Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
crazybabenka- gratulujem, ale bola riadne veľká, tak si sa vytrápila, dobre si urobila že si mala spinal, že si ju mohla hneď vidiet, aj my sme spávali 3týždne po pôrode super a potom sa to skrátilo v noci na kŕmenie každé tri hodiny, kašli na neporiadok, ale oddychuj. Dôležité je byť oddýchnutá, aby si mala dostatok mliečka. Aj my sme mali už dva krát krízu, volala som laktačnej poradkyni, je to riadna pomoc, našla som si ju na nete. Držte sa a tešte. My už máme 3 mesiace a je to zas o niečo lepšie, už menej plače večer a začína kecať, už rozozná čo je mama. Hľadá ma keď ju má niekdo na rukách. A noste ju na rukách ak to od Vás vyžaduje, raz Vám to vráti. Bábätka potrebujú cítiť teplo tela. Nie je krajšie ako keď sa k Tebe pritúli 3mesáčné dieťatko a drží sa Ťa. 🙂
sliver- veru choď a urob si radosť, aj ja sa chystám keď požehlím a dám kuchyňu do poriadku, pôjdem v rámci prechádzky s našou bambuľkou. veľmi s ami páči to hniezdo-praktická deka.
@buba78 - jojo to je krásne len ja dostanem v práci takú rozvojovú podložku a toto by mi bolo preto zbytočné 😉
ja idem s kamoškou ktorá ide tiež s malou vrámci prechádzky 😉 a robím si zálusk na ponožtičky alebo punčocháče a na spací vak len s mi zdá dosť veľký tak uvidím v sklutočnosti aký je... 😉
tak príjemný nákup!!!
@buba78 Ďakujeme....snažíme sa....je to sila.....ako ledva 4 kilá živej váhy vedia ukonať dvoch dospelých ľudí.....a myslím si, že ocko nešiel nikdy tak rád do práce ako dnes 😀
crazybabenka- ešte som zabudla, z čoho ste mali zápal pľúc
Ahojte,tak poradna v celku ok,krvne testy,stery v poriadku,mala tiez vazi cca 1650g,je otocena hlavickou dole.Steh sa pomali prerezava,ale zatial drzi. Ked mi robili prietoky mala som pravidelne kontrakcie,ale to zato,ze sa to malej nepaci,inak je kludna.Od 24.2.nastupujem na matersku a o mesiac poradna a tam sa uz dohodneme na termine cisarskeho rezu.Inak dnes mi dokina ukazala tvaricku malej,vyplazila nam jazyk a ako na potvoru je to cely otec 😠
@janemari výborne,gratuluejemk dobrým výsledkom a ku krásnej váhe malinkej.To fakt na obyčajnom sone rozoznáš na koho sa podobá?Ja som to videla na 4D,aj to si myslím,že skutočnosť bude iná.Aj keď na 4D bola strašne podarená.Aj tebe hrozí cisársky?A máš pravdu,ono to tak býva,že dievky sú celí pyšní tatovia.
@crazybabenka takže je pravda ko mi každý hovorí,že jasné ,že sa na ňu straaašne tešíš,ale počkaj po týždni aká budeš šťastná keď ťa jej babka aspoň na pol hodinu "zbaví" 😀 .
Dnes dobieham víkend,makám,upratujem,to somešte bežala pre darček tatíkovi na Valentína 😉 .
No musím sa kontrolovať,lebo dnes ešte zlatý klinec-porodím 😅 .
@sliver
@pohodacka no neviem ci ta moja dokina nema 3D sono lebo bolo pekne vidiet baculate licka,nostek a ako uplne cely otec,vazne,len pery mala take plne a velke ako ja 😀 Pre mna je zazrak,ako narastla,lebo ked ma brali do nemocnice mala len 850g a teraz aka kocka 1650g.Pri natacani na pasoch blbla pravidelne kontrakcie,ale potom sa ukludnila. A cisarsky odporuca kvoli tomu ze mam poskodenu maternicu myom,resp adenomyozu v stene maternice a asi neche riskovat zeby praskla alebo nieco podobne.A bude ma rosit moja doktorka.
@crazybabenka 😀 😀 😀 , takže ocko sa tešil do práce 🙂 presne malý krpec a takto zničí všetkých, potvorka jedna malá 🙂
@pohodacka tak teda, tebe sa to už riadne kráti 🙂
@janemari no ono dievky sa zvyknu na tata podobať, ta moja je tak pol na pol, očí, čelo po mne a pusa, nos po ocinovi, ale teraz keď už je to baba veľka, tak mi hovoria, že celá ja za mládí 🙂
@janemari nevAadí,nech sa podobá na tata,určite niečo bude mať aj po tebe 😉 .Podstatné je,že tak krásne narástla a je všetko ok.Aj tiekontrakcie nejako cítiš?Ja mámobčas takú akoby chvíľkovú menštruačnú bolesť,ale nie je to ani náhodou pravidelné,tak raz za deň,dva.Ale čítala som,že to je normálne,maternica si akoby pripravovala na sťahy pri pôrode.A čo by si vololia spinál či celkovú?Ja asi spinál,nech neprídem o zážitok..
