Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@janemari neboj sa, radšej nečítaj, ty budeš mať určite doma medík, drž sa a veru ako hovorila crazy nekupuj zbytočne...........veď som sa jej raz na to pýtala načo jej je toľko vecí.............my máme výhodu.......naša malinká dedí vecičky po sesterničke mojej sestry a zas my občas kúpime my pre ich princeznu
@pohodacka ak chceš byť kľudnejšia zapožičaj si monitor dychu z nemocnice...........u nás sa to dá..........a čo sa týka rúrky..nezvikne si.....som sestrička..........naši lekári to odporúčajú aj 10krát za deň..........ináč jej nepomôžete.........a prosím Ťa nevyhadzujte to.............pekne cez dierky dajte tiecť vodu až kým sa to nevyplaví...............my do teraz používame rúrku keď treba.....držím pakce............aj ja som už upustila od poriadku.............a to detičky ešte nepapajú a nebehajú po byte s jedlom v ruke............ešte máme času si na to zvyknúť
@buba78 super,dobre vedieť,že tu máme sestričku 🙂 .Práveže my sme si kúpili monitor dychu a ešte ani raz nepoužili,sme vadní,čo? 😀
@crazybabenka super,diki moc za vysvetlenie,no vidíš,mne takéto niečo nepovedal nikto,o rektálnej rúrke som sa dozvedela od Teba.Nelinka ďakuje za kľudný spánok 😉 .To je pocit keď jej pomôžeš.Dnes priznám sa,som hnusná,ale už som mala chvíľkami na ňu nervy.Ja hnusná mati 😠
Kocky vy tu tak strasite ze ja tu malu ani nepustim von z brucha 😀 Ale nie 🙂 Jasne,kazde babo je ine a uvidime ci bude po mne alebo po mm 😖 Aj ked pravdupovedat neviem ake dieta bol mm. Ja som toho vela nenaspala,bola som dost chorlava,ale zase som bola rychlo pojazdna aj ked najprv na stvornosky,a zevraj zuby som mala rychlo a aj rychlo som zacala rozpravat a hned cisto bez suslania a podobne.Tak uvidime co z toho ditete bude 😅 Ale hovoria mi ze som opeknela pocas tehu,tak uz som si 100% ista na koho sa bude podobat ked sa narodi,ked nekradne krasu 😖
@janemari s makom opatrne.....bábatko od neho nadúva....a nebude ti spať 😀
@pohodacka povedz Nelinke, že nemá za čo....posielame princeznej pusinku.....som rada, že som pomohla 😉 Neboj....takýto pocit máme všetky....keď drobce plačú a už bolo vyskúšané všetko....ja vtedy keď je tato doma....mu dám dcéru....že nech chvíľu čičíka on....a na porazenie malá hneď prestane plakať a zaspí....asi má vtedy nervozitu s maminky 🙄
@crazybabenka ja som to myslela ako zart,lebo kolegy mi hovoril,ze jemu to davala starka ked bol maly,aby mala od neho pokoj a on spal 😀
@crazybabenka ďakujeme 🙂 .Inak presne aj ja,keď príde tato,tak dostane Nelku do rúk a ona sa ukľudní.Aj včera,ale mamina mi "vynadala",že som nervózna a ona to všetko cíti,tak sanemám čudovať a láskavo sa ukľudniť.Moje chudiatko malé,vtedy mám na seba také nervy.Ale ráno som sa smiala aj napriek tomu,že večer po kúpkaní som ju nahodila do novej súpravičky a ráno rozbalím perinku a dupačky,ponožky,kabátik perinka....ušlo námbokom plienky,ale statočne 😀 ale hlavne,že sa mohla vykakať bez rúrky,no nie?
Crazy moja,poradíš mi ešte aké polievočky papáš?Už mi z tej zemiakovej,vajíčkovej,rascovej šiši.Môžme aj inú?
