icon

Telefonický podvod - volá vyšetrovateľ a Národná banka

maranco
27. aug 2025

Mali ste už niekto takéto telefonáty?
Ako ste riešili, zavolali ste na políciu a nahlásili podvodníkov, alebo ste im odovzdali peniaze?

Tu je podrobné video ako prebieha tento podvod
POZOR! Tohle teď jede ve velkém. Detailní popis a svědectví

Slovenské posledné prípady:

Podvodníci telefonicky obrali 63-ročnú ženu z Bratislavy o takmer 17 000 eur.

Komunikácia ďalej pokračovala cez mobilnú aplikáciu, kde mali podvodníci seniorke na znak dôveryhodnosti zaslať fotografie falošných služobných preukazov. „Keďže poškodená celému tomuto konaniu uverila, v priebehu troch hodín prišla o takmer 17 000 eur. Tieto postupne na základe inštrukcií vybrala zo svojho účtu a následne odovzdala po uvedení ‚kódu NBS‘ neznámemu mužovi, ktorý k poškodenej pristúpil na jednom z parkovísk nákupného centra v druhom bratislavskom okrese a predstavil sa ako bezpečnostný pracovník Národnej banky Slovenska v utajení,“
https://www.aktuality.sk/clanok/2wjKIT4/podvodn...

Odvážny muž na západe Slovenska zabránil podvodu vo výške 30 000 eur.

Podľa policajných zistení mal poškodený v zmysle inštrukcií vybrať finančnú hotovosť vo výške 30 000 eur zo svojho účtu a odovzdať ju „ďalšiemu zamestnancovi NBS“. „To aj muž urobil a dostavil sa v zmysle inštrukcií pred obchodné centrum na Vajnorskej ulici, kde sa stretol s neznámym mužom ázijského pôvodu,“ uviedol ďalej Szeiff.

Šťastím v celom prípade bolo, že tesne pred odovzdaním finančnej hotovosti muž zo západného Slovenska zmenil názor a peniaze odmietol odovzdať
https://www.aktuality.sk/clanok/wnagbhC/sikovna...

januska12323
27. aug 2025

Nie ani nezdvíham a rodičia sú poučení tiež.

anonym_c8252e
27. aug 2025

Na tento podvod som narazil už na viacerých stránkach
https://spravy.stvr.sk/2025/08/nbs-shares-podvo...
Neuveriteľné, čo všetko špekulanti nezneužijú...

bielasovicka
27. aug 2025

Ja nedvíham neznáme čísla.

lienka.7
27. aug 2025

@maranco na toto naleti len idiot, sorry 🤦‍♀️

ibrunova
27. aug 2025

Toľko krát sa to už spomínalo v správach, kadetade a stále niekto naletí.

anonym_f88373
27. aug 2025

Ludia na Slovensku maju tak nizke kriticke myslenie, ze naletia na uplne blbosti. Vacsinou ide o starsich ludi. Moji rodicia su rovnako naivni. Ja pracujem v IT, stale im tlciem do hlavy, ako si maju davat pozor, ale ked minister vnutra povie, podte na Telegram, tak idu. Ja osobne jednoznacne vinim z tejto situacie Fica a jeho kumpanov. Donekonecna klamu a manipuluju s pravdou. Moj otec veri viac Ficovi a smerackym kamaratom ako mne, hoci mam 2 VS. Ale ja som zla, lebo LGBTI.

pribinak
27. aug 2025
@lienka.7

@maranco na toto naleti len idiot, sorry 🤦‍♀️

@lienka.7 takýto ľudia by nemali mat volebné právo

maranco
autor
27. aug 2025
@anonym_f88373

Ludia na Slovensku maju tak nizke kriticke myslenie, ze naletia na uplne blbosti. Vacsinou ide o starsich ludi. Moji rodicia su rovnako naivni. Ja pracujem v IT, stale im tlciem do hlavy, ako si maju davat pozor, ale ked minister vnutra povie, podte na Telegram, tak idu. Ja osobne jednoznacne vinim z tejto situacie Fica a jeho kumpanov. Donekonecna klamu a manipuluju s pravdou. Moj otec veri viac Ficovi a smerackym kamaratom ako mne, hoci mam 2 VS. Ale ja som zla, lebo LGBTI.

