Telefonický podvod - volá vyšetrovateľ a Národná banka
Mali ste už niekto takéto telefonáty?
Ako ste riešili, zavolali ste na políciu a nahlásili podvodníkov, alebo ste im odovzdali peniaze?
Tu je podrobné video ako prebieha tento podvod
POZOR! Tohle teď jede ve velkém. Detailní popis a svědectví
Slovenské posledné prípady:
Podvodníci telefonicky obrali 63-ročnú ženu z Bratislavy o takmer 17 000 eur.
Komunikácia ďalej pokračovala cez mobilnú aplikáciu, kde mali podvodníci seniorke na znak dôveryhodnosti zaslať fotografie falošných služobných preukazov. „Keďže poškodená celému tomuto konaniu uverila, v priebehu troch hodín prišla o takmer 17 000 eur. Tieto postupne na základe inštrukcií vybrala zo svojho účtu a následne odovzdala po uvedení ‚kódu NBS‘ neznámemu mužovi, ktorý k poškodenej pristúpil na jednom z parkovísk nákupného centra v druhom bratislavskom okrese a predstavil sa ako bezpečnostný pracovník Národnej banky Slovenska v utajení,“
https://www.aktuality.sk/clanok/2wjKIT4/podvodn...
Odvážny muž na západe Slovenska zabránil podvodu vo výške 30 000 eur.
Podľa policajných zistení mal poškodený v zmysle inštrukcií vybrať finančnú hotovosť vo výške 30 000 eur zo svojho účtu a odovzdať ju „ďalšiemu zamestnancovi NBS“. „To aj muž urobil a dostavil sa v zmysle inštrukcií pred obchodné centrum na Vajnorskej ulici, kde sa stretol s neznámym mužom ázijského pôvodu,“ uviedol ďalej Szeiff.
Šťastím v celom prípade bolo, že tesne pred odovzdaním finančnej hotovosti muž zo západného Slovenska zmenil názor a peniaze odmietol odovzdať
https://www.aktuality.sk/clanok/wnagbhC/sikovna...
Na tento podvod som narazil už na viacerých stránkach
https://spravy.stvr.sk/2025/08/nbs-shares-podvo...
Neuveriteľné, čo všetko špekulanti nezneužijú...
Ja nedvíham neznáme čísla.
Toľko krát sa to už spomínalo v správach, kadetade a stále niekto naletí.
Ludia na Slovensku maju tak nizke kriticke myslenie, ze naletia na uplne blbosti. Vacsinou ide o starsich ludi. Moji rodicia su rovnako naivni. Ja pracujem v IT, stale im tlciem do hlavy, ako si maju davat pozor, ale ked minister vnutra povie, podte na Telegram, tak idu. Ja osobne jednoznacne vinim z tejto situacie Fica a jeho kumpanov. Donekonecna klamu a manipuluju s pravdou. Moj otec veri viac Ficovi a smerackym kamaratom ako mne, hoci mam 2 VS. Ale ja som zla, lebo LGBTI.
Ludia na Slovensku maju tak nizke kriticke myslenie, ze naletia na uplne blbosti. Vacsinou ide o starsich ludi. Moji rodicia su rovnako naivni. Ja pracujem v IT, stale im tlciem do hlavy, ako si maju davat pozor, ale ked minister vnutra povie, podte na Telegram, tak idu. Ja osobne jednoznacne vinim z tejto situacie Fica a jeho kumpanov. Donekonecna klamu a manipuluju s pravdou. Moj otec veri viac Ficovi a smerackym kamaratom ako mne, hoci mam 2 VS. Ale ja som zla, lebo LGBTI.
@anonym_f88373 tento mesiac mi volal jeden známy, ešte pracujúci senior, že vidí na internete video s Kamenickým a každý slovák môže zarobiť , tak mi radšej pre istotu volal či je to pravda, inak by tiež asi naletel
mojej mame tiez volali ze kriminalna policia ale ich zrusila.
@maranco je fajn ,že na tieto podvody upozornuješ, ale človek ako keby "hrach o stenu hadzal". Skoro dennodenne to spomínajú všade a človek aj tak sa "chytí". Proste naivita a hlúposť. Mne starká vždy opakovala,zadarmo ti nikto nič nedá, nepošle a ani nevnúti. Pamätám si ju raz,keď chodili nejakí "kolotočári" po dedine predávať ževraj marhule. Reku tetka,dajte čo máte vo feruche a donesieme po vreciach 🤭. A starká,reku chlapec zlatý,ty sa pakuj stadeto lebo hodím po tebe ten nanovo zaváraný slivkový kompót 😆. A už mala vtedy roky ,na tieto "čmeliny" ona vedela reagovať,dnes by isto vedela aj cez mobil a siete 😏.
@zuzanita1609 skôr od osadenstva chcem vedieť koľkým volali a ako reagovali, či sú tieto telefonáty bežné lebo v mojom okolí bol len raz v noci telefonát seniorovi banka/niekto zneužil kartu /nadiktujte nám číslo karty aby sme ju mohli zablokovať a raz investovanie cez Kamenického
dávnejšie som videl video od taxikára ktorý bral seniorku do banky lebo vnuk/nehoda/nemocnica/operácia ale taxikár ju upokojil a privolal políciu
@anonym_f88373 Hej to poznám, ja pracujem v domove dôchodcov u nás tiež niektorí naleteli.