@pohodacka moja túto trojkombináciu razím aj ja 😀 a malá nič nepriberala....veď s čoho aj....tak som postupne začala jesť všetko radom....keď vidím, že malej niečo nesadne tak vylúčime s jedálnička....dnes napríklad robím slepačiu polievku a francúzske zemiaky.....nie je tam nič s čoho by ju malo nafúknuť....lebo keby som sa mala riadiť tým čo je na nete....tak jem len trojdňový chlieb a rascovú polievku....lebo čerstvé pečivo nafukuje, ovocie nafukuje....vlastne všetko jedlé nafukuje 😀 napríklad....našla som, že petržlen nafujkuje.....na druhej stránke bolo že na mlieko nie je nič lepšie ako mrkvovo petržlenová polievka......
naša už tretí deň nechce byť zabalená v perinke....keď si nemôže kopkať nožičkami....tak spustí strašný plač
@crazybabenka ja ju tiež rozbalujem,len večer pokúpkaní ju zabalíme nech má teplučko.Veď práve,ten internet.Som sa dočítala,že môžem HROZNO!!Pritom to nafukuje mňa ako dospelého človeka,nie eštemalinkú.Ja som nešťastná,že malinká plače keď si dám jablká,ktoré lúbim,ale nevadí.Teraz som si dala banán,konečne nejaké ovocie.MMiesto nich mámstále výživy.Dnes som si dala jablkovú,dúfam,že to bude ok.Jogurty,smotany a to isté dokola.Ešte kilo dole a mám pôvodnú váhu ako pred tehu.A že sa nesmie chudnúť,no môžem za to??Budem aj ja každý deň pridávať papanie 😉 .Moja slečna ťahá už štvrtú hodinu spánku,konečne som požehlila a uvarila vajíčkovú polievku 😀 .Musím ju jemne prebrať nech sa napapá,lebo takto nepriberieme.Už ste boli aj na vychádzke?Ja by som už tak chcela,ale že ešte mesiac ☹
Kocky s tym jedenim je to take zle? 😲 Ja som myslela,ze sa moze jest v podstate vsetko okrem kapusty a citrusovych plodov 😅
@pohodacka z hroznom je to tak ako s petržlenom....niekde je napísané áno....niekde nie....hlavne, že mi všetci hovorila.....že vinea je najlepšia na mlieko....tak ju pijem....a v pohode.....jablká mi dokyna hneď povedala, že nie....že to je pre maličkej bruško katastrofa, že niektorý hovoria, že olúpané sa môže....ale ona neodporúča.....s exotickým ovocím opatrne....banán sa môže.....ja som nevedela, že exot. ovocie nie....a dala som si pomarančový sirup....to bol deň a noc plaču a nevedeli sme prečo....a malá bola nafúknutá ako balónik....potom keď mi to dokyna povedala....tak som sa skoro vyfackala
ja som v pôrodnici nechala všetky kilá čo som pribrala počas tehu....a ešte dva navyše....a počas "laktačnej diety" 😀 sú ďalšie 3 dole
@janemari to si odsleduješ sama....čo môžeš a čo nie.....ja som to zo začiatku striktne dodržiavala....bola som hladná....a malá mi málo priberala....teraz razíme cestu...pokus omyl....jem všetko a sledujem ako na to malá zareaguje
@crazybabenka to je asi najlepsie.Kazda zena a kazde dieta je ine.Samozrejme ze veci co su rokmi odskusane ze naduvaju npr.kapusta nebudem tlacit do hlavy.Ale treba vyskusat,lebo si myslim,ze je jedno ci ti potom place dieta od hladu,alebo ze sa nemoze vykakat.
@janemari nemôžeš všetko na K-karfiol,kel,kapusta atď.Ani brokolicu,špenát..no hrúza.
@crazybabenka ja by som tiež už mala všetky kilá dole,ale už keď je tá strava taká aká je,dopĺňam to aspoň tučnými jogurtami,smotanami a keksíkmi,keďže čokoládada nesmie.No mne v pôrodnici múdre povedali,že jablká jasné,len ošúpať a malinká mala záchvaty plaču.Citrusové ovocie,to nie,tosom čítala.Tak jedine tie banány,len aby zase nezapekali.Musím aj ja skúšať postupne pridávať,ale to by sme fakt nemohli nič.veď ani soliť,vegetiť ani nič.
A to som zteda vôbec netušila,že ešte aj čerstvé pečivo nadúva 😠 .