@anonym_f88373 tento mesiac mi volal jeden známy, ešte pracujúci senior, že vidí na internete video s Kamenickým a každý slovák môže zarobiť , tak mi radšej pre istotu volal či je to pravda, inak by tiež asi naletel

ajka10000
27. aug 2025

mojej mame tiez volali ze kriminalna policia ale ich zrusila.

zuzanita1609
27. aug 2025

@maranco je fajn ,že na tieto podvody upozornuješ, ale človek ako keby "hrach o stenu hadzal". Skoro dennodenne to spomínajú všade a človek aj tak sa "chytí". Proste naivita a hlúposť. Mne starká vždy opakovala,zadarmo ti nikto nič nedá, nepošle a ani nevnúti. Pamätám si ju raz,keď chodili nejakí "kolotočári" po dedine predávať ževraj marhule. Reku tetka,dajte čo máte vo feruche a donesieme po vreciach 🤭. A starká,reku chlapec zlatý,ty sa pakuj stadeto lebo hodím po tebe ten nanovo zaváraný slivkový kompót 😆. A už mala vtedy roky ,na tieto "čmeliny" ona vedela reagovať,dnes by isto vedela aj cez mobil a siete 😏.

maranco
autor
27. aug 2025

@zuzanita1609 skôr od osadenstva chcem vedieť koľkým volali a ako reagovali, či sú tieto telefonáty bežné lebo v mojom okolí bol len raz v noci telefonát seniorovi banka/niekto zneužil kartu /nadiktujte nám číslo karty aby sme ju mohli zablokovať a raz investovanie cez Kamenického

dávnejšie som videl video od taxikára ktorý bral seniorku do banky lebo vnuk/nehoda/nemocnica/operácia ale taxikár ju upokojil a privolal políciu

estellas
27. aug 2025
@anonym_f88373

@anonym_f88373 Hej to poznám, ja pracujem v domove dôchodcov u nás tiež niektorí naleteli.

ahhola
27. aug 2025

Moja pribuzna 80+ mala na vchode zvnutra A4 oznam...
Neotvaraj
Nezdvihaj
Neries
Nepotrebujes
Volaj ❗❗❗keby nieco xxxx xxx xxx....
Ale dnesni seniori su na fejsbuch denne a staci sa zaklikat smejdom a nepomoze im ani titul ing, mudr. Aj taki sa nechali vytahat z milionov kc, s vidinou zbohatnutia na bitcoin.
Zakladom je neklikat na viditelne chuyoviny. Mna nedostanu, zatial... Za par rokov ma oblbne hologram pred dverami🤣

lienka.7
27. aug 2025
@pribinak

@lienka.7 takýto ľudia by nemali mat volebné právo

@pribinak vieš co, ide o to, ze starý majú peniaze, aj keď sa tvária, ze chudacikovia žijú z toho uboheho 400€ dochodecku.🤦‍♀️ A zrazu večer v správach, ta vyhodila 17.000€, ďalšia zase 30.000€. Mladý človek toľko peňazí ani nemá pokope. 👌

jananovotna88
27. aug 2025

V poslednom čase sa podvody rozmohli😃
Otcovi prišiel mail, že má pokutu za dopravný priestupok ministerstvo vnútra a pritom ani auto nemá😀
A telefonické teraz... Kolega dvihol telefón so slovami"Oplatí sa naladiť sa" nadšenie sa rozplynulo a to čo zaznelo nie je vhodné citácie.

rozculena
27. aug 2025

mne vyvoláva akurát niekto z rakúska,už nedvíham,ale keď som 1x zdvihla,tak automat ponúkal prácu a že mám ísť na whatsap

sticker
karolinakr
27. aug 2025

@maranco dobre, že si to dal, sledujem policajnu stranku každý deň
starym ludom, rodičom, babkam nahlasit, nech si odkliknu na fcb Policia SR, a ta je podla krajov delená

anonym_7c7dfa
28. aug 2025
@anonym_f88373

@anonym_f88373 čo má politika spoločné s volaniami podvodníkov? Mimochodom prepáč, ale 2 VŠ nezaručujú inteligenciu. Poznám z práce pár ľudí, čo si titul nezaslúži a kolegovia s učňovkou schovajú takýchto do vrecka. Toto je len mýtus, že ľudia s VŠ majú viac inteligencie a veľmi radi sa povyšujú tak ako ty.

