Tehuľky po IVF. Pokecáte?
Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.
pozdravujem po dlhom čase všetky tehule 🙂
a držím všetkým palce.
ja mám konečne výsledky z amnicentézy, ktoré sú výborné, tak môžem po dlhom čase veselo prispievať, lebo dovtedy som si to zakázala 🙂
máme za sebou aj morfo ultrazvuk v 20 tt. a tiež je všetko OK, tak sa vytešujem.
a budeme mať dievčatko 🙂
@maciatko31 prsia ma už nebolia asi od 13.-14. tt ale zdá sa mi, že stále rastú.... fakt .... neviem, kam až to pôjde 😀
@kosodrevina gratulujem k vybornym spravam 😵 teraz si uz len vychutnavaj tehu 🙂
@katy2 ďakujem, podobne 🙂
@kosodrevina 😀 😀 to ja by som brala 😀
@kosodrevina gratulujem, super sprava.... toto si moze kazda priat 🙂 ....
ahojte dievcence... je tu niektora, ktora je na PN kvoli hematomu?
@kefalinek ahoj... aspon sa v tom necitim sama 🙂 .. nemyslim to v zlom, bozechran.... 🙂 .. len si neviem predstavit, co budem doma robit 3 tyzdne... ved tu zvlciem 🙂 ako dlho si uz doma? a co porabas? tiez by si mala lezat? tekutina myslim nie je to iste ako hematom. hematom je krvna zrazenina. aj robis nejake mensie domace prace? jej asi mam vela otazok, ze? 😉
@gazovicka ak máš hematóm, mala by si sa šetriť, aby si nezačala krvácať. Niektoré babule s tým musia vyslovene doma ležať. Neboj, prvé týždne na PN sa vlečú, ale potom si zvykneš a začne to ubiehať. Hlavne aby bolo malé OK
@gazovicka ahoj ja som mala hematom od začiatku gravidity a bola som hrdinka, že to prejde a budem úprimná skončila som 2krát na pohotovosti a vieš čo mi pomohlo?Nakoniec som aj ja bola tak unavená a vysrašená zo všetkého, že som dva týždne len a len ležala doma až potom to prešlo a to už bol 15 týždeň ked som lahla takže odporúčam VYLEZAT stojí to za to
@belusa
@maciatko31 dakujem dievcence.... aj sa snazim lezat, len s tou mojou povahou, resp. "vrtulou v zadku" to je hrozne. vcera som navarila a bola som si aj trosku nakupit. dnes musim ist zasa na endokrinologiu a aj do lekarne pre lieky, takze zasa nebudem od rana lezat. ale nie je to az take strasne. ... zatial ... 😉 nespinim a aj predtym som mala to spinenie take slabsie, viem, ze nemozem sa na to spoliehat a musis sa co najviac setrit.....
belusa .... tiez si zo zaciatku takto nelezala ako ja?
@gazovicka ahoj. ja síce hematom nemám, našťastie, ale gynekológ mi "zakázal" chodiť na nákupy aj do lekárne, teda všade medzi ľudí ak nemusím... všade zúri chrípka a iné vírusiky, tak sa im mám poctivo vyhýbať, lebo ochorenie by mohlo byť vysoko nebezpečné. A pobolievalo ma hrdlo, tak som teraz PN a tiež poctivo ničnerobím. Ale tiež mi už rohy rastú, zajtra končím PNku a v piatok som v práci...Asi je fakt na mieste, aby sme sa šetrili, veď sme si tento stav tak vydreli a vysnívali...tak aby sme si niečo nevyčítali...nechcem tu moralizovať, len som chcela povedať, že aj ja ležím a určite to ničnerobenie vydržíme 🙂
@martini ahoj.... ja som velmi rada, ze ma obisla jedna vec: moj muz mal taku strasnu chripku, ze v horuckach lezal niekolko dni a to som bola na zaciatku tehu... doktor mi povedal, ze je obrovske stastie, ze som sa nechala este na jesen ockovat proti chripke, lebo ani sa ma nestrajchla... ani nadchul.. nic... tak aspon na nieco bolo to ockovanie dobre... 🙂 viem, ze je velmi nebezpecne dostat virus... drzim palceky a ticho zavidim, ze ides do prace... ja teda poctivo budem polihovat 🙂 ... ty si bola tiez na IVF? a na kolky krat sa podarilo?
