icon

Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov

5. aug 2021

Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.

kristiii
6. aug 2021

@loginexistuje alebo sa dá na to pozrieť aj tak, že drvivá väčšina ľudí prejde koronu doma, s liekmi a vitamínmi, ktoré si musí v plnej miere hradiť zo svojho. Na PN si väčšina ľudí platí roky odvody, takže toto tiež nemusí nikoho trápiť. A peniaze pre onkologicky choré deti by som hľadala napríklad v očkovacej lotérii. Inak to žiadneho očko netrápi, že na túto lotériu sa skladáme všetci, čiže aj neočkovaní. Ale "poskladať" sa na liečbu je problém

marfikchov
6. aug 2021

@rainee a aké nežiaduce účinky po zaočkovaní máte?

rainee
6. aug 2021

@marfikchov po očkovani každej dávky Pfizer som mala pár dní horúčky, zimnicu, bolesti svalov a kĺbov. Celkovo už je to vyše mesiaca od očkovania a mam často migrény a búchanie srdca, toto som pred očkovaním nikdy nemala. 🙄

rainee
6. aug 2021

@marfikchov a to ešte nevieme aké bude mať očkovanie na nás dopad časom, keďže sú to narýchlo vyvinuté vakcíny a nežiaduce účinky sa možno prejavia po rokoch. Ťažko povedať.

poopsie
6. aug 2021

@loginexistuje tieto tvoje argumenty o onkologických deťoch 😒nemám pocit, že by chorým deťom hradil štát všetko čo potrebujú k liečbe... Často sa robia zbierky... A pred koronou to nebolo iné a teraz tým argumentuješ? .. 🤷‍♀️V ľuďoch je nevraživosť a závidia si aj chorobu... Jedna učiteľka závidí aj druhej zapal trojklanneho nervu a 38 horúčku... Vraj so soplikom sa dá pracovať...

maciatkolulu
6. aug 2021

@loginexistuje vakcína je samozrejme absolútne zadarmo. Ja som mala Covid a od Dr som nedostala na predpis nič. Ani muž a ani malý. A ani nikto koho poznám nastal štát ani cent. Tiež uhol pohľadu. Každý si nájde svoje dôvody, ale každý má právo sa rozhodnúť a nerieši, čo robí druhý a ukazovať naňho ako soplave decko, že ty hento a tamto.

loginexistuje
6. aug 2021

@poopsie ja choroby nikomu nezavidim mam ich dost a ano sama zazivam to ze su obmedzene zdroje v zdravotnictve a ano najvacsim dobodom tohto stavu (ze nie je dostupna dmiagnostika onko kardio operacie) je primarne liecba covid pacientov
to su fakty rovnako aj to kolko stat vynalozil na ich liecbu (nie vsetkych samozrejme niekto to dal doma s volnopredajnymi liekmina niekto bol tyzdne v nemocnici na lozku kde den stoji 1000 eur

loginexistuje
6. aug 2021

@poopsie teraz je to o dost horsie sa dostat na vysetrenia a pod zdravotnici su unaveny nemohli dlhe mesiace cerpat dovolenky atd
ale este raz ockovanie je v tomto state dobrovolne nemusis sa dat nikto ta nenuti staci si robit potom testy kazdy ma moznost volby
len treba vidiet aj obmedzene zdroje financne ludske atd a nereptata ak sa neujde napr miesto v nemocnici lebo selekcia sa robila uz v oktobri v najviac postihnutych krajoch
a uvidime co budeme mat na jesen znovu chladiace vozy na mrtvoly pri nemocniciach ako pred par mesiacmi

marfikchov
6. aug 2021

@rainee dieťa ste dali očkovať? Myslím v prvom roku života? Nemalo príznaky? Nebolelo ho nožičky, nemalo teplotu?

rainee
6. aug 2021

@marfikchov áno obe moje deti mali po všetkých povinných očkovaniach príznaky. Teraz akurát nedávno ockovali dcéru a 3 dní bola doma s horúčkou 😒 Ani ja, ani deti nezvládam dobre očkovania.

poopsie
6. aug 2021

@marfikchov ideme porovnávať klasickú vakcínu s touto? Naozaj?

tina4931
6. aug 2021

@rainee ja nedám dieťa preockovat v 11 rokoch mmr vakc. Všetky povinné má,ale už som povedala dosť. Nemá tbc lebo jeho ročník túto vakc.zrusili a som rada. Ja som s vakcinami skončila. Ešte som sa hlúpa dožadovala tbc,a vtedy mi lekárka priamo povedala,či mi nesibe. Som bola v šoku,ale teraz som v podstate vďačná,že som to nehrotila

sasesoe
6. aug 2021

Nevadilo by mi, ak by ucili nezaockovani, mozu byt na to rozne dovody, nie uplne kazdy clovek moze byt zaockovany. Ale isto mi bude vadit, ak zase budu skoly a skolky zavrete a deti na distancnom - a to je myslim si dobry dovod, preco sa dat zaockovat (ak mozem).

