Tešíte sa, že deti pôjdu do škôlky a vy si doma oddýchnete a porobíte?
Konečne september,deti pôjdu do škôlky školy.Ja sa tak teším že budem sama doma trochu si oddýchnem a porobim okolo domu čo treba,plus záhradu.Ze pôjdem sama do obchodu,v kľude budem zháňať vianočné darčeky,poupratujem celý dom a ešte kopa veci.Ste na tom podobne s myšlienkami/plánmi?Jedine čo mi tu pohodu môže pokaziť keď budú deti choré,no hadam nebudú každú chvíľu doma s chorobou.
@0silvia0 myslím, že sa dá tomu rozumiem ale inak vyhrané majú ti, čo majú prídavky zo zahraničia a sú na sk😉
Ja som na materskej z ročným bábätkom, tak dávam do škôlky iba toho čo som mu dala odklad do školy. Ide prvý krát do škôlky. Mala som ho doma na individuálnom vzdelávaní. Toho 3 ročného nedávam do škôlky až, keď pôjdem do práce. Ja si však oddýchnem najviac cez prázdniny, keď mám doma všetkých 5 detí a nemusím riešiť vstávanie, úlohy, učenie, odprevadzanie.....
@maciatkolulu Vždy sa nájde niekto kto sa bude sťažovať,nemôžu byť všetci spokojný so všetkým.Bohuzial ľudia závidia niekedy aj nos medzi očami.
@0silvia0 ono koľko stojí na sk družina do 30 eur, koľko sú prídavky? Okolo 200 eur predpokladám, Nemec, ale ma hort za 200😉, takže slovak na sk s mužom v zahraničí ma vyhrané 👍
@maciatkolulu vyhrane? Ani nie, pri fungovani muz na tyzdnovkach chlap prejazdi ine sumy ako su pridavky. Kazdy ma inu situaciu, je fajn nesypat kazdeho do jedneho vreca, kazdy funguje ako vie.
A neviem naco je dobre poukazovat na frflosov. Co z toho clovek vlastne ma?
@maciatkolulu pridavky su okolo 25e
@petulda333 v nemeckú? Snáď nie.... 😉
@0silvia0 ale nooo, snáď aj muž zarobí inak by tam nechodil, predpokladam😉
@maciatkolulu tak pytas sa kolko stoji druzina na sk a hned za tym sa pytas pridavky. Logicky to vyslo,ze myslis slovenske
@petulda333 áno, logicky, ten kto berie zahraničné prídavky a žije na sk, čítaj. Takže ma náklady na družinu slovenské, ale prídavky zajtanicne, čo nie sú zaručene 25eur😉
@maciatkolulu vies co, moj muz ma par rokov do dochodku, tak uz nebude zacinat odznova na Slovensku, uz sa mu to neoplati.
Uz to tam nejako dobojuje do dochodku, ale cim je vsetko drahsie tak az take zarobky to nie su.
Kolko stoji druzina ti uz nepoviem, mame doma maturantku a tam su ine vydavky ako druzina...
@0silvia0 bude dôchodok zo zahraničia, tiež riadne odlišný od sk👍a náklady sk. Takže máte to fajn.
@maciatkolulu pisala si na predoslej strane o zavisti. No z tvojich odpovedi mam pocit,ze ty tiez zavidis. Len silou mocou rypes do
@0silvia0 lebo zije na sk a muz zaraba v zahranici,tak nech prizna,ze sa maju super 🤦♀️
@maciatkolulu neviem este ako to bude ani ako sa dochodok rata, nemci maju vyssi dochodkovy vek ako slovaci. Ci vydrzi makat do 67 rokov netusim ani ja ani on. Musi si to este zistit.
A ty mas vzdy taku rypavu naladu?
@petulda333 presne tak, ona ma z toho komplex, nie je to prvy raz, co sa obuva do Sloveniek… ako keby ju niekto nutil tam zit
@tehulka2011 vazne?nejak som nepostrehla
@petulda333 prosím 🤣🤣🤣prečo by som? Mam na sk byt v BA v starom meste, kedykoľvek viem ísť naspäť, nemám dôvod, mozem ísť do práce, za rakúsky plat. Nemusela by som dochádzať ako iní. Prečo by som mala závidieť, vravím, že ti, čo majú prídavky z at, de atd a náklady sk, to majú fajn. Prečo mám pocit, že😉ty máš potrebu rýpať?