@belusa este by som sa chcela spytat, ze ked si spominala, ze si isla dvakrat na pohotovost, tak preco? zacala si spinit alebo krvacat? lebo teraz neviem, kedy sa mam strachovat... niekto hovori, ze hematom sa aj vyplavuje, tak kedy mam ist na pohotovost? zatial vobec nespinim....
@gazovicka to je super, že si taká imunna... škoda, že ma nenapadlo sa dať tiež zaočkovať... mne sa podarilo otehu na druhé IVF, tretí transfer (jedno ET v novembri neúspešné, jedno KET v decembri neúspešné a teraz vo februári úspešné ET... som to rozbehla, 🙂 len jeden mesiac pauza, kedy sme sa vybrali na teplú dovolenku odstraniť stres a pomohlo 😀 ). A ty? Inač som počula, že keď je hematom tak žiaden keksík...aj ke´d sú problémy s krvou, tak sa keksík nemá práve, aby sa hematóm neurobil.
@martini ahoj... aky keksik? nerozumiem... no ja to nechcem zakriknut, odpocivam a vobec ani nespínim, tak dufam, ze to je na dobrej ceste. skoda, ze mi nepovedal, aky velky je ten hematom co ho "vlastnim" 😀 , ja som tiez po IVF, mne sa podarilo hned na 1x, az sa mi to zdalo neuveritelne.. moj muz povedal, ze to predsa nie je mozne, ze my dvaja nemamte nikdy stastie, normalne tomu nechcel uverit. pravdupovediac, ani ja 😀 a kde si bola ty? ja som bola v BA v Gyn-five.
@martini sexik - keksik 😀 😀 😀 , to som este nepocula... ja som dnes zasa volala dokimu, rano som mala spinenie hnede, ale povedal mi, ze to sa mi vyplavuje hematom... tak chvalabohu a seklo ma v krizoch, ked som sa sklonila nad vanu 🙂 porazi ma... vcera ma dost pobolievalo podbrusko a aj krize... aj ty mavas bolesti?
@gazovicka no to je dobrá správa, že sa hematom vyplavuje... len nech je už celý preč 🙂 Mňa občas podbruško pobolieva, také to pichanie, aj teraz ... a nemám to rada. A je mi jemnulinko zle, tak od žalúdka. Inač nič, takže celkom OK. No teraz, keď ťa už aj chrbát bolí, musíš trochu ležať... si na PN?
@martini ahoj... ano som na PN.. snazim sa lezat, lenze moja povaha sa da charakterizovat "vrtulou v zadku"... stoji ma to vela namahy, aby som si normalne lahla... ale fakt sa snazim, ... dufam, ze sa mi ten hematom vyplavuje, doki povedal, ze to "moze byt ono" ... takze len dufam, ze ma pravdu... ved inak by som asi normalne krvacala nie? a ty si doma? tiez si na PN? priserne ma bolia krize, dokelu....
@martini jejej, ako ti zavidim.... beriem utrogestan uz od zaciatku od bratislavy.. tento tyzden som mala zacat postupne vysadzovat, aj som zacala, ale ked som zacala spinit, tak mi ho doktor nasadil v plnej davke naspat 3x2.. aj ty ho beries? alebo co ti dali v Brne po IVF? zatial nespinim, zasa som zaspinila iba jednorazovo a to v noci.. aj som to podvedome citila, ... rano som si nasla hnedy flak, ale potom opat nic....

@katy2 som o nej počula, aj na jeho stranke som ju videla...vraj je dobra, aj ked moj gynekolog povedal, že radšej nech si vydobijem ultrazvuk s ním...no uvidím ako to vyjde, ved to asi nie je až take doležité, keď sú obaja dobrí.