icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
18. jan 2011

@pohodacka no a dúfam, že nespíš na chrbáte.....to tehotné nesmú

crazybabenka
autor
18. jan 2011

@janemari no dúfajme....lebo som už taká nervózna, že sa to ani nedá vyjadriť.....a k tomu ma všetci nervujú otázkami....kedy to už bude....akoby som si ja mohla vybrať....juj.....

sliver
19. jan 2011

@crazybabenka - odzačiatku nesmú tehotné spávať na chrbte? lebo ja spávam 😒 keď ja celý život spávam na chrbte, ani inak nezaspím ☹

crazybabenka
autor
19. jan 2011

@sliver moja....ja som mala ten istý problém....ja som celý život spávala na bruchu 😒 neviem či celé tehotenstvo....ale od toho 5mes. určite....resp. odkedy ti začne rásť bruško....lebo že potom keď ležíš na chrbte....tak ti maličké tlačí na nejakú žilu či tepnu....a to je zle.....takže len pravý alebo ľavý bok 😒

sliver
19. jan 2011

božinku ja stále brázdim net že čo mi všetko treba ale ked ja nerada nakupujem :(
najradšej by som bola keby vbehnem do jedného obchodu a nakúpim tam všetko (aj tu máme dva také obchody) ale to by bolo fest drahé.... tak musím brázdiť eshopy a aj bazár pozerám ;)
toto bude môj trest, keby ma chytila taká horúčka ktorú nepoznám to by bolo super 😀

pohodacka
19. jan 2011

@crazybabenka fúúúha,tak to prvý krát počujem.Len na boku?Veď moje dieťa je vtedy veľký bojovník.To sa nedá vydržať,aj keď nejde o mňa,ja vydržím všetko,ale ja mám pocit,že ju úplne pridusím.Lebo ona je úplne na pravom boku a keď si naň ľahnem,tak...no veru spýtam sa zajtra dr na poradni 😉 .

janemari
19. jan 2011

ahojte dnes ma teda pustli,ale s tym,ze ma ratat,ze sa coskoro vratim spat,lebo nalez je zly.Krcok je uplne kratky,ale stehy zatial drzia.Ze sa mam snazit vydrzat aspon 2-3 tyzdne aby som neporodila 😖

crazybabenka
autor
20. jan 2011

@pohodacka spýtaj.....ale ani na pásoch ťa nenechajú ležať na chrbte

sliver
20. jan 2011

@pohodacka - spýtaj a daj info 😉
ja som sa napr. túto noc zobudila dvakrát s tým že som spala na chrbte, hned sa mi žiarovka v hlave rozsvietila 😀 že šup šup nabok ....

@janemari - neboj vklude len ležať, oddychovať a uvidíš že vydržíš!!! a ešte budeš chcieť aby maličká prišla!

@crazybabenka - sa riadne držíš 😉 to sme tu už všetky čakali že o takomto čase... a dívaj zrazu nie a nie 😉

crazybabenka
autor
20. jan 2011

@sliver no veď to.....malá sa najprv "hrabala" keď jej nebolo treba....a teraz nič 😠 a najhoršie na tom sú tie neustále otázky kedy už....a kontrola od rodiny....každých 20 min.....ja nervózna sama zo seba.....a ešte aj oni ma nervujú ....vrrrr.....však keby niečo.....tak kto sa to prvý dozvie....tak asi že rodina
@janemari no moja....len sa pekne nepredbiehaj.....ja som teraz na rade 😉

janemari
20. jan 2011

@crazybabenka urcite ta nedpredbehnem,verim,ze tvoja mala bude do konca tyzdna na svete 😉

crazybabenka
autor
20. jan 2011

@janemari no už nemá veľa času, ale dúfam, že ma ochráni pred vyvolávačkou

pohodacka
20. jan 2011

@crazybabenka
@sliver tak som sa teda pýtala a :
je síce na jednej strane pravda,že by sa to nemalo,ale iba z dôvodu toho,že by mi mohla tlačiť na dutú žilu a z toho by mi mohlo zostať špatne.Nie všetkým maminám sa to stáva,vôbec to teda nie je pravidlo.pokiaľ niečo takéto ja ako mamina nepociťujem,nemôže to bábätku nijako ublížiť.Takže pokojne to treba striedať-chrbátik,ľavý bok,pravý bok.No ja som skôr pociťovala,že malej ubližujem keď som sa dala na bok.No som sa bála ísť na poradňu,že som malú udusila.To sa nedá ani opísať čo robila.Chudiatko moje,žiadne takéto trýznenie jej robiť už nebudem!
No a záver poradne-opakujem po crazybabenke,mám len dúfať,že mala vydrží 4 týždne,lebo už sa ponáhľa-začínam sa otvárať a malá je už úplne dole,už ma bolí celá lonová kosť,takže mám minimálne behať,robiť,ale snažiť sa čo možno najviac ležať a nohy dvihnúť hore.Už som objednaná aj anesteziologičke kôli epidurálke.Pobratá aj krvička potrebná pri pôrode.Ale cítim ju fakt až niekde dooooooole,dooooole,na wc som každých 10 minút 😉 .

