icon

Tehuľky po IVF. Pokecáte?

rebeka33
24. jan 2011

Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.

nemko
25. mar 2011

@martini v pondelok som mala punkciu vody tak uz vtedy mi povedali, ze to bude tehotenstvom, ja sa s tym trapim uz skoro tyzden, po punkcii je lepsie, vcera som bola v car dali mi pichat fraxik a dohodli sme sa, ze ked bude chciet zajtra punkciu mam prist lenze cim viac saju tym viac sa tvori.ten zaludok vraj bude z tehu lebo vcera som mala ten isty problem a povedali mi, ze jedine vydrzat tak si uz dvam pozor co zjem a ako casto jem.
ja len dufam, ze sa drobec udrzi ked uz takto hnusne trpim

nemko
25. mar 2011

@martini ano mam aj ohss dobre si pisala

martini
25. mar 2011

@nemko Vydrží...jasné, že vydrží, len ho pekne na tom ubolenom brušku pohlakaj. Normálne si skús dať nejakú diétu ako na pokazený žalúdok - piškoty, banány a veľa vody...kúp si normálne obyčajnú dojčenskú vodu a vypi aspoň 2 litre denne. To je dobre, že ti dali ten fraxik, aby si nehrozí, že kvôli zlej zrážanlivosti sa ti niečo stane. skús veľa spať 🙂 nech to nejak preletí... kedy máš ísť na sono?

nemko
25. mar 2011

@martini cistu vodu nemam pit, buduci tyzden mam kontrolu hcg a niekedy potom sono

martini
25. mar 2011

@nemko Nie? a čo máš piť? mne zasa tak pri Ohss hovorili, ale asi je to hlavne o tom, že hlavne tekutiny...
A HCG ti na ktorý deň robili? A aké čísielko sa objavilo? a mala si PK?

nemko
25. mar 2011

@martini mam pit ale nie vodu, hcg mi robili presne tyzden po transfere a hej mala som PK

kefalinek
25. mar 2011

@nemko to mozes mataj zo stresu ja som jedla len jogurty a bebe keksy- tie modre, a zelene, zo zaciatku a postupne sa pridavala chut aj na jedlo, neboj prejde to , musime len vydrzat

nemko
25. mar 2011

@kefalinek ja nemam stres 😀 som v pohode, oddychujem doma, vsetci sa o mna staraju 🙂 ja nemozem ist ani do chladnicky a jogurty to nieeee, to nejem
no musime vydzat 😉

kefalinek
25. mar 2011

@nemko 😀 😀 😀 😀 😀 😀

maciatko31
25. mar 2011

@kefalinek @mysiatko dik za odpoved , skúsim to poriešiť.

@nemko - ja som mavala príznaky OHSS krátko po podaní pregnylu a to dokonca aj po IVF soft. Môj žalúdok sa totálne zbláznil - vracala som a strašne ma preháňalo, v brušku som mala nejakú tekutinu, ale nemuseli mi ju odsávať, také zlé to nebolo. Stav ako po brušnej chrípke trval asi týždeň, prísne som dietovala a žiadne mliečne výrobky. Keď som zjedla niečo nevhodné - hneď sa stav zhoršil. Doktor mi povedal, že ešte nepočul, aby vrámci OHSS aj preháňalo. Ale keby sa mi to nestalo pri 2 posledných IVF a úplne za rovnakých okolností, ani ja by som to nedávala do súvislosti. Po OPU som dostala na prevenciu OHSS nejaké injekcie na 3 dni. Potom, aj keď som otehotnela, príznaky sa už nevrátili a v 11tt bola aj tekutinka úplne vstrebaná.

@kefalinek @mysiatko @rebeka33 - mali ste tehotenské nevoľnosti? Ak áno - kedy sa to upravilo?

nemko
25. mar 2011

@maciatko31 teraz som si dala ryzu so stavou z masa a uz som isla k zemi, zajtra je tyzden co to mam a injekcie mam na desat dni, no musim vydrzat hlavne aby vydrzalo babo
zajtra mam mat menzes tak dufam, ze nepride a hcg stupa tak ako ma

maciatko31
25. mar 2011

@nemko 😒 Ja som jedla suchú ryžu, sucháre, slané tyčinky a špagety s troškou kečupu, to mi nevadilo a hlavne som stále pila minerálku s vysokým obsahom minerálov. Neviem, či také môžeš, ale mne to pomohlo na zastavenie prehánok.