Moja pribuzna 80+ mala na vchode zvnutra A4 oznam...
Neotvaraj
Nezdvihaj
Neries
Nepotrebujes
Volaj ❗❗❗keby nieco xxxx xxx xxx....
Ale dnesni seniori su na fejsbuch denne a staci sa zaklikat smejdom a nepomoze im ani titul ing, mudr. Aj taki sa nechali vytahat z milionov kc, s vidinou zbohatnutia na bitcoin.
Zakladom je neklikat na viditelne chuyoviny. Mna nedostanu, zatial... Za par rokov ma oblbne hologram pred dverami🤣
V poslednom čase sa podvody rozmohli😃
Otcovi prišiel mail, že má pokutu za dopravný priestupok ministerstvo vnútra a pritom ani auto nemá😀
A telefonické teraz... Kolega dvihol telefón so slovami"Oplatí sa naladiť sa" nadšenie sa rozplynulo a to čo zaznelo nie je vhodné citácie.
mne vyvoláva akurát niekto z rakúska,už nedvíham,ale keď som 1x zdvihla,tak automat ponúkal prácu a že mám ísť na whatsap

@maranco dobre, že si to dal, sledujem policajnu stranku každý deň
starym ludom, rodičom, babkam nahlasit, nech si odkliknu na fcb Policia SR, a ta je podla krajov delená
@anonym_f88373 čo má politika spoločné s volaniami podvodníkov? Mimochodom prepáč, ale 2 VŠ nezaručujú inteligenciu. Poznám z práce pár ľudí, čo si titul nezaslúži a kolegovia s učňovkou schovajú takýchto do vrecka. Toto je len mýtus, že ľudia s VŠ majú viac inteligencie a veľmi radi sa povyšujú tak ako ty.
@pribinak vieš co, ide o to, ze starý majú peniaze, aj keď sa tvária, ze chudacikovia žijú z toho uboheho 400€ dochodecku.🤦♀️ A zrazu večer v správach, ta vyhodila 17.000€, ďalšia zase 30.000€. Mladý človek toľko peňazí ani nemá pokope. 👌
@lienka.7 to ma neserie, že vyhodia 30 000, ale že som nešla práve okolo
@lienka.7 to ma neserie, že vyhodia 30 000, ale že som nešla práve okolo
@karolinakr nevyhodia, donesú ti ich na parkovisko pred OC, ale musíš povedať tajné heslo NBS, potom vedia že ty pracuješ v utajení pre národnú banku a ti odovzdajú peniaze
Zlozila som telefon at a blokla cislo.
@karolinakr nevyhodia, donesú ti ich na parkovisko pred OC, ale musíš povedať tajné heslo NBS, potom vedia že ty pracuješ v utajení pre národnú banku a ti odovzdajú peniaze
@maranco 😀 neskutočné a na toto babky naletia
@maranco 😀 neskutočné a na toto babky naletia
@karolinakr keď si pozrieš video tak to nebola babka, ale mladá VŠ vzdelaná žena
Môjmu bratovi volali cca pred pól rokom z neznámeho čísla, večer okolo 9tej. Pán mu povedal že volá mu z jeho banky pretože sa mu nabúrali do účtu. Brat sa ho opýtal že ktorej banky? Že no z tej kde máte účet. No hneď mu zložil a volal mi. Pravdaže v net bankinge nič podozrivé nevidel. Pravdepodobne chceli prístupové údaje alebo neviem. Ale viem si predstaviť že niekto tomu naletí.
ja by som to robila tak, že varovanie by som davala v pravidelnych intervaloch v tv pred spravami na všetkych staniciach, letaky na brany vylepovať, na všetkych forach a tak, lebo mna 20r obťažuju podvodnici aj moju mamu, a začinaju byt agresivny, jeden podvod skonči, druhy začne, 3x do týždňa telefonaty, len moja mama nema peniaze nemaju z nej čo vymámiť, tiež nie je počitačovo zručná,viem si predstaviť, ked jej niekto take bachorky rozprava, suseda vybielili cigani, v banke, že ma divne pohyby, okna chceli kontrolovat a to je VŠ vzdelany človek..on musel 7r makať na dôchodku a potom to všetko odovzdal cigáňom
ja si myslím, že štát málo robí pre ochranu obyvateľstva, na prevenciu pred podvodmi
Ružomberský útulok prišiel o 15 000 €, stal sa obeťou podvodu
Doposiaľ neznámy páchateľ podvodným spôsobom presvedčil poškodenú, aby si nainštalovala neznámu aplikáciu do mobilného telefónu, prostredníctvom ktorej páchateľ vykonal niekoľko prevodov finančných prostriedkov.
Čítajte viac: https://myliptov.sme.sk/c/23538625/ruzombersky-...
Neustále je to v TV, ale aj tak sa nájdu ľudia, ktorí stále sa dajú oklamať. Ja už neviem, čo na to povedať...
Pokračovanie
I VÁM MOHOU PRÁVĚ TEĎ VYBÍLIT ÚČET! Jak to poznat a jak se zachránit?

Nie ani nezdvíham a rodičia sú poučení tiež.