Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov
Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.
Slovo dezolat existuje a v tomto prípade napríklad pre mna sú dezolati tí, ktorí chcú pomaly označovať ľudí, ktorí nie sú zaočkovaní
Autor: Áno, bohužiaľ, takto to vyzerá. Človečina posudzovaná na základe očko/neočko. Toto je na základe pozorovania momentálne najdôležitejšie kritérium hodnotenia človeka. ✌️
@malinovka333 neviem, komu si adresovala svoj komentár. Keď mne, tak si to asi zle pochopila. Ja som práve nezaockovany pedagóg a dosť sa obávam, čo bude so mnou ďalej.
@dadis máš pocit, že mám chuť sa hádať? Absolútne nie. Ja keby som ťa označila za dezolata, bolo by to s cieľom uraziť ťa, ponížiť, zosmiešniť...
u nas sa vypoved na zaklade statusu ockovania nedava ... iba v zahranici ... napr. CNN dalo vypoved 3 nezaockovanym a povinne ockovanie skupin napr. zdravotnikov a pod je bezne a teda bezne aj u nas aj v case pred koronou napr. ockovanie proti hepatitide pre niektore skupiny zamestnancov ...
zatial je moznost na vyber bud ockovanie alebo testovanie ... samozrejme ze je pravo na zistovanie ockovacieho statusu (ved aj detom sa dava do potvrdenia pri prijimani so skolky napr) lebo podla zaockovanosti pracovnikov skol sa bude riadit v danom okrese covid automat ... a ja som za nech kludne ak robia z domu idu na 80 % platu potom ...
takze dost zavisi aj od okresu ... kde bude nizka zaockovanost budu ohniska a tam budu vascie obmedzenia ...
je isto klucove ponechat skoly otvorene kvoli detom a pracujucim rodicom .... neda sa platit pandemicke OCR rodicom a aj plne platy ucitelom .. ked musia byt rodicia s nimi doma dlhodobo
Dezolát je hanlivé pomenovanie pre bezdomovca alebo opilca, veľmi odpudzujúceho vzhľadu, zápachu a pod.[1] V súčasnosti je skôr známe ako neologizmus,[2] ktorý pomenúva človeka veriaceho konšpiračným teóriám a dezinformačným webovým stránkam, často s nižším vzdelaním.[1]
Dala som si námahu čo znamená slovo dezolat.Pre mňa učiteľa k tomuto vôbec nezaradujem ani do kategórie ozran ani do kategórie s nižším vzdelaním a ani neverím že by veril konšpiračným teóriám.Asi som jeden z mala ľudí čo nenadávam ani na ockovanych ani na neočkovaných.Nechapem tým ľudí čo podceňujú tých druhých len preto , že sa rozhodol inak ako ja.Pre mňa ten človek klesol v očiach keď nadáva na tú druhú stranu a je jedno či strana je to A alebo strana B.Nik nemá právo mi nadávať za moje rozhodnutie akokoľvek sa budem v živote rozhodovať.kazdy človek si je strojcom svojho šťastia a zdravia a sám nech si nesie svoju zodpovednosť za svoje činy.Ako opitý človek keď niekoho zrazí tak má výčitky tak aj (ne) očkovaní človek.A je jedno či rieši POVINNE alebo NEPOVINNE očkovanie.
Tak co ta taketo nieco vobec napadlo.ja len dufam ze nikto nebude taky hlupya spravi to co si napisala.
Nie, neprekážalo. Každí sa rozhodujeme podla svojho vedomia a svedomia. A preto rešpektujem každú stranu.
Očkovanie má byť dobrovoľné a a aj učiteľ sa má slobodne rozhodnúť či sa dá zaočkovať a žiadne sliepky alebo aktívne mamičky by mi nerozkázali že či sa dám zaočkovať ak by som bola učiteľka. Ja som rozmýšľala že sa dám zaočkovať a moja obvodná lekárka mi naznačila že nie povedala že sa nemám tak ponáhľať s tým očkovaním a že ona očkovaná nie je že ešte nevieme čo sa z toho vykľuje tak verím lekárke a zatiaľ sa očkovať nedám a žiadne premotivovane sliepky ako dadi má nemôžu ovplyvniť a dezolat si ty ak posudzuješ ľudí alebo si ich vážiš podľa toho či sú očkovaní alebo nie
@dadis s dovolením niečo k tetánii, ktorú som doteraz nepoznala a prišla ku mne na návštevu po prekonaní Covidu - Tetánia (tetanický syndróm) je ochorenie charakterizované zvýšenou dráždivosťou centrálneho a periférneho nervového systému. Zvýšená dráždivosť je podmienená zmenami koncentrácie minerálov v medzibunkovom priestore tela. Najčastejšie sú znížené koncentrácie horčíka a vápnika. Tetánia sa prejavuje bolestivými kŕčmi svalov. Ochorenie nepostihuje len vonkajšie priečne pruhované svaly, môže postihovať aj svalstvo vnútorné, hladké. Z toho vyplývajú poruchy tráviaceho alebo kardiovaskulárneho charakteru.
