Tipy na ideálne miesto pre život na strednom Slovensku
chceme sa sťahovať-z východu na stred sr, podmienkou je aby v danej lokalite nebývali žiadny rómovia ani v blízkosti neboli osady. máte nejaké tipy na dediny/mesta?
tak ano, to je dost velka zmena
to akoby som ja mala z Ba :D nuz ale toto je sama rovina vy tam mate aspon Vihorlat
ked nepocitam male karpathy u nas v Ba
tak ano, to je dost velka zmena
to akoby som ja mala z Ba :D nuz ale toto je sama rovina vy tam mate aspon Vihorlat
ked nepocitam male karpathy u nas v Ba
@balerina2025 my nemame ziadne karpathy 😂
Turčianske Teplice
ostan na vychode, rasistov tu nepotrebujeme
@princezna_bosorka pozývam ta hoc len na víkend do hociktorej dediny na východe kde majú osadu a možno pochopíš že keď za nieco mám dať kopec peňazí tak si urcim koho nechcem mať v susedstve (a možno aj pochopíš prečo túto skupinu nie)
@princezna_bosorka pozývam ta hoc len na víkend do hociktorej dediny na východe kde majú osadu a možno pochopíš že keď za nieco mám dať kopec peňazí tak si urcim koho nechcem mať v susedstve (a možno aj pochopíš prečo túto skupinu nie)
@autorka, ak sa chces vyhnut rómom tak ti Nitru a okolie v žiadnom prípade neodporúčam. Tunajší sú hluční, občas aj agresívni, obťažujú ľudí na stanici a podobne.
@dankabg vazne okolie nitry a Romovia? som si nikdy nevsimla, skor Topolcany
@balerina2025 stačí ísť do NR. Ja to vidím každý deň. V samotnej Nitre je niekoľko rómskych štvrti, kúsok odtiaľ su Drážovce. Atď. Celkovo zohnať si tu normálnu prácu bez konexii je veľmi náročné. Mne osobne oni neprekážajú, som na to zvyknutá, ale niekomu, kto sa sr
Chce odsťahovať z východu práve kvôli rómom by som Nitru ozaj neodporucila
@balerina2025 stačí ísť do NR. Ja to vidím každý deň. V samotnej Nitre je niekoľko rómskych štvrti, kúsok odtiaľ su Drážovce. Atď. Celkovo zohnať si tu normálnu prácu bez konexii je veľmi náročné. Mne osobne oni neprekážajú, som na to zvyknutá, ale niekomu, kto sa sr
@dankabg aha dakujem my cez nitru prechadzame smer zapad alebo JUH takze samotnu NR nepoznam
@dankabg naozaj? naposledy som bola v nr pred 10-15r a vyzerala krasne.. ale celkovo v poslednej dobe sa tam deje bordel (sex na verejnosti a pod).. ale zas aj zv nádherne mesto a min roku som bola prekvapená koľko asociálov (musím tak lebo zas tu budem za rasistku 😅) v parku v meste .. hrozná skoda
@dankabg naozaj? naposledy som bola v nr pred 10-15r a vyzerala krasne.. ale celkovo v poslednej dobe sa tam deje bordel (sex na verejnosti a pod).. ale zas aj zv nádherne mesto a min roku som bola prekvapená koľko asociálov (musím tak lebo zas tu budem za rasistku 😅) v parku v meste .. hrozná skoda
No @autorka , Nitra má od krásneho mesta podľa mňa ďaleko. Áno hrad je pekný, aj Sihoť, Zobor, potom cyklotrasa okolo rieky ale...asociálov je tam tiež riadne veľa. Ale to je tak už asi všade. Napr tito cigáni, sú podľa mňa ini, ako ti naozaj chudobní z Rimavskej Soboty alebo Veľkého Krtisa.
Na autobuske vnucujú ľuďom kradnuté parfumy, obézne matky zobru s deťmi v kočíkoch peniaze atď.
@summer23456 uporimne urcite krajsie ako zaprdena Ba :D
@balerina2025 preco zaprdena? Pariz ani Londyn to nie je ale ani zaprdena nie...nejaky osobny problem s Bratislavou?
@balerina2025 preco zaprdena? Pariz ani Londyn to nie je ale ani zaprdena nie...nejaky osobny problem s Bratislavou?
@bielykral mozem mat a nemusim. je to moja vec.
@bielykral ale je pravda ze zas som mozno bola expresivnejsia. len uz to asi nie je miesto, ake byvavalo.
Ak sa chcete presťahovať z východu, tak v prvom rade by to malo byť mesto, kde budete mať obidvaja zamestnanie, lebo s rekvalifik.kurzom nie je celkom ľahké nájsť si miesto. A tiež záleží, či hľadáte mesto na severe, ste zvyknutý na zimu,sneh alebo radšej južnejšie. My bývame v Nr a v bližšom okolí nežijú rómovia, len v niektorých častiach mesta, ja si ich nevšímam. Je to aj vec zvyku, kto si zvykne na Ba, vyhovuje mu to.
