icon

Tehuľky po IVF. Pokecáte?

rebeka33
24. jan 2011

Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.

balinka
21. feb 2011

@katy2 urcite,100 % 🙂

kefalinek
21. feb 2011

@katy2 ja som mala 1800 hcg a cakame dvojky a kamaratka mala 758 a tiez dvojky tak , zeby ????? gratulujem

petuska123
21. feb 2011

ahojte baby..som po neuspesnom iui a tak zhanam info o ivf a icsi.pre koho je co naordinovane??a pri ivf sa vy rozhodujete ze kolko si date vlozit??

katy2
21. feb 2011

@kefalinek ja som mala pri 1.tehu hcg 500 a tiez dvojky... ale je to stale individualne... v kazdom pripade sa tesim e a nech je jedno alebo dve, sme stastni 😵

katy2
21. feb 2011

@petuska123 icsi sa zvykne robit pri zlom spermiograme, a kolko si das vlozit? normalne sa zvyknu vkladat dve embryjka ale prihliada sa aj na stav a dispozicie zeny a da sa aj dohodnut...

petuska123
21. feb 2011

@katy2 dakujem za odpoved a pri ivf alebo icsi je potrebna laparka???ty si podstupila ivf??a ako dlho trva celi ten proces ked uz je schvalena poistovnou??ja nic o tom neviem tak som zvedava

katy2
21. feb 2011

@petuska123 pri ivf laparka potrebna nie je... ja mam za sebou 3IVF, teraz posledne...
po schvaleni to ide rychlo... zavisi od centra a zvyklosti, od protokolu, ale priblizne jeden cyklus....
u nas sa medzi 18-22 dnom cyklu pichne decapeptyl, potom sa caka na ms a po jej skonceni sa zacina so stimulaciou vajecnikov - injekcie sa pichaju asi 10-14 dni podla rastu vajicok, potom sa pichne pregnyl a 36 hodin po nom je odber vajicok pod narkozou. Potom sa vajicka oplodnia v miske, nechaju sa kultivovat 4-6 dni a vlozia sa do maternice... a potom sa caka, ci sa uchytili 🙂

petuska123
21. feb 2011

@katy2 a preco vam to vyslo az na 3 krat??vies pricinu toho??

katy2
21. feb 2011

@petuska123 ked sa pozries do statusu, vidis, ze uz jedno dieta mam 😵
Nam nevychadzali KETka - to su prenosy rozmrazenych embryjok ktore ostali po IVF.... Neviem preco nam KETka nevychadzali.... ale tie maju celkovo mensiu uspesnost...
IVF nam vyslo na prvykrat - totizto po 1.IVF som nemala prenos embryi pre urcite komplikacie z mojej strany a tak vsetko zmrazili... ale po 2.IVF mame dceru a teraz cakame tiez....

petuska123
21. feb 2011

@katy2 aha takze v podstane na prvy sup ak tam neratm to odlozenie

katy2
21. feb 2011

ano 😵 😵 😵

rebeka33
autor
22. feb 2011

Ahojte babule.
@katy2 gratulujem 🙂 🙂 🙂 🙂 ,krásne hcg. Tak teraz len oddychovať nakoľko sa dá pri dieťati a brať lieky ak nejaké máš naordinované.. 🙂 ďakujem aj za príspevok k triplom. Ja som sa len potrebovala vyplakať. nechcela som strašiť mm, tak aspoň na koník. celý čas som si hovorila,že na triple kašlem ,ale aj tak to rozčúli. 😀 Zajtra idem k Dankovčíkovi, priamo. Moja zlatá doki s ním robí v nemocnici,tak mi to vybavila hneď na druhý deň. aspoň budem hneď vedieť na čom som.

katy2
23. feb 2011

@rebeka33 dakujem 😵 liekov mam habadej 😀 drzim ti palce na dnesny uzv a prajem prijemny zazitok 🙂

rebeka33
autor
23. feb 2011

Ahoj, usg som si neužila z toho aká som bola nervózna. povedal,že sa to nedá v tomto štádiu úplne vylúčiť, ale asi to bude z toho druhého plodu. Čo ma šoklo ,že to 2 bábo tam má chrbticu aj nôžky. Tak povedal,že tá 21 násoná hodnota fetopeoteínu môže byť z toho. Tak mu chcem veriť a mám prísť na20tt a tam to bude jasnejšie. 🙂 Stále na niečo čakám. nech je už august a ja mám zdravé babo v rukách. Keby ma tak teraz uspali a potom zobudili. 😀

rebeka33
autor
23. feb 2011

@deinad ako dopadol USG 21., bola si,alebo ste to ešte odložili pre istotu na neskôr. Čakám,že sa ozveš a dúfam,že ste O.k. 🙂

deinad
23. feb 2011

@rebeka33 ahoj moja, bohuzial nie sme ok ☹ vyzera to tak, ze jedna bublinka v maternici sa uz nevyvija a druha sa zatulala niekde mimo, hcg mi stale rastie, ale velmi pomaly cize to vyzera skor na mimomaternicove tehu a do piatku sa rozhodne, ci nastupim do nemocky ☹ som z toho zufala a velmi velmi smutna....

