Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@janemari no u nás keď je takto "zle", že nechce nič papať....tak zaberie slepačia alebo hovädzia rezancová polievka a široké rezance.....naberiem si aj ja aj ona....papá stále sama....a tatino jej ukázal ako sa "cmukajú rezance" 😀 😀 😀 tak to ju "baví" a aj sa naje
Ozaj baby,včerajšie gaťkovanie ......pýtala sa,vycikala sa...potom,ale po hodine-dvoch,prišla,že kakať..reku,super,ako pekne sa vypýtala,ale to dobehla ako víchor,ja že jasnéééé,rýýýýchlo,dám dole gaťky,pančuchy a čo nevidííííím,hovienko v gaťkách jak svet 😀 😀 😀
@sliver presne,presne,presne..u nás sa tiež žije na polievkách..hustejšie veľmi málo.Ešte keď má zemiakovú kašu s mäsom,no ešte sa dá,ale ryža a mäso to jej vôbec neberie.Fakt,akonáhle je husté,suché,nechce to.Ale k si dá tanier polievky a stačí jej to,tak ma to netrápi.Akurát rozmýšľam..dnes som navarila kapustnicu,ale mám tam hríby,klobásku,bravčové mäso..(práve sa napchávam a jedným prstom stihám písať)..neviem či jej to dať,asi to bude ťažké pre ňu,asi radšej dám dopapať zeleninovú polievku zo včera.
@janemari nedavaj jej na silu,lebo jej sprotivis jedlo a bude Ti vracat pri pohlade na jedlo...citala som to...nechce ani suchy roztek,jogurt,presnidavku,milaciky na ranajky?...kasli na predpisy co sa ma jest vtedy a vtedy...nech zje na co ma chut...
@pohodacka to len moje dieta pribera zas?..za 10mesiacov 2 kg
baby ja uz idem kupovat dvojnasobne vatove tampony....za chvilu vykupim cely lidl...rano ,ked si cistim tvar jasne aj Olivia a neoklamem ju,ked dam nan vodu...musim kvapku pletovej.....a stale rozmyslam,preco chlipe vodu pri piti a ked papa polievku z lyzice...videla ma kao si davam vodu z ruky pri umyvani zubov.....nic nemozem pred nou....vcera si pytala vechet a utierala v kuchyni mikrovlnku a kos co robim bezne...muz hovori boze uz je dalsia hygienicka v domacnosti....
dnes sme same...babka mi ju bola vecer strazit,lebo mi kozmeticka posunula termin na depilaciu na 19h...juj ako som sa tesila ,ze ju ulozi...vsetko jej dovolila len nie telku vypnut a ist do spalne spat.....mozem snivat,ze bude v sobotu u babky spat,lebo idem na stretnutie po 15 rokoch na 12h,tak ju bude mat od rana a zeby skusila ci by spala......pekne si na mna pockala...hlavne,ze cely den kde je babka resp.vola ju habka,ale babi vie povedat.......
@buba78 zlatáááá opakovačka 🙂
Aj naša si vela vecí všíma a potom robí,niekedy sa poriadne pobavíme.Ale tak to nemá vela kg,ved už bude mať dva rôčky,podla mna ma akurát.Dnes tu akurát bola kámoška,malý má 2r+3 mes a má 17 kg.A ´dalšie dievčatko čo máme kámošku,tá má ten stý vek a 20 kg,ale na nej vidieť,že je taká buchtička..ale tak zlatá 🙂
Vo štvrtok ideme prvý krát do materského centra.Dnes sme sa prechádzali maminy čo sme kámošky,a vybehla odtiaˇl tá p.učiteˇlka,že nech sa prídeme pozrieť za nimi vo štvrtok o p´ol 11,že to trvá hodinu,pol hodinu cvičia všlijako a druhú pol hodinu sa hrajú,že to vlastne ide o to,aby sa dieťa naučilo požičať hračku,podeliť sa,vedieť byť proste v kolektíve,že ich učia riekanky,rozvíjajú slovnú zásobu.Proste nie je to o hraní sa samotnom,ale venujú sa tým deťom.Tak sme sa 4 maminy dohodli a vo štvrtok pôjdeme pozrieť a ak sa nám bude páčiť,budeme chodiť pravidelne.Pravdupovediac aj som také niečo chcela na dlhé,zimné dni..
@buba78 ved už do nej ani nepchám,viem,že je to zbytočné,ešte najskôr ju na jedenie nahovorí starký,resp.ked on je tak chce aj ona. No a aby mi nebolo nejak veselo tak už som chorá aj ja,včera ma bolela hlava,bolo mi na zvracanie a zima jak v ruskom filme a ráno ma už bolelo hrdlo.No a teraz sa nadájam zázvorovým čajom aby som sa zahriala. Inak rozmýšľam,že skúsim ešte kúpiť Nutrilon a ten jej dávať,mám pocit,že ju viac zasýtil ako Hami.