Nemyslím, že také miesto existuje.
Je pravda, že osady vychodniarskeho typu na strednom Slovensku v takej miere nie su. Ale úplne bez Romov? No, som zvědavá, ake tipy dostaneš.
@barka1 existujú také dediny minimálne viem o jednej na východe 🙂 blízko Košíc a nie sú tam rómovia
@dankabg vazne okolie nitry a Romovia? som si nikdy nevsimla, skor Topolcany
@balerina2025 keby len okolie vsade su drzi arogantni s brwtislavskymi sa to nedá porovnať
No Orava v žiadnom prípade :D nemáš priame spojenie do BA do KE nieje tam velke obrovské nákupné centrum ako napr. V Prešove Novum ..kvalitni lekári možno tam sú ale často treba cestovať do iných miest ....keď nieste náročný že budete len doma a robota tak asi hej ..ale mne by to nevyhovovalo ja som mestsky typ zvyknutý na ruch mesta ísť si posedieť s kamoškou do baru na diskotéku .....
No @autorka , Nitra má od krásneho mesta podľa mňa ďaleko. Áno hrad je pekný, aj Sihoť, Zobor, potom cyklotrasa okolo rieky ale...asociálov je tam tiež riadne veľa. Ale to je tak už asi všade. Napr tito cigáni, sú podľa mňa ini, ako ti naozaj chudobní z Rimavskej Soboty alebo Veľkého Krtisa.
Na autobuske vnucujú ľuďom kradnuté parfumy, obézne matky zobru s deťmi v kočíkoch peniaze atď.
@janulicek45 no práve my doma nesedime ale ruch mesta urcite nevyhľadávame. máme deti takže chodíme na výlety skôr ako sk hu a pl.. čo sa týka spojenia to tiež nevadi keďže máme autá.. a aj teraz cestujeme do nákupných centier mimo nášho okresného
@milka1988 prezradíš aká?🙂 svokrovci sú v takej ale všade naookolo sú
@dankabg no u nás deti hádžu na autá kamene (bežne trafia čelne či bočné sklo), do hasičov keď prídu hasiť požiar hádžu kamene, decká zobru pred obchodmi, kradnú v obchodoch, po uliciach chodia veľké psy navolno (minule sa začali rovno pred vstupom do obchodu bit 😵💫), minule strčili mladíci takého postihnutého pána a ten spadol rovno nám pod auto..
Podľa mňa by sa Ti páčilo pri Žiline. Možno smer Rajec, BY. Nie sú tu také problémy ako opisujes. Dostupnosť všade 2hod autom. Keď ideš ďalej od ZA- 15-20km , nehnutelnosti su lacnejšie.
@janulicek45 no práve my doma nesedime ale ruch mesta urcite nevyhľadávame. máme deti takže chodíme na výlety skôr ako sk hu a pl.. čo sa týka spojenia to tiež nevadi keďže máme autá.. a aj teraz cestujeme do nákupných centier mimo nášho okresného
@milka1988 prezradíš aká?🙂 svokrovci sú v takej ale všade naookolo sú
@dankabg no u nás deti hádžu na autá kamene (bežne trafia čelne či bočné sklo), do hasičov keď prídu hasiť požiar hádžu kamene, decká zobru pred obchodmi, kradnú v obchodoch, po uliciach chodia veľké psy navolno (minule sa začali rovno pred vstupom do obchodu bit 😵💫), minule strčili mladíci takého postihnutého pána a ten spadol rovno nám pod auto..
@autorka, tak toto "spolunažívanie" teda vôbec nezávidím. Ale to sa môže stať aj v Ba. Jeden takýto asocial tam na prechode sotil do mladého dievčaťa, pritom bol sám na invalidnom vozíku 🤦
Asi by si este mohla uviest ake ste typy s manzelo co preferujete dom/byt, mesto/dedina, dochadzanie autom /ci verejnou dopravou. Za seba hovorim a to som zila na vychode 8 rokov, v Bratislave 11 rokov a som rodacka zo Ziliny a muza mam z oravy. Vychod mne neucaroval cize tam uz nikdy 🙈, Bratislava bola super kebyze nemáme rodinu na stred. Slovensku nadalej si tam zijeme,mne vyhovuje zasadne mesto. Zilina je pre nas super co sa tyka rodiny na orave, aj tu mam mamu, je to krajske mesto cize je tu vsetko okrem letiska no a orava za mna je to destinacia na vikend 🙈nevedela by som tam zit aj ked moj muz by isiel hned. Cize ak by som hladala pozemok a chcela ist mimo mesta tak tam musi chodit nie len bus ale aj vlak. A pripravit sa na to ze bud budem robit detom taxikara alebo budu chodit busmi/vlakmi do skol.
