Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
baby čo sa zase mne podarilo vyparatiť....malej kupujeme len prírodné šťavy.....no a teraz sme jej kúpili mrkvovú s malinami.....no a neviem ako sa mi podarilo v aute ju zabudnúť....v aute sme neboli dva dni.....a keď sme ho predvčerom otvorili.....mm mal asi menšiu mŕtvicu.....v jeho novom aute ako po výbuchu....teda nie ako ale po výbuchu....mrkvová šťava všade....ešte aj na strope....som myslela, že my na mieste zabije pohľadom.....ale našťastie ma zachránili dobrý ujovia z IMPY a všetko to vyčistili.....inak by bolo po mne :D
@sliver ako Ilko nie....Iľko je out....zdochla mu žaba 😀 😀 😀
@crazybabenka - ty páni, to musela byť sila... to mrkva v poho pustila? je ked si predstavím že Sonkine veci po mrkve rovno vyhradzujem lebo tie flaky nie a nie pustiť....
čo je IMPA?
@sliver toho som sa bála...že nepustí....ale pustila 😀 😀 😀 😀 IMPA je sieť predajní áut
@crazybabenka manžel ťa určite vychválil 😀 😀
Ahojte babenky jedna kamoška potrebuje pomoc,malej sa urobili na nožičách medzi prstami prasklinky a má akoby zhrubnutú kožu.Neviem či v tejto téme ste to niektorá neriešila,ak áno budem tlmočiť vaše rady.
Ahojte dievčatá...straaaaašne ma boli hrdlo, celý den mám zvýšenu teplotu do 37,7C...čo mám robiť? Ešte mám trošku mlieka, vždy najprv kojím potom urobím UM...mám doma paralen, Septisan cmulacie tabletky, Tantum verde cmulacie tabletky, ...neviete mozem tieto lieky pouzivat počas dojcenia?
mám doma ja Bioparox
@zuzu100 - ja som si dávala Homeopatiká Homeogene zakaždým ked ma bolelo hrdlo, tiež som nevedela čo si mám dávať, no raz mala Sonka zapálené hrdlo a dr. jej dala tieto homeopatiká, tak ked ich može ona papať tak ich možem aj ja ;) odvtedy si dávam iba to, dva dni poctivo cmulam a prejde ma to....
@zuzu100 ako píše sliver,homeogene sú homeoptaiká,pri bolesti hrdla a sú perfektné!!!Nedávno ma bolelo hrdlo,ale fajnovo a behom dňa bolo po bolesti.Ešte mám vždy po ruke homeopatikí paragrippe,ale tie sú skôr na začínajúcu chrípku.ale na hrdlo 100% homeogene.
@sliver to môže aj Sonka?Ako jej to dávaš-rozdrvíš každú hodinu tabletku?Dobre vediet 😉
@pohodacka - jo ja som to mala od dr., raz jej to dala ked tak chrčala a vlastne vtedy som si povedala že ked to môže ona tak to môžem aj ja ked kojím 😉 a odvtedy ich máme doma stále 😀 Jo dávam jej to že jej rozdrvím tabletku ale už neviem presne ako často, podľa návodu 😉 Paragrippe mi tiež pomohlo ale to ked je už taká slabosť v nohách ako pred chrípkou. a ešte máme doma VŽDY homeopatiká Coryzália a tie su na nádchu, stačí dva dni a je po nádche....
akurát teraz sa mordujeme s nádchou už týžden ale skúšam či ju to neprejde len tak samo žeby som do nej nič nepchala ale asi eee 😒
jaj baby moje ja neviem čo skôr....doma ako po výbuchu....už nám prišli robiť šatník.....ale ostatné až v septembri....neviem kam sa pohnúť....Pauluš je preventívne ako z divých vajec....nočný spánok....ak sa to dá nazvať spánkom katastrofa.....no proste na porazenie....kopu vybavovačiek....jáj 😠 😠 😠
@crazybabenka - máš riadne veselo....
