Tehuľky po IVF. Pokecáte?
Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.
@mata1782 tak ako dopadol ultrazvuk? uchytili sa obe?
Ahojte kocky, mali ste niektora problem v tehu s mliecnymi vyrobkami, najmä mliekom a smotanou? Zistujem, ze mi to akosi nikdy nesadne 😒
@cecil36 mne mliečne výrobky v 1.trimestri nesedeli, mala som z nich zle travenie a kyselinu. Dokonca aj s jogurtami som mala problem. Potom sa to trocha zlepsilo, mlieku sa vyhybam, ale kyslomliecne vyrobky, bryndza a syry su OK:
Pocuvaj svoje vnutro, ak ti nieco nesedi, tak to nejedz, jedz len to, na co mas chut, telo si vypyta samo, co potrebuje.
@maciatko31 dakujem 🙂 , ja mam po tych mliecnych vyrobkoch tiez zle travenie a riedku stolicu. Tak sa im budem radsej vyhybat a uvidim ci sa to v druhom trimestri zlepsi.
@moncici uz by na UTZ ozaj malo byt nieco vidiet, ak nie srdiecko tak aspon nejake embryonalne struktury. Jedine, ze by sa male zahniezdilo velmi velmi neskoro a nestihlo si toto vsetko este vytvorit. Drzim palce.
@nemko tak ty vies uz aj pohlavie? To je Dr iny frajer, ked to vedel urcit tak skoro 🙂
@cecil36 mne odporucila jedna Dr na zle travenie homeopatika -gastrocynesine alebo tak nejako, a zda sa, ze mi to pomaha, sice som sa k tomu dostala uz dost neskoro, tak to nemam odskusane na tych najtazsich zaciatkoch.
@moncici neboj, mozno sa naozaj uhniezdilo neskor 🙂 . Ja som tento pondelok mala len dutinku 8mm a dnes m je to dutinka 15mm a vindno uz aj zltkovy vak. Mala by som byt teraz 6+4. Ja som vsak presvedcena, ze u mna sa mimco zahniezdilo neskor (BT, testy, spinenie tomu nasvedcuju).
@maciatko31 moc dik 🙂 tak sa popytam na tie homeopatika v lekarni. 🙂
Dakujem ste zlaté stále nato myslím bojím sa isť v utorok na UVZ ale asi budem musieť ,ja som špinila až 2 týždne po zákroku trošinku len ráno a teraz som v pohode bolia ma prsia a trošku ma to tam dole tlačí ako keby som tam mala kamen a lekárka mi povedala že je možné ked je dlhší cyklus že sa uhniezdilo trošku neskor dutinku som mala 1,86 ale bez plodu nebolo nič vidno ☹
@maciatko31 ja to mam z krvi 😀 😀 😀
@isabelle777 Ahoj tak isla som na ten ultrazvuk a doktorka mala necakene dovolenku ale dnes sme boli objednany vo ferti kvoli embryam co nam ostali a robili mi tam aj sono tak mame dvoch drobcou uz mali aj akciu srdiecka tak sa tesime 😀 😀
@mata1782 krasne! gratulujem a drzim palce 🙂
@moncici a nič nebolo vidno? ani žltkový vačok? a ešte je dôležité, či mala dutinka okolo seba taký prstenec, lebo niekedy to vraj môže byť aj nejaká falošná dutinka...no držím prsty. A ty nie si po IVF? (keď tvoja doktorka spomína, že ak bol dlhší cyklus....to pri IVF neplatí, lebo oplodnenie je jasne dané).
@mata1782 akciu ste už videli? tak to sú super už borci vyrastení 🙂 a gratulujem 🙂
@martini Som po IVF ale ja neviem prečo mi to povedala povedali že je tam 1,86 mm GV nepravidelný a že moj Dr ma dovolenku a mám prísť o týžden a že potom sa rozhodneme ale mohla mi aspon krv vziať a neviem ako to rátajú podla MS to je 7 týžden podla oplodnenia 6 no zajtra to bude o týžden viac tak sa modlím aby sa niečo objavilo ale dakujem ason budem mudrejšia ked budem hovoriť dr ja sa tomu moc nerozumiem detičky som mala mlc skoro a moj terajší manžel ešťe nema tak veríme že sa to zmení bude dobre
@moncici no žltkový vačok pri takej veľkosti gestačného vaku by už mal byť vidieť. Embryjko ešte nie, ale aspoň ten žltkový vačok... a vačok by mal byť pravidelný a nemal by kopírovať maternicu, pokiaľ viem, ale to ešte nič neznamená. No hádam ten tvoj gynekológ už uvidí čo má a všetko bude ok. tak sa zajtra drž.