rebeka33
autor
23. feb 2011

@deinad to mi je veľmi ľúto ☹ No teraz mysli hlavne na seba, aby teba dali dokopy. Ostatné sa vyrieši aj neskôr. Budem ti držať palce a dúfam,že sa nám ešte ozveš. 😵

deinad
24. feb 2011

@rebeka33 dakujem moja, zatial pracujem, bez nejakych priznakov mimotehu, zajtra idem do CAR-u na dalsiu kontrolu...rozhodne sa, co dalej, v co dufam lebo som z tej neistoty na nervy, urcite sa ozvem, co dalej..

pimma
24. feb 2011

ahojte 🙂 dlho som tu nebola, az dnes som sa po tyzdni vratila z nemocnice, tvrdne mi brusko 😕

@katy2 gratulujem este raz, to je nadherna sprava 🙂 🙂 🙂 nech to dotiahnete do statneho konca 🙂 🙂 🙂 velmi sa tesim

nemko
25. feb 2011

caute baby, caka ma 3 ivf a zvazujem predlzenu kultivaciu.Otehotnela ste niektora po PK ? A v Iscare ?

balinka
26. feb 2011

@pimma
@rebeka33
@katy2
@kefalinek Ahojte tehulky 😉 Aho sa mate?Pekny slnecny vikendik prajem 😉 😉 😉

balinka
26. feb 2011

@deinad to mi je luto,co sa stalo ☹ prajem Ti vela sil 😉

kefalinek
26. feb 2011

@balinka ahoj mame sa celkom fajn, az na bolesti hlavy a nenormalnu chut na jahodovy dzusik 😀 😀 😀 😀 ty sa pochval ako sa mate???

balinka
26. feb 2011

@kefalinek ahoj 🙂 my sa mame fajn,boli sme vo stvrtok na krvicku,tak teraz cakam na vysledky.verim,ze bude vsetko ok.v utorok ma este caka konzultacia na genetike kvoli amniocenteze...,ale ked budu vysledky z krvicky super,tak sa amnio uz riesit nebude 😉 v ktorom si vlastne tt?ty to drzis tak v utajeni 😉 😉 😉 ja papam vela zmrzlinky 😉

kefalinek
26. feb 2011

@balinka v utajeni ako v utajeni 😀 😀 😀 😀 😀 , je to podla terminu porodu 11 tyzdne a nejake 2-3 dni, stale sa bojim, tak len tak opatrne. tremin mam 14.9.2011 tak ty zmrzlinkujes , no toto

cherryl
26. feb 2011

@nemko PK zvažuj len keď budeš mať kooopec opl.embryjok ja som na prvy x prisla o dve zo styroch a na druhy x =uspesny som si nedala PK a nastojila som na zmrazeni zvysnych 2 emb.aj ked nemali PK

balinka
26. feb 2011

@kefalinek to si 10 dni po mne,ale ty dvojky,tak drobcovia vykuknu skor 😉 vsetko dobre dopadne,musime veri 😉

pimma
26. feb 2011

@balinka ahoj 🙂 mala by som lezat, ale pre mna je to tazke kvoli bolesti chrbta, tak aspon sedim. hned ako sa postavim a chodim,tvrdne brusko 😖 amniocentezu mi neodporucali, vysledky sme mali dobre 🙂 drzim ti palce, nech ju nebudes potrebovat. ako sa inak mas? 🙂
@deinad ako si dopadla v care? drz sa, prajem vela stastia 🙂

kefalinek
26. feb 2011

@balinka musime verit a velmi dufat, povedal, mi doktor,ze mam ratat s porodom medzi 23.8 a 14.9.,ale podla vkladu je termin porodu 14.9. oficialny, uz aby bol taky maj a vonku teplucko, aby sme si bruska vyhriali 😉

balinka
26. feb 2011

@pimma ahoj 😉 to lezanie je niekedy tazke,ale snad to tvrdnutie bruska prestane.ani mne moj doki amniocentezu neodporuca,lebo su tam velke rizika,ale dufam,ze ju nebudem potrebovat.inak sa mame dobre,ziadne grckanie a ani tehu priznaky 😲 dakujem,aj ja ti drzim palceky,aby brusko posluchalo 😉