icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
1. apr 2011

@sliver no nám sa už s pohoďáčkou hovorí....ale aj my sme nakupovali všetko čo nám prišlo pod ruku.....tým krásnym vecičkám sa proste nedá odolať 😀 0-0 je diskutabilné....ja by som zatiaľ nekupovala....potom uvidíš....aká sa maličká narodí.....lebo ak budeš mať poriadny kus ženy.....tak jej to vôbec neoblečieš

sliver
1. apr 2011

@pohodacka , @crazybabenka
jojo ťažko sa odoláva tým vecičkám 😉 a ešte v tejto super mene euro.... si človek poviem však len dve ečka, však len tri ečka, však len štyri ečka a príde k pokladni a skoro omdlie ked si to celé preráta na SKK 😀 😀 😀
máte aj nejaké typy čo netreba? ako napr. buba písala o baldachýne, či ste sa vy stretli s niečim čo už teraz viete že ste nemuseli kupovať....

pohodacka
1. apr 2011

@sliver no ja som napríklad kúpila za 1000 sk (mne je lepšie v korunách ) perinku-klasickú.Plus som mala ďalšiu,staršiu od kámošky a ešte som kupovala dve zavinovačky.Tú tisíckorunovú novú perinku som mala možno 2 x u doktorky,takže myslím,že mi je zbytočná.Lebo ako malá rastie,stále mi vykopáva nožiny,takže o chvíľu budeme bez.A doma ju mám stále v zavinovačke alebo tej staršej perinke.Ďalej mám zbytočné vetrovky-2 kusy a asi 7 teplých súpravičiek.Teraz sú jej veľké a budúcu zimu ich neoblečie.Ale to sme dostali.A ty budeš mať letné bábenko,tak je to iné.Čo práve využívam najviac sú klasické pančušky.Máme všeliaké tepláky,elasťáky,rifličky,ale to má všetko pevnú gumu a neni nad pančušky,gumička taká jemná akoby žiadna.A sú akurát,nie je jej ani zima ,ani teplo.Krátke bodynko,na to košieľka a sme spokojní.Dupačiekmám veľa,ale znervózňuje ma to množstvogombíkov-cvočkov keď ju prebaľujem.

crazybabenka
autor
1. apr 2011

@sliver no u nás perinky veľmi nezabodovali.....používali sme ich cca 3týždne....malá v nich nechcela byť....aj my máme kopec somariniek....na pevnú gumu....ale malá ich nemôže mať kvôli boľavému brušku.....takže tiež pančuškujeme....alebo dupačkujeme

pohodacka
1. apr 2011

@sliver a my máme ešte zbytočné dudlíky 🙂 ,Nelku nie a nie na ne naučiť. 😉 Hlavne sa vyzbroj plienkami,tie nie sú nikfy navyše 😀 .

sliver
1. apr 2011

@pohodacka , @crazybabenka
no ja mám v pláne kúpiť túto perinku http://www.babooz.sk/detail/perinka-motylik-cer... a potom budem mať jednu zavinovačku takú čo býva v sade s obliečkami a baldachýnom.
Som uvažovala že túto peknú budem mať k dr. a tú obyč. zavinovačku doma.... a ved bude teplo, chudatenko nemusí sa pariť v zavinovačke....
Ďakujem za rady, ak vás ešte niečo napadne budem rada 😉

sliver
1. apr 2011

@pohodacka - no to som tiež uvažovala že kupim iba dva na začiatok od Aventu 0-3 a potom uvidím.... lebo že niekoré deti nechcú..... a ja budem rada ak nebude chcieť lebo že potom sa zase veľmi ťažko odučia.... ved nemusí mať každé mimčo dudu v ústach 😀 😀 😀
plienok mám asi 50 ale to preto lebo ja idem používať látkové plienky, takže u mňa budú plne v obehu 😀 😀 😀

pohodacka
1. apr 2011

@sliver nám dala draj sladký prášok,to aj vyčistí pusinku keď zostáva biela po mliečku a ani tak nemám šancu ,aby mi dudu zobrala,bude plakaaaať a jedovať sa a vyplúúúvať.
@crazybabenka inak dnes som kúpila plienky gaga v tescu,no a musím zaklopať-nič im nechýba 😉.

