Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@pohodacka po dva a pol hodinách intezívneho plaču som volala na detskú pohotovosť.....doktorka mi povedala, že jej môžem dať pol čípku panadolu baby.....ale keď som k nej prišla už búvala a potom už bolo dobre
@crazybabenka naše dieťa teraz spí,čakám kým sa zobudí na kúpanie a trpnem čo bude večer.
@buba78 dala nám nurofen pre deti.Váži 5850 gr,čo je riadne,ale posledný prírastok na váhe bol za tri týždne 920 gr a teraz 620 gr za to isté obdobie.Ale tak váha riadna na tri mesiace aj tak 🙂 .
@pohodacka my sme akurát utíšili....no neviem či je to ešte s toho očkovania.....alebo iné pľuhavstvo....už som s toho zúfalá ....keď ju počujem tak strašne plakať...až mi srdce trhá.....celý deň je dobre...a večer toto 😢
@crazybabenka my sme plakavali do 4 mesiacov.......ak Ti place aj pri krmeni budu to uska.........ja by som taky dlhy plac nevydrzala a bezala na pohotovost
@buba78 pri papaní neplače....ona je celý deň v pohode.....len od kedy ju zaočkovali....tak večer peklo.....ešte aj v utorok keď ju očkovali.....tak večer v pohode a spala krásne.....a od stredy katastrofa.....veď aj ja som chcela ísť na pohotovosť....ale najprv som tam zavolala.....a kým som išla urobiť čo mi kázali tak malá už spala
Ahojte maminy, prepacte ze vam tu takto leziem do temy, ale chcela by som Vam dat do pozornosti stranku Kam s detmi v Martine a okoli na Facebooku https://www.facebook.com/pages/Kam-s-deťmi-v-Ma... , kde najdete tipy na podujatia a akcie pre rodiny s detmi v Martine a okoli, ako aj tipy na aktivity s detickami, restauracie aj pre deti a vela ineho.
Sme dve mamicky na materskej, ktore robia stranku www.sdetmi.com s tipmi pre rodiny s detmi aj pre Zilinu a Bratislavu a radi privitame medzi nami dalsiu mamicku, ktora by chcela s nami spolupracovat a skratit si cas na materskej pisanim clankov pre ostatne mamicky z Martina a okolia. Robime to uz rok a mame vela fanusikov, co nam robi velku radost. Pridate sa k nam, ci uz ako pisatelky alebo citatelky? Budeme radi.
@buba78 ano boli sme u rodicov,hlavne preto aby som sa zotavila po porode a mohla si v klude vybehat urady a podobne zalezitosti.Lebo keby som bola sama tak by sa to nedalo zvladnut,kedze som na vsetko sama.Ale v podstate sme to pekne zvladli a je cas aby sme sa osamostatnili a zacali si zit vlastne zivoty.
@crazybabenka no bože moja zlatá,modlím sa ,yb si to nemala to,čo my..veď vieš..vždy večer skoro o tej istej hodine a pritom celý deň je ukážková.Nelka už viac neplakala po očkovaní,ani v noci,ani dnes.Tak neviem,či to máte z toho.Možno každé bábo to inak znáša..držím palce nech je Paulínka už večer spokojná.
@pohodacka ja už mám čím ďalej tým väčšie podozrenie, že máme to čo vy a nebude to z očkovania......síce sa to objavilo po očkovaní.....no uvidíme....čo nám povie v pondelok doktorka
@crazybabenka no to držím palce,aby to nebolo ono.My sme sa už za to niekoľko krát aj s mm pohádali,ono je to fakt na nervy,aj keď potom ti je to ľúto,ale v ten moment keď už nevládzeš s nadrapovaním na rukách,nič nepomáha,tak ti nervy prasknú.Potom sa z ničoho nič ukľudnila?Baby moje,dnes nahodím malej len tenké šatky,pančušky a ideme na vychádzku.Teraz búva v krátkych rukávkoch pri okne a aká je spokojná.A musí mať vonku stále čiapku?Veď má hlavinu dopotenú poriadne.Má aj klobúčiky ,ale nejaké sú veliké..budem musieť asi prikúpiť.V tescu som videla zlaté.
