nic nezaniesla......ved to ma zamestnavatel
@zuzu100 zaujimave meno..........ako ste prisli nan.....neboj zvysi sa Ti mnozstvo ,ked bude casto sat a za tyzden uz bude spokojny....ja som mala take krizy kazde tri mesiace a dojcila som do roka......musela som prestat pre svoj zdravotny stav......vinea podporuje tvorbu mlieka ,ale nechaj ju vybublinkovat,lebo my sme mali z nej take bolesti bruska.........ze spat v noci tolko hodin....ved to moja doteraz vkuse neprespi bez krmenia
@crazybabenka ja z Teba umriem z toho nakupovania.....fest ma provokujes...stale musim odolavat......nasa komoda je uz taka plna,ze uz ani jeden kus navyse nevojde............nevedela som,ze si taka pekarka

sliver
19. apr 2012

@buba78 - no túto píšu že tam mám ísť http://baby-web.topky.sk/clanky/a3696-Prechod-z... tak ja si tam radšej zabehnem lebo v julovkách písala jedna kočka že je kamoške dali zaplatiť sekeru po 5 rokoch nakoľko tam zamestnávateľ nebol alebo teda nenahlásil to tam.... neverím nikomu a už som raz zaplatila pokutu 11.000,- SKK ale to je nadlho...

pohodacka
19. apr 2012

@sliver áno,áno,treba poctivo som bola. 😉

crazybabenka
autor
20. apr 2012

@zuzu100 doc. Tomáš je od februára v Anglicku.....pracuje na jednej prestížnej klinike ☹

lenrom
20. apr 2012

@crazybabenka Ahoj,a ked bude dalšie stretko s doc.Tomašom tak mi prosim ťa napiš do mojej pošty lebo nechodím sem každý deň.Alexandra ma 6mesiacov a začala hýkať ked sa nadychuje a potom brble ale nieje chora,a volala som doktorke a povedala že to maju take obdobie.Aj vam to robili detičky?Myslela som že jej začína niečo byť ale je to take obdobie vraj,chvala bohu 🙂 Inak ma dva zubky už skoro mesiac a už aj hore jej pojdu.

crazybabenka
autor
20. apr 2012

@lenrom jasne....dám vedieť....len najprv musí prísť docent na Slovensko 😉
hýkala aj naša....trvalo to asi mesiac....potom ju to prestalo baviť 😀 😀 😀 😀 😀

pohodacka
20. apr 2012

@crazybabenka už ste boli na 15 mesačnom očkovaní do ručičky?

zuzu100
20. apr 2012

@sliver Ahoj, už mám tie náplaste 🙂 Treba odstránit pred dojčením? Ako dlho nechať na bradavke?

crazybabenka
autor
20. apr 2012

@pohodacka ideme budúci týždeň....25teho

sliver
20. apr 2012

@zuzu100 - pred kojením si ich daj iba dole, neškodí to maličkému, môžeš ich mať aj stále, ja som ich mala skoro stále pokial neboli suché teda minul sa ten roztok či čo to tam je, potom som vymenila za nové...
super že ich máš tak rýchlo, dufam že pomôžu

sliver
20. apr 2012

@lenrom - tak to som ešte nepočula že hýkanie 😀 my sme to nemali
šikulka že už 6 mesiacov, Sonke tiež spodné vybehli v piatom mesiaci, no na horné čakáme ešte stále a to na budúci týžden bude mať 9m... už som si toľkokrát myslela že už a stále nič....
isto aj pekne papkáte čo? samá radosť ked už reaguje na všetko že?

kvietok73
20. apr 2012

zuzu100 ahoj...skúšala si homeopatiu na tvorbu mlieka??? alebo bylinky?
prípadne poznáš stránku www.mamila.sk ??? mne tam veľmi pomohli 🙂 skús sa nakontaktovať na laktačnú poradkyňu a s ňou prekonzultujte, čo by sa dalo robiť..
my sme mali s dcérkou tiež obrovské prblémy s dojčením, mám za sebou asi 8 zápalov, dvoje antibiotí, ale pred pár dňami mala dcérka 5 mesiacov a s hrdosťou môžem povedať, že je plne dojčená... 🙂 🙂 🙂 práve vďaka radám laktačnej poradkyne 🙂 Mamila je občianske združenie, takže žienky, ktoré o dojčení vedia fakt asi všetko 🙂 kvalifikované rady založené na skúsenostiach a nie, jedna baba povedala 🙂 a navyše je to zadarmo!!!
ak je tvojím problémom kandidoza, tak na to zaberá mastička, ktorú si môžeš dať vyrobiť v lekárni.. 🙂
ver mi, prejde to, ja som s tým popasovala s to sme tiež malej dávali zo začiatku príkrm..ale zaťala som sa a ide to 🙂))

kvietok73
20. apr 2012

@ zuzu100 ahoj...skúšala si homeopatiu na tvorbu mlieka??? alebo bylinky?
prípadne poznáš stránku www.mamila.sk ??? mne tam veľmi pomohli skús sa nakontaktovať na laktačnú poradkyňu a s ňou prekonzultujte, čo by sa dalo robiť..
my sme mali s dcérkou tiež obrovské prblémy s dojčením, mám za sebou asi 8 zápalov, dvoje antibiotí, ale pred pár dňami mala dcérka 5 mesiacov a s hrdosťou môžem povedať, že je plne dojčená... práve vďaka radám laktačnej poradkyne Mamila je občianske združenie, takže žienky, ktoré o dojčení vedia fakt asi všetko kvalifikované rady založené na skúsenostiach a nie, jedna baba povedala a navyše je to zadarmo!!!
ak je tvojím problémom kandidoza, tak na to zaberá mastička, ktorú si môžeš dať vyrobiť v lekárni..
ver mi, prejde to, ja som s tým popasovala s to sme tiež malej dávali zo začiatku príkrm..ale zaťala som sa a ide to ))