janemari
1. apr 2011

Uff ale ste sa rozpisali az sa mi oci zaparili kym som docitala 😀 Ako vidim mate nakupne horucky 😎 No ja som nastastie pokupila len par veci.Preco nastastie?Lebo mi poslala za krabicu sesterka,nieco som dostala od znamych a uz teraz viem ze z toho ani polovicu nevynosi.A co sa chuda starka nastrikovala svetrikov a nakoniec je uz teplo tak ich ani neponosi ☹

crazybabenka
autor
2. apr 2011

@pohodacka ja ich mám tiež....ja som s nimi spokojná....a aj segra....Ninuška s nich nikdy nemala zaparenú riťulku....
Dnes idem na záťah do tesca....som zvedavá....aká garderóba nám zase pribudne.....lebo už vyše polovice dupačiek sme museli vyradiť.....malá sa neťahá do šírky ale do výšky..... 😀 už je dlhá ako týždeň pred výplatou 😀 .....a všetky dupky majú krátke nožičky 🙂

crazybabenka
autor
2. apr 2011

juj baby.....včera mi došli zásoby môjho mrazeného mliečka.....a prvý krát sme dokrmovali nutrilonom.....ste mali vidieť tie xichty.....malá ho za toho otca nechce.....naveľa naveľa....vypila 30ml a protestne zaspala.....zobudila sa.....až keď som mala odsaté moje

pohodacka
2. apr 2011

@crazybabenka no ešte šťastie,že si už mala.Tohoto sa obávam aj ja..že mliečko dojde.Mám pripravenú bebu aj nutrilon.Ale to je vraj pre bábenká nie moc dobré-vracajú sa koliky a tak..no ale čo narobíme ak bude treba.
Ja som mala včera hyster.záchvat.Malá keď papá,ponáhľa a zabehne jej.Ale včera tak,že nemohla chytiť dych a ja som vrieskala na celý byt,ešte aj na chudáka mm,ten sa zľakol,zdrapil malú,pobáchal chrbátik a bolo.Bože ja som hrozná,ja vôbec neviem konať v takomto strese.Ja sa tak zľaknem,až mám hystériu,no strašné.Musím saspamätať,lebo... ☹

sliver
2. apr 2011

@crazybabenka - moja už ti dochádza mliečko ☹ ☹ ☹ ale neboj ešte potiahneš, verím tomu!!!!
a ak nie, čo už.... ja mám dve kamošky ktoré kojili dva týždne a potom iba nutrilon a majú krásne zdravé detičky!!! ono všetko je asi tak ako má byť 😒

crazybabenka
autor
2. apr 2011

@sliver no mala som dve laktačné krízy....a tú druhú nie a nie rozchodiť.....zatiaľ potrebujem na jedno dve kŕmenia.....ale ťahám stále viac a viac.....takže dúfam.....že za chvíľu nebudem potrebovať nutrilon
@pohodacka ty nehysterči....treba mať chladnú hlavu....čo keby sa jej to stalo....keď nebude manžel doma.....len pekne nádych výdych....a kľud.....Nutrilon mi predpísala dokyna na poradni....keď ho máš na recept tak platíš polovicu

pohodacka
2. apr 2011

@crazybabenka ja viem,ja som sprostá,ja by som sa len rozrevala hneď a odpadla od strachu skôr ako by som pomohla.Ale už sa snažím polepšiť 🙂 .

