icon

Tehuľky po IVF. Pokecáte?

rebeka33
24. jan 2011

Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.

nemko
23. mar 2011

@kefalinek dakujeeeeeeeeeeeem 🙂 si ma moc povzbudila 🙂

kefalinek
23. mar 2011

@nemko vôbec nemáš za čo ďakovať, ešte nedávno som ja s velkou nedockavostou robila testiky, a pytala sa na vsetko mozne, este ,ze mame toho konika naseho 😎

lara75
23. mar 2011

@nemko podľa testov si tehotná 🙂 a aby si sa ukľudnila, tak sa pozri na môj starý test, kde ledva vidno druhú čiaru, nikto tam nevidel čiaru, len ja 😉 Bol 6. D po Ket 😀 Držím ti palce 😉

petuska123
24. mar 2011

@nemko ahoj tak sa zda ze ivf vyslo na 1krat tak to uz len dotiahni do konca. a mohla by si mi napisat vsetko o ivf co ma caka do IP-cky???od konzultacie az po vklad. 😉

nemko
24. mar 2011

@petuska123 ja mam tretie a nie prve 😀 co by som zato dala keby vyslo vtedy to prve a nemusela by som sa tolko trapit 😉

nemko
24. mar 2011

@lara75 dakujem za podporu, popoludni bude vysledok krvi

petuska123
24. mar 2011

@nemko jaj to som nevedela 😲

petuska123
24. mar 2011

@nemko tak daj vediet ako dopadla krvicka

aby
24. mar 2011

Bambulky a aké ste mali problémy kým sa podarilo IVF a na ktorý krát???
My sme si dali vložiť 2embrijká v pondelok 😀 😀 😀

katy2
24. mar 2011

@nemko gratulujem 🙂
ja mam mamatesty 10 v albume 😵 su z tohto posledneho IVF - od 6.dna po ET 🙂

martini
24. mar 2011

@katy2 Ahoj. Mám taký pocit, že si písala o ultrazvuku u dankovčíka. Chodíš k nemu? Budúci týždeň mám ísť na druhý ultrazvuk a rozmýšlam, či navštívim svojho gynekológa alebo radšej skočim k tomu Dankovčíkovi. Ja som bola na prvý ultrazvuk u gynekológa v 6+2 a vačok bol ok, ale srdiečko ešte nebolo počuť, tak jemne stresujem. a povedal, že som dva dni pozadu... takže budúci týždeň začínam byť v 9. týždni a váham, či to nie je vyšetrenie u Dankovčíka priskoro...ale ked´ ten môj gyndoš má asi slabý ultrazvuk...ty si tuším bola u toho Dankovčíka (opakujem sa, hádam sa nemýlim) a teda kedy si bolo prvýkrát?

katy2
24. mar 2011

@martini ja chodim (aj v 1.tehu) k dank. na uzv v 12tt (NT na vyvojove vady), v 20tt morfologia a v 30tt.... Na vsetky mam vymenny listok od mojej gyn, lebo aj s listkom je to drahe....
Co sa tyka srdiecka v 6+2 - je este skoro... nestresovala by som.... srdiecko zvykne naskocit na prelome 7 a 8tt... Drzim palce, hlavne pokoj, ked bolo podla dr. v poriadku,nestresuj.. ja som mala srdiecko v 7+0 - t.j 8tt.... klud....
a u dankovcika sa treba objednat......
nechodim k nemu ako k svojmu gyn..... strasne ti drzim pace.... urcite budem zvedava, ako sa to bude vyvijat, ale verim, ze spravnym smerom.... 😉

martini
24. mar 2011

@katy2 ďakujem veľmi za odpoveď... len rozmýšlam, čo urobiť, aby to bolo najlepšie...môj gynekolog mi vnucuje ultrazvuk každý týždeň, pričom ja sa tomu chcem vyhnúť. Preto som rozmýšlala už teraz o ultrazvuku u Dankovčíka. Raz som už u neho bola, bola som veľmi spokojná, ale to som ešte nebola tehu, len mi kontroloval maternicu pred IVFkom.... a to je ďalší dôvod mojich obáv - k normálnym stresom všetkých budúcich mamičiek ešte v mojom prípade je treba pripočítať ten, že je to tehotenstvo psychicky a fyzicky vydreté, keďže som po viacerých embryotransferoch po umelých oplodneniach...tak sa tešíííím a súčasne obávam...ale to asi pozná väčšina tehuliek 🙂 Ty si v tomto tehotenstve ešte nebola na ultrazvuk? podľa statusu si v 10 tt.

