icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
9. feb 2011

@pohodacka no doteraz boli noci tip top.....len poslednú noc v nemocke sme nejak vystrájali.....asi to chcela osláviť.....no uvidíme

crazybabenka
autor
9. feb 2011

@pohodacka kupkať som sa bála......ale je to v pohode....neboj sa.....dostaneš sa do toho....kupkanie je to po to v šetkom jedna malina 😉

crazybabenka
autor
9. feb 2011

@sliver Ďakujeme 😀

pohodacka
9. feb 2011

@crazybabenka hlavne si oddýchni,uži si,že si domka a čo je ešte hlavnejšie,nech je zdravunká ako rybka a rastie ako z vody.Ak si nájdeš čas,tak nám aj napíš kedy ti ju prvý krát videla,kedy ti ju doniesli tak na dlhšie a tak...jáj,ja to tak prežívam 🙂 .

janemari
9. feb 2011

@crazybabenka no mala je kraaaasna a ze palculienka,je to kus poriadnej zenskej 😉 Tak rychle zotavenie a kojenie nevzdavaj,aj ked je to tazke po cisarskom,ked nebola hned prikladana ale ona sa nauci.Som rada ze ste uz doma a v poriadku,poriadne si nas potrapila.

bbtina
9. feb 2011

Ahojte,baby mala ste niektora na zaciatku tehu spinenie alebo ako to nazvat? Hrozne sa bojim,ked som sa utrela toaletakom ostal mi tam kus takeho bleduliko ruzoveho vytoku,inac nevidiet nic,len pri utreti

tessinka
9. feb 2011

@crazybabenka , to som rada, že si sa nám už ohlásila. A myslím, že aj všetky, čo sme tu 🙂 . Paulínka je krásna, želám jej veľa šťastia a vám s ňou veľa radosti.
Držím palce aj pri kojení. Ak by som ti mohla s niečím pomôcť, ja som donedávna robila laickú poradkyňu v dojčení na telefón, cez jeden časopis, mám aj školenie, veľmi ma to chytilo... tak kľudne napíš.

tessinka
9. feb 2011

@bbtina, a nemôžu sa ti tam bábätká uhniezďovať? Však zavolaj zajtra do MT. Ale zatiaľ neboj.

pohodacka
9. feb 2011

@bbtina to by malo byť úplne normálne-ružový a hnedý výtok sa vyskytuje často.Ak by sa ale zjavilakrv,bež do nemocnice!!!!!!!!!!!!

bbtina
10. feb 2011

@pohodacka no som kľudnejšia, bolo to také jednorázové, lebo už večer keď som išla potom na WC, tak som to nemala, vraj to mohlo byť podráždenie aj z toho, že som bola deň pretým na sone, ale vyľakalo ma to riadne, ak sa to bude náhodou opakovať, letím k doktorovi

sliver
10. feb 2011

@bbtina - jo presne ako písala pohodacka, ak je to len taký ružový, hnedý len trošku raz tak to nič nie je, ono môže aj vnutri prasknuť nejaká žilka.... alebo hocičo ale akonáhle krv tak šup do nemocice, pre istotu
hlavne klud!!! viem že sú to stresy ale snaž sa ich eliminovať, aj opakovať si dokola že to nič nie je... aj ked je to ťažké... ale nech si neškodíš!

crazybabenka
autor
10. feb 2011

tak a je za nami prvá noc doma....keby boli všetky také.....hádam by bolo aj v pohode.....no uvidíme 😀

janemari
10. feb 2011

@bbtina moze ti prasknut aj nejaka cievka na krcku,to sa bezne stava.Pokial je to take slabucke a len pri utreti tak je to ok. 😉
@tessinka dobre vediet,mozme sa potom na teba obratit ked budeme potrebovat 🙂
@crazybabenka super,konecne vlastna postel,zname prostredie,ze?Tak nech mala pekne rastie a je zdravucka.A ty sa neprepinaj,ale snaz oddychovat co najviac.

crazybabenka
autor
10. feb 2011

@tessinka my máme problém len v tom, že maličká bola slabá a nevládala "ťahať" mliečko s prsníka...a mne sa nejak prvé dva dni nechcelo pustiť......však po cisárskom......tak jej dávali mliečko s fľašky.....a ona si na to tak zvykla, že už nechce prsník ani keby čo bolo.....a keď jej ho nanútim....to akoby ju na nože brali.....tak som si povedala, že ju nejdem viac týrať....skámošili sme sa s odsávačkou.....podstatné je, že má moje mliečko a spokojné bruško

crazybabenka
autor
10. feb 2011

@janemari ďakujem moja......snažím sa.....ale zatiaľ som ako slon v porceláne.....doma ako po výbuchu....na obed bude asi chleba s maslom....hlava ma bolí na roztrhnutie....ale hlavne, že je malá spokojná 😀

tinara23
10. feb 2011

@crazybabenka neboj nájdete systém a už to pôjde....ja po toľkých rokoch, keby som teraz mala bábo, tak neviem ako by to u nás vyzeralo 😀 nestíham nič teraz, tak potom by to bola tiež asi katastrofa, ale tak čo, tak to má byť, doma výbuch a chlebík s maslom, však to k tomu patrí 😉

pohodacka
10. feb 2011

@crazybabenka tak supeer,to znamená,že bola hore koľko krát..???My sme po dnešnej poradni ok,ale sme nasťahovaní tak nízko,že ak vydržíme dva týždne tak bude dobre..no to som zvedavá.