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
6. aug 2021

Nevadilo

danim
6. aug 2021

Ak bude pedagóg neockovany, rozhodne je v kolektíve on v násobne väčšom riziku, čo a ako chytí od žiakov, v porovnani so žiakmi. V situácii ak by čosi ( a v akých následkoch ) od neho dostali deti. Keď nie je pedagóg ockovany, sám si vybral cestu.

pipinka0509
6. aug 2021

@hanka_se presne tak tiež som toho názoru.

laurinkam
6. aug 2021

@abbey1 uplne suhlasim, konecne triezvy pohlad.

majulino
6. aug 2021

@luccija mne priamo moja lekarka, manzelov lekar a aj pediatrička povedali, ze neodporucaju sa hned očkovať. Nech si radšej počkáme, ale, ze ak veľmi chceme, tak ona nam najprv porobi kadejaké vysetrenia, odbery, stery atd...
Ale pediatricka mi hned povedala, ze v ziadnom prípade!
K autorke, nie neprekážalo

k ostatnym co by s tym mali problém, dúfam, ze od dnes sa budete stretavat, nakupovať, dovolenkovať a jest potraviny/pochutiny/pozivatiny len a len od ockovanych!!!!

alja20
6. aug 2021

@marfikchov
@marfikchov ocov kolega ma zapal mozgovych blan po druhej davke,ujovi scernala ruka hrozi mu amputacia

cajomila
6. aug 2021

@alja20 Kokso...tak to sú teda seriózne vedľajšie účinky.
A kto im chudáka m teraz pomôže???
Nech sa teraz ukážu tí super zástancovia očkovania.

alja20
Autor odpoveď zmazal
alja20
6. aug 2021

@cajomila sak toto...kto im vrati zdravie ked sa v dobrom umysle vraj ochrany zdravia na tlak verejnosti dali pichnut....teraz len zainteresovani pokrcia plecami hmmm riziko je vzdy a dal si sa dobrovolne pichnut sak si podpisal papier.....a este sa tu budu sprosty ohanat ze ked sa nezaockujes si nezodpovedny a vyzadovat ocko aj od druheho lebo ked nie tak potom toto a hento je mi z tuch ludi zle

lusy1507
6. aug 2021

Ja sa ockovat nechcem a kludne sa môže ísť sťažovať kto chce, kam chce. Ak by to nahodou dali ako povinnosť učiteľov, pokial mi nedaju papier, že niekto bude niesť zodpovednosť za môj nepriaznivý zdravotný stav alebo závazne nežiadúce účinky po ockovani majú smolu. Budú mi musieť dať výpoveď a hľadať ineho zamestnanca medzi ockovanymi🤷‍♀️

sense
Autor odpoveď zmazal
poopsie
6. aug 2021

@alja20 tak, tvoj ujo nieje jediný, videla som, že aj iní majú takéto problémy... Ale samozrejme to vôbec nesúvisí s očkovaním podľa fanatikov😒asi by im ruka scernela aj bez.. Však bežné scernie ruka...

predavamknihy
6. aug 2021

@dadis ach tieto typické vyjadrenia 🤦🏻‍♀️😂 na smiech

susedka
6. aug 2021

Naozaj žasnem nad niektorými vyjadreniami ... predavacky sa budete pytat ci je zaockovana ak nie je pojdete do ineho obchodu,? Zubara sa budete pytat ci je zaockovany ak nie je , pojdete inam? Nech sa paci je to vasa volba tak ako je volba ucitela, predavaca, postara, cloveka sa nedat alebo dat očkovať... zrazu sa tu ohanate nakazou ale kolke z vas davali deti do školy, skolky s obycajnou chripkou ved na to sa neumiera ... pracujem v skole, je dosť veľa rodičov , ktori poslu dieta este aj s paralenom do skoly .... alebo s chripkou ved co , ma len soplik a trochu kasle .. ked nebol covid ani vas nenapadlo ze take dieta nema co robit v skole aby nikoho nenakazilo, ... moj otec je pedagog a stale domov nieco ,,priniesol" a tocili sme sa doma vsetci .... a vdaka pľúcnym chlamidiam mu pluca funguju na 70% a tiez to priniesol z prace..ruska, dezinfejcia na skolach urcite budu tak si myslim ze nemusite mat az taky strach z nezaockocanych .... a este jedna vec tak ako by sa take veci nemali rozoberať s detmi v skole tak by ich ani rodicia nemali rozoberať doma pred detmi ....

sense
7. aug 2021

@susedka prve co ma napadlo ze takmer kazdy rok su "chripkove prazdniny" . Ze ako by sa tito rodicia tvarili keby si ucitel vypyta lazdy rok potvrdenie o ockovani ,ci je dieta zaockovane peoti chripke.
A nie nespochybnujem to ze je kovid a ze treba dodrzovat urcite pravidla.

pipinka0509
7. aug 2021

@susedka nech sa pýtajú, nemali by kde nakúpiť pomaly.
Je to každého osobná vec ci sa dá ci nedá zaočkovať.
Ja niesom neplánujem.