icon

Tehuľky po IVF. Pokecáte?

rebeka33
24. jan 2011

Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.

zubrienocka
12. feb 2011

@kefalinek Ahoj, no ja mam za sebou laparku, prefuk, driling, drahemu uz robili 2 spermiogramy, tak dufam,ze uz s nami nic nebudu robit, lebo tie vysetrenia su na nerf :(

deinad
12. feb 2011

@rebeka33 bola som tam 9.2 co bolo 14.den po KET a teraz mam ist dalsiu stredu, cize 16.2, to by som mala byt 6tt, ale co sa potvrdi...takzko predpovedat, tak som trpezliva. gratulujem ku kontrole 🙂

deinad
12. feb 2011

@zubrienocka ahoj, no schvalenie od poistovne trva cca mesiac, len my sme k IVF potrebovali aj geneticke testy, objednali nas o mesiac a na vysledky sme cakali 4 mesiace...takze sa to predlzuje tymi dalsimi vysetreniami, zacali sme s vybavovanim niekedy v maji 2010 a na IVF som za zacala pripravovat az v oktobri, takze celkom zdlhavy proces a to mam za sebou zatial ET a dve KET. Treba vela sil a trpezlivosti a hlavne ist si za tym, co najviac s partnerom chcete 😉 da sa to zvladnut, drzim palce. tiez chodim do Heliosu.

zubrienocka
13. feb 2011

@deinad Ahoj, kde si si davala robit geneticke testy? Aky ste mali problem, ked vam ich odporucili? Este mi, prosim Ta, napis, co znamenaju skratky ET a KET, lebo ja poznam len IUI a IVF 😀 .

kosodrevina
13. feb 2011

@zubrienocka ahoj, pridávam sa aj ja, nám trvalo schválenie žiadosti mesiac, genetika bola vrámci toho, výsledky asi do 2 - och týždňov. Myslím, že genetické testy musia mať všetci pri IVF. Chodíme do Iscaru MT, z Heliosu sme odišli. Po schválení žiadosti som začala so stimuláciou o 3 mesiace, lebo som trvala ešte na IUI. 2x.. 🙂 akože ešte posledná snaha o čiastočne prirodzené otehotnenie..... 🙂
ET - embrotransfer - vloženie oplodneného vajíčka, embrya do maternice
KET - kryoembrytransfer - vloženie rozmrazeného embrya do maternice (pokiaľ bolo pri stimulácii viac vajíčok, ktoré sa následne oplodnili a rozhodli ste sa pre ich zmrazenie)
na stránkach centier nájdeš podrobné vysvetlenie

zubrienocka
13. feb 2011

@kosodrevina Ahoj, dakujem, este mi prezrad, kde si si davala robit genetiku 🙂

deinad
13. feb 2011

@zubrienocka ahoj, ET je embryotransfer - teda transfer cerstvych embryi do maternice ziskanych po priprave na IVF a KET je kryoembryotransfer, cize transfer embryi ktore boli predtym zmrazene (to je ked mas viac oplodnenych vajicok a das si ich zmrazit na neskor, ak by ET nevyslo. Nam v CAR-e povedali len to, ze ak ideme do IVF, geneticke testy potrebujeme, aby sa uistili, ze deti budu zdrave a neprenesu ziadnu geneticku vadu, hlavne cysticku fibrozu. Robili nam ich v Ziline v nemocnici.

kosodrevina
13. feb 2011

@zubrienocka testy nám robili priamo v centre v Martine vrámci prípravy na IVF. Prišiel pán genetik z Blavy, výsledky mi zavolal na telefón asi za dva týždne. spokojnosť 🙂

rebeka33
autor
13. feb 2011

baby a to čo vám brali na tú genetiku? Krv? Ja mám 4 ivf a nikto mi nič nehovoril. Možno to v niektorom centre aj urobili, len o tom neviem. 😀

katy2
13. feb 2011

Ahojte, potichu sa pridavam, snad nic nezakriknem..... Dnes som 6.den od ET a mam nadherne // 😵

kosodrevina
14. feb 2011

@rebeka33 brali krv obom partnerom a potom asi 30 min pohovor s kreslením rodokmeňa - kto, kedy, koľko detí, koľko z nich a na aké choroby zomrelo, akého boli pohlavia a pod. klrv ti na genetiku určite posielali, možno ti len nepovedali, je to v cene IVF (aspoň u nás bolo). Výsledkom testov je, či nemáš chyby na nejakom chromozóme, ty alebo partner, či ste kompatibilný a pod....

