icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

janemari
30. mar 2011

@pohodacka no veru vyzera to tak ze cakame na termin porodu 😕 dokina povedala ze stichy nechame este 2 tt co by znamenalo ze to vyjde na vyberanie stichov tyzden pred riadnym terminom porodu a potom to uz bude chciet dotiahnut do riadneho terminu. Tak najprv ma krpana potrapila a teraz ju est aj prenasat budem ci ako 😀 Akedze sa ma narodit tesne pred velkou nocou tak bud budem na sviatky v nemocnici ,alebo to nechaju az po velkej noci 😨

pohodacka
30. mar 2011

@janemari no hovorím 😀 .Nevadí,ja tento sviatok teda vôbec nemusím.Tak si ešte pooddychuj pekne,priprav malinkej nové bývanie ...nakoniec jej budeš vďačná,že ešte počkala,nebudeš mať stresy,naháňačky,ale pekne všetko v kľiude pripravíš.Ja som inak mala skoro presne také isté bruško ako ty.Zo zadu by ani nikto nepovedal,že som tehotná.Pribrala som všeho-všudy 9 kg a už sú fuč.Len jazva zostala a hnedá čiara cez brucho 🙂 .

janemari
30. mar 2011

@pohodacka jeee tak to si ma potesila,ze kila su uz fuc.Dnes som stretla aj byvalu kolegynu a ta mi hovori,ved ty si ani nepribrala vela,skoro nic,ze? A aj mne sa to pohybuje okolo 10kg.Ako mala pribrala tak aj mne vaha isla hore,ale zase co sa tyka bruska a vzhladu tak to vobec nevidno. A ja sa tesim a som malej vdacna uz za to,ze mi dala dalsi tyzden aby som mohla dopripravovat bytik a ak sa naozaj nic nestane tak vsetko bude nachystane a ja si stihnem este aj oddychnut resp.pomoct mame upratat a pripravit na velku noc,kedze vianoce neboli skoro u nas ziadne 😒

pohodacka
30. mar 2011

@janemari jasné,teraz si všetko pekne vynahradíte 😉

crazybabenka
autor
30. mar 2011

@petuska123 drž sa moja....veľa šťastia

crazybabenka
autor
30. mar 2011

@pohodacka no ja používam zatiaľ pampersky....v tescu bola akcia....tak sme mali dosť veľkú zásobu....ale už prechádzam na tie tesco gaga a lidlovské.....sú super....a malá nemá na nich žiadnu reakciu.....ale na noc dávam stále pampersku.....

pohodacka
30. mar 2011

@crazybabenka vieš čo,ja ani tie pampersky nevidím najdokonalejšie.Veľa krát presiakli až na pančušky,keďže náš chrúst máva teda riadne kakanie 😀 ,zase sa platí asi len za značku.veľa báb chválilo tie z lídla,musím tam ísť dnes alebo zajtra pozrieť a skúsim.Len aby jej nevadili ☹ .

janemari
30. mar 2011

Tak ja mam uz 3 jake plienky z lidla,huggies a aj pampersky tie som kupovala ako posledne,stali 68ks/7.50€. Ale uvazujem aj nad jednymi co maju u nas v drogerie ale neviem ake su kvalitou. Viacere mi odporucili tie z drogerie DM Babylove ze su velmi dobre a hlavne cenovo pristupne,len u nas tato drogeria nieje ☹ Prave sa chystam robit dolky,este som ich sama nerobila resp.cesto tak som zvedava co z toho bude 😀

crazybabenka
autor
30. mar 2011

@pohodacka len tie lídlové sú strašne veľké.....ja mám tie 4-9kg....a malá ich dobre že nemá pod pazuškami 😀

pohodacka
30. mar 2011

@crazybabenka a to menšie nemajú?

crazybabenka
autor
30. mar 2011

@pohodacka no menšie som zatiaľ neobjavila 😒

pohodacka
30. mar 2011

@crazybabenka no moje nervy,to moje dieťatko bude mať až na hlavičke. 😀 Musím pozrieť či nenájdem,a ak nie,vyskúšam nejaké tescáče.

