icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
22. júl 2012

@pohodacka Máša a medveď to je taká séria ruských rozprávok .....malá nezbednica čo na čo sa pozrie....s toho je katastrofa a najviac tým trpí medveď.....rozprávočka naozaj pre malých a veľkých.....len škoda, že je len v ruštine.....ja mám maturitu aj štátnicu z ruštiny....tak sa rehocem až mi slzy tečú....nehovorím, niečo sa dá aj "vychápať a vyrozumieť" ale niektorým hláškam keď nevieš po rusky ujde pointa.....napr. keď povie rus, že je niečo vkusné....tak je to chutné v zmysle jedlo.....uteká zmysel krásny a krasivij.....krásny je červený a krasivij je pekný......ale aj tak to stojí za pozretie.....malá ani nedýcha keď to vidí 😀 😀 😀 😀 😀

sliver
22. júl 2012

@pohodacka - Máša a medved
rozprávky čo som dostala od drahého kolegu ale je to bombovééééé
Sonka ich zbožňuje, su aj na youtube aj na stiahnutí....

pohodacka
22. júl 2012

@sliver
@crazybabenka ďakujem baby moje...šťastné to ženy,že vaše deti dokážu sedieť a sledovať tv 😀 😀
Koľko im to vydrží,nech vám trošku pozávidím? 😀 😀

zuzu100
22. júl 2012

Ahojte, uzivala som homeopatiká 4 dni, ale stvrtok som bola uz taká chorá, ze musela som ist k lekárovi-mala som zapálené vsetky dutiny, hrdlo, aj hlasivky aj priedusky ☹ Dostala som ATB - amoxicilinové 1000mg 😝 , na 7 dni, doki pvedal, ze to mozem aj pocas dojcenia.... dnes uz citim svrbenie, pálenie -tam dole- budu to kvasinky.od ATB-.pomozte mi,ako riesit tento problém???

zuzu100
22. júl 2012

Moj maly štvormesačny Barnuš, už ani nie je taky malý - 7180g, 69cm 🙂

zuzu100
22. júl 2012

ups, nechcela som taku velku fotku...moze este zmensiť?

buba78
22. júl 2012

@zuzu100 veru riaden chlapisko...........existuju probiotika na kvasinky...........myslim,ze su od Dophilus ....skus sa opytat v lekarni

pohodacka
22. júl 2012

@zuzu100 krááásnyyy 🙂

sliver
22. júl 2012

@zuzu100 - krásny je a veliký riadne, teda aj ťažký, moja Sonka mala takú váhu v 6.mesiaci
nie fotky su tu už stále také veliké, ale ved to nevadí... všetky nás tu potešil 😉
škoda že homeopatiká nezabrali 😒 ale hlavne nech si čo najskôr OK

sliver
22. júl 2012

@pohodacka - Sonka nesedí pri sledovaní 😉 ... hrá sa pritom a občas očkom kukne...

buba78
22. júl 2012

baby Olivia ma konecne svoju postel.......kamarat nam kupil v sobotu v ikei..........len madrac nie...dali sme z postielky a dookola deky...........nechcela z nej ist prec........ledva sme ju doskladali.........je to 160 na 70cm........ma ja bocnicu do pol postele....a ked mala ist ozaj spat uz vymyslala do nasej.........nepovolila som....snad z nej nespadne,lebo bocnica je taka nizsia.......esteze som sa k nej zmestila a udrzala nas,inac by nezaspala........ale ako to bude realizovat manzel......hm

pohodacka
22. júl 2012

@buba78 super,to aj ja uvažujem kúpiť postel ,len presne,bojím sa nech nespadne.Veď postielka je len na okrasu..

crazybabenka
autor
23. júl 2012

@pohodacka
@buba78 aj Palke sme už kúpili posteľ....ale klasickú .....na začiatok jej do nej kúpime zábranu...ale spanie budeme realizovať až po prestavbe.....ale hádam to zvládneme.....ona spáva v postieľke....len výnimočne ju v noci berieme k nám....rozdiel bude....že bude vo "vlastnej izbičke"

crazybabenka
autor
23. júl 2012

@zuzu100 krásny chlapina 😀 😀 😀 😀

sliver
23. júl 2012

my ideme akurát malej robiť izbu budúci týžden, ked pôjdeme do Talianska na dovolenku tak to bude týžden zmien, chcem ju v taliansku preklopiť na jeden spánok denne a ked sa vrátime pôjde už spať do svojej izby... a to mám v pláne behom mesiaca ju prestať kojiť, no samé zmeny, uvidíme ako to zvládne a čo nám všetko naplánované víde 😀 😀 😀

sliver
23. júl 2012

posteľ bude mať po manželovi lebo on má veliku, ktoru teraz používame pre hostí, je to šírka 130cm čiže to bude mať až do puberty 😀 a je z masívneho dreva tak nám jej bolo luto.... iba matrac dokupime nový 😉