crazybabenka
autor
21. jan 2011

@pohodacka no krásne....nestačí, že ma chce predbehnúť janemari.....ešte aj ty....no krásne....kam tento svet speje 😀

sliver
21. jan 2011

@crazybabenka
@pohodacka
maminy sa to riadne rozbehlo, tu sa už riešia iba pôrody 🙂))) iba ja riešim trapošinky čo nakúpiť kde a ako 😀
takže vy krásne relaxovať, teda aj s @janemari

ináč kočky mali ste taký probém s močením, je mi to trápne, neviem či mám ísť s tým za dr. ale tri skúsené kočky sú asi lepšie.... stratila som tlak pri močení. aj celú noc vydržím, ráno vstanem tak samo že utekám prvé na wc, no zo mňa to vždy tak nejak vytečie alebo vykvapká. Viem že mechúr teraz neudrží toľko moču čo predtým ale ten spôsob mi je divný, neviem či mám ísť k dr. či mi tam maličké niečo nezatlačilo alebo čo... no poradňu mám až 12.2., čakať dovtedy?
ďakujem za radu!

janemari
21. jan 2011

@sliver o moceni mi radsej ani nehovor.Po tom zakroku to bolo nieco strasne ☹ nemohla som 2 dni vstavat,mechur mi islo roztrhnut a ked som sa mala vy.... do misi tak to vobec neslo,len tak po kvapkach.Si nevies predstavit tu bolest.Ale nastastastie sa to rozbehlo.Podobny problem ako mas ty som mala po laparoskopii,vobec som nemala pocit na mocenie,isla som len tak ze asi by som mala ist a islo to.Ale vobec som nemala pocit plneho mechura.

sliver
21. jan 2011

@janemari - len ja to mám trošku iné, ja pocit mám, mám plný mechúr, fest sa mi dá ale ide zo mna len tak po kvapkách ako píšeš... stratila som kdesi ten tlak alebo ako to napísať.... je to fest divné, pripadám si ako debo ☹ a nechce sa mi otravovať dr. s každou kravinkou 🙂

pohodacka
21. jan 2011

@sliver nie je to kravina,je to v pohode.Čítala som,a aj kámoška mi povedala,že jej uniká moč a je to vraj v tehotenstve normálne kôli zväčšovaniu maternice a všetkého okolo toho.Ono sa to samo upraví po pôrode.
Baby som nešťastná...dnes som bola u primára na sono,všetko meral,mozoček,stehenná kosť,hlavička to všetko ok,ale bruško-obvod viac ako o týždeň mešie ako by malo byť.Aj váhou je menšia-1858 gramov.Primár síce povedal,že to je v pohode,že nemá každé bábo 4kg a je zdravé jak repa,ale mám riaaaaadny stres!!!Už ste to počuli?

tinara23
21. jan 2011

@pohodacka nebojkaj sa, moja dcéra sa narodila v termíne a mala 2550g a 49 cm, taký drobec a teraz je z nej 17 ročná kočka 🙂 keď sa ma nový gyn. spýtal na pôrody a veľkosť a váhu dieťaťa, tak hneď poznamenal, že či sa narodila predčasne. V mojom okoli sa narodilo veľa detí s váhou do 3 kg, takže sa neboj. Keď som ja bola tehu, tak doki ma o ničom neinformoval, ale samozrejem ja som sa ani nepýtala, bola som ešte taká mladá trubka 🙂 ale možno to aj bolo lepšie, lebo som sa nestresovala. Teraz, ak sa podarí byť tehu budem určite stresovať, takže ťa chápem, ale neboj všetko bude ok 🙂

pohodacka
21. jan 2011

@tinara23 si strašne zlatá,ďakujem veľmi pekne.Povzbudí ma každá takáto správa.Aj dr som povedala,že ma teda poriadne vystresoval.Som len nervózna.Ešte som to teraz oznámila mužovi,no chudiatko moje,ani som nemala,lebo je vyľakaný.Ách,tí doktori!!!!Inak ja som tiež krpatá a chudá,ale narodila som sa vraj 3500 gramová.No musím sa modliť nech rastie.Aj papám navyše a aj tak to nestačí ☹ .Ale ďakujem pekne.