crazybabenka
autor
30. mar 2011

@pohodacka no veď toto.....uvidíte 😉

buba78
30. mar 2011

@pohodacka davam ju na brusko cez den ked som pri nej a je aspon hodinu po krmeni.........ale moc nechcela byt len tak pät minut.........az od styroch mesiacov sa jej to zacalo pacit..........kupila som si aj ja ten dophilus........je to lacnejsie ako biogaia...ta mi vysla tak na 10dni a stoji 11eur..........plienky som pouzivala pampers a potom sa mi zdali coraz tensie hlavne ku chrbatiku tak kupujem v dm babylove..........sestra ich pouzivala..........super, ze mate mrazacikov.....my nic...uvidime co cas ukaze ci sa dame do toho.......asi to nechame na nahodu

pohodacka
31. mar 2011

@buba78 ja som ju včera dala na bruško a vydržala tak dve minúty,začala vytŕčať riťku,jedovať sa,plakať,tak somju zobrala.Normálne sa bojím napísať baby,ale musím,hlavne tebe ,že myslím,že si kúpila dophilus dobre.Fúú,bojím sa,že prerieknem,ale našedieťatkoprespalo v noci skoro 5 hodín keďže nemalo bolesti-potom vstala,bezbolestne sa vykakala,dokonca dva krát posebe a tak,že sme komplet prezliekali až od ponožiek aona ani nemukla,dokonca jej to bolo náramne vtipné,tak sme sa s mm smiali na nej ako sa smeje.Pane Bože,dúfam,verím,že to nebola náhoda,ale zlatý dophilus.Verím,že aj tebe pomôže.Ráno zaspinkala o šiestej a ešte ťahá...
Dávaš to na lyžičku?Ja som dávala,ale vyplúvala to,takdávam do striekačky,vstreknem a ona ani nevie ako to popapá šikovno 😉 .Využívam striekačky čo zostali zo stimulky.

bbtina
31. mar 2011

juuuj dievčatá, ja už sa normálne teším na tieto starosti 🙂 aj keď to dá zabrať.

Ozik, teraz som v 13tt a mám pocit ako by mi sfúklo bruško, normálne som mala pocit, že pred týždňom bolo väčšie, myslíte že to bolo aj kvoli OHSS (miernemu), ja neviem a možno sa mi to len zdá

pohodacka
31. mar 2011

@bbtina neboj sa,to boli len hormóny,bola si z nich nafúknutá.To sa akoby vstrebalo a teraz je len tvoje bruško.Aj ja som to tak mala.Vyzerala som na začiatku tehotenstva ako v 5.mesiaci a potom sa to stratilo.Takže pohoda,kľúd a užívaj si tehuľkovanie.Niekedy normálne spomínam aké to bolo krááásne obdobie.Aj keď teraz je krajšie.

buba78
31. mar 2011

@pohodacka ano davam to striekackou z nurofenu............je dobra.........rozpustam to v 2,5ml prevarenej ochladenej vody...........my stale mame vecer problem sami kakat.........boze snad uz dnes sa sama......cely den nekaka a vecer sa potom puci a place.................super, ze Vam to pomohlo.......drzte sa........po kolkych dnoch to zacalo zaberat

buba78
31. mar 2011

@bbtina ty cakas dvojicky....ako sa drzis.....neboj brusko bude take velke, ze Ti bude zavadzat........doteraz si mala OHHS? ano z neho si prifuknuta

sliver
31. mar 2011

@bbtina - ja som bola nafuknutá z OHSS, potom sa to stratilo a bola som normálna a potom začalo vytrčať už to tehu bruško 😉
si ma veľmi potešila že si k nám zavítala 😉

baby ja som dnes bola s kamoškou v Tescu, začali tam dnes výpredaje 50-70% na oblečko, no to bolo..... keby nás niekto sledoval čo sme tam s kamoškou dovádzali 😀 😀 😀 vešiakov sme mali v rukách toľko že sme to nemohli udržať a potom sme to museli riediť 😀 😀 😀 ale paráááááda krásne veci som nakúpila za polovicu, niečo zatretinu, úžasnéééé, iná radosť!!!!

pohodacka
31. mar 2011

@buba78 ja to riedim mliekom,nastriekam do tej odmerky a idem.Mxslím,že to zabralo presne po týždni.Nepamätám si presne či som začala v stredu alebo vo štvrtok.Na nete som ale čítala,že ako u ktorého bábenka.U niekoho za dva dni,u iného za desať.Nám teda za 7-8.Diki moc,dúfam,že to bude len lepšie aj u Vás.Straaašne Vám to prajem,keďže viem ako to je keď sa celá bordová pučí.. ☹
@sliver tak supeer,v tescu mávajú pekné veci.Ja už teraz zisťujem,že veľa vecičiek nemám šancu využiť,tak opatrne 🙂 .

