icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
11. dec 2010

@pohodacka ani naša sa skôr na diskotéku nedostane....... 😀 .....aj to asi bude mangel striehnuť za rohom 😀 ......včera keď mi zvešiaval z balkóna prádlo.....tak študoval.....či je to dostatočne vysoko.....aby za ňou nik neliezol.....lebo tam kde máme balkón......tak tam bude mať bambuľka izbu 😀
ale aj ty už musíš byť poriadny balónik.....a ako sa ti spáva?

pohodacka
11. dec 2010

@crazybabenka diki za tabuľku-no už mám riadny balónik teda,spávam ako tak,len vždy keď sa dám na bok,malá je riadny jedoš.Niekedy ma kopne až kŕčovito,niekedy zase ma to šteklí a niekedy jej poviem nech je jemnejšia trošku na maminku 😉

crazybabenka
autor
11. dec 2010

@pohodacka no naša je malá sadistka..... 😀 .....včera keď som ráno vstávala......tak ma tak nakopla, že mi skoro vyrazila dych.....ale na druhej strane ma šetrí......netlačí na žalúdok.....takže som uchránená od pálenia záhy

pohodacka
11. dec 2010

@crazybabenka tak je super,sú to zleté dieetky,už nech ich máme na rukách.Ja si ju stále predstavujem ako bude vyzerať,aká bude a tak...

petuska123
11. dec 2010

ahojte baby.tak po piatkovej kontrole v Martine to zhrniem :ide sa mi opakovat HP na 3 DC ohladom toho hormonu ak sa opet potvrdia take vysoke hodnoty ideme rovno na IVF ak hodnoty budu v norme ideme na IUI.mam zacat brat clostil,doki mi spravil foliku..... tak som mala 4 folikuly,az nato ze sa vyvyjaju velmo rychlo.lebo v piatok som bola 6DC a to mali velkost 11mm a co by mali mat len 6mm.volako rychlo napredujem asi to bude tym sprostym hormonom.slak to trafil.takze dalsia navsteva az koncom januara lebo maju v MT dovolenky ,takze zas musime cakat

janemari
11. dec 2010

Ahojte,tak ja som sa dnes spametavala po vcerajsej stahovacej akcii a cakam na nasledky 😒 Zatial je tich a klud.
@pohodacka este neviem co to bude a pohyby jasne uz pomaly mesiac? asi tak nejako.Bohuzial nemam cas sa nejako venovat tehotenstvo ani dietatu,kedze clovek riesi naprv mm,potom byvanie,stahovanie a rozvod.... Tak dufam,ze si aspon na porod najdem cas 😀

pohodacka
11. dec 2010

@janemari no na ten by si si mala nájsť čas..ale to je možno aj celkom dobré,aspoň sa nemáš kedy stresovať,neboj,príde čas keď si malinké vychutnáš.

crazybabenka
autor
12. dec 2010

@pohodacka to si predstavujem aj ja.....aké tu bude keď sa narodí....ako asi vyzerá.....skoro každú noc sa mi o nej sníva 😀 už by som ju chcela mať pri sebe......ale na druhej strane ešte chcem byť tehuľa ...... ktovie....kedy sa nám to znovu podarí 😀

pohodacka
12. dec 2010

@crazybabenka veru-si potom povieme také nevyspaté,unavené-ako bolo super keď si bola v brušku 😉 .
Ale teším sa strašne aj ja.Dnes sme sa s mm doohodli,že si pod stromček kúpime,resp.malinkej kočiar a fusak.Budem sa vyžívať aspoň v ňom zatiaľ. 🙂

crazybabenka
autor
12. dec 2010

@pohodacka my ešte kočík nemáme......až keď budeme vedieť kedy sa malá narodí.....aj tak ešte nie som rozhodnutá aký chcem.....typ už mám.....ale farbu ešte nie 😒

pohodacka
12. dec 2010

@crazybabenka veď práve že ani mne sa zatiaľ nejaký extra veľmi zapáčil,ale uvidíme,ak nás zaujme,zoberieme ho a nech sa vyžívame.Včera som krpanku asi preriekla,dnes je nejaká kľudná,asi sa urazila,že ju mama ohovára a takto mi to vracia.Ale verím,že mi to v noci vynahradí 😉 .

janemari
12. dec 2010

Ahojte kocky ako vidim uz preberat dievky a pekne ich ohovarate 😉

crazybabenka
autor
13. dec 2010

@pohodacka noooo moja má tiež také "fázy".... 😀 2-3 dni vystrája....a potom je deň kľudná 😀

crazybabenka
autor
13. dec 2010

@janemari trošku treba aj to 😉

crazybabenka
autor
13. dec 2010

@pohodacka
Doklady:
občiansky preukaz
tehotenská knižka
kartička poistenca
kópia sobášneho list
adresa a tel. pediatra

Oblečenie:
krátka nočná košeľa na pôrod
nočná košeľa s rozopínaním na kojenie na prezlečenie po pôrode
župan
ponožky
volné bavlnené alebo jednorázové nohavičky (ja mám tie jednorázové.....dajú sa kúpiť v zdravotných potrebách)
veľký a malý uterák alebo plienku
pohodlné prezuvky a obuv do sprchy
podprsenky na kojenie
vložky do podprsenky