kosodrevina
14. feb 2011

@katy2 potichu gratulujem 🙂

mysiatko
14. feb 2011

@katy2 thuj thuj thuj...opatrne gratulujem 🙂

jay25
14. feb 2011

@milacik10 mne po 14 dnoch od transferu brali len ktv a na sono som isla po dalsich 2 tyzdnoch, lebo vascinou tam nie je este nic vidno tak skoro. Drzim place, urcite bude vsetko v poriadku. Treba mysliet pozitivne.

katy2
14. feb 2011

Ahojte a dakujem 😵
Vyzera to velmi nadejne... v pondelok o tyzden idem na krv, som strasne zvedava na hcg 😵
Pri dcere bolo hcg 500, // som mala 7.den po E ale boli ovela slabsie a boli to dvojky....
Snad budem moct tehulkovat aj s vami.... 😉

jay25
14. feb 2011

@rebeka33 nam robili geneticke testy az pred 3. IVF, kedze pri 2. IVF som mala missed ab. Rozhodnutie zavisi od lekara a podla diagnoz a predpokladam, ze aj veku. Brali nam krv a kreslili rodokmen s deturencami a chorobami ako pise kosodrevina

rebeka33
autor
14. feb 2011

Ahojte tak mne to nerobili, aspoň neviem, nikto ma nijak nespovedal. tak dúfam,že to bude už O.K.
@katy2 tichučko držím palce. 😵
ja idem v stredu na triple. Koľko trvali výsledky. Trocha sa bojím. 😉 A urobili vám aj USG alebo iné vyšetrenia? Alebo je to len krv, Ďakujem
@deinad v stredu ideme spolu ,tak budem na teba myslieť a držať palce.

katy2
14. feb 2011

@rebeka33 dakujem
tripple su len krvne testy.... casto byvaju skreslene... ty si cakala dvojky, mozes mat falosne pozitivne na downa... hlavne klud, na zapade sa uz nerobia lebo su nespolahlive... v kazdom pripade drzim palce.... po nich ti ma vyjst riziko postihnutia downovym syndromom, razstepmi a pod... mne vysli 1:150, co je velke riziko... morfo vysiel super... takze asi tak k tym testom... ja ich teraz planujem odmietnut, mne uz totiz len kvoli veku vychadzaju blbo...

andysok
14. feb 2011

@jay25 boh vie od coho to zalezi lebo nam robili genetiku uplne na zaciatku......a pri tom ziadne dake dovody ......malo spermiii a vzrast na vajcovode....

zubrienocka
14. feb 2011

@deinad Dakujem, budem sa musiet aj ja poinformovat. Ja som si dala robit reprodukcnu imunologiu, ale to asi nie je to iste. Mozes mi dat, pls, kontakt na oddelenie v ZA, kde Ti to robili?

zubrienocka
14. feb 2011

@kosodrevina Vyborne, to by mi vyhovovalo 🙂. Uz som mala stres, ze ma poslu niekde do Prahy alebo inde na kraj sveta 🙂

nemko
15. feb 2011

caute baby, precitala som celu vasu diskusiu, buduc tyzden zacinam stimulaciu na 3 ivf, ale s darcom.ste tu niektora z Iscare BA ?

andysok
15. feb 2011

@nemko napriklad ja 😉

nemko
15. feb 2011

kocky myslite, ze s darcom je uspesnost? ja sa tak strasne moc bojim, ze to znova nevyjde ☹ ☹ s darcom idem prvy raz

jay25
15. feb 2011

@nemko aj ja.
o darcovste nic neviem - ako je to uspesne, ale ked mas pekne embyjka je jedno od koho su spermie, ak su kvalitne 🙂

andysok
15. feb 2011

@jay25
@nemko suhlas

deinad
15. feb 2011

@rebeka33 dakujem moja, aj ja na teba budem mysliet, aby ste boli OK 🙂

deinad
15. feb 2011

@zubrienocka je to nemocnica s poliklinikou na spanyolovej ul., tel. 041/5110245, 5110698, musis mat ale odporucanie od lekara, treba sa objednat, drzim palce 🙂

zubrienocka
15. feb 2011

@deinad Dakujem 🙂

rebeka33
autor
16. feb 2011

@deinad ako?
Ja som bola na triple a už ma aj pozrela moja zlatá Dr. . tak sme ok, rastieme ako máme.Stále ma poteší vidieť usg,len tak skákalo mimi ,že bolo problém pozrieť srdiečko. 😀 bude ma vraj super kopať. 🙂 Výsledky až o týždeň .
idem pracovať, ešte nakuknem.