@tinara23 ani nehovor,a to ten 5.marec dr "vysmiala",že budeme radi aki vydržíme do konca februára,ani to nie.Ak by to mal byť cisársky,tak by sme neto týždeň naplánovali presný dátum.Ten by pripadalkľudne na budúci týždeň,lebo už bude ukončený 38TT čo vraj úplne stačí na zrelé,zdravé,donosené dieťaťtko.Doslova povedala dva týždne pred alebo po termíne hore dole.Tak uvidím,múdrejšia budem po poradni.Ale pobalená som,predoperačné vyšetrenia takmer hotovové,už len princezná chýba 🙂 .
tak baby ja uz mam pregnyl von z tela,robila som si test a nic bola len jedna palica..a teraz uz len dufat ze za par dni bude test pozitivny
@petuska123 držíííme všetky prsty!!!!
@pohodacka dakujem
@janemari no tomi hovor keď vydujue riťku,nie že to cítim,ale mňa to už teda bolí riadne.Mňa už ani nekope-má málo miesta,len sa prevaľuje čo teda patrične cítim.Koľko krát ani mm nedovolím ju hladkať,lebo ona je na jeho hlas a ruky ako sup noa hotovo.Tatík si ju rozjaší večer a mama do pol noci nemôže spať,lebo má brušné tanečky.Ony sú teda dvojka 😀 .Baby moje dnes som mala na moment pocit,že "je to tady"-nepríjemná,chvíľková bolesť brucha až na konečník.,Ležala som,ani som sa nepohla a prešlo to a odvtedy nič.No uvidíme..
@janemari poviem ti,že som sa ale takto už dávno nebála.Normálne som na pár sekúnd verila,že už je to tu a straaaašne som sa bála už len tej predstavy.NNo bože,keď to príde naostro,tak...fúha,teším sa,ale dnes som zistila,že bojím asi ešte viac.Radšej asi ten cisársky,aj keď ani to nie je žiadna výhra.Zajtra musím aj ja zvolniť tempo,dnes som upratovaním doháňala celý víkend a potom,že mám bolesti.Len ešte keby som tak vydržala nečinne ležať a dívať sa na neožehlenú kopu.Zajtra to musím pomalinky v rámci oddychu ožehliť.
@janemari to máš super,ja som ti tiež doteraz nejako neriešila,ale či je to tým,že sa to už tak blíži...neviem.Taký hnusný strach.Ale poviem si-keď to zvládla tá,tá,tá,no čo som ja mantavá?
Dneska som zase pre istotu pokontrolovala tašky do pôrodnice,len som zistila,že nemám klobúčiky podľa zoznamu.
Hádam ma nevyhrešia.Veď každá nemá problémy s kojením. 😲
http://www.fertilityfriend.com/home/2e1a7c meranie od iui
@petuska123 - nech sa len drží ďalej!!! minimálne ešte týždeň 😉
@sliver no tak nakoniec si mylsim ze ta teplota je preto tak vyssia ze uzivam ten utrogestan takze nadej nieje velka ☹
@petuska123 - ale no, hlavu hore, žiadne smutné smaily pokial na to nie je dôvod
Mám nervy.užsom teda objednala z netu všeličo,ale objednať si čiapočku zo stránky bess je umenie.Už hádam na tretí krát a stále to nie je dobre.Ale mňa nenas...ja to vypátram:
@pohodacka tie zozenies hocikde aj v Tescu,neboj dokupis 😉 Alebo kym sa ti spusti mliecko tak muz ti ich niekde kupi 🙂 Ja sa uz tiez neviem dockat,kedy konecne urobia tu kupelnu,aby sa mohla zapojit pracka a ja mohla poprat veci do porodnice.Lebo nemam nic nachystane a ak ma to nahodou chyti som v prdeli 😒 a prenasat zase veci s bytu k nasim,tu ich prat a zehlit sa mi nechce. A zoznam?Niekde som ho zapotrosila,budem ho musiet najst a zacat dokupovat co este treba.

@alex9966 ja nemam zo ziadnymi kocikmi skusenost 😀 bola som rovnako zmetena,ale zasla som do obchodou,videla na zivo,odskusala a vybrala Camarelo Q 12 🙂
@pohodacka jasne ze budem hlasit,mala by ju merat a robit sono tak uvidime.