icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

nellymn
29. júl 2010

@crazybabenka určite sa ozvem. Dúfam, že už budú aj výsledky z glukózového testu. A všetko bude OK.

nellymn
29. júl 2010

@crazybabenka to o tom susedovi myslíš vážne? Je z Hodruše? Myslím, že si odtiaľ, nie? Mňa by asi viac zaujímalo kedy bude pôrod, aby som sa mohla pripraviť.

crazybabenka
autor
30. júl 2010

@nellymn áno z Hodruši....bývalý sused......dnes sa držkajte 😉

nellymn
30. júl 2010

Ahojte. Dnes v poradni všetko v poriadku. Glukózový test dopadol dobre, bábo je v poriadku, srdiečko bije. Krvný obraz v poriadku a aby sa udržal, predpísala mi doktorka nejaké tabletky. Bola veľmi milá.
Teraz sa už len teším do Martina, aby sme našu maličkú aj videli.

crazybabenka
autor
30. júl 2010

@nellymn gratulujem.....my ideme do MT až v septembri.....ja si ani naozaj kúpim to sono na doma 😀

zuzana_18
30. júl 2010

@nellymn super,pridávam sa a gratulujem.Jááj,to je super čítať takéto správičky,že je malinké v poriadu.Tešíme sa s tebou.

zuzana_18
30. júl 2010

Baby moje,tak ma napadlo,my sme akože jediné tri tehulky vďaka docentovi Tomášovi a Iscare?No to mi nejde do hlavy.Babule šup sem sa pochváliť 😉

crazybabenka
autor
31. júl 2010

@zuzana_18 určite nie.....aj anita sem mala ísť....ale nanešťastie to veľmi zle dopadlo.....každá má strach aby sa to nezakríklo.....keď si to vezmeš tak ani v pôvodnej téme nás nie je veľa

zuzana_18
31. júl 2010

@crazybabenka viem o anite,chudiatonko ,bolo mi jej strašne ľúto.. ☹
A máš pravdu,všetky sme opatrné,aby sa niečo nestalo.Bola som taká istá a čítala so normálne také veci ako kedy mi hrozí potrat a tak,ja som sa bála chodť.kašlať,či mi nevypadne..ako psychopat.Dr mi povedala,aby som takéto veci okamžite vypustila z hlavy,lebo to je záťaž na psychiku a ono keď sa má niečo stať stane sa aj keď ani rukou nepohnem,proste bude nejaká chyba a ono si spontánne odíde a nezávažia ani nejaké povery,ani nič.A keď je všetko ok,bábenko sa drží ako klieštik.Tak sa snažím myslieť pozitívne... 😵

crazybabenka
autor
1. aug 2010

@zuzana_18 ja som mala zase naopak....potrebu vykričať to do sveta, že budeme mať bábatko.....ale mám nervy na svokru.....lebo tá je v tomto strašná.....nedovolí mi nič kupovať pre maličké.....vždy keď niečo kúpime dostane hysák.....a čo je najhoršie....už s tým nakazila aj Michala......tak si odkladám korunky.....a potom v decembri pôjdem na veľký nákup a môžu sa aj poskladať 😉

zuzana_18
2. aug 2010

@crazybabenka úpne ťa chápem,tiež tu mám okolo také reči,prečo sme to povedali nahlas,to sa nesmie,až po ukončení tretieho mesiaca a podobne.Ja som povedala,že keby sa niečo má stať,stane sa či už niečo poviem alebo nepoviem.Každý vždy rieši to čo nemá 😠 .Ale mám na háku,ja si užívam svoje šťastie každým jednm dňom aj s mojím drahým a každý--no koľko si povie,toľko má!!!

crazybabenka
autor
2. aug 2010

@zuzana_18 ja som si už potom robila srandu zo svokry, že kade som chodila tade mi bolo zle.....tak som povedala, že som tehotná....potom sa tešili so mnou a nemysleli si, že som každý večer na mol.... 😀 ......neznášam reči tipu.....nesmú sa dopredu kupovať vecičky....kým sa dieťa nepokrstí....nesmie sa s ním chodiť von.........takéto somariny len privolávajú nešťastie......keď sestra čakala prvé bábo tak si kúpila skôr kočík....si mala vidieť čo za cirkus dorábala moja starká....a potom keď malá pri pôrode zomrela.....tak už len omielala....nie aby ľutovala segru, ale v kuse to máte za to, že už ste sa besneli a kupovali kočík.....aj keď sprostý kočík nijak neovplyvní nekompetentnosť senilného doktora, ktorý už dávno nemal rodiť deti