Nie je to (iba) o psychike.
No keď čítam takéto diskusie, kde by si niekto dovolil ísť za vedením školy, aby neočkovaný učiteľ dostal padáka, je mi fakt do plaču. Kam spejeme?? 🥺
Som presvedčená o tom, že očkovať sa ma zdravý človek. Neviem, či by si si šla s úsmevom pichnúť vakcínu, keby si sa ráno budila s tepom 160, tŕplo by ti celé telo, krútila sa hlava, lapala by si po dychu,..
Lebo ja nie. A keď mám kvôli tomu odísť zo školstva, budiž.
Ano, prekážalo by mi, ak by učiteľka môjho dieťaťa bola nezaočkovaná (a nebránil by jej v tom jej zdravotný stav). Nie pre samotný fakt nezaočkovania, ale preto, že tento postoj by poukazoval na jej hlúposť.
Ja si myslím, že najväčší covid-hysterickí-vakcinační fanatici ukázali svoju ľudskosť..s ktorou sa tak strašne oháňajú, segregovali by ako z čias minulých, tešia sa zo smrti ľudí s opačným názorom, oponentov častujú urážkami....
Škoda, že sa mi nedostalo odpovede na moju otázku, kedy bolo to najväčšie celoplošné očkovanie proti variole... A prečo učia lekárov na škole, že počas pandémie sa nesmie očkovať
Rozdeľuj a panuj...snáď v žiadnej dobe sa tak výrazne neuplatnil tento výrok ako dnes.
@ivka225 No, len tu prichádzame k jadru problému.
Ak sa ja budem starať len o zdravie ostatních ľudí, kto sa postará o to moje?
Hlavne ak sa dobrovoľne nechcem dať zaočkovať, ale pod tlakom okolia, zamestnávateľa, rodičov, pre dobro všetkých. .
Ak budem mať nežiadúce účinky po očkovaní...
Kto mi pomôže?
Kto sa postará o mňa a moju rodinu?
Kto za to zoberie zodpovednosť?
Takže, nepríde mi úplne ok, žiadať o niekoho takúto obetu.
Vo vlastnom zaujme by som sa dala. Je to rizikové povolanie. Mame známu riaditeľku, všetci si to v Zborovni v novembri poroznasali, tazke priebehy a jedna nakazila aj svoju matku, ktorá umrela, takze už doživotne si to bude niesť, že si zabila vlastného rodiča. My sme sa tiež dali, aby sme chránili rodicov.
@cajomila a pozri sa na to z tejto strany ... nevyuzijem moznost prevencie t.j. ockovanie
ak ochoriem tak mi stat bude platit PN a liecbu kedze nie som ockovana mam vyssiu pravdepodobnost tazkeho priebehu cena mojej liecby sa moze vysplhat na 30 000 EUR tj jej poskytnutie sposobi ze onkologicke chore dieta nemusi dostat drahy liek, ze sa ludia s inym ochorenim nedostanu vcas do nemocnice .... ze stat nebude mat na lepsie vybavenie do nemocnic ...
aj toto je pohlad
@loginexistuje máš odškodnenie po vakcíne v prípade nežiaducich problémov od štátu zabezpečené? Nemáš toto je základný problém namiesto toho je lotéria ….vypocuj si rozhovor z Mudr. Romanom Šmuclerom na Prima News mal vážne problémy s ochrnutim tvare na 12 deň po 2 dávke a v prípade nie včasnej intervencie dlhodobé následky … už robí štúdiu s Americkým inštitútom tam sa deje to iste …. ono tie nežiadúce účinky sú fakt a že sa naozaj deju …

Ja len dufam ze tuto otazku ci si polozila nemyslis vazne.trvat na tom aby ucitelka odisla???kto ti dal pravo na to.potom aj ucitelka moze povedat ze nebude vyucovat deti nezaockovanich rodicov to je to iste.s tym si skoze spokojna?castokrat sa prave ucitelka nakazila od ziakov ktorich rodicia malo doma kovid.preco prave utocis na ucitelku?