karolinakr
29. aug 2025
@lienka.7

@pribinak vieš co, ide o to, ze starý majú peniaze, aj keď sa tvária, ze chudacikovia žijú z toho uboheho 400€ dochodecku.🤦‍♀️ A zrazu večer v správach, ta vyhodila 17.000€, ďalšia zase 30.000€. Mladý človek toľko peňazí ani nemá pokope. 👌

@lienka.7 to ma neserie, že vyhodia 30 000, ale že som nešla práve okolo

maranco
autor
29. aug 2025
@karolinakr

@lienka.7 to ma neserie, že vyhodia 30 000, ale že som nešla práve okolo

@karolinakr nevyhodia, donesú ti ich na parkovisko pred OC, ale musíš povedať tajné heslo NBS, potom vedia že ty pracuješ v utajení pre národnú banku a ti odovzdajú peniaze

natalka13
29. aug 2025

Zlozila som telefon at a blokla cislo.

karolinakr
29. aug 2025
@maranco

@karolinakr nevyhodia, donesú ti ich na parkovisko pred OC, ale musíš povedať tajné heslo NBS, potom vedia že ty pracuješ v utajení pre národnú banku a ti odovzdajú peniaze

@maranco 😀 neskutočné a na toto babky naletia

maranco
autor
29. aug 2025
@karolinakr

@maranco 😀 neskutočné a na toto babky naletia

@karolinakr keď si pozrieš video tak to nebola babka, ale mladá VŠ vzdelaná žena

gabikaa96
29. aug 2025

Môjmu bratovi volali cca pred pól rokom z neznámeho čísla, večer okolo 9tej. Pán mu povedal že volá mu z jeho banky pretože sa mu nabúrali do účtu. Brat sa ho opýtal že ktorej banky? Že no z tej kde máte účet. No hneď mu zložil a volal mi. Pravdaže v net bankinge nič podozrivé nevidel. Pravdepodobne chceli prístupové údaje alebo neviem. Ale viem si predstaviť že niekto tomu naletí.

karolinakr
30. aug 2025

ja by som to robila tak, že varovanie by som davala v pravidelnych intervaloch v tv pred spravami na všetkych staniciach, letaky na brany vylepovať, na všetkych forach a tak, lebo mna 20r obťažuju podvodnici aj moju mamu, a začinaju byt agresivny, jeden podvod skonči, druhy začne, 3x do týždňa telefonaty, len moja mama nema peniaze nemaju z nej čo vymámiť, tiež nie je počitačovo zručná,viem si predstaviť, ked jej niekto take bachorky rozprava, suseda vybielili cigani, v banke, že ma divne pohyby, okna chceli kontrolovat a to je VŠ vzdelany človek..on musel 7r makať na dôchodku a potom to všetko odovzdal cigáňom
ja si myslím, že štát málo robí pre ochranu obyvateľstva, na prevenciu pred podvodmi

maranco
autor
8. sep 2025

Ružomberský útulok prišiel o 15 000 €, stal sa obeťou podvodu

Doposiaľ neznámy páchateľ podvodným spôsobom presvedčil poškodenú, aby si nainštalovala neznámu aplikáciu do mobilného telefónu, prostredníctvom ktorej páchateľ vykonal niekoľko prevodov finančných prostriedkov.

Čítajte viac: https://myliptov.sme.sk/c/23538625/ruzombersky-...

cacianka
13. sep 2025
@ajka10000

mojej mame tiez volali ze kriminalna policia ale ich zrusila.

@ajka10000 aj mojej mame niekto volal, zrušila ho - viete môj zať pracuje na kriminálke a všetko mi zistí a vybaví. Ktovie prečo tak rýchlo zrušil hovor...

lienka.7
13. sep 2025

Neustále je to v TV, ale aj tak sa nájdu ľudia, ktorí stále sa dajú oklamať. Ja už neviem, čo na to povedať...

cacianka
13. sep 2025
@lienka.7

Neustále je to v TV, ale aj tak sa nájdu ľudia, ktorí stále sa dajú oklamať. Ja už neviem, čo na to povedať...

@lienka.7 máme pripomínam - a ona ? Mňa neoseru...

maranco
autor
17. sep 2025

Pokračovanie
I VÁM MOHOU PRÁVĚ TEĎ VYBÍLIT ÚČET! Jak to poznat a jak se zachránit?

https://www.youtube.com/watch?v=eEp35JdVzFw