Hygienické potreby:
vložky min. 1 balík
podložky (1-2) pre inkontinentných (ja ich mám 5)
telový šampón
zubná kefka a pasta
šampón
klieštiky alebo nožničky na nechty
hrebeň (gumička, čelenka, sponky)
vreckovky
toaletný papier
pravidelne užívané lieky
teplomer

Pre bábo
(ako ktorá pôrodnica.....naša oblečko nechce.....ale pre istotu 😉 ):
tenká bavlnená čapička
tenké rukavičky
ponožky
svetrík
4-5 látkových plienok pod hlavičku a pod.
detské mydlo
jednorázové plienky newborn (cca 8 na deň )
tetra osušku
vlhčené obrúsky
košieľka alebo body cca. 8 ks
rybacia masť
teplomer

Cesta domov:
Pre bábätko
bezpečnostná sedačka do auta
jednorázová plienka
látková plienka a poštolky (niekdy pri odchode ukazujú viazanie poštoliek)
body 58-62
dupačky
svetrík
overal
tenká čiapočka, hrubá čiapočka
deka alebo zavinovačka do autosedačky

ja mám ešte pribalenú odsávačku mliečka.....majú dobrú v tescu za cca 7 eur.....klobúčiky na kojenie.....a masť na popukané bradavky......že vraj netreba.....ale istota je guľomet......odsávačku, že vraj požičiavajú aj v pôrodnici.....ale ja som chcela vlastnú.....nemám rada tieto "kolujúce" veci 😠

hádam som na nič nezabudla.....ak ma napadne pripíšem 😉

alex9966
13. dec 2010

@crazybabenka to sa mi nechce ani veriť, že už za chvíločku rodíš. strááášne rýchlo to všetko letí.

crazybabenka
autor
13. dec 2010

@alex9966 no doteraz to letelo.....ale začalo to nejak stagnovať.....ide to čím ďalej pomalšie.....ale užívam si to.....boh vie....či budem ešte niekedy tehuľa.....ale zase....vystískať si tú našu bambuľku.....no už aby to bolo 😀

pohodacka
13. dec 2010

@crazybabenka diki moc za info.Ešte pár otázočiek-podložky(pre inkontinentných) a klobúčiky na kojenie-dostanem to v lekárni?Vidíš,dobrý nápad,aj ja si zadovážim masť na bradavky.Pre malinkú na oblečenie by som mala mať všetko.No vlastne ešte tie jednorázové plienky a vlhčené obrúsky...

crazybabenka
autor
13. dec 2010

@pohodacka podložky som kúpila v zdravotníckych potrebách.....nestojí to veľa....a klobúčiky v tescu.....ale myslím, že ich budú mať aj v zdravotných potrebách

janemari
13. dec 2010

@crazybabenka juuj ale si dobry zoznam napisala zistila som,ze este vlastne nic nemam 😀 Ale pomaly by som mala asi zacat kupovat.A tu odsavacku maju teraz v tescu?Ktovie ci ju maju aj u nas.

crazybabenka
autor
13. dec 2010

@janemari vieš čo.....ja som ju dlho zháňala....a nakoniec som ju kúpila v MT....keď sme išli s centra 😀 a teraz ich majú aj u nás v tescu na tony.....no zákon schválnosti.....ak nezoženieš....tak ti kúpim a pošlem 😉

janemari
13. dec 2010

@crazybabenka nepojdes domov este kym pojdes do centra?Uz mam doma lieky a injekcie poslala by som ich po tebe do centra 😎

crazybabenka
autor
14. dec 2010

@janemari nooo domov chcem ísť na Vianoce ak maličká dovolí.....a do MT.....chcem volať.....či môžem teda prísť k nim na sono.....čo mi ešte kázal spraviť doc. v 37-38tt....povedal, že môžme prísť aj k nim....tak uvidíme....dohodneme sa

janemari
14. dec 2010

@crazybabenka bola by som rada,keby to vyslo 😉

pohodacka
14. dec 2010

Babule a ako ste rozhodnuté rodiť?Cisárskym alebo klasicky?Ja sa chcem na najbližšej poradni poradiť s dr čo a ako...už mám paniku teraz 😲

crazybabenka
autor
15. dec 2010

@janemari noooo zatiaľ to vyzerá že budeme môcť prísť.....odber dopadol dobre.....žiadna bielkovina.....uvidíme ako dopadne kontrolný vo štvrtok....a budeme vedieť čo a ako 😉

crazybabenka
autor
15. dec 2010

@pohodacka no ja neviem, či si môžem vyberať....u nás to tak nie je....že si poviem cisársky tak cisársky.....uvidíme 😅

pohodacka
15. dec 2010

@crazybabenka tiež si myslím,že si nenavyberám.Ale ja sa aj bojím klasického pôrodu,ale na druhej strane as aj teším keď si pomyslím na to,že potom uvidím ten zázrak 🙂

crazybabenka
autor
15. dec 2010

@pohodacka či jedno či druhé.....aj tak to bude pre nás ten najkrajší zážitok na svete......lebo hneď po tom nám dajú tie krpane do náručia 😀

pohodacka
15. dec 2010

@crazybabenka preeeeeesne tak 😉