Predpondelkový stres: Ako sa s tým vyrovnať?
poslednú dobu mám skoro každú nedeľu večer pokazenú. cez víkend som v pohode, ale potom mi začne dochádzať, že zajtra je pondelok, práca, povinnosti, čo všetko treba stihnúť... a už sa neviem normálne uvoľniť.
pritom v práci nemám žiadny veľký problém, o to viac nechápem, prečo ma to takto chytá. už ma to dosť obmedzuje, lebo mám pocit, že si nedeľu ani poriadne neužijem.
asi sa len potrebujem vyrozprávať, ale zaujíma ma, či to má niekto podobne a či sa s tým dá niečo spraviť.
@anonym_autor mam to od detstva (od skoly) a uz mam k 50tke... vitaj 🙂
@anonym_1a4048 takže len si zvyknúť? 😨
Ja to mám asi od mojich 14tich rokov. Možno aj skôr. Doobeda v nedeľu ešte super, ale potom depka. Volám to depresívna nedeľa. Svojho času sme chodili s kamošmi piť do krčmy, čim sme to trochu prebiili a prepili 🙂. A ráno som mala depku z toho, že mi bolo zle.
Poznam cloveka, ktory mal v detstve teror v nedelu poobede. Otec kontroloval ziacke knizky, kontroloval ulohy a skusal preberanu latku. Ked nieco nevedeli, bliakal, bil ich... Trauma z nedele mu ostala na cely zivot. Ma 60 rokov.
mala som to ako dieťa na zš. Len v zimných mesiacoch.
Ja to tak nemam,lebo pracujem aj cez vikendy,pracujem aj na rannu,poobednu,nocnu ale,co neznasam su ranne smeny.To vstsvanie o 4r to je zabijak.
Alebo po 4dnoch volna cez tyzden,opät pracovny kolotoc.Ale zase ja to prezivam uplne normalne,vo stvrtok sa vychystam do prace a piatok a vikend ranna ale zase sa tesim na dalsi mesiac na 4dni volna,vikend volny ubehne raz,dva.
@anonym_autor Ja to mám už 20-25 rokov a pritom v práci prevažne kľud, vždy som mala šťastie na dobrého šéfa. Jednoducho, v nedeľu podvedomie šrotuje a ja mám stres z toho, že zajtra musím ísť do práce. V noci z nedele na pondelok ani nespím.
mala som to len ked som chodila do skoly, uz davno tymto netrpim, v case ked nepracujem, pracu uplne vyhadzujem z hlavy
jedného času som to tak mala tiež, chce to zmenu, plánuj si dni, výlety,dovolenku aby si mala dovod sa tešit na niečo
Áno, mala som to na gympli a potom ešte počas prvej práce, kde som ku koncu už naozaj nedávala tieto nedele. Zmenila som prácu a už som v pohode, žiaden hnusný stres v nedeľu. 🙏
nie. nasla som si pozitivne veci v tyzdni na ktore sa viem cez vikend tesit. cim som starsia tym viac ma bavi cesta do roboty 😀 chodim peso, pistim si do sluchadiel hudbu ktoru mam rada a idem. uzivam si to. ale teda aj ine veci. vzdy je nieco na co sa da tesit.
ja som to tak mala kedysi, ked som este nemala deti, ale viem s istotou, ze to bolo kvoli tomu, ze ma praca nebavila...po materskej som sa zamestnala inde a zatial sa to nevratilo, praca ma bavi, tak u mna to bolo kvoli tomu 🙂
@anonym_autor najst si prácu kde sa robi nonstop, napr predavač. A vobec nemam taky problem lebo robim kazdy den 😅

@anonym_autor mam to od detstva (od skoly) a uz mam k 50tke... vitaj 🙂