icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

tessinka
17. feb 2011

@bbtina, tak sa držte,pekne dávaj na vás všetkých pozor. Držím palce, aby ste boli v poriadku a čoskoro zasa doma. 🙂 🙂 🙂 🙂
@crazybabenka, tak vy ešte takto? Ale možno to nebude reflux.

janemari
17. feb 2011

@petuska123 nadej umiera posledna,treba verit az do odberu krvi 😉
@pohodacka myslim na teba a keby daco drziiiiiim palec.Ja som dnes kupila malej dva cumliky 😀

sliver
18. feb 2011

@janemari - tak posledné nákupy? či ti toho ešte veľa chýba? už si našla zoznam a skontrolovala?
ja akurát riešim dilemu aké chcem flašky a odsávačku 😉 zakaždým si nájdem niečo čo riešim tri dni, na nete prekutrem všetko 😉 ale veď aj tak nemám čo robiť, aspon sa toľko nenudím.....
@pohodacka - juuuuj tak to už ideme nervozne čakať, takže každý deň sa poctivo hlásiť 😉 aby sme vedeli čo a ako 😀
to už ďalší pôrod a to nedávno bola crazy, teraz ty, ale to krásne odsýpa.... no po janemari bude do leta pauza 😉

buba78
18. feb 2011

crazybabenka- tak to viem čo prežívate večer....Nás to už pomaly opúšťa....bolo by už aj na čase....detičky do roka majú prirodzený reflux......pri refluxe sú aj koliky...radšej ju dávaj spinkať vždy na bok a vyššie....a čo sa týka kolík používame keď treba rúrku, hocikedy už keď je nekľudná a snaží sa tlačiť a nejdú jej vetry.....užívala aj infacol a espumisan...........neviem či to malo efekt.........občas sa mi zdalo, že jej to pomohlo.........A na reflux po jedle sme jej dávali gastrotus......grckanie bolo potom už menej....ale nedávaj celú dávku, lebo potom detičky zapeká, keďže je to ako želatina, ktorá vytvorí na povrchu žalúdka zátku, aby jej zo žalúdka nešpliechalo do pažeráka, čo je zas urobí záhu...potom určite plače...prajeme Vám veľa síl na toto obdobie.

petuska123
18. feb 2011

bre rano baby......pekny vikend prajem

crazybabenka
autor
18. feb 2011

@buba78 no grckať sme prestali.....musím si poklopkať.....len bruško nás trápi....aj nám pomáha rúrka....no uvidíme......

sliver
18. feb 2011

@petuska123 - no čo moje, bol dnes testík?
ty už máš víkend? to ti je.....
dnešná dávka špeciálne pre teba nech ti dodá síl:
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

petuska123
18. feb 2011

@sliver nie netestovala som.....este cakam stale .aj ked dnes som mala BT 37,1 😲 pred 2 dnami bol negativny a este makam dnes v praci vikend sa mi zacne od 14 hod

buba78
18. feb 2011

sliver- z vlastnej skúsenosti... nekupuj si fľašku...... možno ju nebudeš potrebovať.... stačí Ti odsávačka, kde je aj fľaška..... ja som si kúpila odsávačku Medela, je výborná, radila som sa s kamarátkami.........zbytočne veľa vecí Ti zaberie miesto...........a najviac Ťa bude štvať keď to oblečie len pár krát a už je to malé...........vždy mi je ľúto keď vyraďujem vecičky.........pri veľa vecí nemáš prehľad čo nosí a nakoniec zistíš........veď toto ani nemala

buba78
18. feb 2011

@ bbtina- neboj vydržíš to...........proste musíš pre drobčekov..........povedz si, že koľko si bojovala za nich, aby boli a musíš to dotiahnúť do konca..........veď veľmi po nich túžite...........aj ja som bola v 30tt...........už som na to aj zabudla.............o to to máš horšie a riskantnejšie, lebo sú tam dve.............určite si Ťa tam nenechajú dlho...........veľa síl

sliver
18. feb 2011

to je fakt zbytočné kupovať fľašky? a ja už mám v pláne si kúpiť celú štartovaciu sadu kde sú 4ks................. no teraz fakt neviem....... zase budem uvažovať 😉