martini
24. mar 2011

@katy2 Jeminéééé, ja som taká blbá...veď toto je téma tehuľky po IVF... 🙂)))) tak neviem načo ti to tu o IVFkach rozpisujem.... ale som sa nejak doplietla, lebo som pozerala aj témy čisto o Dankovčíkovi.... a nejak mi ušlo, že kde som...sorry.... som nejaká mimo 🙂

katy2
24. mar 2011

@martini ja som bola na uzv v 7+0tt - bolo srdiecko - mala som ist skor, ale nemala som nejak cas mala bola chora, tak som sla neskor.... to som bola v CARe. Potom som mala 1.poradnu u mojej gyn v utorok - 9+1 a vsetko bolo v poriadku....
Nestresuj, viem, co prezivas, urcite to dobre dopadne... Pri 1.tehu som boa v CAR skor a bol len gestacny vacok - teda dva a az v 8tt bolo 1 srdiecko..... Preto som sa teraz ani velmi neponahlala... Dolezite je, ze u teba vylucili mimomaternicove tehu.... Ono vlastne o to ide pri 1.uzv po ET.... Verim, ze vsetko bude dobre.... 😵

rebeka33
autor
24. mar 2011

Ahojte
@gazdivicka dúfam, že vám to dobre dopadlo a ste tehu. 😵
@nemko ako to popisuješ tak máš fakt hnusné ohss, tak veľa tekutín piť a keby sa horšilo tak radšej choď do nemocky. Ale aj mne hovorili,že sa zhoršuje keď sa embryá uchytia. 🙂 a podľa mmamatestou si tehuľa. Ako ti dopadla dnes krv?
@martini u Dankuvčíka je naozaj dobrý stroj, povie ti naozaj presne ako ste na tom, ale je drahý a treba sa tam objednať. Ja som tam bola podobne ako katy na 12tt a teraz na 20tt.
Ináč povedal,že on tam ráštep nevidí, tak asi na amnio nepôjdem. Aj tak sa všetko vylúčiť nedá a asi sem-tam treba aj veriť ,že všetko dobre dopadne. 🙂
Pozdravujem všetky mamičky.

maciatko31
24. mar 2011

Ahojte, môžem sa pridať? S niektorými kočkami tu som si občas vymenila IP, tak sme si nie také neznáme. Mala by som otázočku - ako často chodíte v tehotenstve na prehliadky? Ja som bola naposledy v 10+6 tt a potom ma objednala Dr až o 6 týždňov. Zdá sa mi to byť veľmi dlhý čas, hlavne keď som po IVF a vlastne aj riziková. Ako chodíte na kontroly vy?
Dik.

rebeka33
autor
24. mar 2011

@maciatko31 ja som chodila na začiatku každé 2týždne a teraz chodím ku gynokologičke každé 3 týždne, + som bola na na USG 2x u Dankovčíka a ešte chodím na hematológiu. takže behám po lekároch ako najatá 😀
Ja by som nevydržala čakať tak dlho či je všetko O.K mne sa aj 2 týždne na začiatku zdali veľa. teraz je to užlepšie. 😀 Ináč tak to píše aj tehu knižka na prvej strane dole, kontroly každe 3 týždne. tak mi je to divné. Skús tam ešte raz zavolať.

maciatko31
24. mar 2011

Rebeka, dik za odpoved, ja som na tehu knižke nenašla tú poznámku, iba je tam kolonka na dátum, kedy má byť ďalšie vyšetrenie. Presne ako píšeš, aj mne sa zdalo čakať dlho aj tie 3 týždne. Na hemato chodím tiež, ale čo sa kontrol týka - som v tom ešte totálny nováčik - kontrolu mi robila len doktorka v tom 10+6 tt, zdalo sa jej byť všetko v norme a brala mi krv na PAPP-A. Tiež som očakávala, že ma odošle na nejaké špecializované pracovisko, ale nekonalo sa. to USG, čo si spomínala, to si bola kvôli tomu skríningu? Bola si tam z vlastnej iniciatívy, alebo ťa odoslal Dr?

