icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
19. mar 2011

no tak baby .... hlásim príchod s nemocky.....vo štvrtok nás hospitalizovali.....lebo malá všetko čo spapala vygrckala ☹ ....už je to našťastie v poriadku 🙂

pohodacka
19. mar 2011

@crazybabenka bože moja,akurát som chcela písať,že si dlho nepísala.Moja zlatá Paulínka,čo si už tá vytrpela... ☹ A zčoho to mala?Ja chytám tiež hisáky,lebo skoro každý deň-aj keď nie po každom jedle,ale každý deň raz určite malá grcká,ale to sú vodopády a prezliekame od plienky až po perinku všetko.Aj dnes už grckala.Chudiatko Paulínka,aj schudla,čo?

crazybabenka
autor
19. mar 2011

@pohodacka presne takéto vodopády...proste vygrckala všetko čo spapala....aj keď sme jej dali UM aj čajík....proste všetko išlo preč....a taký plač....že až srdce trhalo....a zaspinkala len od vyčerpania s plaču....aj to na desať minút....a znovu plač....do nemocky sme išli s podozrením na slepé črevo....ale našťastie to bol "len zápal žalúdka"....ktorý už sama "prechodila" lebo to už mala 2t. .... idem podať podnet na úrad pre dohľad.....lebo už to mala vtedy keď sme boli na pohotovosti....a ona nás odbila s kolikou.....a malá s toho mohla mať crounovu chorobu......ja to tak nenechám

crazybabenka
autor
19. mar 2011

@pohodacka keď to nemá po každom papaní....tak sa nemusíš báť....to len viac zjedla....ako sa jej zmestilo do bruška 😉

crazybabenka
autor
19. mar 2011

takéto bolo moje dievčatko v nemocke statočné

crazybabenka
autor
19. mar 2011

@pohodacka ešte čo som čítala stranu do zadu.....laktačnú krízu som mala aj ja.....ja som vtedy nemala celý deň ani kvapku....našťastie som mala kopu v mrazáku....teraz mi tak chýba niekedy na jedno papanie....a to vždy rozmrazím....zásoby sa síce míňajú.....ale mliečko rastie.....a keď nie....no tak bude jedno papanie s UM....no bože....dokyna mi povedala....že mliečko je najlepšie materské....ale keď to proste nejde tak to nejde....a je pre maličké horšie depkujúca maminka ako UM....aj keby mala na to jedno papanie len do materské....tak je to pre bábo super

pohodacka
19. mar 2011

@crazybabenka bože ja sa na tú fotku ani nemôžem pozerať!!!!!!O to horšie,že malá mala dnes vodopády už tretí krát a to ani nepapala poriadne.Už mám nervy v riti.A ty neváhaj a sťažuj sa,špiny jedny,keby to boli ich deti,tak by sa inak starali!!!!!Moja zlatá statočná Paulínka,je mi do plaču,ani sa už nepozriem na tú fotku.Čo jej dávali,infúzie?

tinara23
19. mar 2011

@crazybabenka joj bože, krpka malá a už si musí toľko vytrpieť 😔 Ale jasne netreba sa dať, treba sa sťažovať, lebo naozaj niektorí doktori to vyslovene odfláknu 😠 Dúfam, že už bude iba dobre a, že už si to budete spolu iba užívať. Nad nami v paneláku majú teraz malé týždňové bábo, tak si ho trošku v noci užívam, občas ho počuť ako si mrnká 🙂

crazybabenka
autor
19. mar 2011

@crazybabenka našťastie sme sa infúzkam vyhli....dostávali sme ryžový odvar....a postupne sa pridávalo aj MM bruško sa ukľudnilo a prestala grckať.....teraz ja papám probiotiká.....aby sa dostali do mliečka....a v stredu na poradni dostaneme probiotiká pre maličkú