buba78
2. apr 2011

@sliver nemas za co............moc dopredu nekupuj hlavne nohavice lebo nakoniec ich neoblecie co su tak uzke.........mala som problem zohnat rifle, kedze mame pekne stehienka ako pneumatiky michelin.......ale su na spapanie............vies ine je polske a ine slovenske.....tak pozor.........uzivaj si to nakupovanie..........my mame vela veci po sestrinej dcerke...........ale obcas aj ja saliem a nakupujem............kupte si let svetlo do zastrcky......pouzivam to v noci..........je take tlmene..........kupila som to v kauflande

buba78
2. apr 2011

@crazybabenka ani moja nechcela nutrilon HA..........je strasne horky.........nastastie som ho potrebovala dva krat

buba78
2. apr 2011

@janemari veru vela veci je zbytocnych..........aj ja som sa nastrikovala a povedala som si, ze uz viac nestrikujem.......v tescu kupes lepsie a ani chlpky z vlny nejdu........a vlna je uz moc draha

buba78
2. apr 2011

@sliver lepsie oducanie od dudky ako od prsteka

buba78
2. apr 2011

@sliver v lete Ti zavinovacka bude zbytocna ked budu take tepla ako minuly rok..........radsej si dokup veci ked budu ozaj potrebne

buba78
2. apr 2011

@sliver veru ako pise crazy nekupuj zbytocne veci 0-0 ......my sme neboli najvacsi a za dva tyzdne boli male.........ja teraz dokupujem len co treba..........setri na horsie casy, ktore pridu ani sa nenazdas

buba78
2. apr 2011

@sliver ciapocky kupuj az po vyskusani............nebudu jej sediet vsetky tipy..........po case zistis

buba78
2. apr 2011

baby mi sme sa dnes konecne vykakali bez rurky po 9dnoch..........pohodacka dakujem za tip na probiotika..dnes je 5den co ich papame.......mozno nam pomohla aj mrkvicka........davam jej ju od stvrtku po 5 lyziciek..viac nechce

janemari
2. apr 2011

@crazybabenka a pouzivas tu odsavacku z Tesca? Ja este nemam ziadnu ,vacsinou ponukaju tu Aventy ci ako sa vola ale tie stoja cca 30€€ a to je dost 😅

crazybabenka
autor
3. apr 2011

@janemari ja mám tiež AVENT s VIA systémom.....je perfektná.....s tou tescovou som nevedela odsávať

pohodacka
3. apr 2011

@buba78 supeeeeeeeeeer,to som strašne rada,že pomohli.Nelinka mala v noci zase krízu,ale za to ráno kakala sama aj za troch.Baby aké majú vaše bábiky pupočky?Mne sa zdá,že ho má malá nejaký extrémne vydutý ☹ ,ja neviem,v knižke síce čítam,že je to normálne a do roka sa vstrebe,ale našla som aj pupočný pruh..Fakt nepreháňam,má to fakt nepekné.A ako ešte nabehne keď sa naťahuje,tak to je sila,to som ešte nevidela.
Ách jaj,keď nie jedno,tak druhé ☹ .

janemari
3. apr 2011

@crazybabenka som myslela,ze pouzivas tu Tescovu,takze ako sa hovori,nie sme taky bohaty aby sme si kupovali lacne veci 😒 No uvidim co urobi este,ci budem mat mlieko alebo nie.Ved potom ked mi pojde aj mama kupit odsavacku tak snad vydrzim 😅

crazybabenka
autor
4. apr 2011

@pohodacka tak to ukáž dokyne na poradni 😒
@janemari ako aj s ňou sa dá odsávať....ale teraz....keď mi už ide mliečko "ľahko" ....keď bolo treba mliečko rozťahať....tak som normálne mala mozoľ a mliečko nič 😠

pohodacka
4. apr 2011

@crazybabenka hej hej,ukážem ☹ .

janemari
4. apr 2011

@crazybabenka ved uvidim co este urobim,ak sa mi bude chciet a dat tak zbehnem po poradni do tesca pozriet ci ju maju a rozhodnem sa .