Sonka je akási chorá, vobec neviem čo jej je, ráno revala hodinu vkuse, už som chcela ísť k dr. no potom sa pri Spievankove ukludnila a bolo fajn.... no cez den nechcela skoro nič papať a teraz večer mala aj zvýšenu teplotu... neviem čo jej je, to je hrozné ked ti dieťa nemože povedať čo ju trápi, iba tipujem... raz si myslím že ju bolí brucho, potom rozmýšlam že ju bolí hrdlo alebo neviem čo... chvílami je spokojná, hrá sa a behá ako keby nič a chvílami iba mrnčí...... neviem čo mám robiť, uvidím aká bude zajtra ale ak to bude pokračovať tak asi skočím k dr., no neviem čo jej mám povedať....
@sliver moja len chod............kludne ju zo spolov boli hrdielko alebo uska.........od piatku som bola u nasich na chate do dnes......v piatok som si s nou lahla po prechadzke a spali sme 3 hodiny......joj ako dobre som si oddychla......dobre mi padlo stretko........zajtra uz pracujem po mesiaci pauzi.......dobre som sa pobavila,ked v sobotu nam ukazovala na prsteky na nohe,ze boli....a to uz male topanky......nechcela modre cizmy po Nikolke a ked prisla Nika v novych ruzovych s kvietkami tie si obula a bola stastna.........dnes sme jej ich isli kupit do Batu...daj vediet co u Dr..drzte sa
My zase bojujeme s nešťstnýi zubami,stále sa nevie prerezať štvrtá stolička,pritom tri vyšli krásne naraz.No a očné.Keby nemám mlieko,tak hladuje,nechce jesť,v noci sa budí,nereve,len je nervózna,mrnká a už tri dni kaká s prepáčením riedku žltú kašu,žiadne hovienko pevné.Paralen sirup ju nadrapuje,ešte ma len vidí so striekačkou,už uteká,tak sme boli v lekárni kúpiť čipky nurofen.To bude pre ňu dúfam najjednoduchšie užívanie.Aj zase pochudla trochu 😠
@pohodacka - chuďatko
teraz ma napadla tá stolica, ked ju spomínaš, aj moja už má taku asi týžden... nejak som si to neto pokial som sa teraz nezamyslela... v noci mala ešte aj teplotu 37,5-38... asi bude mať predsa len nejaký zápal, ináč cez deň je chvílami uplne v poho akokeby jej nič nebolo, len jej ten soplík tečie...
ešte aj dr. má dovču :( do ritky... skusím jej dať homeopatiká a ked nezaberu tak pojdem k tej blbej čo ju zastupuje 😒
@sliver do riti.....ako naschval Dr........len,aby Vam to nepreslo na priedusky z zak dlhej nadchy
@pohodacka prave dnes som pozerala,ze naposledy nam vysiel zub 30.3 a odvtedy nic......a to si stale mylsim,ze uz idu ocne 3,5 mesiaca........uz mi asi hrabe....boze strasne place za mnou,ked idem niekde bez nej......dnes zas do roboty.....az ma trha,ze sa vratim......neviem ako to prezije 6 dni u nasich......aj ked sa lucim alebo nelucim place.......inac mame nove slovo uz tyzden HEJ?....ked s aopytam ides cikat a ona HEJ........ja to nepouzivam........a zacina vsetko opakovat,ked niekomu odpovedam
my už máme všetky očné vonku.....už nám len chýbajú posledné 4 stoličky.....s toho jedna je už tesne "pod povrchom" 😀
Sonke nádcha už prešla, Coryzalia je overená 😉 jej fakt stačí dva dni a je po nej, len teraz to bolo tak dlho lebo som jej ju nechcela dávať nech skúsi bojovať aj sama, no a zase sme pri nej skončili, len večer mala zase zvýšenu teplotu a je ešte taká umrnčaná... a to už netuším čo je... ale začína si fest vymrnčiavať veci, no strááááách, hodí sa na zem a mrnčí... ináč je celkom spokojná hrajká sa a behá hore dole, no len ked niečo chce alebo jej zoberiem no dovi... a ozi ešte málo papá ☹ teda skoro vobec, na ráno polovičku jogurtu, na obed polievočku a večer kašičku, no pomedzi to nič a to predtým jedávala aj ovocie alebo keksíky, teraz nič....