crazybabenka
autor
19. mar 2011

@pohodacka sama sebe som si to poslala 😉

pohodacka
19. mar 2011

@crazybabenka moje malé zlaté,hlavne aby už bolo všetko v poriadku.Ešte je len malinká a už má koľko chorôb za sebou.Chvala bohu,že nebola na infúziach ,známa tak mala malinkého na infúziach a priviazaného opostieľku tú rúčku,aby s ňou nemykal.Strašný pohľad ☹ ☹

janemari
19. mar 2011

@sliver no ja by som sa po kocke ani neunuvala 😀 Ja ked tak naraz a minimalne polovicu 😝 Aj vcera na obed palacinky,do toho pernik,zase palacinky a dnes sme si urobili horucu cokoladu,najpr som ju zajedala pernikom a potom palacinkou z nutelou 😀

janemari
19. mar 2011

@crazybabenka tak to je sila co vsetko mala uz prezila od narodenia.Ale je to velka bojovnicka a verim,ze uz bude v poriadku.

crazybabenka
autor
20. mar 2011

@janemari
@pohodacka ale už konečne aspoň viem s čoho to má.....s tej sprostej angíny čo som mala pred pôrodom....ostali jej v telíčku nejaké zápalové....neviem čo....a to jej teraz robí šarapatu....ale dobre, že to už vedie....a idú ju sledovať........a čo ma potešilo....povedali, že musím mať dobré mliečko a dávať jej veľa protilátok....inak by sa s toho bez antibiotík sama nedostala .... tak som bola taká rada......a dnes ma slniečko odmenilo takým krásnym úsmevom že až mi slzy vyhŕkli....pomrnkala si v postieľke....že mama daj papať....a keď som k nej prišla tak dala taký úsmev....že keby nemala ušká....tak sa smeje okolo celej hlavinky 😀 moje zlatino krpaté

pohodacka
20. mar 2011

@crazybabenka jéééj,to je milunké.Presne ,nie je nad ten krásny detský úsmev 🙂 .Neviem ako sme mohli bz tých pokladov doteraz existovať,čo? 🙂 Aj keď občas trošku pojedujú,nevadí..

janemari
20. mar 2011

@crazybabenka uzila si si uz toho dost a zasluzis si konecne pocit stastia,aby si si konecne mohla vychutnavat materstvo.
Mne sa to uz krati,jeden den som v pohode fungujem ako perpetum mobile a na druhy zase som jak skapaciny.Najviac mi vadi ze ma vsetko boli ked lezim a chcem sa otocit,to je utrpenie.A o spanku ani nehovorim 😖 chodim v noci stale na wc,aj ked si poviem,ze nevstanem musim,lebo ma boli cele podbrusko tak musim vstat a samozrejme ze ked mozem spat tak ja som uz pred 6.00 na nohach 😒

sliver
21. mar 2011

@crazybabenka ☹ moje to som tu dva dni nebola a ..... ale hlavne že je už dobre a lieči sa to!!!

@janemari - tak to má riadne sladké chute... mňa ešte len čakajú 😉 u mňa sa len začínajú po troške objavovať lebo som 5 mesiacov nemohla sladké ani cítiť...... no keď to prepukne to bude 😀

janemari
21. mar 2011

@sliver tak to sa tes 😀 ja som na zaciatku len slane a kysle,samu kyslu kapustu a podobne a teraz sa neviem dopchat sladkeho.Doslova zajedam sladke sladkym 😅 Ale snad to bude v poriadku,len po porode si budem musiet davat pozor,lebo ked budem kojit a budem jest sladke tak mala bude hyperaktivna a kto to potom s nou vydrzi 😎

pohodacka
22. mar 2011

Ahojte babule,len tak pozdravííím,je krásne,tak pôjdeme na vychádzku.Môžme na dlhšie,pribrali sme ďalších 640 gramov,pani doktorka nás veeeľmi pochválila 🙂 Za chvíľku takto dobehneme všetky deťušky a že nízka pôrodná hmotnosť 😀 .Veď to moje dieťa aj mňa spapá za chvíľku taká je to hladoška.

