Tehuľky - učiteľky
Ahojte. Su tu nejaké tehotné učiteľky? Ak áno ozvite sa ako zvládate žiakov 🙂
ucila som cele tehotenstvo na odbormej skole v BA, a studenti boli celkom v pohode, skor ma pozitivne prekvapili. Ja sama som si povedala, ze sa rozculovat nebudem, neprepinala som, aj za cenu, ze som poriadne neoducila, co bolo treba - pretoze to bol ich problem, ak vyrusovali, mali potom samostudium a pisomku. S detmi na ZS je to asi tazsie. Mne najviac vadilo dochadzanie 1,5 hodiny do prace (nebyvala som priamo v BA) - tie preplnene autobusy a cestovanie o siestej rano.
Uprimne?Mala som ich na hacku.... 🙂 Tyzden po zisteni,ze som tehotna som sla na sluzobku,ale cele som to brala na lahku vahu 🙂 Do toho sme prerabali byt,takze ja som sa setrila a uzivala si to... A povedala som to len maximalne doveryhodnym kolegyniam.Na skole do konca juna o nicom netusili,vysokanske podpatky som nosila tak ako predtym,na hodiny a autobus som dobiehala tak ako predtym...brusko mi rastlo len pomaly a malo a drzo zvedavym kolgyniam som s usmevom odpovedala,ze som len trocha pazrava a dopriavam si jedlo ..... 🙂 a akurat necely tyzden pred zaciatkom dalsieho sk.roka som oznamila,ze s nimi uz dobuducna neratam,tak nech nerataju ani oni so mnou 😀 A skodoradostne som sa usmiala a vychutnala si skysnute pohlady vedenia 😉
ahoj, škola = stres, infekčné prostredie, kvantum žiakov a nevyhneš sa chorobe....a nestojí to zato ohroziť svoje dieťa kvôli cudzím.... ja som chcela učiť nakoľko mi to zdravotný stav dovolí... len v 2 mesiaci (čiže hneď na začiatku) som začala krvácať a zostala som do konca 1. trimestra doma. V novembri mávam pravidelne zápal priedušiek (som sledovaná aj na imunológii), tak som sa nechcela vrátiť do školy a potom už bývajú rôzne chrípky a pod.... tak nakoniec na odporučenie imunológa som zostala do konca tehu doma. Bola som v kľude, mohla som si oddýchnuť kedy som potrebovala, venovala som sa veciam, čo ma bavili a naozaj som po zvyšok tehu bola v pohode a dokonca som ani nebola chorá a aj ten zápal priedušiek ma obišiel 🙂 viem, že niektoré by to neriešili PN, ale pre mňa to bolo to najlepšie riešenie. A dokonca, čo som doma, tak som len raz bola chorá (aj to manžel doniesol z práce, potom to chytil malý a nakoniec ja...)
ale zase som si uvedomila,ze som 3 mesiace pred porodom,uz s pooooriadnym brusiskom nastupila na strojarinu,kde potrebovali dotiahnut posledny rocnik franiny,boli to povodne moji ziaci,tak som to vzala...oznamila som:"Nekladte mi blbe otazky,hrozi riziko predcasneho porodu,ucime sa do 15.11.,potom idem odrodit a vratim sa az v dalsom polroku...pocas kojenia neskusam,neopravujem znamky,nekruzkujem znamky."..a od vtedy sme to nejak lazo plazo zvladli...a po porode som dochadzala oducit 2 hodiny do tyzdna,s malou boli nasi,ked sme sa vratili do Po,tak s nou bol manzel a vsetko bolo tutti frutti 🙂
je tu aj nejaká tehuľka, ktorá učí v škôlke?
oznámili ste riaditeľovi písomne, že ste v tom? využili ste všetky výhody, ktoré zo ZP vyplývajú? Požiadali ste o skrátený pracovný čas?
ja som v 14. týždni a šefovi som oznamila listom moju tehotnosť, ale ešet chcem vedieť, kde v ZP alebo inej legislatíve nájdem, že mám nárok na skrátený pracovný čas - teda, že ked odučím, možem ísť domov. Viete mi poradiť?
ahojte, ja zatiaľ tehotná niesom, ale snažíme sa. Ja plánujem isť na PN hneď ako mi lekár potvrdí tehotenstvo, mám ťažkú anémiu, aj keď niesom tehotná chodím na transfúziu krvi. Takže PN u mna bude nevyhnutná. Navyše mám rómsku triedu, je ich 25 . Nebudem nič riskovať. Chcela som sa ale opýtať, že z čoho mi vypočítajú materskú keď budem 9 mesiacov PN. dakujem.