tessinka
18. feb 2011

@sliver . ja som si tiež pred pôrodom nakúpila fľašky, nejako mi to prišlo logické... no nepoužili sme ani jednu, ale to my sme zasa iný prípad... možno jedna do rezervy, ale tú je dobré používať až keď je bábätko väčšie, vie už sať, napríklad má tri mesiace a potrebuješ si odbehnúť a niekomu ju necháš... ale zase je otázne, či by z toho vedela piť... ak by si chcela odsávačku, ja ti môžem požičať, ale je to iba ručná, Medela. Je dobré si ju asi na začiatok požičať, aby si videla, či takú chceš, alebo nie, potom si buď kúpiť svoju (možno zostíš, že by si radšej chcela elektrickú), alebo ju možno vôbec nebudeš potrebovať. Vyvára sa to, takže je to čisté. Maminy sú rôzne. Mne sa nepodarilo nikdy nič poriadne odsať, takže sme to s odsávaním vzdali, ale vôbec to nevadilo. A niekto si radšej odsaje a ide mu to. Ale to zas treba opatrne, lebo sa tým dosť podporuje tvorba mlieka, a to je treba ustrážiť, aby zas neboli komplikácie.

janemari
18. feb 2011

Ahojte tak ja mam 2 flasky,jednu som dostala s casopisom mama a ja taku malu 125ml a kupila som jednu sklenenu. Odsavacku by som mala dostat od maminej znamej,ze je cistonova nepouzivana tak som zvedava aka je. Co som pokupila som dala do albumu,takze mozte kuk.Vcera ma tak zacalo boliet podbrusko taka svalovica ma tahalo.Som myslela,ze ak mi to do rana neustupi budem musiet ist k dokine. 😖

sliver
18. feb 2011

ja neviem, mne to prišlo také logické si kúpiť fľašky, a čo ak nebudem môcť kojiť? alebo ja neviem čo.... presne odsávačku chcem preto že keď ja pôjdem preč tak nech môžem malé nechať pri drahom alebo pri rodičoch....
mám dve kamošky čo po dvoch týždňoch stratili mlieko tak čo ak...... som normálne že zaskočená......

janemari
18. feb 2011

JA chcem odsavacku kvoli tomu,ze pojdem rodit cisarskym a vtedy je to komplikovanejsie s kojenim a radsej si budem odsavat,aby sa tvorilo mlieko. A ked nahodou nembudem mat mlieko tak odsavacku vratim,alebo predam a je.

tessinka
18. feb 2011

Ale to s tým strateným mliekom ... ja som si tiež myslela, že som po troch týždňoch stratila mlieko... viem, že je to citlivá téma, a každá, ktorej sa to stalo, si myslí, že to bolo naozaj... čo som sa ja vtedy naplakala... ale vôbec to tak nebolo... keď bábätko plače, vy máte pocit, že nejde žiadne mlieko, a všecti okolo vás vám tvrdia, že svoje dieťa iba trápite, tak je ťažké myslieť si niečo iné... podľa mňa je strata mlieka iba psychologický pocit, naozaj sa to môže stať iba mizivému percentu žien, ktoré na to majú fyziologické predpoklady, ale bežne nie... väčšinou je na príčine iba únava, nesprávne priloženie a vôbec nesprávna technika priloženia... ja to už ani nikomu nehovorím, lebo väčšinou sa mňa všetci oborili, že čo ja viem, a im sa to naozaj stalo a mali plné právo prestať dojčiť, lebo to bolo lepšie pre bábätko, no však áno, dojčenie nie je povinnosť, každý ako sa cíti... ale volalo mi veľa mamičiek, mnohé vyslovene plakali do telefónu, že sa im to stalo, a skoro so všetkými sme to "rozchodili", chcelo to len psychickú podporu, pohľadať pomoc a vhodné zmeny.