@sliver a už nekojíš?Ja som teraz zase raz vdačná kojeniu..nechce iné nič.Práve ju naháňam s jogurtom a kričí nieee,ham cici.A to sme rituálne každú desiatu papali pekne jogurt.Sama si ho už pýtala,lebo vždy ráno ho vykladám na mikrovlnku,tak ukazovala naň daj..robím francúzske zemiaky,tie lúbi,ak ani tie nezje,tak už neviem.Včera sme stretli v drogérii našu detskú dr a povedala,že ako krásne vyrástla,tak hádam je to jej jedenie ok...j
@crazybabenka ja som čítala,že posledné stoličky idú až po 20 mesiaci..vy ste rýchle 😉
@buba78 šikulka zlatá..niečo mi hovor,naša za mnou plače keď sa vzdialim na štvrť metra,nie že ešte na viac dní,bože asi by sa zbláznila,ja samozrejme náodobne..
@pohodacka ja neviem kde sa s tými zubákmi ponáhľa....ale aspoň budeme mať pokoj 😀 😀 😀
u nás je rovnako, predtým som ju mohla nechať u svokrovcov a v pohode ísť nakupovať a nevláčiť ju po obchodoch, ale naposledy volala svokra, že máme sa vrátiť lebo malá len stojí pri dverách strašne plače a nedá sa utíšiť a keď sme sa vrátili tak revali obe 😀 no svokra bola úplne hotová. Má teraz také obdobie, nevidí ma, hneď kričí mama a uteká ma hľadať 😀
@crazybabenka ona keď pôjde do škôlky,tak ja udem stáť niekde pri okne a nariekať 😀 😀
Ja som bola minulý týždeň u našich,išla som na wc a rev bežala po mne a búchala mi na dvere.V sobotu ju zase mm zobral k svokre nech dovarím v kľude a ani si tam na mňa nespomenula,že sa hrala s kočiarom a bábikou.Ale to tam zase bol mm,s ním vydrží,ale inak neni šanca.A ja doma jak tiger v klietke,kde sú toľko 😀
Jéééj baby a komu môžem veľmi pekne poďakovať za srdiečko ? 😉
@pohodacka - kojím ešte stále, ale ked mne sa zdá že to kojenie jej nestačí, pred tým než bola chorá ked sa nakojila tak hned potom bola hladná, mne to kojenie prišlo ako len sa napiť a prituliť sa, nie žeby sa z toho nejak najedla, tak som to aj tak brala, kojila som vždz pred spánkom čiže trikrát cez den a v noci...
zatial u druhých vydrží v pohodičke.... a ked som včera išla do DMky na nákup a drahý bol s nou doma, stále chcela ísť ku schodom na poschodie čo si myslela že som hore na poschodí...
babeny ja mám doma fest trucovité dieťa ☹ normálne ked jej niečo zoberiem čo chce ona take revy spustí ako keby som jej ruku rezala, alebo ked ju odnekial zoberiem, vystrie sa ako luk, hodí sa o zem... no pajedná...keby večer nemala zvýšenu teplotu tak by som ani nepovedala že je chorá a len stále trucuje...
a ozi k Timmimu sa pridáva ďalšia mánia a to Medved a Máša
aspoň má čo drahý sťahovať 😀

Ok,diki baby,malá bude mať o 5 dní 17 mesiacov,tak ešte do 18teho dám a končím s vigantolom.
Aj u nás prší,boli sme doobeda vonku,Nelka mala dlhý rukáv,vestu a mala studené ruky ako žaba..ochladilo sa o viac ako 20 st.Ráno mi ukazovalo 10.
@sliver tak máš lepší zdroj na počasie 🙂 O cca tri týždne mi predpovieš aké nás čaká počasie na dovolenke 🙂
Nahovorili sme známych nech idú s nami,dúfam,že ich nevystrojíme do dažďa 🙂