buba78
23. júl 2012

@sliver teda vy mate zmien............ja som sa bala Oliviu dat rocnu na postel samu do izby.........myslim,ze sme to teraz odhadli........zatial nie je problem
@crazybabenka super,ze bude mat svoju izbu.......nie na kazdu postel sedi ta zabrana
@pohodacka my sme postielku dost vyuzili az do vtedy,kym som nebola po operacii.........nemozem ju tam davat.......spalo sa jej vyborne........nespadla ako keby vedela,ze je uz na posteli........spala do 4h.....dala som jej mliecko a pohladkala a isla si lahnut .......pol hodinu sa prevalovala a potom si sadla a rozmyslala.........pozorovala som ju......dala si nohy z postele a hompalala s nimi.......po chvilke zisla a sup ku mne vlastne medzi nas......bola bohovska......este pol hodinu sa prevalovala........ako keby bola vyspata.........zaspala a vstala az o 9h........nechapem preco toto tak robi s tym spanim.......ked sa zobudi okolo 2-3h vypije mlieko a spi dalej.........a ked neskor potom nemoze zaspat,lebo sa uz rozvidnieva......nechala som jednu zaluziu odostretu,aby nemala tmu a nebala sa.......dnes ju zastrem.......rano idem do roboty..........inac som nespala do pol noci co som sa bala,aby nespadla....aj cez obed isla pekne do nej......uz som si nelahla,len sadla vedla postele a drzala za rucku....este nech sa nauci spat sama..........ale som narocna,co

sliver
24. júl 2012

@buba78 - ale v detskej bude ešte v postielke... postel tam má len nachystanu na neskor.... zatial na nej spáva návšteva 😉

crazybabenka
autor
24. júl 2012

@buba78 presne ako naša....keĎ sa zobudí do tej2-3 napije sa a spí....ale keď sa zobudí po 4tej tak nie a nie zaspať 😉

pohodacka
25. júl 2012

baby moje,raďte...ako meriate krpaňam nožule?Ja už som z toho cvok...to ,že jedny topky máme 19tky,druhé 20tky,tretie 21tky-všetky sú dobré,to neriešim..záleží od výrobcu..
No ale keď jej meriam nožinu že leží,na boso,dvihnem a odmeriam má 12 cm.Keď meriam systémom,že ju postavím na papier,označím pätu,špičku,tak je tesne pred 13 cm,skoro rovných 13 cm.Kážu merať tak,že vybrať stielku z topánky ,postaviť na ňu dieťa,keďže noha sa poddá-"roztiahne" tým,že stúpne celou váhou tela.No ale všetky stielky sú o topánku prišité,čo to mám vytrhávať?No a chcela som tým povedať,že keď má v stoji tých 13cm..obujem jej tenisky ,kt.vnútro je 13 cm,tak vyzerá akoby mala o 4 čísla väčšie tenisky..také nejaké veľké 😲 som z toho jeleň 😀

janemari
25. júl 2012

@pohodacka vieš ,že aj ja toto riešim v poslednej dobe? Ked jej obujem 20-21 tak sú jej dobré ale tiež vyzerá že sú jej veliké.A ked jej obujem menšie tak má dotlačené pršteky,čo sú jej už topánočky malé 😅

pohodacka
25. júl 2012

@janemari veru strašne zle sa to meria..ona teraz nosí tenisky,na tých jediných sa dá vybrať stielka,ktorú keď odmeriam,tak má presne 12,5 cm.Nekričí,že ju tlačia.Pritom keď som merala bosú nožku o ten papier,mala 13..to je des 😒

janemari
25. júl 2012

@pohodacka tak ked som jej kupovala topánočky,tak mi predávačka povedala,že ked si ich malá obuje mal by sa mi vzadu pri päte dať strčiť prst do topánočky a vtedy je veľkosť dobrá 😕 takže len skúšať,skúšať a skúšať

crazybabenka
autor
25. júl 2012

presne toto mi povedal ortopéd....strčiť prst....lebo u nás je to tiež divoké od 19-21.....teraz som malej na bežkanie po vonku kupovala také sandálky....pevná päta....vpredu voľné....a 19 jej boli o dobré 2cm väčšie....ako sila 😀 😀 😀

pohodacka
25. júl 2012

@crazybabenka
@janemari no dobre teda,tak budeme prsty prikladať 😉

sliver
25. júl 2012

@pohodacka - aj nám v lekárni kde predávaju ortopedické boty povedali že nožičku dať čo najviac dopredu a ked strčím dozadu prst tak su OK 😉

zuzu100
25. júl 2012

Ďakujem....dnes sme absolvovali 1.očkovanie....dufam, že všetko bude OK....

pohodacka
25. júl 2012

Dobre baby moje,ďakujem,vedela som,že tu viac poriešim s mojím topánkovým problémom ako s mojim milovaným 😀 😀
Ja už uháňam jesenné prechodné čižmy..v tom nexte len provokujú 😎

sliver
25. júl 2012

@zuzu100 - bude všetko ok, maximálne bude mať teplotu 😉 teda Sonka mala zakaždým, vždy večer som dávala niečo od teploty.... nás bude čakať teraz ročné očkovanie, teda už ho mala mať len dr. je na dovolenke...

@pohodacka - však je ešte leto, nestraš 🙂)) moja vobec nevynosila letné veci :( však nebolo vobec pekne... 😒 😒 😒