Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@crazybabenka - božinku tieto koliky ☹ ☹ ☹ to už má asi každé mimčo, teda aspon čo sú kamošky v okolí tak každá sa a s tým trápila ☹
@crazybabenka jáááj,moje zlaté,no,to mi už niekto hovoril,že keď ma dieťatko koliky je to jedna hrúza,lebo mu nevieš pomôcť a len plačká.Moja mamina doteraz spomína na sestrine detstvo ,že skoro skončila na psychiatrii 😀 ,že už nevedela čo robiť so segrou ,to bol nonstop 24 hodinový plač a nezaberalo absolútne nič,normálne s ňou boli u detského lekára čo sa to nedalo zvládať.No a liečba samozrejme neexistovala len čakať kedy to skončí.A trvalo to do nejak.4.mesiaca.Len dúfam,že sa táto "diagnóza"nededí...
@janemari opakujem sa,ale fakt si porob a pochystaj vecičky už teraz,dobre uvažuješ.Ja teraz keď som ako tuleň si gratulujem,že aspoň že toto všetko je zbalené,popraté,požehlené.Uvidíš ako to na konci 9.mesiaca uvítaš.
@sliver,už somna ten bess písala aj mail,že neviemako na tú objednávku a len mi odpísali,že klasickým spôsobom,že mailomsa to nedá.No to diki za takéto rady!!! 😠
@crazybabenka no moja tak si sa tesila,ze kedy uz bude malicka tu a nakoniec miesto uzivania si same starosti ☹ Ale neboj ono to prejde a potom uz nebudes musiet reklamovat.
@pohodacka ja radsej ratam s tym ze mam len nejaky mesiac do porodu,takze by som to rada stihla.Ale co ked ma brzdi ten byt 😒
@sliver
@pohodacka
@janemari no má to trvať do tretieho mesiaca.....takže už len 2 a pol.....najhoršie je pozerať sa na také trpiace bábatko a nemôcť mu pomôcť......až mi potoky stekajú po lícach.....keby sa dalo tak vezmem všetkú tú bolesť na seba......dnes nám doktorka ukázala používanie rektálnej trubičky.....tak sa maličkej trošku uľavilo....inak máme skvelú doktorku.....som jej volala včera o 21.00....keď som už bola úplne zúfalá.....a bez problémov mi poradila.....no uvidíme......dúfam, že nás to skoro prejde
@crazybabenka neboj urcite to prejde a to mas stasie ze mas taku skvelu doktorku.Budem na vas mysliet aby to cim skor preslo.
@crazybabenka neboj,vyskytuje sa to vraj u dosť bábätiek.Ono to prejde a budete s Paulínkou spokojné.A my budeme siiiiilno držať palce,aby to bolo čo najskôr.
@crazybabenka , tak to máte ťažké chvíľky... tak nech vám to rýchlo prejde, držím palce... a nejaké masáže by nepomohli? Nám v MT ukazovali také detské masáže, mám pocit, že na koliku to celkom zaberalo. 😉
Baby tak zajtra máme poradňu,myslite na nás.Neviem,neviem..spodok ma pichá častejšie a častejšie.Ale za pravidelnosť sa to určite pokladať nedá.Len také chvíľkové menštr.pichaniea prejde to.Uvidíme čo to zamená.. 😕
@pohodacka no znamená to to....že sa ti skracuje krčok....a bude to každú chvíľku 😉
@crazybabenka no,také niečo mi už povedala aj minulý týždeň,tak asi ozaj.Už keby to bolo,nech zhodím tulení odev 😀 .Ako Palínka?Ako spinkala?
@pohodacka joj Paulínka je maličký trpiteľ....neviem či nemáme náhodou aj reflux.....lebo dnes len grckáme a grckáme....a to je poriadne odgrgnutá.....tak neviem.....a najhoršie je, že sa s tým nedá nič robiť.....taká som s toho zúfalá.....pár dní je na tomto svete .... a už si toľko vytrpela ☹
ach jaj baby cakam a cakam....10 dni od pregnylu..8 dni od iui..chcem uz vediet vysledok pomoc preco pregnyl je tak dlho v tele svina jedna 😠
@crazybabenka moje zlaté chúďatonko,až sa to ťaýko číta,mám zimomoriavky.Veď to,že tie maminy by aj urobili aj nemožné,ale keď sa nedá...bože ja si viem predstaviť ako budem hysterčiť.Zbuntoším celú rodinu.
@petuska123 kedy chceš testovať?
@pohodacka ja som uz testla pred 2 dnami a bol tam este vtedy pozostatok pregnymu.bola ta druha ciarka slabulinka.tak asi aj keby som dnes skusila by tam bola alebo uz nebola vobec
@petuska123 ak testneš dnes,nebude pregnylovská,ale tehuľovská.1000 000%: 😉 Musíš veriť,že to bude dobré.Ja som tak nejak tajne v duchu dúfala,že to víde a aha ,čo nevidieť budem konečne vidieť a vychovávať našu bábiku.Po pár rôčkoch chceme ešte chlapčeka a tiež verím,že to víde 🙂 .Musíš pozitívne myslieť.