zuzana_18
2. aug 2010

@crazybabenka úplne perfektne si to napísala.Presne na milión % súhlasím s Tvojim názorom.Kadejaké ich porekadlá a dristy okolo toho len privolávakú nešťastie.To sa každému povie,že to mám tajiť,ale ja sa teším tak strašne ,že by som to vykričala do celého sveta a absolútne ma netrápi čo si kto o tom myslí.
Keď niekto chce,nech to pre mňa za mňa tají aj do ôsmeho mesiaca,jeho problém.Crazybabenka ja Ti mám oneskorené príznaky-včera večer sme boli v tescu a myslela som,že pri salámach nechám svoj obsah žalúdka,tak mi to smrdelo,no hnus.Káva?Tak to keď otváram poličku kde ju mám,tak si zapchávam nos-smrdí mi neskutočne.
A aby mi nebolo ľúto tak večer som si dala aspoň nektarinku a hrozno-no koniec-zle a zle 😉 .
Dnes ráno som zmastila rožky,horalku a teraz to rozdýchavam.Kámoška mi tiež hovorila,že jej eštte len začalo byť zle v deviatom týždni,asi pôjdem po jej šľapajách. ☹ Ale nevadí,pre malinké nech aj odpadávam každý deň,no nie? 😉

crazybabenka
autor
2. aug 2010

@zuzana_18 jasne....presne toto som mala aj ja.....ja kávu nepijem.....ale ráno sme mali s manželíkom taký rituál, že som mu nachystala raňajky a kávu a ešte sme sa rozprávali, kým odišiel do práce.....teraz ani do kuchyni nevstúpim, kým je tam cítiť káva.....a počkaj keď ti začne smrdieť chladnička......ja doteraz nemôžem ísť do chladničky....keď niečo chcem musí ísť miško......mne už teraz býva zle len sem tam....pachy sú najhoršie

zuzana_18
2. aug 2010

@crazybabenka a to ja som straaaaašny milovník k ávy,ja som si bez nej nevedela predstaviť život.Vždy večer som sa tešila na rannú kávičku.To je fakt sila.Najprv mi prestalo chutiť sladké,ale teraz sa to už teda vracia aj s úrokami 🙂
Vieš čo,ja cítim,že som cekjovo nejaká nesvoja,pomaly mi už smrdí všetko.Raz mi niečo chutí,o 5 minút už nie,ale aspoň viem,že som tehuľa 🙂 Čo ma ale naaaaajviac teší,už mi vykúka bruško.Som sa dr pýtala,či to už môže byť tehu a ona že pri takom type postavy ako mám ja ho vidieť skôr.No čo ti poviem-kámoška mi zahlásila,že čo sa čudujem keď mám postavu ako Etiópčan 😀 Normálne nezapnem rifle,resp.zapnem,ale ma extrém tlačia a som stiahnutá až bolestivo ☹

crazybabenka
autor
2. aug 2010

@zuzana_18 to som mala na začiatku aj ja.....na niečo som mala strašnú chuť.....2 x som zahryzla a bolo po srande....no zo zapínaním rifiel to bude nie z týždňa na týždeň ale zo dňa na deň horšie... 😀 .....treba sa obzerať po tehotenských....alebo po veciach čo nie sú na zips

zuzana_18
2. aug 2010

@crazybabenka akurát sa chystám teraz niekedy s mm na výjazd do obchodov na tehotenské gate-nejaké na gumičku alebo také niečo.A mám dojem,že okrem nohavíc rovno o číslo väčšiu podprsenku.To vidím na ešte prudší nárast 😀 😀 😀 .
Presne aj ja,pár zahryznutí a je po chuti.Len všetko rozbabrávam a nechám tak.Za to milku čokoládku a horalky nejak prerušiť po dvoch hryzoch neviem.Ak budem takto pokračovať,neviem neviem ako to skončí do deviateho mesiaca.
Ale na druhej strane,ja som sladké vždy mohla.A ozaj,obálka ako?Už to neriešiš?Neboj,podľa mňa to na najbližšom sone už bude jasné 😉

crazybabenka
autor
2. aug 2010

@zuzana_18 presne aj ja....za jahodovú milku aj koleno vŕtať 😀 s podprskami mám aj ja obavu, že ak ďalej budú rásť....tak už také číslo ani nevyrábajú.....a budem si asi viazať vreckovečku a motúzik 😀 neriešim, lebo mi sused povedal, že budem mať chlapca.....takže mám teraz tajomstvo ja.....lebo michal chce vedieť aký dátum pôrodu mi povedal....a ja mu to nechcem prezradiť.....takže sme 1:1 😉

zuzana_18
2. aug 2010

@crazybabenka vy ste prípady teda, 😀 alesuper že ste 1:1. Tak ,tak za pohlavie bude termín pôrodu 😉 .
Aj ja chcem takého suseda,mne sa už dva krát sníalo,že som mala dievčatko,aj sa so mnou debatovalo dokonca.
🙂 Som sa zobudila a a ☹ 😒 😉
Ale vydržííme do marca.