@tehulka2011 to fakt🤣🤣👍
@0silvia0 máš pocit, že rypem? Prečo ja mam opačný🤣dokola tie isté mena, čo sa im nepáči, normálne to je vtipné. Píšem úplne realitu. Ten kto ma náklady sk a prídavky zo zahranicia, to ma fajn, či? Rovnako dôchodok. Pozri, ja som doma, nepracujem, asi kebyže mame malo tak makám, či? Ale reálne sa stretávam dokola s tým istým, že at=pecene holuby.
No nič, pekný večer.
Autorka, ak si môžeš dovoliť byť doma, kľudne bud. Oddychuj a rob čo ťa baví, vidím, že MK fičí. 🤣👍
@maciatkolulu tvoje odpovede tak vyznievaju. Silvia nieco napise a ty zas ryp do nej.... skus si to po sebe precitat
@tehulka2011 pozri, ja sa neobuvam do Sloveniek, stačí si mrknúť MK, ja sama som Slovenka a som na to hrdá. Mam nehnuteľnosti na sk a žijem tam,kde chcem žiť. Ja mam možnosť výberu. Ty asi nie. Ale myslím, že toto nie je témou autorky, či? Ak máš pocit, že niečo robím bakano, kľudne nahlas. Napíš internú postu. Alebo priamo mne 😉
@petulda333 rypanie? Konštatujem, že každý jeden, či slovak, Čech, Maďar, rumun, čo robí v zahraničí a ma prídavky zo zahraničia a náklady domovskej krajiny sa ma lepšie, čo je fakt je rypanie?
@0silvia0 tak sa ti ospravedlňujem, že som rypala
@maciatkolulu pises, ze vyhrane maju ti, ktori su v zahranici a byvaju na Slovensku. To kvoli pridavkom? Blbost. Su ludia, ktori vedia zarobit ovela lepsie na Slovensku ako ten moj stary chlap co sa trepe po tyzdnovkach hore dolu v sestdesiatke. Nuz, nie kazdy moze byt manazer a uspesny podnikatel, tak robi co vie. Po odratani nakladov za ubytovanie v de, dochadzanie 1000 km tyzdenne to nie je ziadne terno. Ale ja sa nestazujem, kazdy to ma inak. Kazdy robi co vie a kazdy ma inu situaciu. Ty mas urcite lepsiu situaciu ako my, sudiac podla tvojich pomerov co opisujes, a ja ti to prajem. Nezavidim.
Mne je to jedno, ci su prazdniny alebo skolsky rok, chodim do prace tak ci tak, a dcera aj v auguste chodila do skolky, starsi bol doma..
Po pravde viac veci stiham popri praci ako ked som bola doma (ked dcera nastupila do skolky a ja som este nemala pracu- cca 2mes.) cele dni sama doma a zozieralo ma to.. tersz si pekne naplanujem co a kedy spravim a co nestihem, robim cez vikend. Ziaden stres..
@maciatkolulu za tvojimi pismenami je proste citit, ze taki ludia ti vadia, ktori byvaju na sk a poberaju zahranicne vyhody, urcite si podporovala aj indexaciu pridavkov, ze? 🙂 ja som inak presne takyto wirtschaftsflüchtling 🙂
@maciatkolulu to tvoje konstatovanie,fajn,moze byt,fakt netusim ake pridavky atd je v nemecku a pod. Ja som narazala na ine. Ona ti pise,ze muz ma aj vydavky velke atd,ty hned lebo sak zarobi. Pise,ze ho caka dochodok a nevie,ci tam dobojuje dovtedy. Ty hned lebo nemecky dochodok. Len silou mocou tlacis,nech prizna to,co si ty myslis
@0silvia0 a ja zase nerypem...
@petulda333 to fakt? 🤣No dobre...

@maciatkolulu kazdy ma nejake skusenosti, normalne zmyslajuci clovek sa pozera na veci komplexne. Urcite nie je kazdy slovak zavistlivec,
s tymto nesuhlasim, aj ked pises ze "kazdy"