icon

Tehuľky po IVF. Pokecáte?

rebeka33
24. jan 2011

Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.

deinad
6. feb 2011

@rebeka33 ahojky, tak dnes som mala na mamateste takeho pekneho ducha 🙂 tak sa potichu s mm tesime 🙂

rebeka33
autor
6. feb 2011

@deinad tak nech pekne tmavne. 🙂

deinad
6. feb 2011

@rebeka33 dakujem 🙂

jay25
7. feb 2011

@milacik10 ja som 1x vedela, ze som tehu, lebo sa mi naliali prsia a boli dost citlive, ale bohuzial to skoncilo Missed ab. Teraz som uz ani nedufala, ze sa to jedno emryjko chyti. Ani tehu test som si nerobila a ked mi po krvnych testoch zavolali, ze je to pozitivne, nechcela som im verit. Cize je to individualne...

kefalinek
7. feb 2011

@deinad gratulujem tak 9.2. ocakavame same pozitivne spravicky 😀 😀 😀

deinad
7. feb 2011

@kefalinek dakujem, ano, aj ja dufam, ze donesiem len tie najlepsie spravy... 🙂

kefalinek
9. feb 2011

@deinad ako ???? dufam,ze krvicka je pozitivna , cakam 😀 😀 😀 😀

deinad
9. feb 2011

ahoj kocky, ahoj @kefalinek, tak volali mi pred chvilou z CAR-u, krv je pozitivna, ale HCG je velmi nizke, takze tehotenstvo tam je, ale na UZ nebolo vidiet nic, tak mam prist znovu o tyzden na krv aj UZ...takze zatial dovod na radost nie je, ale nadej hadam ano...

gabuschka
10. feb 2011

@milacik10 ahoj, ja som po IVF uspesne v 23tt s dvojjickami, tak ti skusim odpovedat:D neviem, kolko embrijik ti vlozili, ale mne uz na 6ty den od ET citilivy test ukazal slabulilinku druhu ciarku, ktoru som si najprv myslela, ze som si sama domyslela:DDD zopakovala som ho o 2 dni /čiže na 8 den od ET/ a druha ciarka bola o dost silnejsia...a kedze mi to nedalo, tak o dalsie 2 dni som to skusila znova a uz bola taka silna, ze to bolo jasne, ale na krv som aj tak cakala ako na vykupenie:DD jasne, ze mi potvrdili pozitivny vysledok...:DD nam to vyslo na prvy krat....hlavna je psychicka pohoda, nerozmyslaj nad tym a nestresuj sa...dnes sa mi to uz lahko hovori, ale ja som sa stale niecim zamestnavala a hoci som na to neustale myslela, bola som nejak v pohode a nepripustala som inu moznost, ako ze to vyjde 😵 ja som celkovo taky optimista a to mi velmi pomaha pocas celeho tehu, ktore prebieha zatial absolutne ukazkovo 😀 ja totiz na ine ani nemyslim ako na to, ze je a bude vsetko o.k.....tak velmi ti drzim prsty, nech test vyjde pozitivne 😀 PS: u nas ina moznost nebola ako IVF, mali sme mechanicku prekazku....ak by si mala nejake otazocky, kludne napis..papa

pimma
10. feb 2011

ahojte 🙂 co nove?
@rebeka33 .. ako sa mate?

@deinad drzim palce.. mysli pozitivne, sanca tam je este pekna 🙂 nech hcg stupa 🙂 vela stastia

milacik10
10. feb 2011

@gabuschka ahoj, do mna vlozili dve vajicka a dnes je to 10 den od vlozenia. od nedele uz ale spinim,je to taka cierna krv a dnes sa to velmi zhorsilo, zosilnilo to a neviem,co to ma znamenat, lebo krv zacina byt svetlejsia. snazim sa byt psychicky v pohode , ale to krvacanie ma nici. test som si este nerobila,neviem, nejako sa toho bojim. v pondelok mam ist na krv, fakt sa uz neviem dockat, aby som vedela,na com som. je to moje prve ivf a to s velkymi komplikaciami,lebo manzel ma veeelmi zle spermie a ja som strasne silny alergik. problem je v tom,ze mi alergolog neodporucal ani toto ivf,aby som si neznicila organizmus, cize dalsi pokus u mna uz asi nehrozi . strasne moc dufam,ze to vyjde,ale obavam sa.chcem sa ta opytat, ci si mala uz prve dni po vlozeni nejake prinaky,ci si sa citila inak ako zvycajne,lebo u mna sa ziadne priznaky zatial neprejavuju ☹ ...

andysok
10. feb 2011

@milacik10 jednoznacne by som si urobila test....