nemko
25. mar 2011

@maciatko31 musim to vydrzat len mi je divne, ze ma nebolia prsia ani po pregnyle ma neboleli, velmi sa bojim , ze zajtra dojde menzes 😒 😒 😒

maciatko31
25. mar 2011

@nemko prsia nerieš, to je fakt individuálne, mńa začali bolieť až po termíne MS a to som ešte ani nemala za sebou krv na HCG, tak som mala nervy.
A čo sa MS týka - ja mám doteraz približne v čase MS také MS podobné stavy- je mi zima, mám studené nohy, pobolieva ma podbruško. Ak si mala pozitívne HCG, tak o MS fakt neuvažuj. Radšej sa snaž dať sa dokopy, veľa pi a cikaj aby si nemusela skončiť v nemocke.
Mimochodom, keď ťa to takto silno draplo - nemôžu to byť aj dvojičky?? 😀 😀

nemko
25. mar 2011

@maciatko31 vkladali 3 tak mozno aj trojicky 😀 ale povedala, ze podla hcg je tam jedno tak uvidime

maciatko31
25. mar 2011

@nemko no podľa HCG by som nerobila záver. Každému rastie inak. Takže možno aj trojičky??? 😀 😀 😀

mysiatko
25. mar 2011

@maciatko31 ano tehotenske nevolnosti ma neobisli, nevracala som alebo bolo mi stale zle od zaludka a bola som slaba ako mucha, odisli mavnutim carovneho prutika v nejakom 13, 14 tyzdni, ale napriklad v 20 tyzdni mi obratilo zaludok, pekne som z neho vsetko vyvratila, lebo to neslo zastavit

rebeka33
autor
25. mar 2011

@nemko gratululujem 😵 😵 😵 a nech ti je lepšie čo najskôr. A budeš musieť dodržiavať dietu. A čo mi už neurobíme pre detičky. Drž sa. 😵

gazovicka
26. mar 2011

@nemko gratulujem... daj vediet, kolko ich bude 🙂 drz sa pekne... mna prsia nebolia extra doteraz.. mam ich sice ako balony, ale ze by som mala nejake bolesti, tak zatial nic. tiez neviem, ci to je ok, ale co mi baby hovorili, ze je to velmi individualne...

nemko
26. mar 2011

baby dakujem, no v noci ma znova chytil zaludok, ja som uz na nervy.uz tlacim do seba rozok a dufam, ze dnes bude lepsie 😉 😉 😉 mam sice kyselinu, ale to sa da vydrzat a drzim dietu uz urcite 😉

lara75
26. mar 2011

@nemko Gratulujem k úspechu 🙂 ináč kedysi aj mne vkladali 3 embryjká a máme z nich dcérku, ktorá má silnú povahu za tri detičky 😀

kefalinek
26. mar 2011

@maciatko31 mne byvalo zle od zaludka ,ale nevracala som, len mi prislo zo vsetkeho nevolno. Upravilo sa to asi tak pred tyzdnom 😀 😀 😀 .Ale hlava ma neskutocne bolieva doteraz

nemko
26. mar 2011

@lara75 dakujem no dufam, ze to dotiahneme do konca

Prave som nestihla spracovat obed tak snad hcg ide pekne nahor.

kefalinek
26. mar 2011

@nemko neboj, prejde par dni a bude lepsie, a budes sa tesit z tehulkovania, hcg krasne porastie, uvidis, myslime na teba 😉

nemko
26. mar 2011

dakujem vam mooooc za podporu

maciatko31
28. mar 2011

Ahojte, nejak táto téma zapadá prachom, tak ju idem trošku oživiť. Obraciam sa na tehule v 2. trimestri - bolia vás stále prsia aj teraz, alebo to troška po 1. trimestri ustúpilo?

Dik.

martini
28. mar 2011

@katy2 tak som skočila do našej témy 🙂 Ja som taká happy, že dnes na ultrazvuku sme videli toho malého človiečika, ktorý hýbal rukami a bilo mu srdiečko. ďakujem, že si na mňa myslela...a mala si pravdu...už budem chodiť k tebe vždy po dobré správy 🙂))

katy2
28. mar 2011

@martini ja som to vedela, ze to inak dopadnut nemoze 😵 to vies, my sme len take nedockave, ale babo ma svoj rytmus.... 😉 strasne sa s tebou tesim 🙂 a odporucam objednat sa k dankovcikovi na NT scrining aj s krvnym testom na vyvojove vady... A nnechaj sa odbit u gyn a pytaj vymenny listok..... Ja jednoducho Dankovcikovi verim, a idem am v 12tt, 20tt a mozno aj v 30tt.... Aj v prvom tehu som bola a nelutujem, velmi ma upokojil.....

martini
28. mar 2011

@katy2 pojdem. dnes mi aj moj gynekolog povedal, že sa mám objednať k dankovčíkovi na screening a testy. tak hádam mi dá tým pádom aj výmenný lístok, nech aspoň niečo málo ušetrím 🙂 a koľko dopredu sa treba približne objednať u dankovčíka? ty si už objednaná na ďalší týždeň? a ešte som sa chcela opýtať kto je tvoj gynekolog?

katy2
28. mar 2011

@martini to je super 🙂 objednaj sa cim skor, maju toho vela.... najlepsie zajtra.... Ja som bola osobnbe, lebo telefonicky je to na dlhe lakte, neda sa dovolat.....
ja idem 6.4. a hned sa objednam na 20tt na morfo....
Ale nech ta neprekvapi, v 12 tt robi NT dr. muranska vacsinou ale aj ona je dobra, inak by u dank. nerobila 🙂