icon

Tipy na ideálne miesto pre život na strednom Slovensku

8. jún 2025

chceme sa sťahovať-z východu na stred sr, podmienkou je aby v danej lokalite nebývali žiadny rómovia ani v blízkosti neboli osady. máte nejaké tipy na dediny/mesta?

Strana
z4
zuzanockamt
11. jún 2025
@margotka17

@zuzanockamt no máte málo slnka, kurite dlhšie obdobie. Žijem na východe, máme v dedine Rómov, ale kľudne nechám čokoľvek vonku na dvore, nič mi nezmizne. Chodia do prace, su cisto obleceny, na niektorých ani nevidno, že sú romovia. No sú aj dediny, kde je to hrozne, to je pravda.

@margotka17 Mne Orava maximálne vyhovuje. Slnka je viac než dosť. Nevýhody nevidím.

dankabg
11. jún 2025

@autorka, ja ti verím a chápem to. Ja som síce z Ba, ale z lokality, kde bolo kedysi veľa neprispôsobivých, plus bezdomovci plus kúsok odtiaľ Pentagon. Takže toto ja dobre poznám. Keď som bola decko susedov pravidelne vykradali, nám kradli "len" ovocie, aj mne sa stalo, že do mňa deti hádzali kamene...takže tak no 😄 ale áno, príjemné to určite nie je...iné mesta na východe by pre vás neprichádzali do úvahy?

mirka438
12. jún 2025

Brezno a celkovo Horehron si tiez vyskrtni zo zoznamu 😀

maryetta
12. jún 2025

My sme pri Ziline. Sme tu 5.rok.
Hmmm co ja viem. Nejake "zazraky" necakaj. Ani co sa "lacneho" byvani tyka.
Uz si potom len vybrat.
My sme smer na kysuce.
Viac sa mi ale paci rajecka dolina. Alebo ako pisala vyssie na bytcu to ale nepoznam ako tam romovia.
Celkovo ich tu vidiet menej (hej na vychode to je ina kapitola) 🙈

autor
14. jún 2025
@sjun

Podla tohto dedukujem ze ste obaja vhodni na dedinu kedze chcete aj zvierata chovat. Tak uz len vybrat lokalitu, ale este by som sa zamerala na robotu aby tam bolo zamestnanie pre vas oboch. A potom naozaj hladat pozemok s dobrou dopravou (myslim aj verejnou). Ako moj otec hovori zit sa da vsade. Suuuhlasim ale za akych podmienok. Skuste pozriet okolie Ziliny, alebo primestku cast Bytcica, alebo Mojsova Lucka - do oboch jazdi zo Ziliny mhd, (neviem aky mate bugget) popripade Bytcu - okolie.

@sjun pozriem ďakujem ti za tipy❤️

autor
14. jún 2025
@dankabg

@autorka, ja ti verím a chápem to. Ja som síce z Ba, ale z lokality, kde bolo kedysi veľa neprispôsobivých, plus bezdomovci plus kúsok odtiaľ Pentagon. Takže toto ja dobre poznám. Keď som bola decko susedov pravidelne vykradali, nám kradli "len" ovocie, aj mne sa stalo, že do mňa deti hádzali kamene...takže tak no 😄 ale áno, príjemné to určite nie je...iné mesta na východe by pre vás neprichádzali do úvahy?

@zuzanockamt ja napr nenavidim horucavy aj ich zle znášam. zas taká poriadna zima (poriadny sneh na vianoce napr) to by ma potešilo . aspoň na začiatok 😅
@dankabg urcite sú.. kedysi sme zvažovali prešov ale tam sa to tiež akosi rozmohlo. skôr my chceme aj zmenu, často chodíme po výletoch či nákupoch stred/zapad sr, hu a občasne pl a je to zaujimave, je to pre nás nové. východ je už taký obkukany, kde nič tu nič

autor
14. jún 2025
@mirka438

Brezno a celkovo Horehron si tiez vyskrtni zo zoznamu 😀

@mirka438 to brezno urcite 😅 pričom taká skoda, také pekne okolie 😏

autor
14. jún 2025
@maryetta

My sme pri Ziline. Sme tu 5.rok.
Hmmm co ja viem. Nejake "zazraky" necakaj. Ani co sa "lacneho" byvani tyka.
Uz si potom len vybrat.
My sme smer na kysuce.
Viac sa mi ale paci rajecka dolina. Alebo ako pisala vyssie na bytcu to ale nepoznam ako tam romovia.
Celkovo ich tu vidiet menej (hej na vychode to je ina kapitola) 🙈

@maryetta ďakujem urcite si to pozriem 🙂

zuzanockamt
14. jún 2025

Autorka
Na Orave horúčavy sú v lete úplne bežne. Cez 30 stupňov normálka a poriadny sneh len na horách.

zuzanockamt
14. jún 2025

Autorka
Minulý rok pred Vianocami.

balerina2025
14. jún 2025

ano to mas ako s dobsinou. ...pekna priroda a vsade sama tma...pardon za vyraz.

karolin007
15. jún 2025

Ahoj, ak nájdeš takú lokalitu, daj prosím vedieť. My sme povodne ja z RV chlap z Jablonova nad Turňou, a úplne chápem, ze chcete odísť stade kde bývate.
My sme rozmýšľali nad Galantou, Sereď a toto okolie, no je tam nížina a teplo, potom nás napadlo Záhorie, ale také bližšie k BA trebárs Stupava Modra Pezinok, ale najviac nás láka Liptov- milujeme prírodu a preferujeme chladnejšie počasie keďže sa akurát sťahujeme domov zo Severnej Európy- tu sme si zvykli na život bez Rómov a preto hľadáme tiež niečo svetle na mape SK

luccija
15. jún 2025
@karolin007

Ahoj, ak nájdeš takú lokalitu, daj prosím vedieť. My sme povodne ja z RV chlap z Jablonova nad Turňou, a úplne chápem, ze chcete odísť stade kde bývate.
My sme rozmýšľali nad Galantou, Sereď a toto okolie, no je tam nížina a teplo, potom nás napadlo Záhorie, ale také bližšie k BA trebárs Stupava Modra Pezinok, ale najviac nás láka Liptov- milujeme prírodu a preferujeme chladnejšie počasie keďže sa akurát sťahujeme domov zo Severnej Európy- tu sme si zvykli na život bez Rómov a preto hľadáme tiež niečo svetle na mape SK

@karolin007 tak Sereď a Galanta tam je veľa Romov😂hlacné Sereď samé drogy...smer Záhorie sa mi páči či Pezinok,Lozorno.. Limbach, Jur, Modra

balerina2025
15. jún 2025
@luccija

@karolin007 tak Sereď a Galanta tam je veľa Romov😂hlacné Sereď samé drogy...smer Záhorie sa mi páči či Pezinok,Lozorno.. Limbach, Jur, Modra

@luccija na zahori nie su romovia?

luccija
15. jún 2025
@balerina2025

@luccija na zahori nie su romovia?

@balerina2025 sú, ale neradim jej Plavecký Štvrtok

balerina2025
15. jún 2025
@luccija

@balerina2025 sú, ale neradim jej Plavecký Štvrtok

@luccija a co prosim Kunov a Senica ci Skalica? to ma celkom zaujima, Borsky Mikulas napr.

Strana
z4