icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

janemari
8. okt 2012

@pohodacka ja som už s tým bola neraz u dokiny,ked mala také obdobie a tá ma poslala za psychol. a tam je všetko "v poriadku". Skrátka pokiaľ dieťa splňa tabuľky nebude sa nikto s tým zaoberať.Ono sa to strieda pár dní neje poriadne nič,potom sa jeden dva dni napchá a potom zase nič. Ale bude to aj tým,že nemá nejaký poriadny režim ☹

crazybabenka
autor
9. okt 2012

@janemari no u nás keď je takto "zle", že nechce nič papať....tak zaberie slepačia alebo hovädzia rezancová polievka a široké rezance.....naberiem si aj ja aj ona....papá stále sama....a tatino jej ukázal ako sa "cmukajú rezance" 😀 😀 😀 tak to ju "baví" a aj sa naje

pohodacka
9. okt 2012

Ozaj baby,včerajšie gaťkovanie ......pýtala sa,vycikala sa...potom,ale po hodine-dvoch,prišla,že kakať..reku,super,ako pekne sa vypýtala,ale to dobehla ako víchor,ja že jasnéééé,rýýýýchlo,dám dole gaťky,pančuchy a čo nevidííííím,hovienko v gaťkách jak svet 😀 😀 😀

sliver
9. okt 2012

@janemari - aj u nás vždy zaberajú vývary... obyč. slepačia s rezancami, miluje polievky

ja mám práveže problém žeby jedla iba polievky a nič hustejšie nechce 😒 už to robievam tak že hocijaké maso jej hodím aj do polievky len aby ho mala....

pohodacka
9. okt 2012

@sliver presne,presne,presne..u nás sa tiež žije na polievkách..hustejšie veľmi málo.Ešte keď má zemiakovú kašu s mäsom,no ešte sa dá,ale ryža a mäso to jej vôbec neberie.Fakt,akonáhle je husté,suché,nechce to.Ale k si dá tanier polievky a stačí jej to,tak ma to netrápi.Akurát rozmýšľam..dnes som navarila kapustnicu,ale mám tam hríby,klobásku,bravčové mäso..(práve sa napchávam a jedným prstom stihám písať)..neviem či jej to dať,asi to bude ťažké pre ňu,asi radšej dám dopapať zeleninovú polievku zo včera.

sliver
9. okt 2012

@pohodacka - naša ešte fičí na prívarkoch, tak robíme stále tekvicový, šošovicový, kôprový a kadejaký aký sa dá...
fazuľu ešte nechce, to jej vadili minule šupky...

pohodacka
9. okt 2012

@sliver naša by zase fazulu vyjedala stále,ešte aj povie mňaam.To má po mne 🙂

sliver
9. okt 2012

@pohodacka - mojej to chutilo, teda polievka ale fazulu hrýzla a nakoniec vyplula čo jej vadili tie šupky a asi spapala aj celu lebo ju potom celu vykakala 😒

crazybabenka
autor
9. okt 2012

@sliver
@pohodacka aj Palka zbožňuje fazuľu...a potom tie prdíky 😀 😀 😀

buba78
9. okt 2012

@janemari nedavaj jej na silu,lebo jej sprotivis jedlo a bude Ti vracat pri pohlade na jedlo...citala som to...nechce ani suchy roztek,jogurt,presnidavku,milaciky na ranajky?...kasli na predpisy co sa ma jest vtedy a vtedy...nech zje na co ma chut...
@pohodacka to len moje dieta pribera zas?..za 10mesiacov 2 kg

pohodacka
9. okt 2012

@buba78 heeej?Koˇlko máte kilov?Ale nevyzerá Oli,že by bola nejaká bchtička...vôbec...naše dieťa dlho stálo na 10,teda viac ,tak 10,2-10,3-10,4 a teraz ako sa rozjedla ,tak odrazu 11kg,dosť rýchlo..tak možno to pôjde teraz rýchlejšie.

buba78
9. okt 2012

baby ja uz idem kupovat dvojnasobne vatove tampony....za chvilu vykupim cely lidl...rano ,ked si cistim tvar jasne aj Olivia a neoklamem ju,ked dam nan vodu...musim kvapku pletovej.....a stale rozmyslam,preco chlipe vodu pri piti a ked papa polievku z lyzice...videla ma kao si davam vodu z ruky pri umyvani zubov.....nic nemozem pred nou....vcera si pytala vechet a utierala v kuchyni mikrovlnku a kos co robim bezne...muz hovori boze uz je dalsia hygienicka v domacnosti....
dnes sme same...babka mi ju bola vecer strazit,lebo mi kozmeticka posunula termin na depilaciu na 19h...juj ako som sa tesila ,ze ju ulozi...vsetko jej dovolila len nie telku vypnut a ist do spalne spat.....mozem snivat,ze bude v sobotu u babky spat,lebo idem na stretnutie po 15 rokoch na 12h,tak ju bude mat od rana a zeby skusila ci by spala......pekne si na mna pockala...hlavne,ze cely den kde je babka resp.vola ju habka,ale babi vie povedat.......