Baby ,už ste riešili kočíky? Ja som to začala pozerať cez net ,no som z toho dosť jeleň. Neviete aj nejaký dobrý obchod v ke, kde by sa dali vidieť?
@rebeka33 chvalia si vraj babetkovo, ale ten poznáš asi.
Ja som sa Vás zasa chcela opýtať, či máte problém pri cikaní. Take tlaky v podbrušku resp. Vaječníkoch, take iste som mávala pri závere stimulky alebo v den ovulacie. Možno su tie tlaky normálne, len mne včera gynekológ pri ultrazvuku povedal, že mám placentu nizko a že aby som nekrvacala, tak sa musím šetriť a nemať žiadne bolesti... Tak sa možno prehnane sledujem... Ďakujem za rady 🙂
Ahojte dievcence, pravdepodobne nas caka ivf a mam z toho dost strach (asi ako kazda)... mame za sebou 3x iui, pricom druhe sa aj podarilo, no bohuzial iba do 7tt ☹ Na buduci tyzden sme objednani na konzultaciu, tak zacinam stresovat a hladam podporu - babulky motivujte ma, prosim, napiste mi kolky pokus IVF Vam vysiel... Dakujem krasne.
@zuzanka7834 😉 tak sa stretavame aj v tejto teme
@zuzanka7834 ahoj...ja som po ivf...mam kraaaaaasneho 2 a pol rocneho syna.....neboj Zuzka nieje to az take hrozne ako o tom poniektopry hovoria, len sa treba obrnit trpezlivostou a castymi navstevami u gynekologa...ale to sa da zvladnut lavou zadnou...mne sa to podarilo hned na prvy krat, este som si nechala aj 5 oplodnenych vajicok zamrazit v pripade ze by sme sa rozhodli pre druhe...
@martini ja som mala podobné bolesti po močení ,gyn na tých jednoduchých papierikoch vnič nenašla. Až ked som mala obličkovú koliku tak našli nitrity a hnis v moči. Brala som 5dní atb. som v pohode. ale malo by to byť po močení,
hlavne lež a ked sa to bude horšiť tak chod za urologom
@zuzanka7834 zahoď strach a choď do toho s nádejou, že sa konečne dočkáte. 🙂 Nám to vyšlo pri druhom IVF, pričom medzi tým bolo ešte jedno KETko (takže dve stimulky, ale tri transfery).
@rebeka33 ďakujem. Tiež som rozmýšlala, že nejakého lekára ukecám, aby mi spravili riadne testy moču (všetko aj sedimentáciu, aj kultiváciu a citlivosť)
@rebeka33 no-spu nosím v kabelke už skoro mesiac, gynekolog mi ju dal, že na uvolnenie sťahov hladkeho svalstva a aj sťahov maternice. ešte som ju nepoužila, ale mám ju pri sebe nosiť, pre istotu. Rozmýšlam len či mám ísť ku gynekologovi, urogologovi alebo všeobecnému, že kto by mi to urobil poriadne. Urologa nemam žiadneho poriadneho, tak neviem, ale asi on urobí testy z moču najlepšie... A ty sa ako cítiš? ležíš poctivo doma?
@martini aj ja mávam tlaky pri cikaní, nie je to palenie, štipanie, nic take ako pri urolog. zapale, je to proste tlak akoby zdola nahor. Nemam to pri kazdom cikani, len obcas a pripisujem to tomu, ako je babenko prave v brusku ulozene. Mne obcas tlaci na mechur, vtedy lietam na zachod kazdu chvilu, inokedy idem raz za 4-5 hodin.
Ako prevenciu proti urolog. zapalom pijem stavu z rakytnika a brusnic, odporucam.
Ak mate problemy s cikanim a chcete sa dat skontrolovat, skuste najskor cez gyndosa al. vseobecneho lekara. Tam naberete moc do skumavky a oni poslu do labaku, kdezto ak pojdete k urologovi, tak vas bude cievkovat. Vysledky budete mat sice za chvilu, ale nevyhnete sa liekom/ATB/, lebo cievkovanie je uz zasah do tela.
ozaj - ta stava z rakytnila a brusnic - myslela som v malickom mnozstve /1 lyzica kazdy druhy/treti den do pohara, doliat cistou vodou/.
@dagaz @martini babulky dakujem velmi pekne. Myslim, ze mi este chvilku potrva, kym ten strach prejde, ale bude to pre ten najkrajsi dovod na svete... Tak verim...
@petuska123 🙂

Ahoj neviete mi poradiť včera som bola na UVZ podla poslednej 7+2 podla vkladu 5 týždnou povedala mi na UVZ že dutinka je prázdna je to možné že sa to zmení velmi sa bojím doktorka mi povedala že treba potom urobiť kyret dakujem za radu 😔