@pohodacka jaj my v šatoch chodíme von stále.....ja som kúpila pekný klobúčik v tescu....a 2 v KIK.....a skoro ma porazilo.....tie z Kiku....kúpila som rovnakú veľkosť.....keď som jej ich potom doma dala.....tak jeden veľký a jeden akurát.....dala som ich oprať normálne na šetrné pranie a 40tku....ako všetky veci....a teraz je jej jeden malý a jeden akurát....ide ma poraziť
@crazybabenka ako moja,myslím na vás,plačkáte?Hej,v tescu som videla zlatý,zajtra nabieham.A aj do lekárne,dr ma upozornila,že bábetká opaluje aj v chládku,že majú veľmi jemnú kožičku,musia sa natierať!!!Že už chodia do ambulancie s úplne spálenými tváričkami,Najlepší že je Daylong.
@pohodacka joj musím si poklopať aby som nezariekla......už som ju skoro spiacu kúpala....až na to že sa s plačom o 8smej zobudila....ale vyriešilo to mliečko a hneď spala......my používame niveu sun kids 50tku.....ja som s niveou spokojná.....malá má všetkú kozmetiku nivea
@crazybabenka ja už som dnes kúpila ten daylong a aj ďalší infant doplhilus-Starého som musela vyhodiť polovicu,to je tiež úžas,že to vydrží len dva mesiace.To je supeer,že ste neplačkali.Možno to bolo fakt len z očkovania.Alebo len chcela trošku upútať pozornosť 😀 .
@pohodacka dva mesiace??? mne povedali, že mesiac.....no a teraz babo raď 😅 😅 😅 😅
@crazybabenka nestraaaš 😀 ,moje dieťa to užívalo ako keby nič 😠 .
@pohodacka
@crazybabenka baby dali ste si dievcata zaockovat proti rotavirusom?...... my sme........vela ludi je proti, ale som rada lebo sestrina dcerka 22mesacna to teraz prekonava.........bolo to strasne ako pochudla.........bola slaba a bleda az skoncila v nemocnici na infuziach.......dnes je 5 den a konecne uz lepsie vyzera........len keby uz nekakala riedko a riadne papala, aby isli uz domov..........chytila to zrejme v jaslickach.......chytit sa to da hocikde.........aka som rada, ze som nasu dala zaockovat
@pohodacka ja som nazoru radsej.......u nas jedna doktorka bola velmi proti a ked teraz vidi ako casto chodia take deti tak je uz za.......aj teraz sa mozte este zaockovat......aj ked by Vas presviedcala, ze sa neda .......bola som na jednej poradni a tam pise , ze najlepsie obdobie je obidve davky do pol roka, ale da sa aj neskor.......ma to rovnaky ucinok..radsej ano ako neskoro........a este pre informaciu....po roku ju mozes dat zaockovat proti zltacke A.....je to dobre ked pojde do kolektivu.....je to ochrana na cely zivot
@buba78 ja idem dať žltačku Ačko....ale ako mi poradila dokyna....a k nej už chodil môj manžel.....takže to nie je nejaká mládka.....ale zase ani strašne stará......že je zbytočné zaťažovať deti......keď 90% rotavírusov sa dá vyliečiť v domácej liečbe.....v tomto jej plne dôverujem....veľa detičiek jej už prešlo rukami.....a má tak narvaté....že už berie nových pacientov len po známosti.....aj nás zobrala len kvôli manželovi......je to veľmi dobrá lekárka
Ako baby,nejako sme potichu 😉
@pohodacka no....všetky asi vonku kočárujeme.....ja už sa neviem dočkať budúceho piatku.....ideme papať mrkvúúúúúúúúúúúú 😀

@crazybabenka a ako Paulínka,kedy sa utíšila?Moje zlaté ☹