martini
24. mar 2011

@katy2 ďakujem za rady...ukľudnila si ma...hádam, keď budem v pondelok 8+0, tak by už aj môj gynekológ na tom jeho 5MHz ultrazvuku mohol vidieť akciu...modlím sa, aby tam bola 🙂 A máš pravdu, bola som veľmi rada a tešila som sa, keď povedal, že je to tam, kde má byť a vylúčil mimomaternicové tehu.
@rebeka33 ďakujem aj tebe Rebeka za odpoveď. Viem, že je drahý a keďže môj gynekológ má vlastný ultrazvuk, tak mi ani ten výmenný lístok nedá a mám pocit, že bez lístka je to u Dankovčíka ešte drahšie...aspoň tak si pamätám z toho jeho cenníku čo má na stene...ale možno sa mýlim. No veď uvidím a možno fakt pôjdem len k môjmu a až neskôr v 12tt skočím k Dankovčíkovi.
@katy2 @rebeka33 ...baby, taká som rada, že sme z jedného mesta, budeme si vartovať deti 😀 😀 😀 😀

nemko
25. mar 2011

@rebeka33 som tehula

mysiatko
25. mar 2011

@maciatko31 každopadne je to kontrola po dosť dlhej dobe...určite by som sa na to opýtala

katy2
25. mar 2011

@martini ale na 12tt na NT a na morfo ti vymenny listok dat MUSI, pritlac na neho... To su speci uzv..... Skus pytat, nenechaj to len tak, povedz, ze si po IVF a chces sa dat poriadne pozriet.... Na to nestaci len uzv ale aj odbornik, co mu rozumie... A tvoj gyn to neodcita ani zdaleka tak podrobne ako Dank..... Drzim palce a nenechaj sa odbit....

katy2
25. mar 2011

@martini inak koho mas gyn, ak sa mozem spytat?

martini
25. mar 2011

@nemko jéééé.tak to je super správička 🙂))) len tak ďalej.
@katy2 Chodím k dr. Janovskému a ty?

nemko
25. mar 2011

@martini dakujem 🙂 som stastna len keby mi nebolo tak strasne zle ☹ ☹ ☹

kefalinek
25. mar 2011

@maciatko31 ahojcek ja chodim na konrtoly tak raz za dva tyzdne
@nemko gratulujeeeeeeeeeeeeem, a tesime sa s tebou 😀 😀 😀 a ak sam ozem spytat ako ti je zle??? 😨

nemko
25. mar 2011

@kefalinek vdaka, od zaludka a moooc, nemozem byt hladna a ani sa prejest tak skusam a testujem co moje telo moze a co odmieta - coca cola, rozok, citron su v pohode
vcera som mala na veceru fasirku a zem.salat aj predvcerom a dve noci som skriabala od bolesti stenu tak to mi nesedi

martini
25. mar 2011

@nemko viem si predstaviť, čítala som, že máš asi OHSS, ja som mala len mierny pred OPU a bolo mi fakt zle...tak si viem predstaviť ako je tebe. chúdatko, veľa pi a veľa cikaj, lebo ak už to tak nebude tak je zle... Ja som si inač do peňaženky napísala akú infúziu mi majú na pohotovosti dať a čo mi majú pichnúť v prípade, že by bolo zlé a CAR by nerobilo... a chodila som často ku gynekologovi, aby mi zobral krv na zražanlivosť a estradiol myslím...aby som vedela ako na tom som. A ak sa ti začne zle dýchať, fakt utekaj k lekárovi...lebo voda v pľúcach je najhoršia verzia. Ale dobrá správa je, že máš OHSS lebo si tehu 🙂 lebo napr. môj OHSS bez tehu bola horšia verzia... tak aspoň taká útecha. a odkedy ti je už zle? Nevieš po akej dobe by to malo odznieť?

martini
25. mar 2011

@nemko jáj tebe je zlé od žalúdka? tehotenská nevoľnosť už? neviem prečo som si myslela, že máš ten OHSS...tak som si pamätala a nechcelo sa mi čítať dozadu, aby som to overila...tak prepáč, som už druhý deň taký polepetko 🙂