buba78
31. mar 2011

@sliver veru opatrne s nakupovanim.........vzdy je to osial.........potom Ti bude luto, ze to mimco nenosilo alebo malo........ozaj rada ak este nemas baldachym ani si nekupuj.......je to lapac prachu a to mesacne pranie a zehlenie je katastrofa.....a este ak si budes kupovat obliecky na vankus a perinku daj si pozor ake mas rozmery........tie sety obliecky-vankus-paplon-hniezdo-baldachym su polske a mensie ako slovenske.....pekne som sa okaslala.......da sa kupit hniezdo aj samotne.........aj tak druhe obliecky budu inej farby........drzim palce

sliver
31. mar 2011

@buba78 - jéééééj dakujem za rady, ja mám v pláne kúpiť tu sadu aj s perinkou a vankúšom celú sadu tak ked to spolu predávaju malo by to sedieť.... baldachýn som dlho dlho nechcela no akurát som ho zase začala zvažovať lebo máme v spálni dosť silné lampičky ktoré vlastne svietia stále tak aby mala z toho tieň..... aby jej to tam nesvietilo do postielky....
nakupovanie je iný ošial, našťastie som až doma chytila nervy že som toho mohla zobrať viac.... ale pravda je že ešte len začínam... tak sa radujem prvým kusom a dosť vecí kupujem aj až 3-6m a zvažujem že najbližšie si urobím zálusk na 6-9m 😉

bbtina
31. mar 2011

@pohodacka
@buba78
@sliver
no tak super,lebo mne sa to už zdalo divné, ale teda ináč aj tak mi skoro vykúka bruško, je pravda, že sú tam dve,takže asi musí-. No myslím, že to bolo OHSS, lebo hoci som mala len 4 foliky, tak pri každej kontrole na sone ma upozorňovali na zväčšené vaječníky, mali až 7 cm a sranda je , že ma boleli len ráno, keď som vstávala a okrem toho a nafúknutého bruška, tak som nič nepociťovala 🙂

Sliver ja som dneska v Tescu tiež neodolala, ako sorry ale 2 čiapočky za 2,75..no nekup to, tak aspon také drobnosti sme pokupili 🙂))

crazybabenka
autor
1. apr 2011

@sliver bacha na tie rozmery 3-6 ....0-3.....prídeš na to že nie je všetko zlato čo sa bliští 😀 napr. pri čiapočkách v Tescu....s našou malou musíme skúšať.....0-3 sú jej malé alebo len také LTT.....a 3-6 sú jej zase veliké....takže nekupuj priveľa potom ti bude ľúto ako mne keď odkladám do krabice veci.....ktoré ani nemala oblečené

sliver
1. apr 2011

@bbtina - buď rada že mali len 7cm 😉 ja som si odžila ked mali 10 a až plakala som pri tom.... neboj bolo to z toho a užívaj si krásne tehotenstvo!!! nech len bruško vykúka, veď máš sa čím chváliť 😉
jo odolať bolo ťažké...... no nekúp to......... ale dávam si pozor aby som toho nemala veľa....... budem sa musieť radšej zamerať na také praktické veci lebo pri oblečení sa nedá odolať ;) pri vaničke nie je čomu odolávať 😀 😀 😀

sliver
1. apr 2011

@crazybabenka - čiapočku mám našťastie iba jednu a tu som kúpila včera v takej sade pre novorodenca....
tvoja maličká ma väčšiu hlavičku či ako??? či ti to iba v tescu nesedí? v iných obchodoch ti sedia čiapky?

crazybabenka
autor
1. apr 2011

@sliver nieee mám úplne "normálnu" hlavičku....presne podľa tabuliek 😀 ale tie tescové sú pre také mini pidi bábená....asi tie anglické bábená sú menšie alebo čo.....v ostatných skúšam tiež....a ak ti môžem doporučiť....tak kupuj tie .....čo sa dajú zaviazať na šnúročku.....naša síce neznáša keď jej ich viažem....ale tie bez šnúročiek.....jej "behajú" po celej hlávke.....raz ich má v očiach....potom jej úplne zlezú....no nervy

sliver
1. apr 2011

@crazybabenka - 😀 😀 😀
jo mám zálusk iba na šnurkové 😉 ale teraz mám vlastne jednu, kupim ešte jednu 0-3 a ostatné budem kupovať potom s maličkou... veď sa narodíme v lete 😉
ináč veľkosti 0-0 ani nekukám a asi ani nič nekúpim...... to mi bude asi zbytočné, nie?

pohodacka
1. apr 2011

Ono je to s tými vecička,i ťažko.Mne radili,že nemám kupovať,resp.minimálne vecičky na 0-3,lebo to nevyužijem,tak som viac kupovala 3-6.Neluška sa narodila malinká a všeetko nám bolo veľké,museli sme dokupovať.Takže je to také...jasné,že treba mať zásobu,ale najlepšie potom keď sa narodí a budeš vedieť aká je veľká a tak..