Tiež nemáte radi nedele?
Ahojte. U mňa je to také že v nedeľu ráno keď sa zobudím už ma pomaly chytá stres, potom doobeda poobede v pohode ako tak a k večeru už zasa stres. Nieže by som sa bála samotnej roboty aj keď to tam veľmi nemám rada ale už potom v priebehu pracovného týždňa sa to upraví. Tiež to niektorí tak máte? Že tie nedele sú také divné? Akože človek si doma porobi, venuje sa deťom, keď tak aj nejaký výlet...ale ten pocit že je zajtra pondelok 😁😁😁
Pravdepodobne bolo myslené že posledný deň volna pred dňom keď treba ísť do práce. Ja mávam väčšinou nepretržité zamestnania, takže volno je v tefy kedy padne a nie v nedelu. Konkrétne na nedeli neznášam iba to že si nič neviem vybaviť, že okrem Tesca obchody skôr zatvoria. Dokonca aj večierka skôr zatvára. Takže musím chodiť na Shellku lebo aj pumpy niesu nonstop. Konkrétne nedela a štátny sviatok neznášam. Ja mám rád dni keď je všetko otvorené, vlaky a autobusy jazdia normalne atď.
@petronellla87 buď rada že to bolo také náboženstvo kde len nedele treba chodiť. V niektorých treba každý deň, a modliť sa aj 5x denne či kolkokrát. Buddhizmus je náboženstvo pre pohodlných. Oni majú v kostole taký valec s to sa točí keď sa modlia. Kamoš mal ten valec v menšom na baterky a hovoril že keď sa to točí tak sa to modlí za teba. To by som ešte vedel vydržať.
Ja som nikdy nechápala, ako môže niekto neznášať nedele. A potom syn dostal za učiteľku pripecenu kravu (čím sa ospravedlňujem všetkým kravam) a z nedele sa stal hororový den so stupnujucou sa tendenciou. Po dvoch rokoch sa vzdávame radšej inak dobrej školy v prospech duševného zdravia vlastného dieťaťa a ja dúfam, že nedeľa bude zase obyčajná nedeľa a nie predpondelkovy horor.
Nemám nakoľko niekedy mám " nedeľu" v pondelok, inokedy vo štvrtok keďže mam nepravidelnu pracovnú dobu
Ja som nemala rada nedele, keď som ako vysokoškoláčka bývala na intráku… väčšinou po nedeľnom rodinnom obede som dobalila posledné veci a šup na autobus. Taký rozbitý deň to bol. Pritom so samotným bývaním na intráku som nemala problém, len som sa cítila ako keby ukrátená o časť víkendu tým cestovaním. Teraz je to lepšie, ale tiež ma občas chytí v nedeľu podvečer melanchólia, že ten víkend tak preletel. Celkovo si víkend najviac užívam v piatok popoludní a večer.
Tiež to tak mám. Takže ťa chápem. Celý môj pracovný život robím PO-PIA , iba vtedy nedeľu nemám stres už večer, keď mám pondelok dovolenku. Už som v štádiu, že sa mi nedeľu večer aj horšie zaspáva.
Vravi sa, ze piatok je lepsi ako nedela,pretoze po piatku nasleduje sobota,ale po nedeli pondelok. Najlepsie su podla mna piatky poobede☺️ Nedelu nemam rada ani nie koli mojej praci,ale koli takemu to chystaniu deti do skoly, ked si samozrejme vecer spomenú,ze mali na vikend nejaku vacsiu ulohu alebo projekt.Tymto pozdravujem vsetky ucitelky,ktore rady zadavaju ziakom casovo narocne ulohy na vikendy, a sami si volny cas uzivaju😏
Mala som to kým som normálne pracovala. Odkedy už nemám normálny rezim ale pracujem par rokov flexibilne zmizlo to. Podľa mňa to je tým ze sa mi to tak zlieva kedy je aky deň.