DK - osady tu nie sú. Je tu niekoľko desiatok rómov (podľa atlasu romskych komunit) ale oni su normalni, asymilovani, slovenski hovoriaci. Ani sa o nich nevie. Z tohto pohladu je Orava jedno z tych naozaj najmenej ,,osidlenych,, oblasti. Liptov je na tom horsie, aj Martin. Tam osady su. S vychodom sa to neda porovnat. Ja som hrozne chcela zazit Lunik, dostala som sa tam az ked prisiel papez.. Byvaly priatel pochadzal z Trebisova a zije v Kosiciach.
Ja som sa presťahovala zo stredného Slovenska na západ, pretože tam zdochol pes. Áno je tam krásne, ale práca nula bodov, ak nechceš robiť v nemocnici alebo v závodoch, pripadne obchod. A cigáni sú snáď všade
DK - osady tu nie sú. Je tu niekoľko desiatok rómov (podľa atlasu romskych komunit) ale oni su normalni, asymilovani, slovenski hovoriaci. Ani sa o nich nevie. Z tohto pohladu je Orava jedno z tych naozaj najmenej ,,osidlenych,, oblasti. Liptov je na tom horsie, aj Martin. Tam osady su. S vychodom sa to neda porovnat. Ja som hrozne chcela zazit Lunik, dostala som sa tam az ked prisiel papez.. Byvaly priatel pochadzal z Trebisova a zije v Kosiciach.
@nedielka ďakujem pozriem 🙂
@dankabg samozrejme toto sa môže vyskytnúť kdekoľvek ale vezmi si len v ke je 15 osád - a to najhorší luník, maslivkovo.. dediny pri ke takmer v každej je osada .. mne to vadí aj z hľadiska školskej dochádzky (mali sme tu epidémiu žltačky to sa s deťmi nedali ísť ani k dr keď boli chori, báli sme sa do obchodu chodiť poriadne) a bezpečnosti-prepadnutia, krádeže, bežne kradnú z dvoroch atd..ale čo viem aj vo farskom majú hrozne problémy
@lalu_sk111 tak to máš dobrý rozhľad🙂 a kde sa ti najviac paci/lo? východ ma potenciál ale nevyužíva ho lebo si tu každý hrabe najprv svoje a tak to vyzerá-buď žiadne atrakcie alebo úplne smiesne .. niet tu poriadne s deťmi kam ísť..ten lunik počas pápeža nebol skútocny luník-počas bežného života tam je halda odpadu a kopec potkanov, túavych psov.. a áno to trebisov a okolie je tiež také..😅
Asi by si este mohla uviest ake ste typy s manzelo co preferujete dom/byt, mesto/dedina, dochadzanie autom /ci verejnou dopravou. Za seba hovorim a to som zila na vychode 8 rokov, v Bratislave 11 rokov a som rodacka zo Ziliny a muza mam z oravy. Vychod mne neucaroval cize tam uz nikdy 🙈, Bratislava bola super kebyze nemáme rodinu na stred. Slovensku nadalej si tam zijeme,mne vyhovuje zasadne mesto. Zilina je pre nas super co sa tyka rodiny na orave, aj tu mam mamu, je to krajske mesto cize je tu vsetko okrem letiska no a orava za mna je to destinacia na vikend 🙈nevedela by som tam zit aj ked moj muz by isiel hned. Cize ak by som hladala pozemok a chcela ist mimo mesta tak tam musi chodit nie len bus ale aj vlak. A pripravit sa na to ze bud budem robit detom taxikara alebo budu chodit busmi/vlakmi do skol.
@sjun tebe som chcela napísať že máš dobrý rozhľad 😅 a urcite dom (máme aj teraz), sme za vlastnú dopravu a urcite dedina. resp aj to skôr okrajová časť dediny alebo niekde blízko za. skôr taký úplne kľud, polosamotu a väčší pozemok-aj pre deti aj pre zvieratá
@banalu Presne tak. Naša nádherná Orava. Tu je to topka. Najlepšie miesto na život.
@zuzanockamt no máte málo slnka, kurite dlhšie obdobie. Žijem na východe, máme v dedine Rómov, ale kľudne nechám čokoľvek vonku na dvore, nič mi nezmizne. Chodia do prace, su cisto obleceny, na niektorých ani nevidno, že sú romovia. No sú aj dediny, kde je to hrozne, to je pravda.
Podla tohto dedukujem ze ste obaja vhodni na dedinu kedze chcete aj zvierata chovat. Tak uz len vybrat lokalitu, ale este by som sa zamerala na robotu aby tam bolo zamestnanie pre vas oboch. A potom naozaj hladat pozemok s dobrou dopravou (myslim aj verejnou). Ako moj otec hovori zit sa da vsade. Suuuhlasim ale za akych podmienok. Skuste pozriet okolie Ziliny, alebo primestku cast Bytcica, alebo Mojsova Lucka - do oboch jazdi zo Ziliny mhd, (neviem aky mate bugget) popripade Bytcu - okolie.