Ahojte ja sa chystám študovať o dva roky elementárnu a predškolskú pedagogiku. chcem sa spýtať čo táto práca obnáša a kredity sa zbierajú a atestácie sa píšu aj keď budem robiť v MŠ? Ďakujem.
ahojte, chcela som sa ešte spýtať či treba mať aj počas nazbieraných kreditov aj jazykové skúšky? Ja som teda z jazykov mimo.
@evullka92 ahoj ja robim ale tehotna este niesom ale snazime sa a rozmyslam ako to somnou bude v triede 22 ziakov stres krik avsak to poznas ty ides na pn ??
Je to uplne normalne zvladnutelne, samozrejme pokial nemate nejake komplikovane tehotenstvo. Ja som pracovala do nastupu na RD v ŠKD s 36 ziakmi. Stres je snad v kazdom zamestnani. Takze nechapem načo sa dopredu obavat zvlášť ani tehotne nie ste ale uz dopredu sa bojite čo ako bude a ako budete riešiť PNku....
U mna to bolo aktualne pred rokom. Ucim ma skole so 700 ziakmi, ucim 2.stupen. nastastie som to dala do konca,ale pocity zmiesane. Ked sa to dozvedeli ziaci,uplne sa zmenil ich postoj,so vsetkym mi pomahali,slovniky mi nosili,moje veci,dvere otvarali...az som ja usta otvarala,ci su to tie iste deti 😂 naopak,vedenie mi vobec nevyslo v ustrety,skor som mala pocit,ze chcu este zo mna vytazit maximum,kym som tam. Takze uplne bezne som suplovala takmer kazdu svoju volnu hodinu,najradsej telesnu s chlapcami deviatakmi ☺, dozor som mavala 3krat do tyzdna,co bol dost problem pre mna (nemat sa kedy vycikat az do pol druhej ako tehotnej,to bola vyzva 😂),nehovoriac o dozoroch cez velke prestavky,kedy som len cakala,z ktorej strany sa mi ujde ☺ Ale vseobecne som sa citila dobre,ak mi bolo sem tam zle,zostala som doma a vybavene. Drzim prsty,hlavne sa nestresovat (mam kolegynky,ktore na to doplatili)..ked sa clovek co i len trosku neciti fajn,šup na PN 😉
Ja som v auguste 2011 nastupila na zs a dali mi prvacikov. V okto ri-novembri som ostala tehu a cely sk.rok som ucila az do nastupu na md v polovici juna. Nebola som chora a ani krik ci stres mne ani krpcovi neuskodil. Mozno aj pre ten skolsky hluk mi maly spal a stale spi ako dudok a to mozem aj zbijackou hucat. Takze ziadne stresy
@agentka017 ja som ucila v skolke, 22 deti a sla som na PN v 4.mesiaci a vobec to nelutujem, bolo mi doma super, ziaden stres, nervy, vysla mi krasna pn-ka aj materska, takze neviem naco sa zbytocne stresovat tam s cudzimi detmi, ked prvorade nam ma byt to nase, nie? 😵
@agentka017 ja som išla na PN od 11tt
@alchemilkazltozelena
@evullka92 to ano maju byt prvorade nase deticky aj ked deti co mam v ms lubim ako svoje ale o prve som prisla pri stresoch zo svadby 😕tak nechcem aj o dalsie pri stresoch v robote a do toho sme zacali stavat dom no tak sa musim zdrziavat a vsetko brat s cistou hlavou
@alchemilkazltozelena @evullka92 ..našla som trošku staršiu tému ale.chcela.som sa spýtať že ako ste to.mali na PN s vychádzkami? ..
@simika_hajulka ja som vychádzky dostala po mesiaci na 2 hodiny a po dalsom mesiaci 4 dve do obedu dve po

no ja som mala prvakov a furt som sa rozculovala a ked uz som fakt bola v koncoch tak im hovorim ja snad z vas porodim 😀 😀 😀 a oni sa vzdy zasmiali a pokracovali sme.bolo to narocne lebo pri prvacikoch je to vsetko tazke naucit ich..................