sliver
21. jan 2011

@pohodacka - neboj hlavne že je zdravé ako repa, veď ešte niečo podrastie a ked ho budeš mať domka tak si ho isto vykrmiš 😉 nestresuj sa, nech to necíti, hlavne že sa na nu tešíš aj keď bude menšia, hľadaj pozitívum: možno budeš mať ľahší pôrod 😉

pohodacka
21. jan 2011

@sliver hmmmmm,len sa človek zľakne,doteraz všetko ok a keď sa to blíži,tak sa to začína kur...

tinara23
21. jan 2011

@pohodacka pozri sa ber to z tej pozítivnej stránky, ak by bolo bábo menšie, aspoň by si mala lahši pôrod 🙂 v mojom prípade to tak bolo a dcéra za dva mesiace dobehla väčšie deti 🙂 Keď sa nám narodila, tak mužovi v práci hneď povedali, že to je strašne malé dieťa, že pôjde do inkubátora, tiež bol celý vystresovaný a nič z toho sa nedialo. Takže hlavne kľud, žiadne stresy ani ty ani manžel 🙂

tinara23
21. jan 2011

@pohodacka píšem to isté čo
@sliver , takže niečo na tom bude, keď sme sa takto pekne zhodli 😀

pohodacka
21. jan 2011

@tinara23 dik moc,veď si teraz tak jeden druhému hovoríme,že budem len vylihovať,hlavne sa nestresovať a neveriť tiež všetkému.Aj keď v duchu rozmýšľaš...A koľko si prosím ťa pribrala počas toho tehotenstva?Ja mám zatiaľ cca 8kg,som myslela,že aj to je na chybe,pritom jem čo mi chutí,ale dr že to je ok,že placenta vyživuje dobre,v tom,že to nebude.

tinara23
21. jan 2011

@pohodacka veľa som nepribrala, začínala som s váhou 52 kilo, v priebehu dvoch mesiacov som schudla na 49 (nechutilo mi jesť), ale potom už išla váha hore a moja konečná hmotnosť bola 62, takže 10 kilo som pribrala. Nikde nie je povedané, že žena musí v tehu pribrať 20 kg, a ešte keď si malá a chudá, tak ani bábo nebude veľmi veľké a ani ty nepriberieš ako sumo zápasník 🙂 . Ja tiež keď som sa narodila som bola vyše trojkilová. Ber to ako výhodu, že veľa nepriberáš, predstav si ženy, ktoré veľa priberú, chudiatka zle sa im hýbe a ja som už s mojimi 10 kg mala dosť 🙂

crazybabenka
autor
21. jan 2011

@sliver zlatko rovnaký problém s "cikaním" som mala problém aj ja.....je to spôsobené zväčšujúcou sa maternicou.....nemusíš ísť k dokymu....ono sa to samo upraví.....keď sa telo prispôsobí 😉

janemari
21. jan 2011

@pohodacka ja tiez neviem ako je to s malou,lebo na 27tt ma iba 850g a to je aj na 26tt malo.Pomaly mi nabehne 29tt a to uz by malo mat min 1000g-Tak okrem toho,ze sa uz pyta na svet je este aj malicka 😖

pohodacka
21. jan 2011

@janemari nooo,to sme teda dopadli ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Musíme len dúfať,že všetko bude ok a bábiky ešte dorastú.Aj keď moja teta má tri deti a všetky sa narodili s hmotnosťou 2600 gramov a zdravé sú ako repy.Musíme len veriť,že bude všetko tak,ako má byť.Lebo len stresujú tí doktori a potom sa čudujú ako sú na tom bábätká.Jasné,že nie jedobré keď len rozmýšľam a bojím sa!!!!!

pohodacka
22. jan 2011

@pohodacka a neboj,si určite v norme,bábätko v 27.TT by malo mať 800-1000 gr.Tak budeme mať drobnejšie bábiky.Nech sú hlavné zdravé,váhu dobehneme.
Baby,straaašne,ale straaašne ma bolia kríže.Keď kráčam dlhšie,tak až krívam.A je to vraj normálne keďže sa malinká už nachystala 🙂 .Jááj,žabka moja malinká zlatunká,keby sa to dalo hneď si už pri nás v postieľke.Ale vydržkaj ešte trošku.