milacik10
10. feb 2011

@jay25 ahoj, tak mna prsia vooobec nebolia, iba sialene vajecniky a zacala som spinit a az v pondelok mam ist na krv. brali ti len krv,alebo ti aj hned robili ultrazvuk? a ak ano, bolo tam uz nieco vidiet? dikyy

andysok
10. feb 2011

@milacik10 len ti vezmu krv sono je po dalsich 14 dnoch

milacik10
10. feb 2011

@andysok prave som si urobila test a vyslo mi to negativne, som z toho na prasky.. ☹

andysok
10. feb 2011

@milacik10 a test si treba rano robit...vies nechcem ti davat zbytocne nadeje, ale krv moze byt aj pri unhiezdovani

deinad
10. feb 2011

@pimma dakujem, ano ano mas pravdu, len pozitivne a nijak inak, sanca tu je to ano, ved o tyzden budem mudrejsia, ako sa ti tehulkuje? takze uz kopkate parada... 🙂

pimma
10. feb 2011

@deinad uz len vydrzat to cakanie, skus sa niecim zamestnat 🙂 potom som zvedava na vysledok.. a nech je pozitivny 😵 moje tehulkovanie je zatial ok (klop,klop,klop) strasne rychlo to leti... uz sme v polovicke, nechce sa mi verit 🙂 🙂

rebeka33
autor
10. feb 2011

@pimma ďakujem, stále jemne špiním,ale zatiaľ nič horšie a to som konečne vysadila utroš. čakám USG budúcu stredu. Dúfam,že vy sa máte dobre.
@miláčik10 no skús ešte mamatest ráno a nejak to do pondelka vydrž. 😵

deinad
10. feb 2011

@pimma no ked je vsetko ok, veru leti to rychlo lebo sa clovek zaobera vsetkym moznym, ty este pracujes ci si doma a plne is to uzivas? ja chodim do prace, takze pocas dna som zamestnana dostatocne, aby som na to nemyslela, zajtra piatok, vikend ako vzdy preleti rychlo a zrazu tu bude dalsia streda...takze to utecie, super ze mas termin v lete, uzijes si prechadzok a slniecka 🙂

pimma
10. feb 2011

@rebeka33 bola si u doktora? co povedal ze to moze byt? nech usg dopadne co najlepsie 🙂 ja idem na usg o 2 tyzdne a zatial vseko je ok.

pimma
10. feb 2011

@deinad ja som doma od zaciatku,takze nic ine nerobim, len si to uzivam a oddychujem. ten termin je super, bude sice trochu horuco, ale ja milujem leto 🙂

mysiatko
10. feb 2011

@milacik10 chcem ti napisat moju osobnu skusenosť, som tehuľka po 2.IVF. Pri 1IVF bezproblemove 2 tyzdne bez spinenia a krvacania a tehula som neostala...2IVF aj som spinila aj krvacala aj som mala normalne menstruacne krce 2 dni a som tehula...takze je to velmi individualne...hlavne sa s nikym neporovnavaj, kazda sme ina a mame ine priznaky 🙂 🙂 🙂 drzim paluchy

milacik10
11. feb 2011

@mysiatko dakujem za podporu!!!! uz sa neviem dockat pondelka, vtedy mam odber krvi, dam urcite vediet,ako to dopadlo. ak sa mozem spytat, kolko vajicok si mala pri prvom ivf? ja totizto len dve , cize trosku slabota a to sme boli vsetci radi, ze vobec dve prezili..

kefalinek
11. feb 2011

@milacik10 ja som tiez spinila po vklade uz na 6 den a tralo do asi do 11 dna ,a tiez som tehu a dokonca dvojnasobne 😀 😀 😀 😀

mysiatko
11. feb 2011

@milacik10 ja som prve IVF absolvovala v KE vajicok som mala 18 z toho 8 embryjok sa vyvijalo, vlozili dve ale neuchytili sa a potom ani KET nevyslo, nemala som ale predlzenu kultivaciu. Druhe IVF som bola v Martine v Heliose, tam som bola nadmieru spokojna aj s pristupom personalu, odobratych som mala 17 vajicok z toho len 8 pouzitelnych, a predlzenu kultivaciu prezili 4 embryjka, jednu bublinku mi vlozili a ta je so mnou doteraz 🙂 🙂 🙂 a este dlho bude 🙂 🙂 🙂

deinad
11. feb 2011

@pimma tak to je super, ze si doma, ziadne stresy, leto milujem aj ja, hlavne ze si spokojna 🙂

rebeka33
autor
11. feb 2011

Ahojte, tak mám výsledky s tej prvej kontroly u Dankovčíka a sú OK. Aspoň čo som pochopila 😀 , Dawnow syndróm 1:7400, ale vzhľadom na vek 1: 270. Aj to je nad limit, ale zasmiala som sa.Jednoducho už aj labák tvrdí,že som stará 😀
@mysiatko aj ja som absolvovala 2ivk a sketmi v Košiciach a bola som hlúpa ,že som im verila 3 roky. 😠 Až keď som prešla do Brna som videla ten rozdiel.
@deinad kedy máš znova tú krv? ktorý deň ti to brali?

zubrienocka
11. feb 2011

Ahojte kocky, pomaly, ale isto sa s drahym zmierujeme so skutocnostou, ze budeme musiet mojmu tehotenstvu pomoct a absolvovat IVF. Ako dlho trva, kym poistovna poschvaluje vsetky svoje byrokracie a kolko sa caka v centre na IVF? IVF si dame robit v Heliose v MT. Dakujem 🙂

kefalinek
12. feb 2011

@zubrienocka moja od zaslania ziadosti az po schvalenie a zaslanie do centra to je asi tak mesiac, a zalezi od toho aku mas diagnozu,ci ti je to hned na ivf ,ale si budu v heliose robit svoje vysetrenie, my sme boli prvykrat na Ivf- prva nasteva bola 23.12. a a ivf sme mali az v marci, to zalezi od zdravotnych komplikacii , ktore mate... 😅