crazybabenka
autor
2. aug 2010

@zuzana_18 vieš čo....ale aj mne sa viac sníva o tom, že budem mať chlapčeka......teda snívalo sa mi aj o dievčatku.....ale o chlapčiatku častejšie......keď vidím to naše krsniatko som s nej celá zbláznená......babula je len babula.....ale keď bude chlapček tak aj tak dobre

zuzana_18
2. aug 2010

@crazybabenka presne,aj ja túžim už roky po dievčatko.To je také milunké.Ale keď prídu aj chlapčiatka,budeme ich ľúbiť ako kone.Nie je nad zdravé krásne a hlavne Tvoje bábo.

crazybabenka
autor
2. aug 2010

@zuzana_18 veď aj ja si tak hovorím.....ale vieš.....to dievčatko si vieš viac vyfintiť.....tých somariniek čo pre ne majú.....chlapci sú v tomto ochudobnení.....ale je to v podstate jedno........nech je zdravučké.....nech je už január....aby som si to mohla vystískať...vyhladkať.....vyľúbiť

zuzana_18
3. aug 2010

@crazybabenka presne,aj ja by som dala všetko za dievčatko,ale takto nesmiem uvažovať.Aj chlapčeka budeme ľúbiť nnajviac na svete,to je jasné.Mm hovorí,že jemu je úplne jedno,len aby sme to dobojovali až do toho marca.
A ozaj,drahý tii bude aj pri pôrode?

zuzana_18
3. aug 2010

@crazybabenka dnes by mi mal dorazť odposluch na srdiečko.Objednala som ho na kolegyninu adresu,nech má mm prekvápčo 😉 .Ma tak napadá-dúfam,že to nejak nemôže malinkému uškodiť-nevydáva to nejaké škodlivé vlny alebo čo....??? 😲 Dúfam,že s tým budem vedieť robiť. 😅

crazybabenka
autor
3. aug 2010

@zuzana_18 mangel pri pôrode je zatiaľ len v štádiu riešenia.....obaja sme zatiaľ na vážkach, že aj áno aj nie.......Miško má s toho "strach", ale chce byť pri tom keď sa ten drobec narodí.....ja ho chcem mať pri sebe ako podporu......ale zase čítala som veľa článkov, že práve prítomnosť otca pri pôrode....negatívne zmenila partnerský vzťah hlavne v intímnej oblasti.......tak neviem.....ale zase kamarátka mi vravela čo už má dve deti, že sa to ani nedá porovnať, že pri prvom mala muža a pri druhom nie......a že aj tí doktori sa inak správali keď tam bol....že boli milší......vieš čo s toho som mala strach aj ja.....ale doky mi povedal, že je to na báze elektronického fonendoskopu a že by to bábu nemalo škodiť......ale ja predsa len počúvam len raz za 2 dni

zuzana_18
3. aug 2010

@crazybabenka ja si tiež myslím,že muža pri pôrode radšej nie.Tiež som čítala,že sa môže stať,že chlap dostane akýsi psychický blok kôli tomu,že pohľad na pôrod teda príjemný nie je.Aj keď môže byť veľká psych.opora,ale ja radšej budem voliť cestu,že nie ako áno.
Nech radšej potom vidí ten krásny malý zázrak ako jeho cestu sem.Voľakedy naše maminy a babky takúto možnosť ani nepoznali a rodili ako "po masle ".Ale to je každého vec.Nechcem urážať ani tých,kt.sa rozhodnú mať pri pôrode manželov.

crazybabenka
autor
3. aug 2010

@zuzana_18 aj tak sa to rozhodne v deň "D".....len mám už teraz stres ja ako to ten môj stresátor zvládne....neviem, či si radšej do pôrodnice nezavolám sanitku.....lebo keď som bola vtedy na pohotovosti čo ma bolelo veľmi podbruško.....tak to bola cesta teda úžasná......stres a panika....nič iné......na ceste sme stretali samé "zvieratká" a "pohlavné orgány" 😀

zuzana_18
3. aug 2010

@crazybabenka môj nápodobne.Tí naši chlapi zlatííí.Už mám doma odposluch,ale akosi nič nepočujem 😲
Nechcem stresovať do prdele,ale od koľkého týždňa je to počuť?Už som lovila na nete, niekde píšu že už od ôsmeho týždńa,niekde zase až os 12.týždna.Sa bojíímmm ☹

crazybabenka
autor
3. aug 2010

@zuzana_18 podľa toho či máš lacnejší alebo drahší prístroj......u tých lacnejších od toho 12 tt....neboj sa a nestresuj.....musíš sa naučiť aj nájsť srdiečko

zuzana_18
3. aug 2010

@crazybabenka mám ho z koníka za 20 euri.Fúha,dúfam,že nie je dôvod stresovať.Do prdele,som si to asi nemala ani kupovať,ale musím myslieť pozitívne...Myslíš,že to musím teda nájsť aj srdiečko?Jáj,to ja mám ešte len malinkaté bábetinko,hádam trafím.