@pohodacka no veď to už mi jednodňový chlieb a rožky lezú krkom....ale to mám odskúšané, že keď som si dala čerstvé....tak malá preplakala celý večer.....a a ja tak zbožňujem chrumkavé rožky....a teraz môžem žuť len tie odstáte vechte...
my chodíme von každý deň minimálne na hodinku.....nám pri prepúšťaní primárka hneď kázala chodiť von.....a už v deň prepustenia.....že nie je nad to keď sa bábo vyspinká na čerstvom vzduchu.....že aj keď mrzne.....aspoň, že nie sú vo vzduchu bacily.....tak mi chodíme v každom počasí a teda malá si kočík užíva....hneď ako ju do neho položím....v tom okamžiku spí....takže nababuškať a vyraziť do terénu 😀
@pohodacka a k tomu hneď na prvej poradni sa ma dokyna pýtala, že či s ňou chodím pravidelne von......a keď sa mi naozaj nedá ísť....tak ju aspoň vystrčím na balkón 😀
@crazybabenka to je fakt sila s tými doktormi,tiež si myslím,že by jej prospel čerstvý vzduch.Veď neni nad to!Nechápem,prečo nás takto drží.Len v jednej izbe,kúrim tu na plno nejch jej nie je zima,síce smekúpili zvlhčovač vzduchu,ale nedá sa to porovnať s čerstvým vzduchom,dnes už ma hlava bolí.Ak ochoriem,tak jej to pôjdem asi vysvetliť.A to hlásia oteplenie na 15 stupňov pomaly a ja tu za oknami.Pritomkeďideme k dr,síce na aute,ale aj tú chvíľku keď sme vonku je spokoná a potom spinká .Ach tí doktori 😠
@pohodacka normálne ju daj do kočíka a choď von....nie nadlho....najprv na pol hodinku....určite jej to urobí dobre 😉
@crazybabenka vieš čo,myslela som na to,ale bývame celkom blízko dr,nechcem aby ma zbadala a nadala mi,že som nejaká nezodpovedná ☹
@pohodacka juj škoda....to ti teda nezávidím....celé dni doma....ja sa na kočíkovanie teším viac ako malá.....aspoň chvíľu sa dostanem von s bytu 😒
@pohodacka ja som rada, ze mame tie tri mesiace za sebou, uz je to lepsie.....teraz o 24,4,6hod..........pre mna je 6hodin este noc tak preto som Ti to tak rozpisla...........pre Teba mozno uz den............dlho som si zvykala, ze v noci vstavam kazde tri hodiny..........teraz jej dam cumlik a bud spi alebo kuka a vtedy ju idem krmit..............konecne sme uz dve noci prespali 6hodin...........snad sa to nepokazi ked som to prezradila..........a ak Ti mozem poradit nauc sa krmit po leziacky.........je to obrovsky relax.............mala som strasne bolesti chrbtice a manzel mi pomohol najst polohu..........teda neviem kde k tomu prisiel...........dlho trva kym si na seba zvyknete.........hlavne nezabudaj jest a oddychovat, lebo mozes ochoriet ked je obdobie chripky..........
@pohodacka no hrozno som raz skusila a bolo o program postarane............ano pisu aku bohatu stravu jest a tolko veci nafukuje, do teraz obmedzujem.......a jablcko si osup..........boze kolko si pribrala ked tak rychlo mas svoju vahu............ja 20kg a treba este 6kg, staci aj 4kg, bola som velmi chuda, mala som len 46kg tak nech mam aspon 48kg
@buba78 veď som tu ako taký väzeň.mi to lezie na nervy.Cez balkón sem svieti slnko a ja tu zavretá.Že malá mala nízku pôrodnú hmotnosť,tak preto.Zajtra ideme na poradňu,tak sa spýtam dr.Veď sa ma otepliť a ja tu jak...Malinkej by sa von páčilo.Pribrala som 9 kg,tiež som takej postavy ako ty 😀 ,taký kúštik,mala som 48 keď som otehotnela,teraz 49 aj niečo.Mohlo by to zostať,lebo malá ma o chvíľku dobehne 🙂 .
@crazybabenka ani nehovor,tiež sa tešíém viac ako malá,už je kočík vychystaný,len my sedíme doma.Straaašne ,ale fakt straaašne sa teším keď nám dovolí aspoň na pol hodku,sa budem vznášať po tom chodníku 🙂

@pohodacka no dokyna mi povedala tak....že prvé dva mesiace sa spevňuje detičkám brušný lys....a keď tak strašne tlačia a nedarí sa im....tak sa potom vyčerpajú a nevládzu sa poriadne vyprdkať a vykakať....potom im pomôžu kvapky (espumisan.....), masáže bruška, cvičiť s nožičkami.....a keď už nič iné tak rektálna rúrka.....nám to veľmi pomáha pri kolikách