tessinka
18. feb 2011

Ak vám môžem odporučiť, pozrite si na nete príspevky MUDr. Anny Mydlilovej, urobila veľa pre dojčenie, pracuje v Laktačnej lige v Čechách, a urobila aj jedno super video o dojčení, s takou mamou kočicou v luxusnom dome 🙂 , ale je to pekne zobrazené, UNICEF má brožúrky s fotkami a v časopise Dieťa bola kedysi poradňa v dojčení, neviem, či to ešte funguje, ale boli to veľmi dobré veci. Najlepšie je naozaj vidieť, takže video alebo video na nete. Ja som sama bola prekvapená, ako vlastne to bábätko má byť správne priložené. A tiež, je dobré si ho prikladať na požiadanie, ale nie každú polhodinu, lebo sa dostane len k prednému mlieku, ktoré je od smädu, a nie toľko k zadnému, ktoré je výživné a z neho aj priberá. Takže mnohé maminy v dobrej snahe prikladali dieťaťko stále, to sa dobre nanajedlo, ak malo napríklad žltačku alebo slabší sací reflex, potiahlo iba trochu, pri prsníku zaspalo a o pol hodiny už plakalo znova, takže to isté dookola, ale potom už ani mlieko toľko nejde, aj mamina je unavená, aj bradavky sa môžu poškodiť, jedno s druhým... Ale to je iba jedna z vecí, je toho kvantum.

bbtina
18. feb 2011

@pohodacka
@crazybabenka
@janemari
@tinara23
@sliver. Ahojte,tak uz som doma,ale na vlastnu ziadost,lebo uz to islo do krajnosti,ale teda lezim poctivo na dalej a aj budem.uz ma dozrali ze som tam len lezala a brala tabletky co som si musela sama kupit,okrem teploty a stolice ich aj tak nic nezaujimalo

janemari
18. feb 2011

@bbtina no pekne 😠 Ale naozaj podstivo lez a pri najmensom naznaku spinenia,krvacania pekne utekaj naspat.Ak sa da maj nohy vylozene vysie,nedvyhaj tazke a podobne. Teraz uz len vydrzat do sona kedy budes vidiet srdiecka a potom sidat dalsiu metu do porodu 😉 Drzime palceky drz sa .

petuska123
19. feb 2011

tak baby dnesny test je negat. ☹

tessinka
19. feb 2011

Ahote, babule, ja sa asi na chvíľu odmlčím... Tak vám želám všetkým krásne tehuľkovanie, @bbtina, nech ten ťažký začiatok rýchlo prejde, aby si si ho mohla užívať a tešiť sa na bábätká, @sliver a @janemari, nech je všetko ako má byť @crazybabenka, nech vám prvé ťažké dni rýchlo prejdú 🙂 ,@ tinara23, tak nech si skoro tehulka aj ty 🙂 . Aj všetkým ostatným veľa šťastia. Nech sa táto diskusia pekne rozrastá a sú v nej samé dobré správy 🙂 🙂 🙂 .

crazybabenka
autor
19. feb 2011

@tessinka ďakujeme 😉

sliver
19. feb 2011

@tessinka - ďakujeme a aj tebe všetko NAJ NAJ NAJ 😉

sliver
19. feb 2011

@petuska123 - ☹ ☹ ☹

@bbtina - tak riadne oddychuj, nič nerob! a držím palce, jojo mne tak týždeň nič nerobili iba merali teplotu a to bolo všetko....... ale stále som si hovorila že musím pre maličké........

tinara23
19. feb 2011

@tessinka ďakujem a dufam, že sa tu čoskoro ukážeš 🙂

tinara23
19. feb 2011

@bbtina tak veru, pekne oddychuj, ležkaj a nechaj sa obskakovať a žiadna práca, držím palce 🙂

janemari
19. feb 2011

@petuska123
@tessinka dakujeme 🙂

crazybabenka
autor
20. feb 2011

no ako baby....čo nové....my stále plačeme....ale už sme si pomaličky zvykli 😅 aj tak by som ju nedala za nič na svete 😀

sliver
20. feb 2011

ja som si dnes kúpila tehu vankúš, tak sa vytešujem ako malá a neviem sa dočkať kedy pôjdem hajať 😀 😀 😀
@crazybabenka - to ti verím žeby si ju nedala 😉 veď je vaša a nikoho iného
@pohodacka - ako sa cítiš? ideme sledovať že kedy? žeby už?????

janemari
20. feb 2011

Tak ja som vcera bola dat objednat,kocik,postielku a ostatne veci a zajtra ma caka ten sud,drzte mi palceky nech sa nam podari s malickou ziskat nejake peniazky.Inak zase vaham s menom pre malu 😅