Tehuľky po IVF. Pokecáte?
Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.
@pimma tento uzv je velmi dolezity a na slovensku je malo takych odbornikov na morfo ak on.... urobi ti kompletnu diagnostiku maleho, od mozgu, cez srdce az po oblicky, creva... vsetko... on to robi v 2D ale aby si aj ty mala z toho zazitok, prepne do 3D... 3d je vlastne to iste ako 2D co sa tyka merani, len v 3D vidis trojrozmerny obraz babetka... ale mne nikdy neslo o 3D ale o kvalitne vysetrenia babetka
@deinad Ahoj, tak uz som sa objednala aj ja do Ziliny. Skusenosti s Mudr. Cisarikom mas dobre? Spokojni ste boli? Volala som aj do MT - Mudr. Misovicova, ale ta objednava az na jul a ked chcem prednostne vysetrenie, tak 33 E. Dost.....
@ deinad kolko ti trvali vysledky zo ziliny ????
@zubrienocka nemas za co, hadam som pomohla 🙂
@kefalinek
ano lekar je to prijemny, trpezlivy a vsetko vysvetli aj sestricky su tam velmi mile, akurat dlho sa caka na vysledky, teda zalezi co vsetko sa bude testovat, najdlhsie trvaju vysledky na cysticku fibrozu (4 mesiace) ale mozno to zalezi aj od obdobia, kedy sa testy robia, takze to kludne moze byt aj 1-2mesiace...
@rebeka33 ahoj, tak som rada, ze ste ok, potesujuca sprava, len tak dalej... 🙂
a co ja ? ziadna slava...Takze vcera som bola na krv aj na UZ po 21 dnoch po KET.
doktor bohuzial opat bublinky nenasiel nikde nikde a opat nikde ani mimo ani v maternici, takze sme z toho boli obaja dost utrapeni a nakoniec aj zmiereni, ze nic...mame este jedneho mraziacika, no a vypisali sme uz aj ziadost o druhe IVF, nech sa medzitym schvaluje ak by....odisli sme s tym, ze este uvidime, co krv. Ja som uz pocitala ze negativna. Dnes mi volali, ze hcq "krasne stuplo" (neviem na kolko lebo z toho soku som sa neopytala) a teda som urcite tehu, ibaze teraz musia za kazdu cenu najst bublinku - v maternici ci mimo nej, kocky som z toho v strese aj ked by som nemala byt ale bojim sa velmi, dalsia UZ kontrola v pondelok 21.2....
kočulky caute, prosim vas mali iste pri IVF predlzenu kultivaciu?
zvazujem, ze to skusim, vzdy mam viac vajicok teraz sa ma budu snazit stimulovat s najmensimi davkami aby ich nebolo 20, ale max 10 tak rozmyslam, ze to skusim aj embryologicka mi to odporuca kedze mavam viac vajok
Ahojte babule. No ale toho pribudlo. 😉 Už som vám písala ,ale blbol koník. 😠
@katy gratulujem a dúfam,že ti budú čiarky ako dialnice a pekné hcg na pondelok. držím palce. Nemáš to asi ľahké a obdivujem ľudí čo sa nesťažujú a žijú. 😵
@balinka vítam ťa. K tým USG mne urobili dr. usg vždy keď som tam bola, čiže už mám 4 a ešte jedno od známeho keď som krvácala. A ten 1 . USG sa robí medzi 11t-13tt a je aj s krvou na downon syndróm a 2. usg je medzi 19-22tt a ten má viac vyšetrení. Ako som zistila cena je závislá od poisťovne. Ja som v dôvere a platila som za prvé 29e a za druhé budem mať 39e. U dankovčika v Ke. Ale pri tom čo mňa už ivf stáli je to minimum a budem kľudnejšia,že sme O.-K. aspoň dúfam 🙂
@deinad ja som mala 1 usg v 5 týždni, predtým tehotenstvo v 4t a boli veľmi malé bublinky. Keď hcg stúpa tak je to dobré, len závisí o koľko.myslím,že robia to usg skoro. tak dúfam,že mimomaternicové ťa minie a len sa mimi schováva. Uvidíš o týždeň tam bude. 😵
nemko áno a tehula som bola len po nej. 🙂
@kefalinek ahoj, dnes som sa tam objednavala a povedali mi,ze vysledky pridu za mesiac.... v MT mi povedali,ze za dva mesiace
@balinka to sa nerobí na bežnej poradni. pozri si tému 2d-3d ultrazvuky ,alebo tak nejak sa volá. Robí to len zopár Dr. Na SK a musia mať špeciálny ultrazvuk. merajú nejaké presvetlenie šije a nosové kostičky z ktorých vylúčia downa. No a prezrú mimi. Mne bolo fajn aj to ,že má dve ruky a dve nohy a vyzerá O.K. 😀 😵
@dainad ak ťa bolia oba je to O.K. môže to byť ešte reakcia po stimulke. Mne ešte stále neodišli všetky folíky. Vajíčka sa odoberajú z najväčších a tie menšie môžu šarapatiť. Ale ak je to len jedna strana ,tak sa daj pozrieť aj viac lekárom ,mimomaternicové nie je sranda. No pondelok sa pomaly blíži. 🙂 To už budeš aspoň 4tt?
Ahojte 🙂
Tak tu uz patrim uplne oficialne 😵 Hcg 14.den po ET je 1030 😵 Uzv koncom buduceho tyzdna...

@pimma ale to ti robili NT screening na vyvojove vady.... to ze prepli do 3d, to bola len muranskej dobra vola... normalne 3d, co tu vsetci ospevuju je komercny uzv, len pre zazitok.... je drahy, ja som na nom nebola... mne tiez len dankovcik pocas morfo a v 30 tt prepol do 3d aby som malu videla... ale specialne na 3d som nesla, pripadalo mi to zbytocne