buba78
9. okt 2012

@pohodacka 11kg sme mali v roku.....teraz ma 13kg a 88cm

pohodacka
9. okt 2012

@buba78 zlatáááá opakovačka 🙂
Aj naša si vela vecí všíma a potom robí,niekedy sa poriadne pobavíme.Ale tak to nemá vela kg,ved už bude mať dva rôčky,podla mna ma akurát.Dnes tu akurát bola kámoška,malý má 2r+3 mes a má 17 kg.A ´dalšie dievčatko čo máme kámošku,tá má ten stý vek a 20 kg,ale na nej vidieť,že je taká buchtička..ale tak zlatá 🙂

Vo štvrtok ideme prvý krát do materského centra.Dnes sme sa prechádzali maminy čo sme kámošky,a vybehla odtiaˇl tá p.učiteˇlka,že nech sa prídeme pozrieť za nimi vo štvrtok o p´ol 11,že to trvá hodinu,pol hodinu cvičia všlijako a druhú pol hodinu sa hrajú,že to vlastne ide o to,aby sa dieťa naučilo požičať hračku,podeliť sa,vedieť byť proste v kolektíve,že ich učia riekanky,rozvíjajú slovnú zásobu.Proste nie je to o hraní sa samotnom,ale venujú sa tým deťom.Tak sme sa 4 maminy dohodli a vo štvrtok pôjdeme pozrieť a ak sa nám bude páčiť,budeme chodiť pravidelne.Pravdupovediac aj som také niečo chcela na dlhé,zimné dni..

janemari
9. okt 2012

@buba78 ved už do nej ani nepchám,viem,že je to zbytočné,ešte najskôr ju na jedenie nahovorí starký,resp.ked on je tak chce aj ona. No a aby mi nebolo nejak veselo tak už som chorá aj ja,včera ma bolela hlava,bolo mi na zvracanie a zima jak v ruskom filme a ráno ma už bolelo hrdlo.No a teraz sa nadájam zázvorovým čajom aby som sa zahriala. Inak rozmýšľam,že skúsim ešte kúpiť Nutrilon a ten jej dávať,mám pocit,že ju viac zasýtil ako Hami.

janemari
10. okt 2012

Tak dnes sme skúšali byť bez plienky a skončilo to samozrejme pocikaním.Ona vie ukázať ked sa pociká,už len aby pochopila,že má prísť ukázať cikať ešte pred tým než sa pociká 😀 Dnes celkom pekne papala ,teším sa,uvarila som jej z tej knižky resp.časopisu Výživa pre deti ,mne to teda nechutí,ale on je vždy spokojná ked jej z toho uvarím 😅

pohodacka
10. okt 2012

@janemari no vidíš,super,neboj,ona keˇd bude hladná,tak si vypýta..my sme sa tiež dnes raz pocikali.Ale držala by sa..len som večer pre ˇnu napúšťala vanu a stála pri nej,takže ako bola pustená voda,pustila aj ona 😀 😀 inak fajn.,pýtala sa,ale len poobede ako sa vybuvala.Doobeda keˇd varím,upratujem,tak jej nechávam plienku,nech v kˇlude navarím a neotravujem ju stále..nebudeš cikať???
A čo dobrého si odtia´l varila?Ja idem zajtra fazulovú na sladko so slížami,mˇnaaam..ideme do toho centra a v piatok na Sievankovo..

janemari
10. okt 2012

@pohodacka to bola karfiolová polievka so zemiakmi,mliekom,olivovým olejom a citronovou šťavou 😝 Zajtra jej urobím tiež tie široké rezance s tvarohom podľa toho časopisu.

pohodacka
10. okt 2012

@janemari nooo,to mohla byť dobrá.Ja mám celkovo rada polievky.

sliver
10. okt 2012

ja mám doma umrnčaného nerváka... neviem čo sa jej deje ale dva dni je hrozná, iba mrnčí a mrnčí ale kvôli všetkému, niečo sa jej nedarí tk mrnčí, niečo chce tak mrnčí a niečo jej zoberiem tak reve...
kde sa stratilo to moje vysmiate zlatíčko?????

