Tehuľky po IVF. Pokecáte?
Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.
@milacik10 ja som 1x vedela, ze som tehu, lebo sa mi naliali prsia a boli dost citlive, ale bohuzial to skoncilo Missed ab. Teraz som uz ani nedufala, ze sa to jedno emryjko chyti. Ani tehu test som si nerobila a ked mi po krvnych testoch zavolali, ze je to pozitivne, nechcela som im verit. Cize je to individualne...
@milacik10 ahoj, ja som po IVF uspesne v 23tt s dvojjickami, tak ti skusim odpovedat:D neviem, kolko embrijik ti vlozili, ale mne uz na 6ty den od ET citilivy test ukazal slabulilinku druhu ciarku, ktoru som si najprv myslela, ze som si sama domyslela:DDD zopakovala som ho o 2 dni /čiže na 8 den od ET/ a druha ciarka bola o dost silnejsia...a kedze mi to nedalo, tak o dalsie 2 dni som to skusila znova a uz bola taka silna, ze to bolo jasne, ale na krv som aj tak cakala ako na vykupenie:DD jasne, ze mi potvrdili pozitivny vysledok...:DD nam to vyslo na prvy krat....hlavna je psychicka pohoda, nerozmyslaj nad tym a nestresuj sa...dnes sa mi to uz lahko hovori, ale ja som sa stale niecim zamestnavala a hoci som na to neustale myslela, bola som nejak v pohode a nepripustala som inu moznost, ako ze to vyjde 😵 ja som celkovo taky optimista a to mi velmi pomaha pocas celeho tehu, ktore prebieha zatial absolutne ukazkovo 😀 ja totiz na ine ani nemyslim ako na to, ze je a bude vsetko o.k.....tak velmi ti drzim prsty, nech test vyjde pozitivne 😀 PS: u nas ina moznost nebola ako IVF, mali sme mechanicku prekazku....ak by si mala nejake otazocky, kludne napis..papa
@gabuschka ahoj, do mna vlozili dve vajicka a dnes je to 10 den od vlozenia. od nedele uz ale spinim,je to taka cierna krv a dnes sa to velmi zhorsilo, zosilnilo to a neviem,co to ma znamenat, lebo krv zacina byt svetlejsia. snazim sa byt psychicky v pohode , ale to krvacanie ma nici. test som si este nerobila,neviem, nejako sa toho bojim. v pondelok mam ist na krv, fakt sa uz neviem dockat, aby som vedela,na com som. je to moje prve ivf a to s velkymi komplikaciami,lebo manzel ma veeelmi zle spermie a ja som strasne silny alergik. problem je v tom,ze mi alergolog neodporucal ani toto ivf,aby som si neznicila organizmus, cize dalsi pokus u mna uz asi nehrozi . strasne moc dufam,ze to vyjde,ale obavam sa.chcem sa ta opytat, ci si mala uz prve dni po vlozeni nejake prinaky,ci si sa citila inak ako zvycajne,lebo u mna sa ziadne priznaky zatial neprejavuju ☹ ...
@pimma no ked je vsetko ok, veru leti to rychlo lebo sa clovek zaobera vsetkym moznym, ty este pracujes ci si doma a plne is to uzivas? ja chodim do prace, takze pocas dna som zamestnana dostatocne, aby som na to nemyslela, zajtra piatok, vikend ako vzdy preleti rychlo a zrazu tu bude dalsia streda...takze to utecie, super ze mas termin v lete, uzijes si prechadzok a slniecka 🙂
@milacik10 chcem ti napisat moju osobnu skusenosť, som tehuľka po 2.IVF. Pri 1IVF bezproblemove 2 tyzdne bez spinenia a krvacania a tehula som neostala...2IVF aj som spinila aj krvacala aj som mala normalne menstruacne krce 2 dni a som tehula...takze je to velmi individualne...hlavne sa s nikym neporovnavaj, kazda sme ina a mame ine priznaky 🙂 🙂 🙂 drzim paluchy
@milacik10 ja som prve IVF absolvovala v KE vajicok som mala 18 z toho 8 embryjok sa vyvijalo, vlozili dve ale neuchytili sa a potom ani KET nevyslo, nemala som ale predlzenu kultivaciu. Druhe IVF som bola v Martine v Heliose, tam som bola nadmieru spokojna aj s pristupom personalu, odobratych som mala 17 vajicok z toho len 8 pouzitelnych, a predlzenu kultivaciu prezili 4 embryjka, jednu bublinku mi vlozili a ta je so mnou doteraz 🙂 🙂 🙂 a este dlho bude 🙂 🙂 🙂
Ahojte, tak mám výsledky s tej prvej kontroly u Dankovčíka a sú OK. Aspoň čo som pochopila 😀 , Dawnow syndróm 1:7400, ale vzhľadom na vek 1: 270. Aj to je nad limit, ale zasmiala som sa.Jednoducho už aj labák tvrdí,že som stará 😀
@mysiatko aj ja som absolvovala 2ivk a sketmi v Košiciach a bola som hlúpa ,že som im verila 3 roky. 😠 Až keď som prešla do Brna som videla ten rozdiel.
@deinad kedy máš znova tú krv? ktorý deň ti to brali?
Ahojte kocky, pomaly, ale isto sa s drahym zmierujeme so skutocnostou, ze budeme musiet mojmu tehotenstvu pomoct a absolvovat IVF. Ako dlho trva, kym poistovna poschvaluje vsetky svoje byrokracie a kolko sa caka v centre na IVF? IVF si dame robit v Heliose v MT. Dakujem 🙂
@zubrienocka moja od zaslania ziadosti az po schvalenie a zaslanie do centra to je asi tak mesiac, a zalezi od toho aku mas diagnozu,ci ti je to hned na ivf ,ale si budu v heliose robit svoje vysetrenie, my sme boli prvykrat na Ivf- prva nasteva bola 23.12. a a ivf sme mali az v marci, to zalezi od zdravotnych komplikacii , ktore mate... 😅

@rebeka33 ahojky, tak dnes som mala na mamateste takeho pekneho ducha 🙂 tak sa potichu s mm tesime 🙂