icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

janemari
15. dec 2010

No kocky riesite porod?Brrrrr to je este daleko. 🙂

crazybabenka
autor
16. dec 2010

@janemari no ja ho už nemám až tak ďaleko 😀

janemari
16. dec 2010

@crazybabenka tak mas to blizsie ako ja to je pravda,ale verim ze ho budes mat bez problemov.Ale ten cas ubehol,nedavno sme sa stretli v centre ked sme len zacinali riesit IUI a IVF 🙂

crazybabenka
autor
16. dec 2010

@janemari no veď to....strašne rýchlo to uteká....ani sa nenazdáme a pôjdeme mladým na stužkovú 😀

pohodacka
16. dec 2010

@crazybabenka
@janemari veru baby,strašné,ako to uteká.Teraz som bola v MT na prvé sono v desiatom týždni,potom v dvadsiatom a teraz že tridsiaty.A to ani nehovorím,keď si spomeniem ako mi mužík môj zlatý zarábal a pichal do bruška injekcie.A aha,takto pred rokom sme tam boli na pohovore a ani by ma nebolo napadlo,že o rok budem riešiť pôrod.
Super.Už nech máme tie naše princezné v rukách.Ja sa tu stále vyžívam v tých vecičkách.Už ich mám popraté,len ich prekladám z poličky na poličku.Do pôrodu ich ešte neviem koľko krát preložím. 😉

crazybabenka
autor
16. dec 2010

@pohodacka ja som dnes konečne dobalila tašku do pôrodnici....a už môže prísť čo chce....ale dúfam, že až po vianociach 😀

pohodacka
16. dec 2010

@crazybabenka n presne tak,žiadne ponáhľanie.Nech je bábika veliká .Koľko máš periniek?Myslíš,že dve originál perinky a dve zavinovačky mi stačia?Fusak máš zimný kožušinkový alebo klasický fusak?

crazybabenka
autor
16. dec 2010

@pohodacka ja ti dám, že veliká.....a kto ju potom vytlačí 😀 nech je taká akurát 😀 jasne, že ti stačia...fusak mám aj taký aj taký.....nový....aj taký....čo Paulínka zdedí to tatovi 😀

pohodacka
16. dec 2010

@crazybabenka ja ešte fusak nemám,čakám ak pôjdeme na ten kočík-niekde ho dávajú ku kočíkom a ak aj nie,nech to zladím nejako fešne 😀 .Jasné,nech je malinká akurát -myslela som to tak,že aby nebola malinká ak budeš musieť ísť skôr.Ale verím,že bude akurátna fešanda.potom čakám každý jeden detail z pôrodu 😉 .

crazybabenka
autor
16. dec 2010

@pohodacka jaj moja....ale už mi začína poriadne "lepiť".....ale už nech je to za nami 😀

pohodacka
17. dec 2010

@crazybabenka to ti verím,mne už lepí teraz a to mám ešte nejakých 79 dní 😉 ale vždy si poviem keď to také všeliaké 15-tky porodia aj doma a hodia do potoka,alebo aj iné podobné prípady,my to za pomoci lekárov musíme zvládnuť!!!

pohodacka
17. dec 2010

@crazybabenka moja zlatá,ešte ťa poprosím-lebo na nete je to všade inak-keď si pôjdem vybavovať materskú aké všetky doklady potrebujem?A kde všade musím ísť?ĎAKUJEEEEEEEEM.

crazybabenka
autor
17. dec 2010

@pohodacka Na materskú ti dá papier doky.....ten ti potvrdí zamestnávateľ......a stým ideš na soc. poisťovňu.....alebo ti to tam pošle zamestnávateľ....ja som bola sama.....tam ti to teta vezme a povie ti, či máš alebo nemáš nárok....a dá ti ešte kopu iných tlačív....ktoré potom musíš zaniesť do soc. poisťovne....keď sa krpaňa narodí.....mne ešte niečo splietali, že treba zaniesť aj nejaký papier na zdravotnú poisťovňu po narodení.....ale neviem čo....tak teraz zisťujem.

pohodacka
17. dec 2010

@crazybabenka to by malo byť zaregistrovanie našich krpáň do zdravotnej poisťovne,aby sa jej po narodení vystavila kartička poistenca.No,inak poviem ti milujem tieto vybavovačky-po poisťovňach atď.Mne MD pripadá na nejakého 15.1.Myslíš,že to mám začať vybavovať až po tom alebo to treba skôr...???Som ja ale zmätená.

crazybabenka
autor
17. dec 2010

@pohodacka nie.....to treba ísť mňa do zdravot. poisťovne....pretože sa tam mení platca poistného....a bude za mňa platiť štát či ako....materskú môžeš začať vybavovať hneď ako dostaneš od dokyho papier....ak samozrejme máš ukončenú PN

pohodacka
17. dec 2010

@crazybabenka no vieš čo tieto vybavovačky... 😠

crazybabenka
autor
17. dec 2010

@pohodacka ani mi nehovor....keď si pomyslím, čo ma ešte čaká.....keď sa malá narodí tak naspäť na soc. poisťovňu, na matriku....na úrad práce....zdravotná poisťovňa ja a malinká....doktorka pre malinkú.....a ešte neviem čo všetko

pohodacka
17. dec 2010

@crazybabenka ani nehovor,mňa šokla švagriná čo nedávno rodila,že dr pre malinkú už musím mať vybratú pred narodením.Lebo keď prídeš do pôrodnice už vlastne hlásiš meno a telefón dr malinkej.Tak ja tak koncom januára pôjdem pekne navštíviť naše detské doktorky a ktorá ma zoberie u tej sa zaregistrovať.