pohodacka
10. okt 2012

@sliver jáááj moja,keby vidíš aké bývajú u nás dni,nehovorím,že stále,často,ale ked jej ide,tak jej ide..normálne začne vískať,vrešťať,pišťať,ešte aj facku mi dá..potom robím poriadky..

zuzu100
10. okt 2012

Ahojte....dnes sme boli na 2. očkov. s hexa vakcinou a na pneukokok.... 😒 teraz citam na nete, že su problômi s touto vakcinou....Velmi sa bojim.... ☹

buba78
10. okt 2012

@pohodacka opravujem..dnes som ju vazila..ma 13,5kg a 89cm......super,ze mate take centrum
@sliver my sme na tom rovnako......pre vsetko place..dnes zaspavala 1,5hodiny.....poslala som muz a ona revala,ze som cakala,ze bude vracat,lebo ju natahovalo....lahli si do postele spolu a ona mu utiekla az bezala zo spalne....potrebovala som sa konecne navecerat a pozriet maso,lebo som este dovarala..zajtra pracujem,aby mali co jest a rano som zabudla vybrat maso.......

buba78
10. okt 2012

@zuzu100 neboj sa....sestra bola u doktorky a pytala sa na to...doktorka jej povedala,ze ide o jedno cislo vakciny a to sestrin syncek nedostal...ze to kontroluju

pohodacka
10. okt 2012

@buba78 najväčšie nervy mám,keˇd robí takýto cirkus,tak začnem kričať-Nela prestaˇn,lebo dostaneš na zadok a môj milý-nekrič na ˇnu,opováž ju ubiť a podobne..hovorím,to by si si mal s ˇnou vybaviť,nie so mnou..potrebujem ,aby mi takýtocirkus spravila niekde u dr,alebo na verejnosti,že ma tam začne fackať ,ja neviem kde to videla,veˇd ja som ju v živote nefacla po tvári,maximálne tak po plienke,ani muž ma nefacká 😀 😀

crazybabenka
autor
11. okt 2012

@pohodacka ten len capne sem tam po zadočku čooo??? 😀 😀 😀
Paulínka tiež skúšala ....keď mala nervy, že ma udrie...už dvíhala ruku....tak som sa na ňu pozrela....a že smie sa to mamu biť? tak sa tak zháčila.....postískala ma a že moooojaaa.....teraz jej to vždy poviem....a už ani neskúša

sliver
11. okt 2012

@pohodacka - no pekne, že fackovačka... to je fakt sila... bohvie kde to videla...
len keby urobil výstup a bol by pokoj no ona to má vkuse celý deň... som ju včera nechala dokonca aj vyrevať lebo som už nevládala tak som jej povedala rev si a ja som si robila svoje a ona stála pri nohe a vkuse revala.. ona bývala doma taká uvrnená ale vonku bola vždy kludná, no včera aj vkuse von a len mrnčí a mrnčí, som zvedavá čo ma čaká dnes...
najhoršie je na tom to že ja som odmalička migrenoidný typ a samozrejme ma celý deň z nej bolí hlava 😒 😒 😒
to u nás s mm je naopak, on by jej iba na riť dával a ja ju chránim 😀 ked poviem že mrnčí tak on hned že to je prepišťanosť, že to si vynucuje veci a treba to odchytiť odzačiatku...

pohodacka
11. okt 2012

@crazybabenka ty si prípad 😀 😀 ,áno áno,po zadočku,len jedine tak spredu 😀 😀

Tak z maters.centra sme po 1,5 hodke doma,no supeer,deti najprv cičili s kruhom,loptami,fit loptami.Potom vyliezli po rebrine hore-samozrejme sme ich držali-a spustili sa na šmýkalke,potom švihadlo,kolo kolo mlynské,riekanky,strašne zlaté boli tie deti,ako sa vzorne držali za ručiny a druhá časť bola voˇlné hranie vedla v miestnosti,tam milion hračiek,takže neluša nevedela čo skôr..nakoniec zostala verná kočiaru a bábike ako doma.Takže každý štvrtok máme o doobedie postarané,čo ma teší velmi,aspo´n sa pomaly naučí na kolektív.Dokonca každé jedno poobedie do 18 tej hodiny nám otvoria tú časť s hračkami,už sa necvičí,len tam proste deti pustia hrať sa..je to hned za domom,takže paráda,lepšie rozhádzať hračky inde ako doma,nie? 😉 😉ale nie,aj tam sme poctivo upratali..
@sliver ako dnes Sonka?

sliver
11. okt 2012

@pohodacka -aby mala dôvod na mrnčanie som ju zobrala na očkovanie 😀

pohodacka
11. okt 2012

@sliver ajajáááj..a čo na poradni?Váha,výška? 🙂 🙂