Odkedy si v nedeľu nehovorim,Bože zajtra do roboty,tak nedeľu preživam v pohode
Ked som bola mala nutili ma do kostola a potom do toho skola, tak som nedele neznasala. Uz len ten nazov "nedela" som mala zhnuseny. Mala som pocit ze je ten den cely taky strohy s kopou povinnosti a pritom to mal byt den volna. Horsie ako pondelok. Odkedy zijem sama a mam pracu ktoru mam rada, tak sa mi nedele nehnusia a viem si ich normalne uzit.
@janai1 mozes nahlasovat moj prispevok znova a znova, lebo je pre teba tak bolestivo pravdivy, ze ho nedokazes stravit, bojujes a zuris spolu s diablom, ktory ta asi ovlada-inak by si tak tu neskakala, Nuz ale tuto pravdu o svojom zlom zivote a zlom spravani sa voci vlastnym rodicom nezabijes, neprekricis. Ano, neznasas pravdu, milujes tmu, hriech, nenavist a to ti vycitaju aj tvoji milovani rodicia, no pamataj, oni sa za teba silno modlia a bud si ista, ze ti vymodlia od ziveho Boha to, aby si sa ku nemu do toho kostola vratila, tak ako to robia milujuci rodicia, bud po dobrom, alebo po zlom. Kedze po dobrom to evidentne neide, cakaj v zivote napomenutie, ktore ta bude velmi, aleze velmi boliet, lebo len v bolesti dokazes uvidiet skutocne hodnoty, ktore ti odovzdavali ako poklad pocas detstva tvoji rodicia. Ked sa budes zachvilku -lebo cas uteka velmi rychlo- v zivote zvijat v placi, bolesti a krutom utrpeni, spomen si na terajsiu nadutost, pychu, zurivost, zlobu aj voci vlstnym rodicom a budes vediet odpoved na otazku, ktoru si budes davat "preco ja???!!!"
@majkabambulik ja som tvoj príspevok nenahlasila. Ja som sa na tom bavila.
A opakujem, presne kvôli takým ako ty prestali moji rodičia chodiť do kostola. Takže máš v tom trošku chybu.
A vieš čo ti poviem? Tebe sa to vráti 😉
A čo má toto spoločné s témou o nedeli? Niekto len okrajovo spomenul že na nedeli mu vadila len povinná účasť na bohoslužbe. Ja som len okrajovo spomenul že náboženstvo neni pre pohodlných keďže to vyžaduje návštevu bohoslužieb v chramoch. Mne na nedeli vadí že skôr zatvárajú obchody, že nič sa nedá vybaviť, kúpalisko je plné ludí. Ovela viac mám rádšej keď mi voľno padne na nejaký utorok, stredu, keď je všetko otvorené, viem si vybaviť veci, na kúpalisku neni taká tlačenica. Takže ja mám nedelu celkom rád lebo keď som vtedy v práci idú mi príplatky, takže zarobím viac a nemusím pre to nič extra urobiť. A ajtak načo by mi vtedy bolo voľno keď nič neviem vybaviť? Tak radšej budem v práci. A ešte nehovoriac o tom že mi ostane kopa dovolenky, keďže ja si ju nemám dôvod vyberať keď vybavím veci počas voľna. Tak bud ju dobre mastne preplatia a mám kopec prachov alebo príde kamoš zo zahraničia s chcem byť sním behať po výletoch s tak, vtedy si to vyberem však jej mám dosť.
Tiež neznášam nedele, odkedy si pamätám😄 ten hnusný pocit že je zajtra škola..😅 doteraz mám od rána nepríjemný stres ktorý sa poobede zhoršuje, pritom pracujem doma sama na seba a môj job je moje hobby, čiže tým to nebude😄 Už som s tým zmierená že to takto bude navždy😄
@lubmar no zabudli tak sa poucia zlou znamkou…to by ma najmenej stresovalo

Ja som nemala nedele rada ako decko lebo sme museli chodiť do kostola😁 teraz som s nimi ok