janemari
10. feb 2011

@crazybabenka hlavne aby bola mala spokojna a ty v poriadku a potom aj chleba s maslom bude chutit ako pecene kuriatko. Ved nikto nemoze od teba ocakavat ze budes vyvarat slavnostne obedy a v byte sa bude vsetko blyskat cistotu.Po mesiaci uz bude fit a vsetko dobehnes.Teraz je dolezite aby si mala mliecko.

sliver
10. feb 2011

@pohodacka - ako často máš tu poradňu... to každý máva tak často potom posledný mesiac?
ja mám zajtra po mesiaci tak som dosť nervozna že čo....

janemari
10. feb 2011

@sliver sliver prvych 6 mesiacov byva myslim raz za mesiac a potom kazdy druhy tyzden a ku koncu kazdy tyzden.A pokial si na PN tak kazdy druhy tyzden ides k dokine,lebo 1 krat ides na poradnu a 1 krat na kontrolu s PN 🙂

sliver
10. feb 2011

@janemari - ja som mala na začiatku poradňu každé dva týždne lebo som bola riziková, teraz povedal že stačí raz za mesiac 😉 ale radšej by som chodila častejšie, nech viem že je vnútri všetko OK!!!
Pre PNku mi chodí drahý 😉

pohodacka
10. feb 2011

@sliver ako píše janemari.Ja už som v "poslednom štádiu".takže každý týždeň.Vo štvrtok ideme zase.A robíme aj predoperačné vyšetrenia kôli príp.cisárskemu rezu.

sliver
10. feb 2011

@pohodacka - ozi na základe čoho rozhodujú či kočka ide na cisársky alebo nie?
lebo neviem či to budem mať aj ja alebo nie.... čo tam zohráva úlohu?

pohodacka
10. feb 2011

@sliver buď keď je otočená koncom pánvovým-riťkou dole alebo ak sú nejaké príčiny-dôvody-problémy,ktoré určí lekár.U mňa je problém veľmi úzkej,neroztiahnutej pánvy,takže by som sa mohla trápiť hodiny,aj tak by to nešlo a pristúpilo by sa k CR.Takže predoperačné vyš.budú pripravenéa a akonáhle dr uvidí,že sa to nerozťahuje ideme na CR.Len teraz riešim či spinál alebo celkovú.Ale celkovú som už mala a bola som oťapená pol dňa a pri spinále by som bola pri vedomí a hlavne videla ako malinkú vytiahnu a to mi stojí aj za to,že budem 24 hod.sŕpnutá 😉 .

bbtina
10. feb 2011

@pohodacka len aby ti ho dobre napichli, kolegyni ho pichli akosi zle a od pôrodu má hrozné migrény na nevydržanie a to majú jej baby už 7 rokov, ja sa toho spinalu akosi viac bojím, ale to bude zrejme individuálne

crazybabenka
autor
10. feb 2011

@pohodacka 3x....od 19tej ako sme ju okúpali spala do jednej.....potom do 4tej....a zobudila sa aj o 5tej a potom spala až do pol desiatej

sliver
10. feb 2011

@bbtina - jeeej že 6 tt 😉

bbtina
10. feb 2011

@sliver noooo, aj ja som chcela mať už dačo napísané, dúfam, že som to nedala predčasne, lebo včera som sa zas doľakala, ale dneska je to v pohode, muselo to byť fakt len podráždenie, lebo ráno som mala ešte trošilinku slabo hnedeho vytoku a už nič. To je strašné ako človek hneď na najhoršie myslí, ale zrejme moja chyba, lebo to akosi podceňujem keďže mi nie je zle, tak sa tvárim, že ani tehotná niesom a včera som od zlosti tepovala sedačku po manželovi, ktorý to spravil zase nanič 🙂 No od dneska keď prídem z práce, tka len ležím a oddychujem a nech si ma obskakujú 🙂
@crazybabenka skvelé dieťa, nech sa zachová tieto dobré zvyky 🙂

sliver
10. feb 2011

@bbtina - no vidíš sama to vieš 😉 možno aj preto to bolo, kvôli tej sedačke.... kamoška vysávala a potom mala krvavý fliačik, nič hrozné ale stres samozrejme ako hovado... tak hned utekala k dr. a ten jej povedal že to má z tej námahy... že už to robiť nemá ;)
ináč kde pracuješ, to nie je namáhavé?

bbtina
10. feb 2011

@sliver nieeee, to je pohodka, veď vidíš, že som tu skoro stále vykvasená 🙂 Celý deň sedím, len čo občas vybehnem vedľa do kancelárie a nemám žiadne stresy, iba občas také malé 😀, čiže kým sa nič nedeje rada by som ostala v práci a aj hlavne kvôli financiám