crazybabenka
autor
17. dec 2010

@pohodacka my sme to vybavovali včera....nemuseli sme sa registrovať....len som tam zavolala a sestrička mi povedala, že pokojne môžme prísť 😉

pohodacka
17. dec 2010

@crazybabenka dúfam,že to aj u nás prebehne tak hladko.Inak ako vyzará maminka pár dní pred pôrodom?Bruško riadny balónik?A v kilách si koľko pribrala?

crazybabenka
autor
17. dec 2010

@pohodacka no dúfam, že nám ostáva viac dní ako pár.....aj keď podľa krčku by to malo byť okolo toho 5. januára....keby tak malá vydržala do 9teho...na tatíkovu 50tku....to by bola šupa.....alebo do 11teho.....aby mala krásny dátum, že 11.01.11....ale v januári to už bude jedno.....hlavne, že môžem ísť k našim na Vianoce......zatiaľ 6-7kg.....na poslednej poradni to bolo 6....takže tipujem, že je teraz už viac.....bruško začalo pekne rásť....je síce celé popukané.....nepomáha ani natieranie 2x za deň......genetika je sviňa 😀 ....ale čo....dám celé plavky....a vyriešené.....a na spolubývajúceho už mám papier.....tak mi neújde....takže tak.....a nie je dôležité čo je na brušku ale v brušku ....no nie 😀

pohodacka
17. dec 2010

@crazybabenka presne tak,povoem ti,ja strie tiež vôbec neriešim.No nech sa každý/á/ pozrie na seba.Hlavne,že je bábenko v poriadku.Dnes je inak naša krpanica nejaká kľudná.Večer pri Paneláku to hádam vynahradí.Ja som doteraz pribrala tiež nejakých 6 kíl,aj som sa bála,lebo nie jedna kámoška ma vyplašila,že to mám málo a že mám aj bruško nejaké malé.no len my šoky robia.Ešte som aj myslím,že v tehotenskej kalkulačke čítala,že prírastok na hmotnosti by už mohol dosahovať v 30.TT 8-12 kg,tak som hysterčila,ale potom som zistila,že je to individuálne.Kámoška mi hovorila,že pribrala 23,ale to ju hrešila aj sestrička na poradni ,že to je veľa.
Mne dr povedala,že pokiaľ je plod taký ako má byť,nie je najmenší dôvod sa znepokojovať.Tak sa toho držím 🙂 .

crazybabenka
autor
17. dec 2010

@pohodacka sme sa so sestrou smiali.....že jej popraskali boky a prdel a mne brucho.....že moja je k maminke šetrnejšia.....že ja to mám ako skryť....mňa na začiatku doky vyplašil, že pevnejšie ženy môžu pribrať aj 30kg.....keď som si to predstavila....skoro ma vyrútilo.....segra je taká ako papek.....a pribrala vyše 20kg.....aj ja som sa bála, že priberám málo....resp. že chudnem.....ale doky mi potom vysvetlil, že tehotenstvo je pri každej žene indi vindi.....niektorá priberá iná chudne.....len tých čo priberajú je viac 😀 a keď je bábo také ako má byť a nič mu nechýba....tak je všetko OK.....a na druhej strane si má stále ešte s čoho brať 😀

pohodacka
17. dec 2010

@crazybabenka veď jasné,pokiaľ je bábuľko zdravé a spokojné nech si robí moje telo čo len chce.Moja mamina ma riadne striovité brucho,takže očakávam,že ešte za tie dva mesiace ma navštívia fešandy 😉 .

crazybabenka
autor
17. dec 2010

@pohodacka no uvidíš.....mne sa začali robiť len nedávno 😒

janemari
18. dec 2010

ahojte 🙂 aj vy ste take unavene?Ja nevladzem poriadne ani chodit 🙄 Vcera som skoro odpadla,nastastie som doliezla silou vole domov a zvalila sa v chodbe.Dnes sme len trochu presli do mesta a ledva som dosla domov,pobolieva ma aj podbrusko a mam pocit ako by babo bolo niekde na spodu a tlaci ma 😖 V pondelok idem k dokine tak uvidim co a ako 😕

crazybabenka
autor
19. dec 2010

@janemari to mám aj ja niekedy pocit.....že malá mi už už "vypadne"......cítim ju strašne dole.....ale keď si dám magnézko......tak je to v celku v pohode........dávaj si na seba pozor a oddychuj!

janemari
19. dec 2010

@crazybabenka ved aj ja som nasadila podstivo magnezkou a vitaminy,lebo sa mi zacali aj zuby kazit 😖

crazybabenka
autor
20. dec 2010

@janemari zuby sú daň za prvý trimester.....mne sa chytil kaz na 2ch.....ale vŕtať mi ich bude až po pôrode, lebože vŕtanie môže spustiť kontrakcie

janemari
20. dec 2010

Tak moje zuby musia pockat,po dnesnej poradni zaznel verdikt nasup do nemocnice.Nastastie mozem nastupit az zajtra takze sa v klude pobalim,pojdem si este dokupit co treba a hor sa k skvelym vianociam v nemocnici 😖