@petuska123 - keď si pred dvomi dňami mala slabulinkú tak byť tebou spravila by som test zajtra ráno (s ranným močom) a ak tam bude tak bude na milioooooon % tehulkovská ;)
to budeš 9 dní od IUI a isto to nebude pregnyl..........
@petuska123 neboj,dopadne to dobre,uvidíš.
caute maminy, tak ako som sa tesila krasnym 2 ciarkam, zistila som, ze to neni este vizazstvo,ako lahko vsetko islo, tak sa vsetko posralo. Som v nemocnici, lebo v pondelok som zacala krvacat a hned somletela na pohotovost. babatka su v poriadku, len sa mi z toho krvacania urobil hematom, uz som tu treti den a nic so mnou nerobia len lezim, uz ani nekrvaca, ale o to viac placem.Darmo mi budu hovorit o pozitivnom zmyslani, ked som tu a nie doma, Juj tolko bab malo hematom a boli v domacej liecbe, fakt som zo vsetkeho psychicky na dne, ja totizto neznesiem nemocnicu a odlucenie od rodiny, horsie ako male dieta ale nepomozem si
@bbtina tiež ti idem mudrovať o pozitívnom myslení,ale inak sa nedá moja,fakt,nebojkaj,hlavne sa pokús sa nestresovať,lebo to ublíži bábenkám.Verím ti,tiež keď som bola v nemocnici pred dvomi mesiacmi,tak som to znášala zle,keď mm ochádzal,som myslela,že sa rozplačem a ujdem a keď mi potom volal z domu ,tak sa mi triasol hlas,som radšej nechcela ani aby volal.Ale vždy som si pomyslela,že to robím pre bábo a nejako som to zvládla.Skús si to aj ty takpovedať,že to robíš pre bábenká.K tomu hematómu-tu na MK som si písala s jednou babou,sme rovnako tehotné a taktiež bola niekoľko krát v nemocnici kôli hematómu a krvácaniu.Vždy ju pozorovali/buď rada,že ťa sledujú/ a keď krvácanie ustálo,pustili ju domov.Nakoniec sa hemazóm vstrebal a ona šťastlivo čaká každú chvíľu na pôrod.Takže skús byť silná ,dať sa dokopy ,všetko bude dobré a babetinká aj s maminou zdravé.
@bbtina neboj sa oni ta urcite najblizsie dni pustia domov,ale musis si polezat.pozri na mna z nicoho nic tehu,v podstate pohodove tehulkovanie a pred koncom ako sa to kazi.Bola som uz 2 krat v nemocnici.Nieje to prijemny pocit,ale zase nic co by si nezvladla.Ber to tak oddychnes si,spoznas novych ludi a popripadne si obzries porodnicu.Drz sa a posielam ti pozitivnu energiu 🙂 🙂 🙂
@bbtina - neboj moja, každá to poznáme.... je to síce smutné a isto by sme všetky chceli nech sa to zaobíde bez nemocnice no čo už, je taká doba že tam skončí každá druhá kočka.
Ja som to tiež veľmi ťažko znášala na začiatku keď som bola......... až s takými dôsledkami že som povedala že tam nejdem rodiť ani keby......... s tými spomienkami ma tam už nik nedostane....... a to nevedeli čo mi je...... len že moje telo sa bráni bábätku, mala som bolesti a potom bolesti prešli a týždeň nato nie a nie ma pustiť domov, mne nič už nebolo ale pre istotu........ iba som ležala a bruško hladkala a opakovala si že nech je všetko OK, aj mi knihy nosili a nedokázala som nič čítať..... ale hlavne nech je všetko OK
no otehotnenie je fakt len začiatok......... potom je ešte dlhá cesta
držím palce a kľud lebo ani ten plač neprospieva maličkým, len oddychuj a vydrž to!!!! neboj 😉 😉 😉
@bbtina neboj moja....viem presne ako sa cítiš.....aj ja som si v pôrodnici poplakala.....keď mi povedali, že ostávame až týždeň....a potom sa uvidí....cez deň to bolo ako tak.....ale najhoršie boli noci.....ale zase to zober tak....čo by si robila doma....keby sa niečo stalo....takto aspoň dávajú na teba pozor
@bbtina tak ako,čo nové?Len sa pekne držkaj.
@petuska123 tak ako s testovaním?
@janemari,@crazybabenka,@sliver tak baby moje,nám dáva dr týždeň,ani za to by nedávala ruku do ohňa.Malinká už je tak dole,že nižšie ani nemôže byť a mamina otvorená o ďalší cm.Ale v sobotu ukončíme 38TT,takže dr hovorí,že nič nebráni pôrodu,bábo je zrelé..taaaakže nervozita vrcholííííííí....
@pohodacka tesst bol vcera negativny
@petuska123 neboj,aj tak nie je nič stratené.Možno bolo skoro.Niekedy babám po ET vidieť paličky na siedmy deň,ale sú aj také,ktorým ešte nevidieť ani na 12.Tak ešte vydržkaj a skús potom.

no baby....neviem kde sa posielajú bocianovi reklamácie.....ale asi by som mala pre neho jednu.....ešte jeden deň a jedna takáto noc....a hádam sa aj odnaučíme spať.....trápia nás koliky......a to sme čisto na materskom mliečku.....doktorka nám dnes hovorila....že keby papame umelé....tak že sa zbláznime ☹