Tehuľky po IVF. Pokecáte?
Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.
@nemko Vydrží...jasné, že vydrží, len ho pekne na tom ubolenom brušku pohlakaj. Normálne si skús dať nejakú diétu ako na pokazený žalúdok - piškoty, banány a veľa vody...kúp si normálne obyčajnú dojčenskú vodu a vypi aspoň 2 litre denne. To je dobre, že ti dali ten fraxik, aby si nehrozí, že kvôli zlej zrážanlivosti sa ti niečo stane. skús veľa spať 🙂 nech to nejak preletí... kedy máš ísť na sono?
@kefalinek @mysiatko dik za odpoved , skúsim to poriešiť.
@nemko - ja som mavala príznaky OHSS krátko po podaní pregnylu a to dokonca aj po IVF soft. Môj žalúdok sa totálne zbláznil - vracala som a strašne ma preháňalo, v brušku som mala nejakú tekutinu, ale nemuseli mi ju odsávať, také zlé to nebolo. Stav ako po brušnej chrípke trval asi týždeň, prísne som dietovala a žiadne mliečne výrobky. Keď som zjedla niečo nevhodné - hneď sa stav zhoršil. Doktor mi povedal, že ešte nepočul, aby vrámci OHSS aj preháňalo. Ale keby sa mi to nestalo pri 2 posledných IVF a úplne za rovnakých okolností, ani ja by som to nedávala do súvislosti. Po OPU som dostala na prevenciu OHSS nejaké injekcie na 3 dni. Potom, aj keď som otehotnela, príznaky sa už nevrátili a v 11tt bola aj tekutinka úplne vstrebaná.
@kefalinek @mysiatko @rebeka33 - mali ste tehotenské nevoľnosti? Ak áno - kedy sa to upravilo?
@maciatko31 teraz som si dala ryzu so stavou z masa a uz som isla k zemi, zajtra je tyzden co to mam a injekcie mam na desat dni, no musim vydrzat hlavne aby vydrzalo babo
zajtra mam mat menzes tak dufam, ze nepride a hcg stupa tak ako ma
@nemko 😒 Ja som jedla suchú ryžu, sucháre, slané tyčinky a špagety s troškou kečupu, to mi nevadilo a hlavne som stále pila minerálku s vysokým obsahom minerálov. Neviem, či také môžeš, ale mne to pomohlo na zastavenie prehánok.
@maciatko31 musim to vydrzat len mi je divne, ze ma nebolia prsia ani po pregnyle ma neboleli, velmi sa bojim , ze zajtra dojde menzes 😒 😒 😒
@nemko prsia nerieš, to je fakt individuálne, mńa začali bolieť až po termíne MS a to som ešte ani nemala za sebou krv na HCG, tak som mala nervy.
A čo sa MS týka - ja mám doteraz približne v čase MS také MS podobné stavy- je mi zima, mám studené nohy, pobolieva ma podbruško. Ak si mala pozitívne HCG, tak o MS fakt neuvažuj. Radšej sa snaž dať sa dokopy, veľa pi a cikaj aby si nemusela skončiť v nemocke.
Mimochodom, keď ťa to takto silno draplo - nemôžu to byť aj dvojičky?? 😀 😀
@maciatko31 vkladali 3 tak mozno aj trojicky 😀 ale povedala, ze podla hcg je tam jedno tak uvidime
@nemko no podľa HCG by som nerobila záver. Každému rastie inak. Takže možno aj trojičky??? 😀 😀 😀
@maciatko31 ano tehotenske nevolnosti ma neobisli, nevracala som alebo bolo mi stale zle od zaludka a bola som slaba ako mucha, odisli mavnutim carovneho prutika v nejakom 13, 14 tyzdni, ale napriklad v 20 tyzdni mi obratilo zaludok, pekne som z neho vsetko vyvratila, lebo to neslo zastavit
baby dakujem, no v noci ma znova chytil zaludok, ja som uz na nervy.uz tlacim do seba rozok a dufam, ze dnes bude lepsie 😉 😉 😉 mam sice kyselinu, ale to sa da vydrzat a drzim dietu uz urcite 😉
@maciatko31 mne byvalo zle od zaludka ,ale nevracala som, len mi prislo zo vsetkeho nevolno. Upravilo sa to asi tak pred tyzdnom 😀 😀 😀 .Ale hlava ma neskutocne bolieva doteraz
dakujem vam mooooc za podporu
Ahojte, nejak táto téma zapadá prachom, tak ju idem trošku oživiť. Obraciam sa na tehule v 2. trimestri - bolia vás stále prsia aj teraz, alebo to troška po 1. trimestri ustúpilo?
Dik.
@martini ja som to vedela, ze to inak dopadnut nemoze 😵 to vies, my sme len take nedockave, ale babo ma svoj rytmus.... 😉 strasne sa s tebou tesim 🙂 a odporucam objednat sa k dankovcikovi na NT scrining aj s krvnym testom na vyvojove vady... A nnechaj sa odbit u gyn a pytaj vymenny listok..... Ja jednoducho Dankovcikovi verim, a idem am v 12tt, 20tt a mozno aj v 30tt.... Aj v prvom tehu som bola a nelutujem, velmi ma upokojil.....
@katy2 pojdem. dnes mi aj moj gynekolog povedal, že sa mám objednať k dankovčíkovi na screening a testy. tak hádam mi dá tým pádom aj výmenný lístok, nech aspoň niečo málo ušetrím 🙂 a koľko dopredu sa treba približne objednať u dankovčíka? ty si už objednaná na ďalší týždeň? a ešte som sa chcela opýtať kto je tvoj gynekolog?
@martini to je super 🙂 objednaj sa cim skor, maju toho vela.... najlepsie zajtra.... Ja som bola osobnbe, lebo telefonicky je to na dlhe lakte, neda sa dovolat.....
ja idem 6.4. a hned sa objednam na 20tt na morfo....
Ale nech ta neprekvapi, v 12 tt robi NT dr. muranska vacsinou ale aj ona je dobra, inak by u dank. nerobila 🙂

@martini v pondelok som mala punkciu vody tak uz vtedy mi povedali, ze to bude tehotenstvom, ja sa s tym trapim uz skoro tyzden, po punkcii je lepsie, vcera som bola v car dali mi pichat fraxik a dohodli sme sa, ze ked bude chciet zajtra punkciu mam prist lenze cim viac saju tym viac sa tvori.ten zaludok vraj bude z tehu lebo vcera som mala ten isty problem a povedali mi, ze jedine vydrzat tak si uz dvam pozor co zjem a ako casto jem.
ja len dufam, ze sa drobec udrzi ked uz takto hnusne trpim