Tak dnes sme skúšali byť bez plienky a skončilo to samozrejme pocikaním.Ona vie ukázať ked sa pociká,už len aby pochopila,že má prísť ukázať cikať ešte pred tým než sa pociká 😀 Dnes celkom pekne papala ,teším sa,uvarila som jej z tej knižky resp.časopisu Výživa pre deti ,mne to teda nechutí,ale on je vždy spokojná ked jej z toho uvarím 😅
@janemari no vidíš,super,neboj,ona keˇd bude hladná,tak si vypýta..my sme sa tiež dnes raz pocikali.Ale držala by sa..len som večer pre ˇnu napúšťala vanu a stála pri nej,takže ako bola pustená voda,pustila aj ona 😀 😀 inak fajn.,pýtala sa,ale len poobede ako sa vybuvala.Doobeda keˇd varím,upratujem,tak jej nechávam plienku,nech v kˇlude navarím a neotravujem ju stále..nebudeš cikať???
A čo dobrého si odtia´l varila?Ja idem zajtra fazulovú na sladko so slížami,mˇnaaam..ideme do toho centra a v piatok na Sievankovo..
ja mám doma umrnčaného nerváka... neviem čo sa jej deje ale dva dni je hrozná, iba mrnčí a mrnčí ale kvôli všetkému, niečo sa jej nedarí tk mrnčí, niečo chce tak mrnčí a niečo jej zoberiem tak reve...
kde sa stratilo to moje vysmiate zlatíčko?????
Ahojte....dnes sme boli na 2. očkov. s hexa vakcinou a na pneukokok.... 😒 teraz citam na nete, že su problômi s touto vakcinou....Velmi sa bojim.... ☹
@pohodacka opravujem..dnes som ju vazila..ma 13,5kg a 89cm......super,ze mate take centrum
@sliver my sme na tom rovnako......pre vsetko place..dnes zaspavala 1,5hodiny.....poslala som muz a ona revala,ze som cakala,ze bude vracat,lebo ju natahovalo....lahli si do postele spolu a ona mu utiekla az bezala zo spalne....potrebovala som sa konecne navecerat a pozriet maso,lebo som este dovarala..zajtra pracujem,aby mali co jest a rano som zabudla vybrat maso.......
@buba78 najväčšie nervy mám,keˇd robí takýto cirkus,tak začnem kričať-Nela prestaˇn,lebo dostaneš na zadok a môj milý-nekrič na ˇnu,opováž ju ubiť a podobne..hovorím,to by si si mal s ˇnou vybaviť,nie so mnou..potrebujem ,aby mi takýtocirkus spravila niekde u dr,alebo na verejnosti,že ma tam začne fackať ,ja neviem kde to videla,veˇd ja som ju v živote nefacla po tvári,maximálne tak po plienke,ani muž ma nefacká 😀 😀
@pohodacka ten len capne sem tam po zadočku čooo??? 😀 😀 😀
Paulínka tiež skúšala ....keď mala nervy, že ma udrie...už dvíhala ruku....tak som sa na ňu pozrela....a že smie sa to mamu biť? tak sa tak zháčila.....postískala ma a že moooojaaa.....teraz jej to vždy poviem....a už ani neskúša
@pohodacka - no pekne, že fackovačka... to je fakt sila... bohvie kde to videla...
len keby urobil výstup a bol by pokoj no ona to má vkuse celý deň... som ju včera nechala dokonca aj vyrevať lebo som už nevládala tak som jej povedala rev si a ja som si robila svoje a ona stála pri nohe a vkuse revala.. ona bývala doma taká uvrnená ale vonku bola vždy kludná, no včera aj vkuse von a len mrnčí a mrnčí, som zvedavá čo ma čaká dnes...
najhoršie je na tom to že ja som odmalička migrenoidný typ a samozrejme ma celý deň z nej bolí hlava 😒 😒 😒
to u nás s mm je naopak, on by jej iba na riť dával a ja ju chránim 😀 ked poviem že mrnčí tak on hned že to je prepišťanosť, že to si vynucuje veci a treba to odchytiť odzačiatku...
@crazybabenka ty si prípad 😀 😀 ,áno áno,po zadočku,len jedine tak spredu 😀 😀
Tak z maters.centra sme po 1,5 hodke doma,no supeer,deti najprv cičili s kruhom,loptami,fit loptami.Potom vyliezli po rebrine hore-samozrejme sme ich držali-a spustili sa na šmýkalke,potom švihadlo,kolo kolo mlynské,riekanky,strašne zlaté boli tie deti,ako sa vzorne držali za ručiny a druhá časť bola voˇlné hranie vedla v miestnosti,tam milion hračiek,takže neluša nevedela čo skôr..nakoniec zostala verná kočiaru a bábike ako doma.Takže každý štvrtok máme o doobedie postarané,čo ma teší velmi,aspo´n sa pomaly naučí na kolektív.Dokonca každé jedno poobedie do 18 tej hodiny nám otvoria tú časť s hračkami,už sa necvičí,len tam proste deti pustia hrať sa..je to hned za domom,takže paráda,lepšie rozhádzať hračky inde ako doma,nie? 😉 😉ale nie,aj tam sme poctivo upratali..
@sliver ako dnes Sonka?

@pohodacka ja som už s tým bola neraz u dokiny,ked mala také obdobie a tá ma poslala za psychol. a tam je všetko "v poriadku". Skrátka pokiaľ dieťa splňa tabuľky nebude sa nikto s tým zaoberať.Ono sa to strieda pár dní neje poriadne nič,potom sa jeden dva dni napchá a potom zase nič. Ale bude to aj tým,že nemá nejaký poriadny režim ☹