sliver
22. mar 2011

@pohodacka 😀 😀 😀
parádička, nech len rastie princeznička malá, aj ja pôjdem von ale až tak okolo obeda, nech sa ešte trošku oteplí a šup šup na vychádzku... ale je naozaj krásne, tešíííím sa

pohodacka
23. mar 2011

@crazybabenka ty si mala angínu...nevieš či simôžem dať keď kojím nejaké tie cumlavé tablety-septolete alebo tak?Začína ma bolieť hrdlo.Kým nemám horúčku by somto chcela odohnať.Do prdele,sto rokov som nebola chorá a teraz,keď som 24 hodín pri malej 😠 A ešte som chcela-ako často ti papá Paulínka?Moja hladoška aj každú hodinu,stále je hladná,už som normálne nešťastná z toho.Ani nič nespravím,lebo spinká takpol hodinu,potom plačká-je hladná a potom ju bolí bruško.Dali nám Sab simplex,ale neviem neviem.dr povedala,že to nevadí,že mám jej dávať aj každú hodinu ak je hladná,ale mne sa to zdá prehnané už,či???
Buba čo povieš?

petuska123
23. mar 2011

tak baby testla som a ideme na IVF....

sliver
23. mar 2011

@petuska123 - si nevydržala ☹ ☹ ☹
moje to je škoda.......

pohodacka
23. mar 2011

@petuska123 IVF víde určite,je istejšie,spoľahlivejšie ako IUI,tak do toho a držíme palce 😉 .

janemari
23. mar 2011

@petuska123 ☹ ale zase na druhej strane sa netrapis ci ano,alebo nie a mozes sa plne sustredit na IVF.

Moja poradna dnes dopadla ok,mala ma 2600g a zatial vsetko v poriadku.Dalsia kontrola o tyzden,ak by sa nieco dialo tak utekat do porodnice. 😅

crazybabenka
autor
23. mar 2011

@pohodacka 1. mne cumlavé neodporučili....mala som tantum verde na kloktanie
2. Paulínka papá cca každé 3 hodiny.....niekedy každé dve....ale myslím si, že je to pri každom bábu indi vindi
3. my sme úplne vysadili aj espumisan aj sab simplex....v nemocke nám ho zakázali dávať....a myslím si...že je jej lepšie...že sa aj lepšie vyprdká....tá doktorka v nemocke mi hovorila....že u niektorých detičiek to síce pozbiera maličké bublinky....ale spraví s nich jednu veľkú.....a tú nemôžu dostať von a to je ešte horšie
4. no a konečne sa ideme pochváliť....dnešná poradňa 4500g a 55cm....nafasovali sme nutrilon na dokrmovanie....lebo mliečko z mrazáka dochádza....a potrebujem na jedno kŕmenie

crazybabenka
autor
23. mar 2011

@janemari to je už poriadne veľká babizňa 😀

pohodacka
23. mar 2011

@crazybabenka veď to,človek nevie čo má robiť.Uvidím či aj ja nevysadím tie kvapky.Dr mi ale ešte doporučila probiotiká infant dophilus,je to vraj super na všetko,aj na imunitu a viac vecí,je to aj na nete,som to pozerala.Gratulujeeeeem k váhe Paulínky,no vidíš,super!!!Ja mám mlieka momentálne našťastie dosť,poradímti čo mi veľmi pomohlo-čaj LEROS pre dojčiace matky.Som si ho dala večer a v noci som sa zobudila ako ma bolia prsia,nalievali sa mi a zostali jak kamene.A malinká už nemá vôbec koliky?
@janemari gratulujem k fešande!!!

janemari
23. mar 2011

@crazybabenka to teda hej,ani nie tak tazka ako si myslim,ze bude dlha.Lebo ma tlaci na vsetky strany,ma malo miesta.To bude dlha po otcovi ako modelka 😀 ale ked si predstavim,ze ked som lezala v nemocnici mala len cca 850g tak teraz je uz poriadna baba.Takze do porodu ratam,ze bude mat cez 3000g 😎

janemari
23. mar 2011

@pohodacka dakujem no fesanda,ja sa ozaj zasmejem ak to bude fesak 😀